• Bel met MediPreventiePersoonlijk en deskundig advies
  • Leverbelofte van MediPreventieVoor 16 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 99 euroGratis verzending vanaf €99,-
MediPreventie info@medipreventie.nl +31 (0)74-2911110
0 Winkelwagen
0

Oefenmateriaal

Oefenmateriaal in de aanbieding
aanbieding 7
Fitness band 25 m Extra zwaar Body-BandFitness band 25 m Extra zwaar Body-Band

Normale prijs: € 44,90

Aanbiedingsprijs: € 41,90

aanbieding 30
Foamrol Dittmann Zwart 30 cmFoamrol Dittmann Zwart 30 cm

Normale prijs: € 19,90

Aanbiedingsprijs: € 13,90

aanbieding 18
Bosu balanstrainer Pro EditionBosu balanstrainer Pro Edition

Normale prijs: € 199,95

Aanbiedingsprijs: € 163,90

aanbieding 20
Fitness bar MSD-BandFitness bar MSD-Band

Normale prijs: € 14,90

Aanbiedingsprijs: € 11,90

Fitness elastiek, weerstandsband of handtrainer nodig?

Bij ons ben je op de juiste plek voor het grootste aanbod aan oefenmateriaal voor fysiotherapie, revalidatie, sport en fitness. In ons gevarieerde assortiment aan fysio hulpmiddelen vind je oefenmateriaal voor het verbeteren van de balans, coördinatie, flexibiliteit en snelheid. Oefenmateriaal wordt gebruikt door fysiotherapeuten, personal trainers en door particulieren voor thuis gebruik. Kijk ook in ons assortiment voor andere fysiotherapie materialen.

Oefenmateriaal fysiotherapie

Fysiotherapie materialen zijn er in verschillende soorten, kleuren en maten. Afhankelijk van je doel kies je het soort oefenmateriaal. Fysio materialen zijn in verschillende categorieën onder te brengen. Zoals je hierboven leest kan dat zijn met gewichten, fitness elastieken, yoga materialen en veel meer. Voor elke spiergroep hebben wij de geschikte fysio hulpmiddelen.

Thuis trainen is voor veel mensen dé ideale oplossing! Het is makkelijker om tijd vrij te maken om thuis te trainen dan in om de deur uit te gaan, terwijl je het bijvoorbeeld al druk hebt. Een divers aanbod aan oefenmateriaal voor thuis zorgt er echter voor dat het ook mogelijk is om thuis te trainen en je oefeningen te doen. Je kunt met onze fysio materialen bijvoorbeeld gemakkelijk je buikspieren trainen, maar ook je rug, bovenbenen of armen. De fysiotherapie materialen in ons assortiment zijn ideaal voor het trainen van je balans, coördinatie, kracht, core en flexibiliteit. 

Is het jouw doel om af te vallen? Dan is het belangrijk om regelmatig te trainen. Of dit nou thuis is of in de sportschool. Als het maar effectief gebeurt. Daarnaast is het natuurlijk erg belangrijk om ook te letten op je voeding! Wanneer je wilt afvallen houdt je je meestal eerst bezig met vetverbranding. Om het gewenste resultaat te bereiken is het daarom goed om cardio- en krachttraining te combineren. Indien je thuis wilt trainen op kracht, raden wij aan om zeker gebruik te maken van kettlebels, fitness elastiek, een powerband en eventueel dumbells. Met deze fysio hulpmiddelen kun je talloze gevarieerde oefeningen uitvoeren.

Een goede houding zorgt ervoor dat de kans op rugpijn, blessures en overbelasting verkleind wordt. Daarom is het als (beginnende) sporter belangrijk dat de rug- en buikspieren niet genegeerd worden. Zorg ervoor dat je buikspieroefeningen altijd met een actieve en rechte rug uitvoert.

Fysiotherapie oefenmateriaal

De meeste mensen weten dat een warming-up en cooling-down belangrijk is voor je spieren en lichaam. Een goede warming-up is belangrijk om je spieren warm te krijgen voor je aan een training begint. Dit wordt meestal dan ook wel uitgevoerd in tegenstelling tot een cooling-down. Het belang van een cooling-down wordt daarentegen vaak onderschat, en wordt dan ook vaak achterwege gelaten. De cooling-down is net zo belangrijk als een warming-up. Bij een cooling-down kun je gebruik maken van ons oefenmateriaal. Een foamroller, yoga mat of balansbal is hiervoor erg geschikt. Bij een warming-up bij bijvoorbeeld een pilates of yoga les, wordt er gebruikt gemaakt van een pilates bal of pilates ring. Door gebruik te maken van fysiotherapie materialen zorg je ook voor een afwisselende warming-up of cooling-down. 

Volg ons ook op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van onze nieuwste fysio materialen en overige nieuwtjes.

meld u aan
Op dehoogteblijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief
Facebook Twitter Google+