• Bel met MediPreventiePersoonlijk en deskundig advies
  • Leverbelofte van MediPreventieVoor 16 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 99 euroGratis verzending vanaf €99,-
MediPreventie [email protected] +31 (0)74-2911110
4.7 17468
0 Winkelwagen
0
Desinfectie spray
Selectie verfijnen
Inhoud
  1. 600 ml (2)
  2. 750 ml (2)
Merk
  1. Zep Industries (2)
  2. Bacillol (2)
Prijs
€ 0 € 126 € 0 tot € 126

Desinfectie spray

Desinfectie spray is een oplossing van een desinfecterend reinigingsmiddel in een sprayflacon. Met desinfecterende spray kun je oppervlakken en apparaten insprayen en micro-organismen doden. De meeste alcohol sprays ontgeuren oppervlakken en laten een schone en aangename geur achter. Lees voor gebruik altijd goed de instructies op de verpakking door. Desinfecterende spray doodt, inactiveert en verwijdert ziekteverwekkende organismen, zoals bacteriën, schimmels en virussen. Door micro-organismen te bestrijden, kunnen ze zich niet verder verspreiden. Ontsmettingsspray kan het best direct na het reinigen van oppervlakken of handen gebruikt worden. Deze desinfectans is populair onder de desinfectiemiddelen, als reinigingsmiddel, maar ook bij ziekte of wanneer er om een andere reden een verhoogd risico op infectiegevaar is.

4 product(en)

Sorteer op:

4 product(en)

Sorteer op:

desinfectie spray

Hoe desinfectie spray te gebruiken

Voor de meeste huishoudelijke schoonmaakdoeleinden is ontsmetten voldoende. In de meeste huishoudens is er geen behoefte om gebruik te maken van sterke chemische middelen die alle bacteriën tot de laatste kiem doden. In de gezondheidszorg en in diverse sectoren zoals de horeca is dit wel van belang. Hieronder hebben wij uitgelegd hoe je het beste ontsmettingsspray kan toepassen om oppervlakken te desinfecteren. 

Maak de oppervlakte of het voorwerp allereerst goed schoon. Dit kan met water, maar voor het beste resultaat kun je onze reinigingsmiddelen gebruiken. Een desinfecterende spray moet de oppervlakte of het voorwerp kunnen bereiken om daadwerkelijk te kunnen desinfecteren. Boen, schrob en veeg dus eerst goed al het vuil weg. Daarna is het belangrijk om dit goed af te spoelen met water. Dit is belangrijk, omdat de desinfecterende spray op deze manier het beste resultaat levert. Het is belangrijk dat je een alcohol spray nooit mixt met andere schoonmaakproducten, tenzij het productlabel van de ontsmettingsspray aangeeft dat dit mag. Bij een desinfecterende spray is het normaal gesproken ook niet nodig om het product te verdunnen. Een alcohol spray is gebruiksklaar. Dit is een van de redenen waarom het één van de favoriete desinfecterende middelen is onder gebruikers.
Na gebruik van de alcohol spray is het belangrijk om te kijken of je de desbetreffende plek of voorwerp ook moet afspoelen met water. Dit staat aangegeven op de verpakking van de desinfectie spray. In de meeste gevallen hoeft dit niet! 

Voor een goede bescherming en om irritaties tegen te gaan, raden wij aan om (wegwerp) handschoentjes te gebruiken. Daarnaast kan het zijn dat de desinfecterende spray een sterke lucht met zich mee brengt. Dan kun je er voor kiezen om ook gebruik te maken van wegwerp mondkapjes. 

Ontsmettingsspray voor in gezondheidszorg

Mensen die werken in de zorg hebben een veel grotere kans om infecties en virussen op te lopen, omdat zij met veel verschillende mensen in contact komen. Om snel en effectief oppervlakken te desinfecteren, tussen behandelingen door, kun je gebruik maken van een alcohol spray. 

Is een oppervlak bevuild met bloed of met lichaamsvloeistoffen of is het bekend risicovol materiaal (bijv. Norobesmetting)? Dan moet je extra reinigings- en voorzorgsmaatregelen treffen. Je begint ook hierbij met het reinigen van het vervuilde oppervlak voordat je het desinfecteert met een desinfecterende spray. Begin met reinigingsmiddelen en draag handschoentjes om jezelf te beschermen. Gebruik bij voorkeur latexvrije handschoenen ook in verband met risico's op allergie. Was of desinfecteer na het schoonmaken en het uitdoen van de handschoenen altijd je handen zorgvuldig volgens de regels voor persoonlijke hygiëne. 

Voor kleine tot grote oppervlakken, trek je handschoenen aan voor je een ontsmettingsspray pakt. Spray met alcohol spray de plek waar de bevuiling is met een desinfectie spray met minimaal 65% alcohol en laat die aan de lucht drogen. Gooi na het desinfecteren de handschoentjes weg. Was daarna nogmaals je handen volgens de regels voor persoonlijke hygiëne.

meld u aan
Op dehoogteblijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief
Facebook Twitter Google+