• Bel met MediPreventiePersoonlijk en deskundig advies
  • Leverbelofte van MediPreventieVoor 16 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 99 euroGratis verzending vanaf €99,-
MediPreventie [email protected] +31 (0)74-2911110
0 Winkelwagen
0
Type Braces
  1. RugbraceRugbrace
  2. BekkenbandBekkenband
  3. ElleboogbraceElleboogbrace
  4. PolsbracePolsbrace
  5. KniebraceKniebrace
  6. EnkelbraceEnkelbrace
Rugbrace
Selectie verfijnen
Prijs
€ 0 € 80 € 0 tot € 80

Rugbrace

Een rugbrace of rugband ondersteunt de rug en dient ter preventie of behandeling van rugklachten en rugpijn. Je kunt hierbij denken aan lage rugpijn of pijn in de onderrug. Onze rugbanden ondersteunen de rug of de onderrug. Gebruik onze rugbraces ter preventie van rugklachten bijvoorbeeld tijdens het werk of bij het sporten. Maar ook als je gewoon vaak last hebt van je rug of onderrug.

Een rugbrace kopen is aan te raden ter preventie en behandeling van pijn in de onderrug, een hernia of na een operatie. Rugpijn is een veel voorkomende lichamelijke klacht, maar deze rugpijn is ook gemakkelijk te verhelpen of voorkomen. Een rugbandage helpt je hierbij en geeft de ondersteuning die daarvoor nodig is. Bekijk ons ruime assortiment met verschillende braces en andere fysiotherapie materialen.

9 product(en)

Sorteer op:

9 product(en)

Sorteer op:

rugbrace

Rugband

Een rugbandage of rugband wordt ook veel gebruikt na een operatie. Door gebruik te maken van een rugbandage worden de rugspieren tijdens de revalidatie sterker. Ook wordt met een rugband het herstel bevordert en vermindert het de pijn en druk bij rugklachten. Fysiotherapeuten raden je aan een rugbandage te gebruiken wanneer je veel rugklachten hebt. Bovendien adviseren fysiotherapeuten om de rugbrace alleen te dragen op de momenten dat je last van rugpijn hebt. Op de momenten dat je er geen last van hebt, kun je de rugband afdoen.

Wanneer je graag extra ondersteuning en stabiliteit wil bieden aan je rug of onderrug dan kun je het best een rugband kopen. Een rugbandage wordt veel toegepast bij overbelasting, slijtage of een hernia. Ga je een rugbandage kopen dan is het van belang dat je goed weet waarvoor je deze koopt en dat je goed let op de maat van de rugbandage. Zo bestel je gelijk de juiste rugbandage die jij nodig hebt.

Rugbrace onderrug

Een rugbrace kopen voor de onderrug voorkomt klachten wanneer je de rug langdurig en eenzijdig belast. Preventief deze klachten voorkomen kan door het dragen van een rugband. Deze rugbraces hebben een masserende werking en houden alle spieren soepel. De rugbraces zijn anatomisch gevormd en van hoogwaardig materiaal gemaakt, zo blijft de rugbandage op de juiste plek zitten en zijn ze comfortabel te dragen.

Wanneer je in het dagelijks leven veel bewegingen maakt met de rug, is de kans op overbelasting groot. Je maakt zo maar een verkeerde draai of vertilt je aan iets zwaars. Dit geeft al snel rugpijn of klachten. Om deze pijn te verminderen kun je een rugbrace kopen. Een rugbrace ondersteund de wervelkolommen dankzij het stevige materiaal. Door de brace blijft je rug sneller in de goede houding. Bovendien geeft de brace een aangename druk. Hierdoor ervaar je een goede ondersteuning en ontlasting van de onderrug. De druk van de brace vangt deels de werking van spieren en gewrichten op.

Corrigerende rugbrace

Door een corrigerende rugbrace te gebruiken geef je niet alleen extra ondersteuning aan je rug, een rugbrace zal je bovendien meer vertrouwen geven in je rug. Door gericht functionele ondersteuning te bieden verminder je de pijn in je onderrug. Elke rugbrace in ons assortiment kun je comfortabel dragen tijdens het sporten of tijdens het werk zonder dat het je bewegingsvrijheid beperkt. Je kunt een rugbrace kopen met of zonder pelotte (een aanvullend drukkussen). Deze pelottes kunnen je extra druk en ondersteuning geven op het pijnlijke lendenen gebieden.

Onze rugbraces zijn verkrijgbaar in veel verschillende maten, zodat je altijd de juiste maat kunt kopen. De braces zijn bovendien afgestemd op zowel mannen als vrouwenlichaam. Je kunt de juiste maat rugbrace kopen door je taille op te meten. In de omschrijving van de braces vind je een tabel met de verschillende maten. Zo kun je direct zien welke maat voor jou geschikt is. Een juiste maat rugbandage betekent dat je bijzonder veel ontlasting en draagcomfort ervaart.

Rugbrace houding

Ieder lichaam reageert weer anders op een rugbrace houding en daardoor zal de een sneller klachtenvermindering ervaren dan de ander. Wanneer je bijvoorbeeld de klachten ervaart tijdens het uitvoeren van je beroep, kun je het beste dan de brace rug dragen. Als de klachten na het werk afnemen, adviseren wij de brace rug dan niet te dragen. Bij sommige zorgverzekeraars wordt een rugbandage vergoed. De vergoeding hangt af van de polis die je hebt afgesloten. Wil je weten of deze wordt vergoed, neem dan eerst contact op met je zorgverzekeraar.

Rugpijn ontstaat vaak door een verandering in de samenstelling van de cellen van de tussenwervelschijven in je rug. Deze cellen worden ook wel het ruggenmerg genoemd en zijn samen met de hersenen het centrale zenuwstelsel. Door beknelling van deze cellen of van de zenuwbanen kan de rug veel pijn uitstralen. Een rugbandage biedt dan veel verlichting. Door je rug te ondersteunen met een rugbandage, zal je rug worden ontzien. Hierdoor neemt de spierpijn en de overbelasting in hoge mate af. Met een specifieke brace rug kun je deze spierpijn en overbelasting voorkomen.

Een stabiliserende brace rug worden gedragen als een aanvulling bij fysiotherapie. Deze brace rug kan ook gebruikt worden bij spierspanningen. De brace rug stabiliseert de spieren in de onderrug en houden deze zo recht. Brace rug die wij aanbieden kunnen vastgezet worden met klittenband. Het elastische materiaal in de brace rug houdt de wervelkolom recht. Het is gemaakt van stretchmateriaal, waardoor de bewegingsvrijheid wordt gegarandeerd. De brace rug is de beste optie voor jou als je de rug goed wil ondersteunen, maar toch bewegingsvrijheid wil behouden.

Veelgestelde vragen

Wanneer een rugbrace dragen? 

Een rugbrace, ook wel houding corrector of posture corrector genoemd, kan gebruikt worden bij rugklachten. Zo kan hij preventief worden ingezet om rugklachten te voorkomen, maar is hij ook te dragen als behandeling van rugklachten. Een rugbrace corrigeert de houding van de rug. 

Welke rugbrace kopen?

Bij MediPreventie vind je verschillende soorten rugbraces. Zo kun je kiezen voor een rugband, rugbrace voor de onderrug en rugbrace voor de bovenrug. Welke rugbrace het meest geschikt is voor jou, ligt aan de klachten die je ervaart en het deel van de rug dat je wilt beschermen. Kom je net uit een operatie en ben je op zoek naar extra ondersteuning om je spieren sterker te maken? Dan is een rugband erg geschikt. Een rugbrace voor de onderrug voorkomt klachten wanneer je de rug langdurig en eenzijdig belast. Een rugbrace voor de bovenrug zorgt ervoor dat je een rechtere houding aanneemt, wat preventief zorgt voor minder pijn. 

Hoe werkt een rugbrace? 

Een rugbrace zorgt ervoor dat je rug in een goede ergonomische houding komt te staan. Hij vormt je rug en zorgt ervoor dat je automatisch de goede houding aanneemt. Dit zorgt ervoor dat je sneller van je rugklachten af komt en voorkomt zelfs rugklachten. 

Waarom een rugbrace kopen bij MediPreventie? 

Bij MediPreventie werken we samen met de beste deskundigen op het gebied van fysio- en sportmateriaal. Hierdoor vind je bij ons alleen materiaal van de beste kwaliteit. Daarnaast bieden wij ook een scherpe prijs. Bij ons ben je aan het juiste adres als je op zoek bent naar een goede rugbrace. Daarnaast profiteer je van gratis verzending bij bestellingen vanaf €v99,- en ontvang je jouw bestelling morgen al in huis als je vandaag voor 16.00 uur bestelt.

meld u aan
Op dehoogteblijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief
Facebook Twitter Google+