• Bel met MediPreventiePersoonlijk en deskundig advies
  • Leverbelofte van MediPreventieVoor 16 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 99 euroGratis verzending vanaf €99,-
MediPreventie [email protected] +31 (0)74-2911110
4.7 17736
0 Winkelwagen
0
Bedhulpmiddelen

Bedhulpmiddelen

Bedhulpmiddelen in de aanbieding
aanbieding 26
Kniekussen beenkussenKniekussen beenkussen

Normale prijs: € 22,99

Aanbiedingsprijs: € 16,99

aanbieding 18
Knie kussen met bandKnie kussen met band

Normale prijs: € 21,99

Aanbiedingsprijs: € 17,99

Meest populaire bedhulpmiddelen
aanbieding 26
Kniekussen beenkussenKniekussen beenkussen

Normale prijs: € 22,99

Aanbiedingsprijs: € 16,99

Bedhulpmiddelen zijn hulpmiddelen voor in- en rondom het bed. Hulpmiddelen bed voor ouderen en iedereen die behoefte heeft aan extra ondersteuning. Daarnaast kun je het lig- en slaapcomfort in bed verbeteren met goede bedhulpmiddelen. Kies uit bedhulpmiddelen voor het in- en uit bed stappen zoals een bedverhoger set of bedsteunen. Of ondersteunende kussens voor in bed zoals een kniekussen, beenkussen, positioneringskussen, abductiekussen, anti decubitus kussen of orthopedisch kussen.

bedhulpmiddelen

Veelgestelde vragen

Wat zijn bedhulpmiddelen?

Bedhulpmiddelen zijn hulpmiddelen voor in bed voor ouderen en iedereen die behoefte heeft aan extra ondersteuning in- en rondom het bed. Daarnaast kun je het lig- en slaapcomfort in bed verbeteren met goede bedhulpmiddelen. Helaas is niet bij iedereen bekend dat er veel goede en functionele hulpmiddelen voor in- en rond het bed zijn waar ouderen en andere gebruikers vaak veel baat bij hebben. Als je om wat voor reden dan ook veel in bed ligt maak het dan zo comfortabel mogelijk door bedhulpmiddelen te gebruiken. Heb je moeite om zelf in- en uit bed te stappen? Kijk dan naar bedverhogers of een goede bedsteun die je hierbij helpen. Heb je behoefte aan extra ondersteuning en comfort terwijl je in bed ligt? Kijk dan eens naar een kniekussen, beenkussen, abductiekussen, positioneringskussen of anti decubitus kussen voor een goede ondersteuning en het voorkomen van diverse klachten.

Welke soorten bedhulpmiddelen zijn er?

Bedhulpmiddelen zijn als volgt onder te verdelen. De eerste soort bedhulpmiddelen richten zich op het in- en uit bed stappen en worden ook wel bed transfer hulpmiddelen genoemd. Voorbeelden zijn bedverhogers, bedsteunen, bedbeugels en andere sta op hulpmiddelen zoals een bedtouwladder. De tweede soort bedhulpmiddelen betreft kussens voor extra ondersteuning en comfort in bed of om doorliggen of doorzitten te voorkomen. Dit laatste wordt ook wel decubitus genoemd. Decubitus is de medische term voor doorzitten of doorliggen. Een doorzit- of doorligplek is een plek waar de huid en/of het weefsel beschadigd zijn. Decubitus komt vooral voor bij mensen die lang in dezelfde houding zitten of op bed liggen en moeilijk zelf van houding kunnen veranderen. Decubitus ontstaat door langdurige druk op dezelfde plek. De langdurige druk beschadigt de huid en het onderliggende weefsel. Dit komt doordat de bloedvaatjes in de huid worden dichtgedrukt en er een zuurstoftekort ontstaat op de drukplek. Een van de eerste tekenen van decubitus kunnen pijn en één of meerdere rode plekken zijn die blijvend op de huid aanwezig blijven. Een zorgprofessional kan je helpen om vast te stellen of er sprake is van decubitus.

Waarom bedhulpmiddelen kopen bij MediPreventie?

Wij bieden een compleet assortiment aan bedhulpmiddelen met een professionele kwaliteit. Geschikt voor (zorg)professionals en consumenten. Al deze bedhulpmiddelen zorgen voor goede ondersteuning en/of extra comfort in- en rondom het bed. Kijk ook naar andere handige en praktische hulpmiddelen die het dagelijks leven aangenaam en comfortabel maken. Of een ergonomisch zitkussen of orthopedisch rugkussen waarmee je comfortabel kunt zitten. Kies voor een uitstekende kwaliteit en natuurlijk voor een scherpe prijs. Op werkdagen voor 16 uur besteld? Dan ontvang je jouw bedhulpmiddelen morgen al in huis.

Hoe kies ik een geschikt anti decubitus kussen voor in bed?

Als je doorliggen of doorzitten (decubitus) in bed wilt voorkomen of behandelen, dan kan een goed anti decubitus kussen je hierbij helpen. Kijk allereerst naar welk deel van het lichaam je wilt ondersteunen. Zo kun je bepalen of je een hielkussen, kniekussen, beenkussen, abductiekussen, positioneringskussen, zitkussen of rugkussen tegen decubitus nodig hebt. Daarnaast is het belangrijk dat je goed nadenkt over de mate van decubitus die wilt behandelen of voorkomen. Vervolgens kun je een geschikt anti decubitus kussen voor in bed bepalen en kiezen voor een AD kussen geschikt voor een laag, gemiddeld of hoog decubitus risico. Anti decubitus kussens zijn gevuld met een van de volgende materialen en met bijbehorende eigenschappen tegen decubitus: koudschuim, traagschuim, luchtgevuld of gevuld met polystyreen korrels.

meld u aan
Op dehoogteblijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief
Facebook Twitter Google+