• Bel met MediPreventiePersoonlijk en deskundig advies
  • Leverbelofte van MediPreventieVoor 16 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 99 euroGratis verzending vanaf €99,-
MediPreventie [email protected] +31 (0)74-2911110
4.7 17722
0 Winkelwagen
0
Desinfectiemiddelen

Desinfectiemiddelen

Desinfectiemiddelen zijn ontsmettingsmiddelen geschikt voor professionals en consumenten. Desinfecterende middelen doden, inactiveren, of verwijderen ziekteverwekkende organismen, zoals bacteriën, schimmels en virussen. Door micro-organismen te bestrijden, kunnen ze zich niet verder verspreiden. De desinfecterende producten kunnen het beste direct na het reinigen van oppervlakken of handen gebruikt worden. De desinfectans kan gebruikt worden als reinigingsmiddel, maar ook bij ziekte of wanneer er om een andere reden een verhoogd risico op infectiegevaar is.

7 product(en)

Sorteer op:
aanbieding 50
Hand sanitizer 500 ml ZepHand sanitizer 500 ml Zep

Normale prijs: € 9,99

Aanbiedingsprijs: € 4,99

aanbieding 23
Desinfectie spray Zepventure Original 600 mlDesinfectie spray Zepventure Original 600 ml

Normale prijs: € 12,99

Aanbiedingsprijs: € 9,99

aanbieding 25
Desinfecterende doekjes Bioclene SwipesDesinfecterende doekjes Bioclene Swipes

Normale prijs: € 19,99

Aanbiedingsprijs: € 14,99

7 product(en)

Sorteer op:

desinfectiemiddelen

Reinigen met desinfectiemiddelen

Micro-organismen kunnen verminderd worden door een desinfectie middel, maar dit betekent niet dat zij resistent zijn. Verminderde gevoeligheid van het desinfectans kan optreden wanneer de gebruiksconcentraties te laag zijn. Desinfectiemiddelen kennen vele toepassingen en hebben te maken met verschillende soorten productwetgeving. Zo kunnen ontsmettingsmiddelen vallen onder wetgeving voor bijvoorbeeld biociden, geneesmiddelen of medische hulpmiddelen.

Voor verstandig gebruik van desinfectiemiddelen, maak regelmatig schoon. Identificeer eerst de plaats en oorzaak van de microbiële verontreiniging. Kies daarna het juiste middel en de juiste methode om te desinfecteren. Lees voor gebruik van de ontsmettingsmiddelen altijd het etiket en houd je aan de gebruiksinstructies.

Virussen, bacteriën, gisten en schimmels verspreiden zich via de lucht, maar ze worden ook overgedragen via handen en voorwerpen. Denk hierbij aan deurknoppen, liftknoppen of toetsenborden en andere belangrijke contactpunten. Het gebruiken van een desinfectans zorgt er voor dat oppervlaktes en contactpunten kiemvrij worden gemaakt en dat het besmetting proces wordt vertraagd of wordt stilgezet.

Veelgestelde vragen

Wat zijn desinfectiemiddelen?

Het regelmatig gebruiken van desinfectiemiddelen verkleint de kans op het verspreiden van virussen en bacteriën. Desinfectie is het onschadelijk maken van micro-organismen zoals bacteriën, schimmels en virussen op oppervlakken, voorwerpen of de intacte huid. Desinfectiemiddelen zijn middelen die de micro-organismen onschadelijk maken. Dit staat ook op het etiket vermeld.

Hoe desinfectiemiddelen goed gebruiken?

Het is belangrijk om eerst te reinigen en dan te desinfecteren. Reinigen is het verwijderen van viezigheid zoals stof, vuil of vet. Reinig oppervlakken of voorwerpen door schoon te maken en handen door te wassen. Reinigen zorgt er niet voor dat schadelijke micro-organismen gedood worden. Dit doen desinfectiemiddelen wel. Doordat er minder vuil is, werkt het desinfectiemiddel beter. Laat desinfectiemiddelen lang genoeg inwerken voor de beste werking. Lees de gebruiksaanwijzing goed en gebruik het middel volgens de adviezen op het etiket. Let vooral op de genoemde inwerktijd van het middel.

Welke verschillende desinfectiemiddelen zijn er?

Er zijn veel soorten desinfecterende middelen. Er zijn desinfectiemiddelen geschikt voor gebruik in huis door consumenten en desinfecterende middelen die geschikt zijn voor professioneel gebruik. Je kunt kiezen uit desinfecterende reinigingsdoekjes en desinfecterende schoonmaakmiddelen voor het reinigen van oppervlakken en voorwerpen. Voor het desinfecteren van handen kun je een desinfecterende handzeep of desinfectie handalcohol gebruiken.

Waarom desinfectiemiddelen kopen bij MediPreventie?

Wij bieden een compleet assortiment desinfectiemiddelen aan en leveren zeer snel. Bij ons koop je desinfectiemiddelen met een professionele kwaliteit. Op werkdagen voor 16 uur besteld? Dan ontvang je jouw bestelling morgen al in huis!

meld u aan
Op dehoogteblijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief
Facebook Twitter Google+