• Bel met MediPreventiePersoonlijk en deskundig advies
  • Leverbelofte van MediPreventieVoor 16 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 99 euroGratis verzending vanaf €99,-
MediPreventie [email protected] +31 (0)74-2911110
4.7 17927
0 Winkelwagen
0
Desinfectie handgel
Selectie verfijnen
Inhoud
  1. 100 ml (1)
  2. 500 ml (3)
  3. 1 liter (2)
Merk
  1. Zep Industries (1)
  2. Sterillium Med (7)
Prijs
€ 0 € 130 € 0 tot € 130

Desinfectie handgel

Desinfectie handgel doodt bacteriën, virussen en veel andere micro-organismen. De meeste ziektekiemen worden via de handen overgebracht. Daarom is handhygiëne erg belangrijk. Hierdoor kan de verspreiding van ziektekiemen worden tegen gegaan. Zo voorkom je dat jij of een ander ziek wordt. Desinfecterende handgel is goed te combineren met andere soorten desinfectiemiddelen.

8 product(en)

Sorteer op:

8 product(en)

Sorteer op:

desinfectie handgel

Virusdodende desinfecterende handgel 1000ml

Onze desinfecterende handgel is verkrijgbaar in verschillende formaten. Zo hebben wij de virusdodende desinfecterende handgel 1000 ml van Zep Industries, maar wij hebben ook diverse formaten hand sanitizer van Sterilium.

De run op een goede desinfectie handgel is enorm! Hierdoor zijn er veel soorten verkrijgbaar die niet van een goede kwaliteit zijn. Alcohol is de stof die de gel desinfecterend maakt. Als alcohol de enige virusdoder in de gel is, moet er minimaal 70 procent inzitten. Maar er zijn ook andere effectieve virusdodende middelen. Als bijvoorbeeld in de handzeep virusdodende middelen zitten, kan het alcoholpercentage van de desinfecterende handgel wat lager zijn.

Zoals Rob Geus zei in een interview: "Mijn prioriteit is altijd goed handen wassen. Als je normaal tien keer je handen wast, doe het dan nu dan twintig keer. Die handgel is voor erbij, voor als er geen water is."

Handgel desinfectie wanneer wel en niet te gebruiken?

Er zijn veel vragen rondom het gebruik van een hand sanitzer. Het is een fabel dat desinfecteren met desinfectie handgel slecht is voor je handen. Het is namelijk zo dat het juist beter is voor je handen dan het te wassen met water en zeep. Je huid droogt dan namelijk minder snel uit. Echter is het wel zo dat als je de desinfecterende handgel overmatig gebruikt, dit kan leiden tot irritatie en gevoelige huid. Dit komt doordat je huid uitdroogt en de natuurlijke huidoliën verwijderd worden.

Ook vanuit de zorgsector krijgen wij wel eens de vraag of je handhygiëne moet toepassen als je latex handschoenen gebruikt. Het antwoord is ja! Handschoenen zijn nooit een vervanging voor handhygiëne. Om te zorgen dat de handschoenen schoon zijn als je begint, is het belangrijk om voor het pakken en aantrekken van de handschoenen, je handen te desinfecteren met desinfectie handgel. Je mag trouwens nooit handalcohol op je handschoenen doen! 

meld u aan
Op dehoogteblijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief
Facebook Twitter Google+