• Bel met MediPreventiePersoonlijk en deskundig advies
  • Leverbelofte van MediPreventieVoor 16 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 99 euroGratis verzending vanaf €99,-
MediPreventie [email protected] +31 (0)74-2911110
4.7 17483
0 Winkelwagen
0
Hand held dynamometer
Selectie verfijnen
Type meter
  1. Analoog (6)
  2. Digitaal (2)
Type meetapparatuur
  1. Hand dynamometer (8)
Merk
  1. Baseline (3)
  2. Saehan (5)
Prijs
€ 0 € 600 € 0 tot € 600

Hand held dynamometer

Een hand held dynamometer wordt veel gebruikt door fysiotherapeuten en andere medische professionals. Een hand held dynamometer wordt gebruikt om de maximale knijpkracht van de hand te meten. Deze knijpkracht is een goede aanwijzing van de perifere spierfunctie en is gerelateerd aan de totale hoeveelheid spiermassa in het lichaam. Overweeg bij het uitvoeren van metingen om mondkapjes te gebruiken. Je kunt kiezen uit wasbare mondkapjes en medische mondkapjes. Na metingen of behandelingen is desinfecteren met desinfectiemiddelen belangrijk.

8 product(en)

Sorteer op:

8 product(en)

Sorteer op:

hand held dynamometer

Handdynamometer

De maximale knijpkracht van de hand zoals gemeten door een handynamometer, is een goede aanwijzing van de perifere spierfunctie en is gerelateerd aan de totale hoeveelheid spiermassa in het lichaam. Een afname in spierkracht kan een aanwijzing zijn van spierafbraak. Voor het uitvoeren van de meting zijn een handynamometer en een stoel en tafel nodig. De cliënt zit voor de meting aan tafel. De arm rust op de tafel met de elleboog in een rechte hoek. Je dient zo hard mogelijk in de handynamometer te knijpen en deze druk ongeveer twee tellen uit te oefenen. Neem vervolgens 15 tot 20 seconden rust en voer daarna de test met je andere hand uit.

Bij een digitale handdynamometer vind de overdracht plaats via een sensor in plaats van via een mechanische vloeistof zoals bij een hydraulische handynamometer het geval is. Daarnaast bevat de digitale handdynamometer van Saeh an een elektrisch nul-kalibratiesysteem en een opslagvermogen voor 40 testen. Bij het aanschaffen van deze Saehan digitale handdynamometer beschik je ook over een data transfer software hulpprogramma om de testresultaten digitaal op de pc op te slaan. Wanneer je dit product hebt aangeschaft neem dan contact met ons op om ook de software per mail met te ontvangen.

Knijpkrachtmeter

De hydraulische knijpkrachtmeter van Saehan wordt gebruikt om de maximale knijpkracht van de hand te meten. Deze knijpkrachtmeter wordt in de praktijk regelmatig gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek. Dit is een analoge evaluatie knijpkracht meter voor de hand. Deze knijpkrachtmeter biedt zeer precieze metingen die gemakkelijk af te lezen zijn. Het meetbereik van deze knijpkrachtmeter loopt van 0 - 90 kg. De gemeten piekkracht wordt bij de Saehan knijpkrachtmeter door een hold needle vastgehouden op de hoogste knijpkracht stand. Je kunt deze naald daarna met een resetknop weer op de nulstand gezet te worden. Zo kun je makkelijk de maximale knijpkracht aflezen.

Veelgestelde vragen

Wat is een hand held dynamometer?

Met een hand held dynamometer kun je de knijpkracht van handen en vingers meten. Een hand held dynamometer wordt gebruikt op de maximale knijpkracht te meten en te evalueren. Een handknijpkrachtmeter is een medisch meetinstrument om de isometrische spierkracht van diverse spiergroepen te bepalen. Het meten van de maximale handknijpkracht geeft een goede inschatting van de perifere spierfunctie en is gerelateerd aan de totale hoeveelheid spiermassa in het lichaam. Door middel van een spierkrachtmeting kan bepaald worden of de waarden bij een cliënt binnen het normale bereik vallen en hoe spiergroepen zich onderling verhouden. Afname van de spierkracht kan een teken zijn van spierafbraak, bijvoorbeeld ten gevolge van een dysfunctie, hand trauma of ander letsel. Hand held dynamometers en pinch meters worden veel gebruikt door fysiotherapeuten, hand therapeuten, ergotherapeuten en andere zorgprofessionals.

Welke soorten hand held dynamometers zijn er?

Je kunt kiezen uit hydraulische en digitale hand held dynamometers. Hydraulische handkrachtmeters zijn analoge evaluatiemeters waarbij de overdracht van de hand knijpkracht metingen gaat door middel van een mechanische vloeistof. Bij een digitale hand dynamometer vindt de overdracht van de metingen digitaal plaats door middel van een sensor. Bovendien kunnen de resultaten digitaal worden opgeslagen terwijl je de testresultaten bij een hydraulische handkrachtmeter van de wijzerplaat afleest en vervolgens noteert. Daarnaast kun je kiezen voor een handdynamometer met een knijpbal in plaats van een handgreep. Speciaal voor het meten van de knijpkracht van de duim en vingers kun je pinch meters gebruiken.

Waarom handdynamometers kopen bij MediPreventie?

Wij bieden een compleet assortiment handdynamometers en pinch meters, en leveren zeer snel. Bij MediPreventie een Saehan handkrachtmeter kopen betekent dat je kiest voor een professionele kwaliteit en een goede prijs. Saehan is al ruim 40 jaar een betrouwbare en toonaangevende leverancier van hand dynamometers en pinch meters. MediPreventie is dé Saehan importeur voor Nederland en België. Voor professionals en uiteraard direct vanuit voorraad leverbaar. Ook voor het periodiek laten kalibreren en ijken van handkrachtmeters kun je bij ons terecht. Kijk ook naar andere fysio materialen en meetinstrumenten zoals een reflexhamer, goniometer, peak flow meter of een pulse oximeter. Op werkdagen voor 16 uur besteld? Dan ontvang je jouw handkrachtmeter morgen al in huis!

Hoe een hydraulische handkrachtmeter gebruiken?

Stel de handgreep van de hydraulische handkrachtmeter zo in dat de greep comfortabel in de hand van de cliënt past. Draai de peak hold needle tegen de klok in naar nul. De peak hold needle registreert automatisch de hoogste gemeten knijpkracht. Zet de peak hold needle terug op nul voordat je een nieuwe meting doet. De hydraulische druk die wordt uitgeoefend door de knijpkracht van de hand wordt als resultaat op de wijzerplaat weergegeven. De dubbele schaal op de wijzerplaat geeft de knijpkracht in kilogram en ponden weer. De rode peak hold needle behoudt de gemeten piekkracht. De hydraulische handkrachtmeter van Saehan is geschikt voor handkracht metingen tussen 0 en 90 kg. De verstelbare handgreep is ideaal voor verschillende hand formaten. Isometrisch in gebruik doordat de handgreep stabiel is en niet beweegt, en daardoor betrouwbare metingen geeft.

Hoe een digitale handdynamometer gebruiken?

Stel de handgreep van de Saehan digitale handkrachtmeter zo in dat de greep comfortabel in de hand van de cliënt past. Druk op de power-knop om de handdynamometer aan te zetten. Gebruik de set-knop om kilogram of ponden in te stellen. Druk op de zero-knop om de handdynamometer te kalibreren naar nul. Gebruik de hand-knop om te kiezen welke hand er getest gaat worden. Laat de cliënt knijpen in de handdynamometer. Gebruik de save-knop om na elke meting het resultaat op te slaan. Hierna kun je door middel van de read-knop de testresultaten bekijken. De Saehan digitale handkrachtmeter wordt compleet geleverd inclusief software om de testresultaten digitaal op te slaan door de handkrachtmeter aan een pc te koppelen. De digitale display van de handdynamometer geeft zowel de datum en tijd van de meting als de knijpkracht in kilogram en ponden weer. Daarnaast kun je ook het gemiddelde, de standaardafwijking en de variatie coëfficiënt aflezen, gebaseerd op alle resulaten van de gekozen hand.

meld u aan
Op dehoogteblijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief
Facebook Twitter Google+