• Bel met MediPreventiePersoonlijk en deskundig advies
  • Leverbelofte van MediPreventieVoor 16 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 99 euroGratis verzending vanaf €99,-
MediPreventie [email protected] +31 (0)74-2911110
4.7 17927
0 Winkelwagen
0
Type Braces
  1. RugbraceRugbrace
  2. BekkenbandBekkenband
  3. ElleboogbraceElleboogbrace
  4. PolsbracePolsbrace
  5. KniebraceKniebrace
  6. EnkelbraceEnkelbrace
Rugbrace
Selectie verfijnen
Prijs
€ 0 € 90 € 0 tot € 90

Rugbrace

Een rugbrace of rugband ondersteunt de rug en dient ter preventie of behandeling van rugklachten en rugpijn. Je kunt hierbij denken aan lage rugpijn of pijn in de onderrug. Gebruik onze rugbraces ter preventie van rugklachten bijvoorbeeld tijdens het werk of bij het sporten. Maar ook als je gewoon vaak last hebt van je rug of onderrug. Bekijk ook andere braces, zoals een bekkenband, kniebrace, enkelbrace, elleboogbrace of polsbrace.

9 product(en)

Sorteer op:

9 product(en)

Sorteer op:

rugbrace

Rugband

Een rugbandage of rugband wordt ook veel gebruikt na een operatie. Door gebruik te maken van een rugbandage worden de rugspieren tijdens de revalidatie sterker. Ook wordt met een rugband het herstel bevordert en vermindert het de pijn en druk bij rugklachten. Fysiotherapeuten raden je aan een rugbandage te gebruiken wanneer je veel rugklachten hebt. Bovendien adviseren fysiotherapeuten om de rugbrace alleen te dragen op de momenten dat je last van rugpijn hebt. Op de momenten dat je er geen last van hebt, kun je de rugband afdoen.

Wanneer je graag extra ondersteuning en stabiliteit wil bieden aan je rug of onderrug dan kun je het best een rugband kopen. Een rugbandage wordt veel toegepast bij overbelasting, slijtage of een hernia. Ga je een rugbandage kopen dan is het van belang dat je goed weet waarvoor je deze koopt en dat je goed let op de maat van de rugbandage. Zo bestel je gelijk de juiste rugbandage die jij nodig hebt.

Rugbrace onderrug

Een rugbrace kopen voor de onderrug voorkomt klachten wanneer je de rug langdurig en eenzijdig belast. Preventief deze klachten voorkomen kan door het dragen van een rugband. Deze rugbraces hebben een masserende werking en houden alle spieren soepel. De rugbraces zijn anatomisch gevormd en van hoogwaardig materiaal gemaakt, zo blijft de rugbandage op de juiste plek zitten en zijn ze comfortabel te dragen.

Wanneer je in het dagelijks leven veel bewegingen maakt met de rug, is de kans op overbelasting groot. Je maakt zo maar een verkeerde draai of vertilt je aan iets zwaars. Dit geeft al snel rugpijn of klachten. Om deze pijn te verminderen kun je een rugbrace kopen. Een rugbrace ondersteund de wervelkolommen dankzij het stevige materiaal. Door de brace blijft je rug sneller in de goede houding. Bovendien geeft de brace een aangename druk. Hierdoor ervaar je een goede ondersteuning en ontlasting van de onderrug. De druk van de brace vangt deels de werking van spieren en gewrichten op.

Corrigerende rugbrace

Door een corrigerende rugbrace te gebruiken geef je niet alleen extra ondersteuning aan je rug, een rugbrace zal je bovendien meer vertrouwen geven in je rug. Door gericht functionele ondersteuning te bieden verminder je de pijn in je onderrug. Elke rugbrace in ons assortiment kun je comfortabel dragen tijdens het sporten of tijdens het werk zonder dat het je bewegingsvrijheid beperkt. Je kunt een rugbrace kopen met of zonder pelotte (een aanvullend drukkussen). Deze pelottes kunnen je extra druk en ondersteuning geven op het pijnlijke lendenen gebieden.

Onze rugbraces zijn verkrijgbaar in veel verschillende maten, zodat je altijd de juiste maat kunt kopen. De braces zijn bovendien afgestemd op zowel mannen als vrouwenlichaam. Je kunt de juiste maat rugbrace kopen door je taille op te meten. In de omschrijving van de braces vind je een tabel met de verschillende maten. Zo kun je direct zien welke maat voor jou geschikt is. Een juiste maat rugbandage betekent dat je bijzonder veel ontlasting en draagcomfort ervaart.

Rugbrace houding

Ieder lichaam reageert weer anders op een rugbrace houding en daardoor zal de een sneller klachtenvermindering ervaren dan de ander. Wanneer je bijvoorbeeld de klachten ervaart tijdens het uitvoeren van je beroep, kun je het beste dan de brace rug dragen. Als de klachten na het werk afnemen, adviseren wij de brace rug dan niet te dragen. Bij sommige zorgverzekeraars wordt een rugbandage vergoed. De vergoeding hangt af van de polis die je hebt afgesloten. Wil je weten of deze wordt vergoed, neem dan eerst contact op met je zorgverzekeraar.

Rugpijn ontstaat vaak door een verandering in de samenstelling van de cellen van de tussenwervelschijven in je rug. Deze cellen worden ook wel het ruggenmerg genoemd en zijn samen met de hersenen het centrale zenuwstelsel. Door beknelling van deze cellen of van de zenuwbanen kan de rug veel pijn uitstralen. Een rugbandage biedt dan veel verlichting. Door je rug te ondersteunen met een rugbandage, zal je rug worden ontzien. Hierdoor neemt de spierpijn en de overbelasting in hoge mate af. Met een specifieke brace rug kun je deze spierpijn en overbelasting voorkomen.

Een stabiliserende brace rug worden gedragen als een aanvulling bij fysiotherapie. Deze brace rug kan ook gebruikt worden bij spierspanningen. De brace rug stabiliseert de spieren in de onderrug en houden deze zo recht. Brace rug die wij aanbieden kunnen vastgezet worden met klittenband. Het elastische materiaal in de brace rug houdt de wervelkolom recht. Het is gemaakt van stretchmateriaal, waardoor de bewegingsvrijheid wordt gegarandeerd. De brace rug is de beste optie voor jou als je de rug goed wil ondersteunen, maar toch bewegingsvrijheid wil behouden.

Veelgestelde vragen

Wat is een rugbrace of rug band?

Rugbraces en rugbanden geven goede ondersteuning aan je rug en onderrug en helpen je om een goede en natuurlijke houding aan te nemen. Een goede rugbrace of rugband geeft functionele ondersteuning en compressie aan je rug en rugspieren, zodat je minder pijn en beperking ervaart en zoveel mogelijk de dagelijkse bezigheden kunt blijven doen. Specifiek bij het zitten zorgt een rug brace ervoor dat je rechtop met een rechte rug zit. Doordat goede rugbraces anatomisch gevormd zijn en van hoogwaardig materialen gemaakt zijn, blijven ze goed op hun plaats zitten en zijn ze comfortabel om te dragen. Rugbanden en ruggordels worden ook gedragen als er sprake is van spanning in de spieren en bij pijn veroorzaakt door rugpijn en rugklachten.

Hoe werkt een rugbrace of rug band?

Een rugbrace is een rugband of ruggordel die gemaakt is van elastische materialen en wordt rondom de rug of onderrug aangebracht. Het aanspannen en strak genoeg aanbrengen van de rug brace zorgt voor compressie. Dit samentrekken van de rugband zorgt voor ondersteuning en ontlasting van de rugspieren. Door deze ondersteuning van de rug brace wordt overbelasting voorkomen en hoeven de rugspieren minder inspanning te leveren. Hierdoor kan de rug zich ontspannen en dit veroorzaakt verlichting bij rugpijn en aspecifieke rugklachten. Daarnaast zorgen rugbraces ervoor dat de wervelkolom altijd zijn natuurlijke positie behoudt waardoor je een natuurlijke en goede houding aanneemt.

Waarom een rugbrace kopen bij MediPreventie?

Wij bieden een compleet assortiment aan professionele en goede rugbraces en leveren zeer snel. Je kunt kiezen uit rugbanden en rugbraces met meer of minder ondersteuning, in veel verschillende maten, rugbraces met baleinen voor extra ondersteuning of extra comfortabele rugbraces zonder baleinen. Wij helpen je graag bij het kiezen van de voor jou geschikte rug brace of rugband. Daarnaast kun je bij ons ook terecht voor ergonomische rugkussens en zitkussens waarmee je goed en comfortabel kunt zitten. Op werkdagen voor 16 uur besteld? Dan ontvang je jouw bestelling morgen al in huis!

Hoe kies ik een geschikte rug brace?

Bij het kiezen van een goede rugbrace of rugband is het belangrijk dat je goed nadenkt over de volgende vragen. Zoek je een rugbrace die veel ondersteuning en stevigheid geeft? Kijk dan naar een rug brace die extra verstevigd is met baleinen waardoor je meer ondersteuning krijgt maar wel iets minder bewegingsvrijheid. Zoek je een rugbrace die wel ondersteuning biedt maar waarmee je vrij en comfortabel kunt bewegen? Kijk dan naar een ruggordel of rug brace zonder baleinen. Met dergelijke rugbraces krijg je voldoende steun en compressie terwijl de brace je weinig tot niet beperkt in het bewegen en tegelijkertijd comfortabel draagt. Aanstaande moeders kunnen ook kijken naar een zwangerschapsgordel of zwangerschapsband die ondersteunt bij het dragen van de buik en het kindje tijdens en na de zwangerschap. Hierdoor worden met name de rug en het bekken ontzien en wordt een te zware belasting voorkomen. Specifiek ter ondersteuning van het bekken en om bekkenklachten zoals bekkeninstabiliteit te voorkomen, kun je ook kijken naar een goede bekkenband.

Wat zijn de voordelen van het dragen van een rugbrace?

Het dragen van een rugbrace heeft meerdere voordelen. Rugbraces geven niet alleen veel steun aan de rug, maar helpen ook de wervelkolom in de juiste positie te houden. Graag vertellen we je wat de voordelen zijn van het dragen van een rugbrace en de verschillende toepassingen. Ten eerste worden rugbraces en rugbanden veel gebruikt bij aspecifieke rugklachten. Dit zijn rugklachten die niet ontstaan zijn door een duidelijk aanwijsbare reden. Deze klachten doen zich vaak voor tijdens alledaagse activiteiten. 90% van alle mensen heeft last van een aspecifieke rugklacht. De meest voorkomende aspecifieke rugklachten zijn lage rugklachten zoals spit (lumbago). Bij dergelijke rugklachten is er geen aantoonbare beschadiging in de rug en is de oorzaak van de klacht vaak plotseling. Het schiet je in de rug. Als je last hebt van dit soort klachten dan is het belangrijk om de rug voldoende te bewegen op een verantwoorde manier. Een fysiotherapeut kan je daar bij helpen door oefeningen op te geven die de rugspieren versterken. Daarnaast kan een rug brace jouw rug ondersteunen door middel van compressie en baleinen. In 95% van de gevallen verdwijnen de rugklachten vanzelf na 6 weken. Een tweede toepassing van rugbraces betreft het voorkomen van overbelasting bij zware beroepen. Denk hierbij aan zorgprofessionals die cliënten moeten ondersteunen of uit bed moeten tillen. Of fysiek zwaardere beroepen zoals magazijnmedewerkers die voortdurend gewicht moet tillen of buiten beroepen zoals een stratenmaker of hovenier. Een derde toepassing betreft het preventief dragen van rugbraces en rugbanden. De rug brace houdt de rugzone warm om zo letsel door koude spieren te voorkomen. De rug brace geeft je een veilig gevoel tijdens het bewegen en vermindert de angst voor plotselinge houdingsveranderingen door de rug of onderrug goed te ondersteunen.

meld u aan
Op dehoogteblijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief
Facebook Twitter Google+