• Bel met MediPreventiePersoonlijk en deskundig advies
  • Leverbelofte van MediPreventieVoor 16 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 99 euroGratis verzending vanaf €99,-
MediPreventie [email protected] +31 (0)74-2911110
4.7 17927
0 Winkelwagen
0
Stoelfiets
Selectie verfijnen
Merk
  1. Able2 (1)
  2. Kettler (2)
  3. Mambo Max (1)
  4. Moves band (2)
  5. Vitility (1)
Prijs
€ 0 € 80 € 0 tot € 80

Stoelfiets

Een stoelfiets is handig en praktisch om mee te trainen. Met een stoel fiets train en beweeg je vanuit een comfortabele positie de spieren van je benen of armen. Een bewegingstrainer is ook perfect voor het behouden en vergroten van de beweeglijkheid. Vandaar dat een trapfiets veel gebruikt wordt voor fysiotherapie, fitness en natuurlijk ook thuis training. Door te trainen met een stoelfiets behoud je je fitheid, ook als je de hele dag zittend werk doet. Bekijk naast de beste stoelfietsen ook ander oefenmateriaal voor thuis fitness, training en voor ouderen.

7 product(en)

Sorteer op:

7 product(en)

Sorteer op:

stoelfiets

Met stoelfietsen kun je eenvoudig trainen vanuit je stoel. Een stoelfiets staat binnen enkele minuten klaar om gebruikt te worden. Je kunt met een stoelfiets zowel je benen als armen trainen, met een trapbeweging van de benen of draaiende beweging van de armen. De beweging die je maakt met een bewegingstrainer is dezelfde beweging als met een (mini) hometrainer. Het voordeel van een stoel fiets is dat hij makkelijk te verplaatsen is en niet veel ruimte inneemt. De stoelfietsen in ons assortiment zijn altijd de beste koop aangezien wij werken met topmerken met een professionele kwaliteit zoals Able2, Kettler, Moves en Vitility. Zo kies je altijd voor een stoel fiets van de hoogste kwaliteit, waarbij er rekening gehouden is met het maken van een natuurlijke beweging voor een prettige training. Stoelfietsen worden veel door ouderen gebruikt, omdat ze hiermee makkelijk in beweging kunnen blijven, zonder te grote inspanningen te leveren.

Stoelfiets kopen

Iedereen probeert zo veel mogelijk lichaamsbeweging op een dag te krijgen. Door een stoelfiets te kopen en te gebruiken kan een uitkomst zijn voor mensen die een zittend beroep hebben. Niet voor niets wordt zitten ook wel het nieuwe roken genoemd. De hele dag zitten, zonder te bewegen is ontzettend slecht voor het lichaam en het geheugen. Regelmatig trainen met een goede stoelfiets is voor veel mensen een uitkomst. Door het bewegen met een stoelfiets wordt de bloedcirculatie gestimuleerd en worden ook de spieren getraind. Specifiek voor ouderen en mensen die minder mobiel zijn is dit belangrijk. Zo wordt je niet alleen fitter, maar verklein je ook de kans op een vervelende valpartij. Bijkomend voordeel: als je de stoelfiets op tafel zet, kun de stoel fiets ook gebruiken om je armen te trainen! Al met al zijn er veel andere toepassingen denkbaar met een bewegingstrainer. Een bewegingstrainer kopen is dus heel aantrekkelijk.

Stoelfiets beste koop

Als je een stoelfiets hebt aangeschaft, dan kan door deze zijn veelzijdigheid zeer lang meegaan. Vooral voor mensen op leeftijd kan het bewegen met een bewegingstrainer veel goeds voor de gezondheid doen. Daarom wordt het regelmatig oefenen met een stoelfiets voor ouderen vaak aangeraden. Lange tochten in de buitenlucht maken is voor veel ouderen door een beperkte mobiliteit niet meer mogelijk en ook het wandelen gaat niet altijd meer zoals het zou moeten. Dit is natuurlijk jammer.

De voordelen van een bewegingstrainer zijn natuurlijk ook al merkbaar bij mensen die zittend werk doen. Er is een groep die bijvoorbeeld veel achter bureaus zit. Hoewel hier ook speciale modellen fietsen voor worden ontwikkeld, kan een stoelfiets kopen toch een goede optie zijn. Een bureaumodel trapfiets of bewegingstrainer kan namelijk niet altijd gewenst zijn. Bijvoorbeeld omdat het niet past bij de uitstraling van de werkplek, het bureau niet goed in hoogte verstelbaar is of gewoon niet praktisch en prettig werkt. Het gebruik van een stoel fiets die makkelijk te verplaatsen is en niet in het zicht staat kan dan een makkelijke en bovendien betaalbare oplossing zijn.

Veelgestelde vragen

Wat is een stoelfiets of bewegingstrainer?

Een stoelfiets of bewegingstrainer is een trainingsapparaat waarmee je gemakkelijk je lichaam kunt trainen en fit houden. Het woord zegt het al zelf: stoel fiets. Het is dus mogelijk om vanuit je stoel te fietsen. Dit kan thuis, op het kantoor, op school en zo kun je wel doorgaan. Het is dus mogelijk om vrijwel overal in beweging te blijven met een goede stoelfiets of mini hometrainer. Ook veel ouderen maken gebruik van een goede stoelfiets. Voor ouderen is het ideaal om met een trapfiets vanuit de stoel te blijven bewegen. Zij kunnen de stoelfiets of pedaaltrainer gebruiken tijdens het televisie kijken, de krant lezen, breien/haken en nog veel meer dagelijkse activiteiten. Een veelzijdige stoelfiets is voor veel mensen de beste koop omdat je er zittend op je stoel of bank je benen mee kunt trainen. Als de stoel fiets op een tafel zet kun je er ook je armen mee trainen. Een groot deel van de Nederlanders beweegt te weinig en dat is natuurlijk geen goede zaak! Regelmatig bewegen met een stoelfiets zorgt ervoor dat je gezondheid en conditie optimaal blijft. Met de stoelfiets kun je dagelijkse activiteiten zoals tv kijken combineren met beweging. Bekijk ons uitgebreide assortiment voor de beste stoelfiets.

Wat is de beste stoelfiets of bewegingstrainer?

Ben je op zoek naar de beste stoelfiets of bewegingstrainer? Bij het kiezen en kopen van de beste stoelfiets kun je nadenken over de volgende vragen en onderwerpen. Zoek je een functionele en betaalbare stoelfiets om regelmatig mee te bewegen? Kies dan voor een degelijke stoelfiets van bijvoorbeeld Able2 met instelbare weerstand. Zoek je een compacte stoel fiets die je na gebruik eenvoudig kunt opbergen? Kies dan voor een lichtgewicht en opvouwbare stoelfiets. Wil je je zelf blijven uitdagen? Of een stoel fiets gebruiken tijdens revalidatie? Kies dan voor een stoelfiets met verschillende weerstandsniveaus en overweeg om te kiezen voor een stoelfiets met trainingscomputer en digitale display. De ingebouwde trainingscomputer houdt onder andere bij hoeveel kilometers je gefietst hebt en je kunt je eigen trainingsdoelen bepalen. De bewegingstrainer van MoVes houdt onder andere de trainingstijd, aantal rotaties per minuut en het calorieverbruik bij.

Waarom de beste stoelfiets kopen bij MediPreventie?

Wij bieden een compleet assortiment van de beste stoelfietsen en bewegingstrainers aan en leveren zeer snel. In ons uitgebreide assortiment vind degelijke stoelfietsen met een goede kwaliteit. Je kunt kiezen uit de beste merken stoel fietsen zoals Able2, Kettler, MoVes en Vitility. Daarnaast kun je bij ons terecht voor het kopen van andere oefenmaterialen voor thuis training. Denk bijvoorbeeld aan fitness elastiek, weerstandsband of een oefenmat. Wil je tijdens het thuiswerken beter zitten? Kijk dan ook eens naar ergonomische rug- en zitkussens. Op werkdagen voor 16 uur besteld? Dan ontvang je jouw stoel fiets morgen al in huis!

Beste trapfiets of stoelfiets voor ouderen kopen?

Als je de beste trapfiets of stoelfiets voor ouderen wilt kopen dan ben je bij MediPreventie aan het juiste adres! Wij hebben ruim 25 jaar ervaring met het aanbieden en adviseren van goede stoel fietsen. Alle bewegingstrainers in ons assortiment zijn geselecteerd vanwege het gebruik door ouderen en in oefenruimtes door fysiotherapeuten en andere zorgprofessionals. Bij een stoelfiets voor ouderen zijn de volgende dingen belangrijk. Een bewegingstrainer met een goed verstelbare weerstand variërend van een zeer lichte weerstand voor ouderen die aan het revalideren zijn tot een zwaardere weerstand als de gebruiker geleidelijk aan hersteld of als er behoefte is aan meer uitdaging. Daarnaast is het bij een geschikte stoelfiets voor ouderen aan te raden om te kiezen voor een bewegingstrainer met clips op de pedalen of trappers. Dit voorkomt het wegglijden van de voeten tijdens het rondtrappen en zorgt voor een comfortabele en regelmatige training. Een goed stoel fiets voor ouderen heeft aan de onderkant, poten van de stoelfiets altijd solide anti-slip doppen om het (voorwaarts) wegglijden tijdens het trappen te voorkomen. Ter bescherming van de vloer en tafel en om licht wegglijden tot een minimum te beperken adviseren wij om altijd een doek of iets anders onder de stoelfiets te leggen.

meld u aan
Op dehoogteblijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief
Facebook Twitter Google+