• Bel met MediPreventiePersoonlijk en deskundig advies
  • Leverbelofte van MediPreventieVoor 16 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 99 euroGratis verzending vanaf €99,-
MediPreventie [email protected] +31 (0)74-2911110
4.7 17468
0 Winkelwagen
0
Reflexhamer
Selectie verfijnen
Kleur
  1. Zilver (2)
Merk
  1. Moves band (6)
Prijs
€ 0 € 17 € 0 tot € 17

Reflexhamer

Een reflexhamer wordt gebruikt om de reflexen van een cliënt te testen. Een goede reflexhamer heeft voldoende massa om de reflex op te kunnen wekken. Reflex hamers worden veel gebruikt door artsen, verpleegkundigen, fysiotherapeuten en andere medische professionals. Kijk in ons uitgebreide assortiment voor meer artikelen op het gebied van praktijkinrichting of een goniometer waarmee je de stand en range of motion van gewrichten kunt testen.

6 product(en)

Sorteer op:

6 product(en)

Sorteer op:

reflexhamer

Veelgestelde vragen

Wat is een reflexhamer?

Een reflexhamer wordt gebruikt om de reflexen van een cliënt te testen. Een reflexhamer is een neurologisch onderzoeksinstrument. Reflex hamers worden gebruikt om een diagnose te stellen in een reflex onderzoek. Aan de hand van de juiste diagnose kan er een vervolgbehandeling of -traject gekozen worden. Reflex hamers worden veel gebruikt om een achillespeesreflex, kniepeesreflex of andere spierrekkingsreflexen te testen. Reflex hamers worden veel gebruikt door artsen, verpleegkundigen, fysiotherapeuten en andere medische professionals.

Welke soorten reflex hamers zijn er?

Bij een reflexhamer kopen is het belangrijk dat je goed nadenkt welke specifieke reflexen je met de reflexhamer wilt testen. Bij alle reflex hamers in ons uitgebreide assortiment staat uitgelegd waarvoor je de reflexhamer kunt gebruiken. Daarnaast kun je ook kijken naar een Wartenberg pinwheel dat je in aanvulling op een reflexhamer kunt gebruiken om zenuw gevoeligheid en pijnperceptie te testen.

Waarom een reflexhamer kopen bij MediPreventie?

Wij bieden een compleet assortiment reflex hamers en leveren zeer snel. Bij MediPreventie een reflexhamer kopen betekent dat je kiest voor een professionele kwaliteit en een goede prijs. Bij ons kun je ook terecht voor andere fysio materialen en medische meetinstrumenten zoals een goniometer, hand held dynamometer, peak flow meter of een pulse oximeter. Op werkdagen voor 16 uur besteld? Dan ontvang je jouw reflexhamer morgen al in huis!

Hoe een reflexhamer gebruiken?

Bij het testen van een reflex wordt er een stevig (pijnloos) tikje met de reflexhamer uitgedeeld om een reactie te testen. De kop van de reflexhamer moet voldoende massa hebben (circa vijftig gram) om een stevig tikje uit te kunnen delen maar toch zacht genoeg zijn om geen pijn te veroorzaken. Vaak zijn in het handvat van de reflex hamer nog een of meer andere instrumenten opgenomen zoals een neurologische naald om de pijnzin, of een kwastje om de sensibiliteit te testen.

meld u aan
Op dehoogteblijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief
Facebook Twitter Google+