• Bel met MediPreventiePersoonlijk en deskundig advies
 • Leverbelofte van MediPreventieVoor 16 uur besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf 99 euroGratis verzending vanaf €99,-
MediPreventie [email protected] +31 (0)74-2911110
4.7 17722
0 Winkelwagen
0
Type Sportverzorging
 1. KinesiotapeKinesiotape
 2. SporttapeSporttape
 3. Underwrap tapeUnderwrap tape
 4. ZwachtelZwachtel
 5. SpierbalsemSpierbalsem
 6. Hot cold packHot cold pack
Sporttape
Selectie verfijnen
Breedte
 1. 3,75 cm (2)
 2. 2,5 cm (8)
 3. 3,8 cm (16)
 4. 4 cm (2)
 5. 5 cm (7)
 6. 7,5 cm (1)
 7. 10 cm (1)
Lengte
 1. 4,5 meter (1)
 2. 10 meter (33)
Kleur
 1. Blauw (2)
 2. Geel (2)
 3. Groen (2)
 4. Mix (2)
 5. Rood (2)
 6. Wit (22)
 7. Zwart (2)
Merk
 1. BSN Medical (10)
 2. Cawila (15)
 3. Fysionair (1)
 4. Lohmann & Rauscher (11)
Aantal rollen
 1. 1 rol (15)
 2. 2 rollen (1)
 3. 6 rollen (10)
 4. 12 rollen (5)
 5. 18 rollen (1)
 6. 24 rollen (1)
 7. 36 rollen (1)
Prijs
€ 0 € 113 € 0 tot € 113

Sporttape

Onze professionele sporttape of elastische kinesiotape is uitermate geschikt voor sportverzorging en fysiotherapie. Deze sport tape breng je aan als extra ondersteuning aan de hand, arm, knie of een van de andere gewrichten. Door deze ondersteuning aan de gewrichten voorkom je vervelende blessures. Hierdoor kun je blijven sporten en presteren. Je kunt onze sport tape kopen in verschillende afmetingen, kleuren en merken. Zo kun je altijd de juiste sport tape kopen die bij jouw voorkeuren past. Onze professionele gekleurde sports tape is zeer geschikt voor sporters, masseurs, niet-sporters en fysiotherapeuten.

1 - 16 van 37 producten

Sorteer op:
 • Persoonlijk en deskundig advies

  Persoonlijk en deskundig advies

 • Beoordeling

  Klanten beoordelen ons als Uitstekend

 • Leverbelofte

  Vóór 16 uur besteld morgen in huis

 • Persoonlijk en deskundig advies

  Persoonlijk en deskundig advies

 • Beoordeling

  Klanten beoordelen ons als Uitstekend

 • Leverbelofte

  Vóór 16 uur besteld morgen in huis

1 - 16 van 37 producten

Sorteer op:

sporttape

Pols intapen sporttape

Het belangrijkste voordeel van onze sporttape is dat het zorgt voor extra veiligheid voor zwakke gewrichten. Je kunt bij ons kiezen voor kinesiotape en elastische sport tape die bewegingsvrijheid garanderen. Of voor onze stijve niet-elastische sporttape die de gewrichten op de juiste plek houden. Je kunt bij ons altijd de sports tape bestellen die jij nodig hebt in een specifieke situatie.

Onze verschillende sports tape veroorzaakt zelden huidirritatie. Bovendien hebben deze verschillende soorten sport tape uitstekende recensies van professionals zoals sportverzorgers en fysiotherapeuten. Onze sports tape beschermt en ondersteunt alle gewrichten op een betrouwbare manier. Zo dient de sport tape voor vertrouwen tijdens het sporten en in hoge mate voor bescherming van alle gewrichten. Onze Cawila sports tape in verschillende kleuren is hier uitermate geschikt voor. Deze is niet-elastisch en geeft dus extra ondersteuning, zodat je vol vertrouwen kan gaan sporten.

Tape sport

Alle sports tape heeft een hoge en sterke kleefkracht en is één van de bekendste soorten tape. De sport tape is zeer geschikt om rechtstreeks op de huid aan te brengen. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld de leukotape classic gebruiken. De dikte van de lijmlaag is zo gemaakt dat het zich zeer goed hecht op de huid of op bandages.

De stijfheid en starheid van het materiaal van de sporttapes zorgt voor een stabiliserend effect, zowel mechanisch als proprioceptief (het vermogen om de positie van het eigen lichaam en lichaamsdelen waar te nemen). Ook onder zware belasting blijven onze sport tapes goed zitten. Bovendien zijn de randen van het sport tape gekarteld waardoor het gemakkelijk afscheurbaar is. Met één snelle ruk kun je het eenvoudig in de breedte- en lengterichting scheuren. Zo kun je de sporttape snel aanbrengen en heb je geen schaar nodig.

Intapen

Er wordt vaak gesproken over “tapen”, daarmee wordt veelal bedoeld het tapen met conventionele witte niet-elastische sporttape. Hiermee kun je bijvoorbeeld tape voor knie of enkels vastzetten tijdens een wedstrijd. Deze niet-elastische sport tape moet na de wedstrijd ook direct verwijderd worden om circulatieproblemen te voorkomen. Het doel van dit tapen met niet-elastische sporttape is om een “beperking” aan de gewrichten op te leggen.

Het principe van sporttape is activeren in plaats van fixeren. Onze sporttape kan preventief ingezet worden, maar ook voor de behandeling van al aanwezig klachten en blessures. Er worden steeds vaker gekleurde sporttapes gebruikt bij wedstrijden. Dit wordt gedaan om verzwikkingen aan bijvoorbeeld de enkel te voorkomen. Bovendien is het erg comfortabel waardoor je op een gegeven moment niet meer merkt dan je getapet bent. De werking van de elastische sport tape gaat maar liefst 24 uur door. De elastische sporttape kan gemakkelijk enkele dagen gedragen worden en ermee douchen is geen probleem.

Enkel intapen sporttape

Wil jij sport tape kopen? Dan zijn onze sporttapes de juiste keuze. Onze sport tape is gemaakt van 100% katoen. Bovendien is het voorzien van een huidvriendelijk lijmsoort die ook onder vochtige omstandigheden nog blijft kleven. Onze sport tapes zijn eenvoudig in gebruik. Je kunt het gemakkelijk afscheuren, aanbrengen en verwijderen. De sport tape rafelt niet en laat lucht door. Onze sports tapes blijven goed zitten, waardoor je niet telkens opnieuw hoeft te tapen. We bieden onze sport tape niet alleen goedkoop aan, maar het gaat ook nog lang mee.

Al van oudsher werd in de medische wereld voor de behandeling van blessures speciale verbanden gebruikt. Zo wilden ze een fixatie tot stand brengen. Met Leukoplast werden de functionele verbanden een succes. Later werden diverse technieken verder ontwikkeld voor het doelgericht ontlasten, ondersteunen en aansturen van banden, gewrichten en spieren. Daarom wordt functioneel tapeverband zowel met het oog op behandeling als met het oog op preventie ingezet.

Veelgestelde vragen

Wat is sporttape?

Met sporttape wordt meestal de witte, niet-rekbare sporttape bedoeld. Deze sporttape wordt tijdens het sporten preventief gedragen om ondersteuning en bescherming te bieden bij herstellende spieren en gewrichten. In de praktijk betekent dit dat het bewegingsbereik van spieren en gewrichten beperkt wordt zodat deze kunnen herstellen. Na het sporten of andere inspanning dient de sporttape direct verwijderd te worden. Daarnaast wordt sporttape ook gedragen om blessures te voorkomen. Tegenwoordig wordt veel gebruik gemaakt van elastische sporttape, ook wel kinesiotape genoemd. Door de rekbaarheid van elastische sporttape past de tape zich eenvoudig aan bij iedere natuurlijke beweging. Dit zorgt ervoor dat je geen beperkingen ervaart bij het bewegen. Hierdoor herstel je sneller van blessures en pijnklachten.

Wat is elastische sporttape?

Elastische sporttape heeft dezelfde eigenschappen als de menselijke huid voor wat betreft elasticiteit en dikte. Door de rekbaarheid past de elastische tape zich eenvoudig aan bij iedere natuurlijke beweging. Dit zorgt ervoor dat je geen beperkingen ervaart bij het bewegen. Hierdoor herstel je sneller van blessures en pijnklachten. Elastische sporttape vermindert de pijn bij blessures, vergroot de mobiliteit bij gewrichtsklachten en masseert het bindweefsel in combinatie met bewegingen die je maakt. Kinesiotape is een elastische katoenen sporttape met een acryl lijmlaag, is waterbestendig en blijft gedurende meerdere dagen zitten.

Waarom sporttape kopen bij MediPreventie?

Sporttape kopen kan bij ons in veel verschillende merken en kleuren. Bovendien kun je kiezen uit niet-rekbare sporttape en elastische sporttape, ook wel kinesiotape genoemd. Wij bieden een compleet assortiment sporttape en kinesiotape aan en leveren zeer snel. Kies uit gekleurde sporttape: witte sporttape, zwarte sporttape, blauwe sporttape en diverse andere kleuren of met een leuke print. Je kunt kiezen uit de volgende merken sporttape en kinesiotape: CureTape, Nasara tape, EasyTape, Cawila sporttape, Porotape, Leukotape en Strappal tape. Daarnaast kun je bij ons ook terecht voor andere verbruiksartikelen met een professionele kwaliteit zoals massage olie, FIT sportbalsem en natuurlijk ook underwrap tape voor onder de sporttape. Op werkdagen voor 16 uur besteld? Dan ontvang je jouw bestelling morgen al in huis!

Hoe sporttape gebruiken?

Bij het gebruiken en aanbrengen van sporttape moet je goed op een aantal dingen letten. Voor een optimale hechting moet de huid schoon, droog en vetvrij zijn. Vermijd plooien bij het aanbrengen van sporttape. Dit kan namelijk blaren tot gevolg hebben. Verwijder overmatig veel haar met bijvoorbeeld een trimmer voordat je de tape aanbrengt. Sporttape hecht zich namelijk beter op een niet behaarde huid. Ook kun je underwrap tape voor onder de sporttape gebruiken. Gebruik je elastische sporttape? Breng dan niet té veel rek aan op de tape. Daarnaast zijn er speciale taping cursussen waarin je alles leert over het goed aanbrengen van sporttape. Ook online kun je als consument goede instructievideo’s vinden voor het zelf goed aanbrengen van (elastische) sporttape.

Hoe werkt elastische sporttape?

Door elastische sporttape aan te brengen op de spieren of gewrichten in uitgerekte positie wordt de natuurlijke beweging niet beperkt. Daarnaast wordt het bindweefsel geactiveerd en gemasseerd bij een natuurlijke ontspanning van het lichaamsdeel. Bij natuurlijke ontspanning zie je op de plek van de elastische sporttape golfjes ontstaan, ook wel convolutions genoemd. Wanneer deze golfjes zichtbaar zijn wordt er ruimte gecreëerd tussen de opperhuid en de onderhuid. Deze ruimte heeft een positieve invloed op de zenuwen, bloed- en lymfevaten en activeert het pijndempend systeem. De pijn verdwijnt of vermindert vaak al tijdens de behandeling waardoor de cliënt beter kan bewegen en gebruik kan worden gemaakt van de oorspronkelijke spierfunctie. Met als gevolg een beter en sneller herstel. Dit is een belangrijk voordeel van elastische sporttape ten opzichte van niet-rekbare sporttape.

meld u aan
Op dehoogteblijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief
Facebook Twitter Google+