• Bel met MediPreventiePersoonlijk en deskundig advies
 • Leverbelofte van MediPreventieVoor 16 uur besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf 99 euroGratis verzending vanaf €99,-
MediPreventie [email protected] +31 (0)74-2911110
4.7 17927
0 Winkelwagen
0
CureTape
Selectie verfijnen
CureTape lijn
 1. CureTape Art (4)
 2. CureTape Classic (10)
 3. CureTape Giant (3)
 4. CureTape Punch (2)
 5. CureTape Sports (5)
Breedte
 1. 5 cm (24)
Lengte
 1. 5 meter (21)
 2. 31,5 meter (3)
Kleur
 1. Beige (5)
 2. Blauw (5)
 3. Geel (1)
 4. Groen (1)
 5. Lichtgroen (1)
 6. Mix (1)
 7. Oranje (3)
 8. Rood (1)
 9. Roze (1)
 10. Wit (2)
 11. Zwart (3)
Aantal rollen
 1. 1 rol (23)
 2. 6 rollen (1)
Prijs
€ 0 € 60 € 0 tot € 60

CureTape

Medical tape van CureTape staat bekend om zijn uitstekende kwaliteit. Cure tape voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. Deze medical tape wordt gebruikt voor medical taping en als elastische sporttape. CureTape Sport wordt veel gebruikt en aangeraden door fysiotherapeuten, sportverzorgers en andere professionals. Curetape wordt aangeraden vanwege de uitstekende kleefkracht. Bekijk ons assortiment voor andere kinesiotape en fysio materialen. Medical tape kopen kan bij ons in verschillende merken zoals Nasara tape en EasyTape.

1 - 16 van 24 producten

Sorteer op:
 • Persoonlijk en deskundig advies

  Persoonlijk en deskundig advies

 • Beoordeling

  Klanten beoordelen ons als Uitstekend

 • Leverbelofte

  Vóór 16 uur besteld morgen in huis

CureTape Art TattooCureTape Art Tattoo
€ 9,99
Levertijd langer dan 1 week
 • Persoonlijk en deskundig advies

  Persoonlijk en deskundig advies

 • Beoordeling

  Klanten beoordelen ons als Uitstekend

 • Leverbelofte

  Vóór 16 uur besteld morgen in huis

1 - 16 van 24 producten

Sorteer op:

curetape

Cure tape enkel

De Cure tape enkel kinesiotape kan maar liefst vijf fysiologische systemen (huid, fascie, circulatie/lymfe, spieren, gewrichten) beïnvloeden. Dit kan door op verschillende manieren en met verschillende hoeveelheid rek de kinesiotape op de huid aan te brengen. De kinesio tape blijft ongeveer vijf dagen zitten. Je kunt er ook mee zwemmen en douchen. De kinesio tape kan worden gebruikt in combinatie met een behandeling bij de fysiotherapeut. De kinesio tape wordt aangebracht als optionele behandelmethode. Dit om een patiënt of cliënt te ondersteunen in de bewegingen, pijnklachten en andere doeleinden.

Bekijk ook onze Cure Tape Punch. Deze kinesiotape heeft een gepatenteerd gatenpatroon. Door dit patroon ontstaat er een driedimensionale trekrichting en neemt de stretchcapaciteit toe. Kinesio tape Punch ondersteunt de spieren en gewrichten in haar functie. Bovendien beperkt het de bewegingsvrijheid niet. Wanneer je last hebt van een zwelling zorgt de kinesio tape voor drukvermindering.

Cure tape knie

Kinesiotaping met bijvoorbeeld Cure tape sport is een redelijk nieuwe methode van tapen. Deze methode is de revolutie op het gebied van functioneel tapen geworden. Deze methode is gebaseerd op de principes uit de chiropractie en de kinesiologie. Kinesiotaping bespoedigd het genezingsproces en verminderd de pijn. Dit is een functionele aanpak met een mechanische sturing van de spieren en gewrichten. De kinesio taping methode wordt wereldwijd succesvol toegepast door artsen, fysiotherapeuten, medische trainers en sportverzorgers.

De gedachte van medical tape is dat de spieren hierdoor de nodige beweging krijgen, maar daarnaast is de medical tape ook bepalend voor de bloed- en lymfecirculatie. De medical tape die we gebruiken heeft dezelfde rekbaarheid als de menselijke huid. De medical tape kan bovendien nat worden zonder in kracht te verliezen. De medical tape kan probleemloos enkele dagen gedragen worden.

Medical tape kan volgens het medical taping concept gebruikt worden om pijnlijke en stijve spieren te ontspannen. Door een elastische medical tape aan te brengen op de huid, worden de spieren in de juiste houding bracht. De medical tape zorgt ervoor dat de pijn verminderd en dat de werking van de spier verbeterd. Medical tape of CureTape komt qua elasticiteit en gewicht overeen met de menselijke huid. Er wordt ook gebruik gemaakt van de elasticiteit van de medical tape ten opzichte van de elasticiteit van de huid, waardoor de medical tape een soort liftende werking heeft op de huid. Medical tape kopen kan bij ons in verschillende maten en soorten. Wil je meer weten over medical tape of medical taping dan kun je ons Medical Taping Concept boek kopen.

Curetape aanbieding

Het merk CureTape is van het Nederlandse bedrijf Fysiotape B.V. De kinesio tape van Cure Tape is uitgegroeid tot een toonaangevend merk in Europa. Deze kinesio tape wordt veel gebruikt in combinatie met het Medical Taping Concept. De basis hiervoor is in de jaren zeventig gelegd in Japan en Korea. Er werden taping methodes ontwikkeld met als doel de beweging en de spieractiviteit gezond te houden. Dit zou effect hebben op de algehele gezondheid. Een betere bloedcirculatie, drukvermindering en een betere lymfeafvoer kunnen bereikt worden met het gebruik van deze kinesio tape. Dit heeft tot effect dat je minder pijnklachten hebt bij sportblessures of overbelasting.

Deze kinesiotape is het meest gebruikte merk sporttape in de sportwereld en kan ingezet worden bij de behandeling van verschillende klachten en blessures. Daarnaast kan het gebruikt worden voor de ondersteuning van de gewrichten en verandering van de lichaamshouding. Het idee hierbij is dat spieren en gewrichten niet alleen nodig zijn voor beweging, maar bovendien ook zeer bepalend zijn voor de bloed- en lymfecirculatie. CureTape kopen kan in verschillende maten en soorten. De meeste kinesio tape is gemaakt van 100% elastisch katoen heeft een hypoallergene acryllijmlaag. De 1 cm variant is geschikt voor Lymf Taping en het tapen van je littekens. Ook de 2,5 cm variant wordt hiervoor vaak gebruikt. De 5 cm kinesiotape is het meest gebruikte formaat kinesio tape. CureTape kopen kan bij ons alleen in de 5 cm variant.

Veelgestelde vragen

Wat is CureTape medical tape?

CureTape is een elastische katoenen medical tape met een acryl lijmlaag. Doordat de tape dezelfde eigenschappen heeft als de menselijke huid, op het gebied van elasticiteit en dikte, past de tape zich goed aan bij iedere natuurlijke beweging. Cure tape blijft 4 tot 6 dagen zitten en is waterbestendig. CureTape medical tape kan worden gebruikt bij diverse klachten en blessures. Het stimuleert het herstellend vermogen van het lichaam, biedt ondersteuning, stabiliteit en vormt geen bewegingsbeperking. CureTape is gemaakt van een kwalitatief hoogwaardige elastische katoen voorzien van een anti-allergische acryl kleeflaag. De ventilerende en huidvriendelijke eigenschappen zorgen ervoor dat de tape langere tijd achter elkaar gedragen kan worden. Er is zo een ’24-uur per dag’ behandeling mogelijk, waardoor het herstel na weefseltrauma veel sneller kan verlopen. De medical tape is waterresistent, dus douchen en/of zwemmen is gewoon mogelijk. CureTape is geregistreerd als een “medical device Class 1”, voldoet aan de strengste kwaliteitseisen, is veilig in gebruik en bevat geen latex (TÜV kwaliteitskeurmerk).

Hoe werkt CureTape medical tape?

CureTape komt qua elasticiteit en gewicht overeen met de menselijke huid. Er wordt dan ook gebruik gemaakt van de elasticiteit van de tape ten opzichte van de elasticiteit van de huid, waardoor de tape een soort ‘liftende werking’ heeft op de opperhuid. Hierdoor ontstaat een onmiddellijke drukvermindering, waardoor de bloedcirculatie en de lymfeafvoer weer worden hersteld. De druk op de pijnreceptoren neemt af en de ervaren pijn vermindert onmiddellijk. Door gebruik te maken van verschillende tapetechnieken volgens de principes van het Medical Taping Concept, kunnen diverse effecten bereikt worden. Een belangrijk effect is het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Met als gevolg een beter en sneller herstel door het gebruiken van deze medische tape.

Waarom CureTape kopen bij MediPreventie?

Wij bieden een compleet assortiment CureTape medical tape, kinesiotape en sporttape aan en leveren zeer snel. Je kunt kiezen uit CureTape Classic, CureTape Sport, CureTape Art en CureTape Punch. Daarnaast kun je kiezen uit de volgende merken kinesiotape: Nasara tape, MediPreventie kinesiotape en EasyTape. Daarnaast kun je bij ons ook terecht voor andere verbruiksartikelen met een professionele kwaliteit zoals massage olie, spierbalsem en FIT sportbalsem. Kijk ook eens naar onze massage artikelen. Kies een hoeslaken massagetafel in maar liefst 15 verschillende mooie kleuren. Of hoofdsteunhoesjes, face covers, massage hulpmiddelen, knierollen voor op de massagetafel of onderzoekbankpapier. Op werkdagen voor 16 uur besteld? Dan ontvang je jouw bestelling morgen al in huis!

Hoe CureTape medical tape gebruiken?

Bij het gebruiken en aanbrengen van medical tape moet je goed op een aantal dingen letten. Voor een optimale hechting moet de huid schoon, droog en vetvrij zijn. Vermijd plooien bij het aanbrengen van Cure tape. Dit kan namelijk blaren tot gevolg hebben. Verwijder overmatig veel haar met bijvoorbeeld een trimmer voordat je de tape aanbrengt. Bovendien hecht kinesiotape zich beter op een niet behaarde huid. Breng niet té veel rek aan op de tape. Daarnaast zijn er speciale Medical Taping Concept-cursussen en -opleidingen over waarin je alles leert over het goed aanbrengen van kinesiotape.

Wanneer CureTape medical tape gebruiken?

De toepassingsgebieden van CureTape medical tape zijn erg breed. Behandeling van blessures, reduceren van ontstekingen of vochtophopingen (oedeem, maar ook haematomen), houdingscorrecties, behandeling van klachten door overbelasting (zoals RSI, tennis- of golfelleboog). Daarnaast geschikt om als hooikoorts tape te gebruiken. Ook neuro-reflectoire beïnvloeding, bijvoorbeeld bij hoofdpijn of menstruatiepijn, behoort tot de mogelijkheden.

meld u aan
Op dehoogteblijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief
Facebook Twitter Google+