• Bel met MediPreventiePersoonlijk en deskundig advies
 • Leverbelofte van MediPreventieVoor 16 uur besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf 99 euroGratis verzending vanaf €99,-
MediPreventie [email protected] +31 (0)74-2911110
4.7 11924
0 Winkelwagen
0
Type Sportverzorging
 1. KinesiotapeKinesiotape
 2. SporttapeSporttape
 3. Underwrap tapeUnderwrap tape
 4. ZwachtelZwachtel
 5. SpierbalsemSpierbalsem
 6. Hot cold packHot cold pack
Spierbalsem
Selectie verfijnen
Inhoud
 1. 6 ml (3)
 2. 35 ml (1)
 3. 100 ml (1)
 4. 250 ml (1)
 5. 500 ml (1)
 6. 24 x 100 ml (1)
Type massage olie
 1. Massage druppels (3)
Merk
 1. Fast Injury Treatment (3)
 2. Toco-Tholin (11)
Prijs
€ 0 € 225 € 0 tot € 225

Spierbalsem

Sportbalsem wordt gebruikt ter preventie van blessures en overbelasting. Een sportbalsem bevordert ook het herstel van de spieren na een zware inspanning. Gebruik een spierbalsem voor sportmassages, fysiotherapie of thuis gebruik na of voor een training. Bekijk ook onze overige artikelen aan sportverzorging voor een sneller herstel bij blessures.

14 product(en)

Sorteer op:
 • Persoonlijk en deskundig advies

  Persoonlijk en deskundig advies

 • Beoordeling

  Klanten beoordelen ons als Uitstekend

 • Leverbelofte

  Vóór 16 uur besteld morgen in huis

 • Persoonlijk en deskundig advies

  Persoonlijk en deskundig advies

 • Beoordeling

  Klanten beoordelen ons als Uitstekend

 • Leverbelofte

  Vóór 16 uur besteld morgen in huis

aanbieding 16
F.I.T. balsem 500 mlF.I.T. balsem 500 ml

Normale prijs: € 42,99

Aanbiedingsprijs: € 35,99

Levertijd langer dan 1 week

14 product(en)

Sorteer op:

sportbalsem

Werking van sportbalsem

Veel mensen zijn sceptisch over de werking van spierbalsem voor spieren en spierpijn. Een hete balsem en andere sportbalsems die voor opwarming zorgen, hebben een aangenaam en warm gevoel. Daarnaast houden de sporters vaak ook van de geur van de spierbalsem. Dit zorgt voor een prettig en verzorgend gevoel tijdens het sporten. Het warme gevoel dat je voelt, verlicht voor een deel de pijnlijke klachten en geeft het gevoel dat het beter met je gaat. 

Uit onderzoek blijft dat sportbalsem absoluut werkt. De warme effecten die je ervaart bij het gebruiken van een hete balsem kan de aandacht afleiden van de spierpijn waardoor het lijkt alsof je er minder last van hebt. Hierdoor ervaart de sporter minder pijn, is de sporter meer ontspannen en is hij of zij makkelijker te masseren is. Wanneer je echt een zware blessure hebt, kun je smeren wat je wilt, maar zal dit geen effect hebben. 

Sportverzorgers gebruiken naast sportbalsem ook vaak een koelspray. Dit werkt ook effectief, maar heeft alleen een totaal andere werking. Koelspray is namelijk ontwikkeld voor de directe koeling van de huid. Een koelspray wordt direct gebruikt wanneer iemand een blessure heeft opgelopen. Dit is om de zwelling te minimaliseren en de pijn te verlichten. Deze spray koelt de pijnlijke plek in enkele minuten af. Koelspray is dus ook effectief, maar heeft een oppervlakkige werking in tegenstelling tot een spierbalsem. Wij verkopen geen koelspray, omdat wij meer mogelijkheden zien in de effectiviteit van een goede sportbalsem. 

De meeste verwarmende en hete balsems bevatten geen stoffen die ongewenste effecten veroorzaken. Toch wordt er op een verpakking wel gewaarschuwd voor eventuele allergische reacties. Sommige ontstekingsremmende producten bevatten bestanddelen waar sommige mensen overgevoelig voor zijn. Dit gebeurt dan vooral wanneer ze langdurig worden blootgesteld aan zonlicht. Gebruik je een spierbalsem, stel de huid dan niet rechtstreeks bloot aan zonlicht. Wie een verwarmende zalf of sportbalsem aanbrengt en vervolgens in een warm bad gaat liggen, kan brandwonden oplopen.

Sportbalsem F.I.T.

Vele website en sporters hebben over de FIT spierbalsem geschreven. Zo wordt er geschreven dat de FIT sportbalsem een goede blessureherstel en preventie gel is, die een beetje serieuze sporter zeker eens geprobeerd moet hebben. Er zijn zelfs verschillende testen gedaan met deze spierbalsem. Één been werd wel ingesmeerd met de FIT balsem en de andere been niet, na een intensieve training konden diverse sporters het verschil goed merken. Het been waar de spierbalsem wél op was gesmeerd, was een stuk soepeler na afloop dan het been waar geen FIT sportbalsem op was gesmeerd. Een hete balsem of spierbalsem geneest niet een blessure, maar voorkomt wel meer de kans op een blessure!

Voor vragen over een spierbalsem kun je contact opnemen met de klantenservice. Daarnaast hebben wij bij elke product een uitgebreide productomschrijving staan waar je meer informatie kunt lezen.

meld u aan
Op dehoogteblijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief
Facebook Twitter Google+