• Bel met MediPreventiePersoonlijk en deskundig advies
 • Leverbelofte van MediPreventieVoor 16 uur besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf 99 euroGratis verzending vanaf €99,-
MediPreventie [email protected] +31 (0)74-2911110
4.7 17736
0 Winkelwagen
0
Type Sportverzorging
 1. KinesiotapeKinesiotape
 2. SporttapeSporttape
 3. Underwrap tapeUnderwrap tape
 4. ZwachtelZwachtel
 5. SpierbalsemSpierbalsem
 6. Hot cold packHot cold pack
Kinesiotape
Selectie verfijnen
Breedte
 1. 2,5 cm (3)
 2. 5 cm (62)
 3. 7,5 cm (1)
Lengte
 1. 4,5 meter (14)
 2. 5 meter (58)
 3. 31,5 meter (3)
 4. 32 meter (5)
 5. 35 meter (1)
Kleur
 1. Beige (16)
 2. Blauw (12)
 3. Bruin (1)
 4. Geel (3)
 5. Groen (3)
 6. Lichtblauw (1)
 7. Lichtgroen (1)
 8. Mix (9)
 9. Oranje (6)
 10. Paars (2)
 11. Rood (3)
 12. Roze (7)
 13. Wit (4)
 14. Zwart (9)
Merk
 1. AcuTop (5)
 2. Body-Concept (8)
 3. CureTape (24)
 4. Dittmann (2)
 5. EasyTape (14)
 6. Fysionair (1)
 7. Moves band (4)
 8. Nasara (31)
Aantal rollen
 1. 1 rol (63)
 2. 4 rollen (1)
 3. 6 rollen (13)
 4. 8 rollen (1)
 5. 12 rollen (2)
 6. 16 rollen (1)
Prijs
€ 0 € 84 € 0 tot € 84

Kinesiotape

Kinesiotape heeft dezelfde eigenschappen als de menselijke huid voor wat betreft elasticiteit en dikte. Kinesiologie tape is een elastische sporttape en wordt als een soort tweede huid aangebracht. Door de rekbaarheid past kinesio tape zich eenvoudig aan bij iedere natuurlijke beweging. Kies uit de merken CureTape, Nasara tape, EasyTape, andere sporttape, underwrap tape, een zwachtel of een goede hot cold pack.

1 - 16 van 89 producten

Sorteer op:
 • Persoonlijk en deskundig advies

  Persoonlijk en deskundig advies

 • Beoordeling

  Klanten beoordelen ons als Uitstekend

 • Leverbelofte

  Vóór 16 uur besteld morgen in huis

 • Persoonlijk en deskundig advies

  Persoonlijk en deskundig advies

 • Beoordeling

  Klanten beoordelen ons als Uitstekend

 • Leverbelofte

  Vóór 16 uur besteld morgen in huis

1 - 16 van 89 producten

Sorteer op:

kinesiotape

Tape fysio

De kinesiotape kan goed overweg met vocht en water en de kinesiologie tape is daarnaast zeer elastisch. Tijdens het gebruik van deze kinesiologie tape zal je geen bewegingsvrijheid verliezen en aanvoelen als een tweede huid. De vochtbestendigheid van deze tape is ideaal tijdens het sporten omdat je hierbij zweet. Bovendien kan deze sporttape ook gebruikt worden bij watersporten zoals zwemmen, roeien of waterpolo. Sporters gebruiken deze kinesiotape als sportverzorging om hun pijn te verminderen en de spieren en gewrichten zo mogelijk te stabiliseren. De tape wordt ook gebruikt om de lichaamshouding van de patiënt te verbeteren of het optimaliseren van het bloedstelsel. Wil je een positief resultaat behalen met deze kinesiotape? Dan is het belangrijk dat het op de juiste manier wordt aangebracht.

Onze kinesio tape die we aanbieden is hypoallergeen. Dit komt door de 100% acryl lijmlaag en omdat de tape latexvrij is. Als je hiervoor gevoelig bent is deze tape een perfecte oplossing. De tape is gemakkelijk aan te brengen en blijft enkele tot een aantal dagen zitten. Onze kinesio tape heeft een ademend vermogen, hierdoor blijft de tape nadat het een langere tijd is gedragen nog fris ogen en voelt het nog als nieuw. Onze hoogwaardige kinesio tape wordt geproduceerd is Zuid-Korea.

Kinesiotape enkel

Preventief tapen kan met kinesio tape of met sporttape. Als je voor kinesio tape kiest ga je voor comfort. De kinesiologie tape kan een langere periode gedragen worden. Dit zal geen problemen opleveren met de doorbloeding. Dit is bij starre sporttape wel het geval. Bij inspanningen blijft de kinesiologie tape beter plakken en geeft het een uitermate goede stabiliteit. Bij kinesiotape enkel zal de stabiliteit van de enkel toenemen. Je kunt de enkel met ieder soort kinesio tape tapen. De functionaliteit van de omliggende spieren bij de enkel worden door de elasticiteit van de kinesio tape bijeen gehouden.

De behandeling van een blessure, bijvoorbeeld van een enkelblessure, kan ideaal met kinesiologie tape gedaan worden. De kinesio tape zet in bij het activeren van de spieren en de banden in plaats van het te fixeren. Zo blijven de spieren soepel en gaat het herstel sneller.

Enkel tapen kinesio

Een enkelblessure is het meest voorkomende letsel aan de enkel. Je hebt al snel een verstuiking of een verzwikking. In het ergste geval heb je een gescheurde enkelband. Wanneer je een sport beoefend waarbij de grond veelal ongelijk is, heb je een verhoogd risico op een enkel blessure. Kinesiologie tape is dan een uitkomst. Veel voetballers en tennissers krijgen met deze blessures te maken. De enkel tapen met kinesio is dan ook de manier om een zwakke enkel te voorkomen. In de sportwereld wordt tapen met kinesiologie tape dan ook veelvuldig gedaan. Je kunt je enkel laten tapen door een fysiotherapeut of door een verzorger, maar je kunt het ook zelf leren. Als je het een aantal keer gedaan hebt ben je prima in staat om zelf je enkel te tapen.

Veelgestelde vragen

Wat is kinesiotape?

Kinesiotape heeft dezelfde eigenschappen als de menselijke huid voor wat betreft elasticiteit en dikte. Door de rekbaarheid past kinesiotape zich eenvoudig aan bij iedere natuurlijke beweging. Dit zorgt ervoor dat je geen beperkingen ervaart bij het bewegen. Hierdoor herstel je sneller van blessures en pijnklachten. Kinesiotape of medical tape vermindert de pijn bij blessures, vergroot de mobiliteit bij gewrichtsklachten en masseert het bindweefsel in combinatie met bewegingen die je maakt. Kinesiotape is een elastische katoenen sporttape met een acryl lijmlaag, is waterbestendig en blijft gedurende meerdere dagen zitten.

Hoe werkt kinesiotape?

Door de elastische kinesiotape aan te brengen op de spieren of gewrichten in uitgerekte positie wordt de natuurlijke beweging niet beperkt. Daarnaast wordt het bindweefsel geactiveerd en gemasseerd bij een natuurlijke ontspanning van het lichaamsdeel. Bij natuurlijke ontspanning zie je op de plek van de kinesiotape golfjes ontstaan, ook wel convolutions genoemd. Wanneer deze golfjes zichtbaar zijn wordt er ruimte gecreëerd tussen de opperhuid en de onderhuid. Deze ruimte heeft een positieve invloed op de zenuwen, bloed- en lymfevaten en activeert het pijndempend systeem. De pijn verdwijnt of vermindert vaak al tijdens de behandeling waardoor de cliënt beter kan bewegen en gebruik kan worden gemaakt van de oorspronkelijke spierfunctie. Met als gevolg een beter en sneller herstel.

Waarom kinesiotape kopen bij MediPreventie?

Wij bieden een compleet assortiment kinesiotape en sporttape aan en leveren zeer snel. Je kunt kiezen uit de volgende merken kinesiotape: CureTape, Nasara tape, MediPreventie kinesiotape en EasyTape. Daarnaast kun je bij ons ook terecht voor andere verbruiksartikelen met een professionele kwaliteit zoals massage olie en FIT sportbalsem. Kijk ook eens naar onze massage artikelen. Kies een hoeslaken massagetafel in maar liefst 15 verschillende mooie kleuren. Of hoofdsteunhoesjes, face covers, massage hulpmiddelen, knierollen voor op de massagetafel of onderzoekbankpapier. Op werkdagen voor 16 uur besteld? Dan ontvang je jouw bestelling morgen al in huis!

Hoe kinesiotape gebruiken?

Bij het gebruiken en aanbrengen van kinesiotape moet je goed op een aantal dingen letten. Voor een optimale hechting moet de huid schoon, droog en vetvrij zijn. Vermijd plooien bij het aanbrengen van kinesiotape. Dit kan namelijk blaren tot gevolg hebben. Verwijder overmatig veel haar met bijvoorbeeld een trimmer voordat je de tape aanbrengt. Bovendien hecht elastische sporttape zich beter op een niet behaarde huid. Breng niet té veel rek aan op de tape. Daarnaast zijn er speciale medical taping cursussen waarin je alles leert over het goed aanbrengen van kinesiotape.

meld u aan
Op dehoogteblijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief
Facebook Twitter Google+