• Bel met MediPreventiePersoonlijk en deskundig advies
 • Leverbelofte van MediPreventieVoor 16 uur besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf 99 euroGratis verzending vanaf €99,-
MediPreventie info@medipreventie.nl +31 (0)74-2911110
0 Winkelwagen
0
Wiebelkussen
Selectie verfijnen
Diameter
 1. 33 cm (9)
 2. 36 cm (1)
 3. 37 cm (1)
Gebruik
 1. Eetkamerstoel (12)
 2. Bankstel (2)
 3. Bureaustoel (12)
 4. Autostoel (3)
 5. Rolstoel (3)
 6. Dagelijks gebruik (2)
Toepassing
 1. Thuis (13)
 2. Op kantoor (13)
 3. In de auto (3)
 4. Op school (12)
 5. Op reis (5)
Kleur
 1. Rood (4)
 2. Groen (2)
 3. Blauw (6)
 4. Zwart (6)
 5. Kobaltblauw (1)
 6. Donkerblauw (3)
 7. Lichtblauw (2)
 8. Beige (1)
 9. Wit (1)
 10. Grijs (2)
Merk
 1. Mambo Max (2)
 2. MediPreventie (18)
 3. Pocket Pillow (1)
 4. Sissel (2)
Prijs
€ 0 € 29 € 0 tot € 29

Wiebelkussen

Wiebelkussen voor actief en comfortabel zitten. Door het zitten op een luchtgevuld balanskussen train je onbewust je rug. Een wiebelkussen of rugkussen biedt een ergonomische zithouding en voorkomt rugpijn. Een wiebelkussen bevordert ontspannen en dynamisch zitten. Door te zitten op een balanskussen corrigeer je ongemerkt je lichaamshouding en train je de rugspieren. Een goede zithouding met een wiebelkussen.

1 - 16 van 23 producten

Sorteer op:
aanbieding 15
Wiebelkussen 33 cmWiebelkussen 33 cm

Normale prijs: € 19,99

Aanbiedingsprijs: € 16,99

aanbieding 15
Wiebel kussen Rood 33 cmWiebel kussen Rood 33 cm

Normale prijs: € 19,99

Aanbiedingsprijs: € 16,99

Levertijd langer dan 1 week
aanbieding 15
Balkussen Zwart 33 cmBalkussen Zwart 33 cm

Normale prijs: € 19,99

Aanbiedingsprijs: € 16,99

aanbieding 15
Balanskussen 33 cm BlauwBalanskussen 33 cm Blauw

Normale prijs: € 19,99

Aanbiedingsprijs: € 16,99

aanbieding 15
Wiebelkussen kind 33 cm LichtblauwWiebelkussen kind 33 cm Lichtblauw

Normale prijs: € 19,99

Aanbiedingsprijs: € 16,99

aanbieding 15
Wiebelkussen ADHD 33 cm GroenWiebelkussen ADHD 33 cm Groen

Normale prijs: € 19,99

Aanbiedingsprijs: € 16,99

 • Persoonlijk en deskundig advies

  Persoonlijk en deskundig advies

 • Beoordeling

  Klanten beoordelen ons als Uitstekend

 • Leverbelofte

  Vóór 16 uur besteld morgen in huis

 • Persoonlijk en deskundig advies

  Persoonlijk en deskundig advies

 • Beoordeling

  Klanten beoordelen ons als Uitstekend

 • Leverbelofte

  Vóór 16 uur besteld morgen in huis

Wiebelkussen overtrek KobaltblauwWiebelkussen overtrek Kobaltblauw
€ 6,99
Levertijd langer dan 1 week

1 - 16 van 23 producten

Sorteer op:

balkussen

Balkussen bij rugpijn of stuitpijn

Als je last hebt van rugpijn of stuitpijn kun je baat hebben bij het zitten op een balkussen, ook wel wiebelkussen genoemd. Ideaal voor wie de hele dag op een bureaustoel moet zitten of concentratieproblemen heeft. Een balkussen leg je simpel gewoon op je stoel of in de auto. Het zorgt ervoor dat je actiever gaat zitten. Je stuitje ontlast je door zitten op een wiebelkussen. Balkussen kopen kan in twee soorten en is verkrijgbaar in diverse kleuren.

Heb je problemen met je rug of stuitje, dan raden wij aan om altijd eerst deskundige advies te vragen. Het kan zijn dat je fysiotherapeut of arts je een ander hulpmiddel adviseert. In ons assortiment hebben wij ook andere soorten (ergonomische) kussen verkrijgbaar. Denk aan een zitkussen, wigkussen, stuitkussen of orthopedisch zitkussen. Het balkussen is ook te combineren andere hulpmiddelen van MediPreventie. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een rugkussen of lendekussen. Heb je last van je rug en heb je in aanvulling op het actief zitten op een wiebelkussen extra ondersteuning nodig? Kijk dan ook eens naar een goede rugbrace.

Wiebelkussen gebruiken

Je kunt het wiebelkussen op vele manieren gebruiken en voor diverse redenen. Balkussen kun je gebruiken voor het bevorderen van actief zitten. Wanneer je actiever en dynamischer wilt zitten zijn de balkussens ideaal. Doordat je constant ademhaalt, zorg je ervoor dat jouw lichaam op een natuurlijke manier constant in beweging blijft. Wist je dat balanskussens ook ideaal zijn voor balanstrainingen en bekkeninstabiliteit?

Het wiebelkussen is zeer goed toe te passen bij kinderen. Veel mensen weten het niet, maar wiebelkussens zijn zeer geschikt voor kinderen die concentratieproblemen hebben of kinderen met ADHD. Je kindje kan door het balkussen fijn bewegen waardoor zijn of haar concentratie niet weg zakt. Het is bewezen dat kinderen rustiger worden op dit kussen.

Oefeningen met balkussen

Met een balkussen kunnen ook therapeutische oefeningen uitgevoerd worden. Denk hierbij aan bekkenbodemoefeningen, rugoefeningen, oefeningen van voetspieren / beenspieren, balansoefeningen en coördinatie oefeningen. Hieronder hebben wij twee oefeningen uitgelegd speciaal voor je buik en rug. 

Oefening 1
Ga op het balkussen zitten. Ontspan je armen naast je of houdt ze licht gebogen in de zij. Strek nu je benen naar boven en trek ze vervolgens weer in. Herhaal deze beweging meerdere keren en houd daarbij je bovenlichaam stabiel. Wanneer je dit meerdere keren herhaalt, train je jouw rug, buikspieren en bovenbenen.

Oefening 2
Ga op je handen en knieën zitten. Kom met je knieën op het balkussen. Til dan diagonaal één arm en tegengesteld één been op. Strek de arm naar voren en strek het been naar achter. Vervolgens breng je alles weer in het midden van je lichaam samen en herhaal je de oefeningen door de andere arm een benen te strekken. Herhaal dit een aantal keer. Het is belangrijk dat je je buikspieren goed aanspant. Je traint hierbij je bilspieren, buikspieren en rug.

Balkussen goed voor bloedcirculatie

Dankzij de bewegingen die je maakt op het wiebelkussen wordt de bloedcirculatie in je lichaam gestimuleerd waardoor er meer zuurstof naar de hersenen stroomt. Hierdoor stijgt het concentratievermogen en worden prestaties beter. Fysiotherapeuten en artsen waarderen dit zitkussen, omdat er diverse therapeutische oefeningen mee gedaan kunnen worden en het bewezen is dat het je ergonomische houding bevordert.

Maar wat betekent ergonomisch nou eigenlijk? De term ergonomie komt vaak voor in de werkomgeving en met name wanneer je veel op een bureaustoel zit. Je zit urenlang naar je beeldscherm te sturen waardoor eer weinig wordt gelopen. Een juiste werkhouding en mentaal en fysieke herstelmomenten zijn voor veel beroepsgroepen een belangrijk onderdeel van hun functioneren. Dit noemt men ergonomie  De combinatie van ergonomie en werk is dus heel belangrijk.

Het is lastig wanneer je op je werk last hebt van fysieke problemen. Je kunt er wel voor zorgen dat de klachten niet ontstaan, verminderen of volledig afnemen. Samen met een bedrijfsarts en je werkgever kun je kijken hoe je deze problemen kunt voorkomen. Om preventief de klachten te voorkomen, moet je je werkhouding en werksituatie goed onder de loep nemen.

meld u aan
Op dehoogteblijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief
Facebook Twitter Google+