• Bel met MediPreventiePersoonlijk en deskundig advies
  • Leverbelofte van MediPreventieVoor 16 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 99 euroGratis verzending vanaf €99,-
MediPreventie info@medipreventie.nl +31 (0)74-2911110
0 Winkelwagen
0
Desinfectiemiddelen

Desinfectiemiddelen

Desinfectiemiddelen zijn ontsmettingsmiddelen geschikt voor praktijken, zorgverleners en is ook ideaal voor particulier gebruik. Desinfecterende middelen doden, inactiveren, of verwijderen ziekteverwekkende organismen, zoals bacteriën, schimmels en virussen. Door micro-organismen te bestrijden, kunnen ze zich niet verder verspreiden. De desinfecterende producten kunnen het beste direct na het reinigen van oppervlakken of handen gebruikt worden. De desinfectans kan gebruikt worden voor praktijkinrichting, als reinigingsmiddel, maar ook bij ziekte of wanneer er om een andere reden een verhoogd risico op infectiegevaar is.

8 product(en)

Sorteer op:

8 product(en)

Sorteer op:

Reinigen met desinfectiemiddelen

Micro-organismen kunnen verminderd worden door een desinfectie middel, maar dit betekent niet dat zij resistent zijn. Verminderde gevoeligheid van het desinfectans kan optreden wanneer de gebruiksconcentraties te laag zijn. Desinfectiemiddelen kennen vele toepassingen en hebben te maken met verschillende soorten productwetgeving. Zo kunnen ontsmettingsmiddelen vallen onder wetgeving voor bijvoorbeeld biociden, geneesmiddelen of medische hulpmiddelen.

Voor het verstandig gebruik van desinfectiemiddelen, maak regelmatig schoon. Identificeer eerst de plaats en oorzaak van de microbiële verontreiniging. Kies daarna het juiste middel en de juiste methode om te desinfecteren. Lees voor gebruik van de ontsmettingsmiddelen altijd het etiket en houd je aan de gebruiksinstructies.

Virussen, bacteriën, gisten en schimmels verspreiden zich via de lucht, maar ze worden ook overgedragen via handen en voorwerpen. Denk hierbij aan deurknoppen, liftknoppen of toetsenborden en andere belangrijke contactpunten. Het gebruiken van een desinfectans zorgt er voor dat oppervlaktes en contactpunten kiemvrij worden gemaakt en dat het besmetting proces wordt vertraagd of wordt stilgezet.

meld u aan
Op dehoogteblijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief
Facebook Twitter Google+