• Bel met MediPreventiePersoonlijk en deskundig advies
  • Leverbelofte van MediPreventieVoor 16 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 99 euroGratis verzending vanaf €99,-
MediPreventie [email protected] +31 (0)74-2911110
4.7 17468
0 Winkelwagen
0
Gripmaster
Selectie verfijnen
Trainingsniveau
  1. Beginner (1)
  2. Gemiddeld (3)
Prijs
€ 0 € 61 € 0 tot € 61

Gripmaster

Een gripmaster is ideaal voor het trainen van de hand en vingers. Train met de grip master voor het soepel en krachtiger maken van de vingers, handen, pols en onderarm. De Prohands gripmaster is een ideale grip trainer, handtrainer en vingertrainer voor therapie en bij blessures. De gripmaster kopen kan in vier opeenvolgende weerstanden zodat je de training goed kunt opbouwen en variëren.

7 product(en)

Sorteer op:

7 product(en)

Sorteer op:

gripmaster

Veelgestelde vragen

Wat is een gripmaster?

Een gripmaster is een soort handtrainer. Trainen met een gripmaster zorgt ervoor dat je een betere grip in je handen en vingers krijgt. Een grip master is ook perfect voor revalidatie en fysiotherapie om je knijpkracht en handspieren te trainen. Met een gripmaster train niet alleen je handen maar ook de vingers, pols en onderarm. Aangezien we onze handen de hele dag door gebruiken, is regelmatig oefenen met een gripmaster goed voor iedereen. Het is fijn om in het dagelijks leven sterke handen, vingers en handspieren te hebben. Regelmatig handen en vingers trainen met een gripmaster zorgt bovendien voor een betere beweeglijkheid en minder kans op overbelasting en vervelende blessures. Bekijk ons uitgebreide assortiment voor een goede handtrainer, vingertrainer of schoudertrainer.

Wat is een vingertrainer?

Een vingertrainer is een speciaal soort handtrainer. De Prohands gripmaster is de bekendste vingertrainer. Met de Prohands gripmaster kun je elke vinger individueel trainen. Merk je bijvoorbeeld dat je pink of duim niet zo veel kracht heeft als je zou willen? Dan kun je met de gripmaster de focus leggen op het trainen van de pink of duim, waardoor die specifieke vinger de ontbrekende kracht toch kan opbouwen. Maar ook als je je hele hand wilt trainen, kan dat met de Prohands gripmaster. De grip master mag dan een vingertrainer of handtrainer genoemd worden, maar doet veel meer dan alleen het trainen van je vingers en handen. Als je zelf je vingers beweegt, voel je vast dat er ook wat gebeurt in je pols en onderarm. Dit is omdat de spieren van deze spiergroepen allemaal met elkaar samenwerken om de handen en vingers te laten bewegen. Voor veel activiteiten is het prima om de hele hand te trainen, omdat je vaak ook je hele hand gebruikt. Maar soms kan het ook goed zijn om vingers individueel te trainen met een vingertrainer. Bij activiteiten als klimmen, piano of gitaar spelen, kan de kracht van individuele vingers een belangrijke rol spelen. Ook bij blessures en stijfheid van vingers zal het regelmatig oefenen met een gripmaster positieve resultaten opleveren.

Waarom een gripmaster kopen bij MediPreventie?

Wij bieden een compleet assortiment van de beste Prohands gripmasters en leveren zeer snel. In ons uitgebreide assortiment vind je een degelijke handtrainer, vingertrainer of schoudertrainer met een professionele kwaliteit voor een goede prijs. Geschikt voor professionals en consumenten. Je kunt kiezen uit verschillende soorten handtrainers zoals een vingertrainer, handmaster Plus, een Power-Web, handknijpers, theraputty, verschillende knijp gelballetjes en natuurlijk ook stress ballen. Kies uit goede merken handtrainers zoals Gripmaster, Digi-Flex, Flex-Ion, VariGrip, Moves en Power-Web. Kijk ook eens naar ander oefenmateriaal zoals fitness elastiek, een foam roller, balanstrainer of stoelfiets. Op werkdagen voor 16 uur besteld? Dan ontvang je jouw gripmaster morgen al in huis!

Wat is een schouder trainer?

Een schouder trainer is een speciaal soort handtrainer. Met een schoudertrainer kun je specifiek en gericht de schouders en armen trainen. Het oefenen met een schoudertrainer bevordert de mobiliteit en doorbloeding. Een schoudertrainer is ook perfect voor fysiotherapie en revalidatie. Bevestig de schoudertrainer eenvoudig aan een deur zodat je direct kunt beginnen met oefenen. Een schouder trainer wordt ook wel een schouderstretcher, schouderkoord of schouder katrol genoemd. Schouder trainers worden vaak gebruikt als iemand last heeft van schouderklachten of gewoon de schouders wil trainen. Schouderklachten kunnen je dagelijks leven namelijk behoorlijk beperken. Regelmatig trainen met een schoudertrainer stimuleert de doorbloeding en bevordert de mobiliteit van de schouders en armen. Met een schoudertrainer kun je direct aan de slag, ook wanneer je beperkt bent in je mobiliteit, zonder dat je veel te zwaar traint. De schouder trainers in ons assortiment worden compleet geleverd inclusief een uitgebreid oefenboekje met veel verschillende schoudertrainer oefeningen. Kies een voor jou geschikt soort schoudertrainer en armtrainer. Zoals een schouderkoord voor mobilisatie en het vergroten van de beweeglijkheid. Of een schoudertrainer met een elastische tube voor het trainen met weerstand en het versterken van de spieren van schouders en armen.

Handspieren trainen

Je handspieren trainen komt goed van pas bij verschillende sporten en is ook hartstikke handig in het dagelijks leven. Het trainen van de handspieren draagt bij aan het behouden of verbeteren van de volgende soorten handkracht. De knijpkracht van de handen is de kracht tussen je duim en vingers. Hiervoor is de volgende soort handtrainer geschikt: een Prohands gripmaster, de handmaster Plus, theraputty of een knijpballetje of stressbal. De perskracht van de handen is de grip tussen je vingers en je handpalm. De perskracht gebruik je bij het samenpersen van je hand, zoals bij het klimmen in een touw of het vastpakken van voorwerpen. Om dit te trainen kun je handknijpers of een Prohands grip master gebruiken. De hangkracht van de handen gebruik je bij het vasthouden, optillen of ergens aan hangen. Bij de hangkracht gebruik je naast de handspieren ook de spieren van de pols, onderarm en schouders. Deze spiergroepen kun je trainen met een polstrainer, onderarm trainer en schouder trainer. Aangezien je altijd een combinatie van de verschillende soorten handkracht gebruikt is het aan te raden om verschillende oefeningen te doen om je complete handkracht te trainen. Het is belangrijk om je te realiseren dat de spiergroepen allemaal met elkaar samenwerken om de handen te laten bewegen. Bovendien wil je bij het handen trainen alle spiergroepen goed en in onderlinge samenhang met elkaar ontwikkelen.

meld u aan
Op dehoogteblijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief
Facebook Twitter Google+