• Bel met MediPreventiePersoonlijk en deskundig advies
 • Leverbelofte van MediPreventieVoor 16 uur besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf 99 euroGratis verzending vanaf €99,-
MediPreventie [email protected] +31 (0)74-2911110
4.7 11981
0 Winkelwagen
0
Type Praktijkinrichting
 1. Anatomie posterAnatomie poster
 2. Anatomische modellenAnatomische modellen
 3. Testen & metenTesten & meten
 4. GoniometerGoniometer
 5. Hand held dynamometerHand held dynamometer
Hand held dynamometer
Selectie verfijnen
Type meter
 1. Analoog (4)
 2. Digitaal (1)
Type meetapparatuur
 1. Hand dynamometer (5)
Merk
 1. Saehan (5)
Prijs
€ 0 € 340 € 0 tot € 340

Hand held dynamometer

Een hand held dynamometer wordt veel gebruikt door fysiotherapeuten en andere medische professionals. Een hand held dynamometer wordt gebruikt om de maximale knijpkracht van de hand te meten. Deze knijpkracht is een goede aanwijzing van de perifere spierfunctie en is gerelateerd aan de totale hoeveelheid spiermassa in het lichaam. Overweeg bij het uitvoeren van metingen om mondkapjes te gebruiken. Je kunt kiezen uit wasbare mondkapjes en medische mondkapjes. Na metingen of behandelingen is desinfecteren met desinfectiemiddelen belangrijk.

5 product(en)

Sorteer op:

5 product(en)

Sorteer op:

hand held dynamometer

Handdynamometer

De maximale knijpkracht van de hand is een goede aanwijzing van de perifere spierfunctie en is gerelateerd aan de totale hoeveelheid spiermassa in het lichaam. Een afname in spierkracht kan een aanwijzing zijn van spierafbraak. Voor het uitvoeren van de meting zijn een handknijp krachtmeter en een stoel en tafel nodig. De cliënt zit voor de meting aan tafel. De arm rust op de tafel met de elleboog in een rechte hoek. Je dient zo hard mogelijk in de meter te knijpen en deze druk ongeveer twee tellen uit te oefenen. Neem vervolgens 15 tot 20 seconden rust en voer daarna de test met je andere hand uit.

Bij een digitale handdynamometer vind de overdracht plaats via een sensor i.p.v. een mechanische vloeistof. Daarnaast bevat deze handdynamometer een elektrisch nul-kalibratiesysteem en een opslagvermogen voor 40 testen. Bij het aanschaffen van deze Saehan digitale handdynamometer beschik je ook over een data transfer software hulpprogramma om de testresultaten digitaal op de pc op te slaan. Wanneer je dit product hebt aangeschaft neem dan contact met ons op om ook de software te ontvangen.

Knijpkrachtmeter

De hand dynamometer van Saehan wordt gebruikt om de maximale knijpkracht van de hand te meten. Deze handdynamometer wordt in de praktijk regelmatig gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek. Dit is een analoge evaluatie knijpkracht meter voor de hand. Deze hand dynamometer biedt zeer precieze metingen die gemakkelijk af te lezen zijn. Het meetbereik van deze handdynamometer loopt van 0 - 90 kg. De gemeten piekkracht wordt bij de Saehan handdynamometer door een hold needle vastgehouden op de hoogste knijpkracht stand. Je kunt daarna met een resetknop weer op de nulstand gezet te worden. Zo kun je makkelijk de maximale knijpkracht aflezen.

meld u aan
Op dehoogteblijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief
Facebook Twitter Google+