• Bel met MediPreventiePersoonlijk en deskundig advies
  • Leverbelofte van MediPreventieVoor 16 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 99 euroGratis verzending vanaf €99,-
MediPreventie [email protected] +31 (0)74-2911110
4.7 17722
0 Winkelwagen
0
Type Fitness elastiek
  1. Fitness bandenFitness banden
  2. Resistance tubesResistance tubes
  3. Mini bandsMini bands
  4. Power bandsPower bands
Fitness elastiek

Fitness elastiek

Fitness elastiek of weerstandsband is perfect om effectief en makkelijk je spieren en fitheid te trainen. Fitness elastieken zijn er in diverse soorten en met verschillende weerstanden. Met sportelastiek en fitness band kun je makkelijk de weerstand van oefeningen verhogen waardoor je spieren geleidelijk kunt trainen. Trainings elastiek is geschikt voor elke sporter en als fysiotherapie oefenmateriaal.

12 product(en)

Sorteer op:

12 product(en)

Sorteer op:

fitness elastiek

Kopen fitness elastiek

Fitness elastieken, ook wel bekend als fitness banden, power bands, mini bands, sportelastieken of resistance bands, zijn een simpel maar effectief hulpmiddel voor een complete workout. Fitness banden zijn brede, platte elastieken, gemaakt van natuurlijke latex rubber. De fitness banden zijn compleet naadloos. Dit zorgt ervoor dat dit soort fitness elastiek niet snel knapt. Een sportelastiek is een gemakkelijk hulpmiddel om een training zwaarder of juist lichter te maken. Sportelastieken zijn per stuk te koop maar zijn ook verkrijgbaar als een complete en veelzijdige fitness elastiek set. Je kunt uiteraard kiezen uit verschillende weerstanden sportelastieken. Elk trainings elastiek of fitness band heeft zijn eigen specifieke kleur waaraan de sterkte van de weerstand te herkennen is. Voor de meeste merken fitness elastiek en fitness band komen de kleuren en de bijbehorende weerstand overeen.

Sportelastieken

Kies sportelastieken in de weerstand die het beste bij jouw trainingsniveau past. Wanneer je net met trainen begint is een (te) zware weerstand sportelastiek of fitness band niet aan te raden. Je lichaam moet namelijk nog wennen, waardoor het aan het begin van je training erg zwaar kan zijn. Het is beter om voor sportelastieken in een iets lichter weerstand te kiezen en het aantal keer dat je de oefening uitvoert te verhogen. Een fitness sportelastiek geeft een grotere weerstand als je er harder aan trekt. Hierdoor worden de training en workout nog zwaarder. Je boekt progressie wanneer je steeds met sportelastieken in een zwaardere weerstand kunt trainen. Vandaar dat het ook vaak wordt aangeraden om te kiezen voor een complete fitness elastiek set met daarin opeenvolgende weerstanden. Sportelastieken zijn handig om mee te nemen op vakantie of wanneer je een weekendje weg gaat. Naast dat de sportelastieken veel in sportscholen worden gebruikt, zijn ze ook handig voor thuis training. Sportelastieken en fitness banden zijn gemaakt van natuurlijke latex rubber, nemen nauwelijks ruimte in beslag en kun je bovendien gemakkelijk opbergen.

Veel mensen vinden de sportschool toch prijzig. Ze willen graag thuis sporten maar vinden het te duur om fitnessapparatuur of trainingsmateriaal aan te schaffen. Bovendien neemt dat veel ruimte in beslag. Fitness elastieken zijn dan de ideale oplossing. Goedkoop, verkrijgbaar in diverse weerstanden en nemen geen ruimte in beslag. Fitness elastieken zijn eigenlijk het meest ideale hulpmiddel om mee te trainen. Ze zijn erg veelzijdig en effectief. Zorg ervoor dat je voldoende uitdaging in je training hebt en overweeg daarom om meerdere fitness elastieken in opeenvolgende weerstanden of een complete fitness elastiek set aan te schaffen. Hierdoor boek je sneller progressie en hou je de training of workout gevarieerd en uitdagend. Het is daarnaast goed en belangrijk om je trainingsschema en patroon te blijven veranderen en je spieren elke keer een uitdaging te geven.

fitness elastiek

Fitness elastieken gebruiken

Trainen met fitness elastieken is enorm efficiënt en veelzijdig. Fitness elastieken staan bekend om de veel verschillende mogelijkheden om ze toe te passen tijdens een training of workout en zijn daarnaast ook perfect om te gebruiken bij yoga en pilates. De voornaamste redenen dat mensen trainen met fitness elastieken is: voor blessurepreventie, flexibiliteit en mobiliteit verbetering, kracht-/weerstandstraining en omdat het een gemakkelijk alternatief is voor trainingsmateriaal en fitnessapparatuur thuis of in de sportschool. Tijdens krachttraining worden fitness elastieken toegepast om: oefeningen met halters en het lichaamsgewicht lichter te maken, om oefeningen met halters en het lichaamsgewicht zwaarder te maken en als alternatief voor halters en krachttraining apparaten.

Wanneer je traint met fitness elastieken kun je het trainings elastiek bijvoorbeeld bevestigen tussen je bovenbenen tijdens de squat, bench press en deadlifts oefening. Hierdoor zorg je ervoor dat deze oefeningen nog lastiger worden om uit te voeren. Wanneer je het elastiek fitness op deze manier bevestigd tijdens die oefeningen, zullen de fitness elastieken steeds meer weerstand bieden. Hierdoor worden jouw training en workout nog zwaarder en uitdagender.

Neem de oefeningen: pull-ups en chin-ups. Bij het uitvoeren van deze oefeningen zijn fitness elastieken een waardevol hulpmiddel. Veel beginnende sporters kunnen zich namelijk niet in één keer optrekken. Door sportelastieken aan de optrekstang te bevestigen en het trainings elastiek onder je rug door te lussen, maak je de oefening lichter en kun je deze gemakkelijker uitvoeren. Door steeds meer herhalingen te doen en uiteindelijk steeds zwaardere fitness elastieken te gebruiken, boek je progressie. Uiteindelijk kun je de pull-ups zelfstandig uitvoeren zonder dat je daar fitness elastieken voor nodig hebt.

Training fitness elastiek

Wanneer je veel traint met het sport elastiek, zul je ze na een tijdje moeten vervangen. Zelfs bij goede fitness elastieken kun je slijtage niet voorkomen. Slijtage kun je beperken door regelmatig van trainings elastiek te wisselen, de fitness band in te poederen met talkpoeder en door de fitness elastieken na gebruik niet in de knoop te laten zitten. Talkpoeder beschermt de fitness elastieken tegen vocht zoals transpiratie vanuit de handen tijdens het vasthouden van het sportelastiek. Als de sport elastieken in contact komen met zweet, kun je ze het beste afnemen met een vochtige theedoek en vervolgens afdrogen. Belangrijk is dat je fitness elastieken nooit in de zon laat liggen. Hierdoor wordt het weerstand elastiek kwetsbaarder en is er eerder kans op slijtage. Wij raden aan de fitness elastieken regelmatig te controleren op slijtage sporen, bijvoorbeeld verkleuring. Hierdoor kun je de fitness band langer en veiliger gebruiken en natuurlijk ook op tijd vervangen door nieuwe weerstand elastieken.

Veelgestelde vragen

Wat is een fitness elastiek of fitness band?

Een fitness elastiek of een fitness band is een elastische weerstand elastiek waarmee je veel verschillende fitness, sport, yoga en revalidatie oefeningen kunt doen. Fitness elastieken zijn geschikt als trainingselastiek voor diverse sporten. Met een fitness elastiek train je je lichaam niet alleen op kracht en balans, maar juist ook op flexibiliteit en lenigheid. Het trainen met fitness elastieken is zeer simpel, je hebt namelijk naast de fitness band alleen de zwaartekracht en je eigen lichaam nodig. Een fitness elastiek is veelzijdig en geschikt voor zowel de beginnende sporter als de gevorderde sporter. Dit komt onder andere door het feit dat fitness elastieken in veel verschillende weerstanden verkrijgbaar zijn. Variërend van een lichte weerstand fitness band voor revalidatie en therapie tot een (zeer) zware weerstand fitness band voor intensieve training en krachtsport. Door te kiezen voor een complete fitness elastiek set kun je jouw fitness training en workout geleidelijk opbouwen, en ook afwisselend en uitdagend blijven houden. Je kunt een fitness elastiek overal gebruiken: binnen en buiten, in de sportschool, bij de fysiotherapeut of personal trainer en natuurlijk ook thuis of onderweg. Wist je dat je gemakkelijk een full body workout met een goede fitness elastiek set kunt doen? Online kun je zeer veel verschillende fitness elastiek oefeningen vinden waarmee je jezelf en anderen kunt blijven uitdagen.

Welke soorten fitness elastieken zijn er?

Er zijn verschillende soorten goede fitness elastieken. Het beste fitness elastiek kopen kan in verschillende soorten, weerstanden, kleuren, maten en merken. Het meeste gebruikte fitness elastiek is de platte latex fitness band die je in los verpakte stukken met lengtes van 1,5 tot 2,5 meter kunt kopen. Daarnaast kun je dit soort fitness elastieken kopen als extra voordelige grote rollen die je zelf op de gewenste lengte kunt knippen. Ook kun je kiezen voor een complete fitness elastiek set met opeenvolgende weerstanden waarmee je jouw fitness training en workout goed kunt opbouwen en uitdagend blijft houden. Naast de platte fitness elastiek banden kun je kiezen voor resistance tubes, mini bands en power bands. Resistance tubes zijn fitness elastieken met handvaten waarmee je extra comfortabel kunt trainen. De weerstanden van fitness elastieken en sportelastieken zijn meestal opgebouwd uit de volgende kleuren: geel is Licht, rood is Medium, groen is Zwaar, blauw is Extra zwaar, zwart is Zeer zwaar en grijs is Super zwaar.

Waarom het beste fitness elastiek kopen bij MediPreventie?

Wij bieden een compleet en uitgebreid assortiment van de beste fitness elastieken aan en leveren zeer snel. Kijk naast fitness elastiek en fitness band ook naar resistance tubes, een complete fitness elastiek set, mini bands en power bands. Kies voor het beste fitness elastiek met een professionele kwaliteit van goede merken zoals Body-Band, Thera-Band en Moves band. Fitness elastieken en sportelastieken geschikt voor professionals en consumenten. Ook voor ander oefenmateriaal voor fitness, yoga, pilates, fysiotherapie en revalidatie ben je bij ons op het goede adres. Op werkdagen voor 16 uur besteld? Dan ontvang je jouw fitness elastiek of sportelastiek morgen al in huis!

Welke fitness elastiek oefeningen zijn er?

Met fitness elastieken of sportelastieken kun je diverse fitness-, yoga en revalidatie oefeningen doen gericht op verschillende spiergroepen. Gebruik fitness elastiek voor een ondersteunende training voor diverse sporten of kies voor een complete fitness elastiek set voor een veelzijdige workout. Fitness elastiek is erg makkelijk mee te nemen waardoor je ook in de sportschool, op het werk, onderweg of op vakantie met de fitness elastieken traint. Heb je een blessure? Dan kun je je fysiotherapie oefeningen gecontroleerd uitvoeren met fitness elastieken door de progressieve weerstand van het trainingselastiek. Wil jij meer kracht? Dan kun je fitness elastiek inzetten om verschillende fitness oefeningen uit te voeren met een weerstand elastiek met een zwaardere weerstand. Gebruik fitness elastieken om de spiergroepen van je borst en romp, armen, schouders, rug en benen te trainen. Fitness elastieken zijn ook perfect voor een complete full body workout, core stability training en voor yoga of pilates oefeningen.

Hoe gebruik je fitness elastiek en fitness band?

Fitness elastiek en fitness band kunnen erg makkelijk door iedereen en overal worden gebruikt. Zo kun je een fitness elastiek bevestigen aan verschillende voorwerpen en plekken. Denk bijvoorbeeld aan een deur, hek of paal. Maar je kunt er ook voor kiezen om het fitness elastiek tussen je benen of armen te spannen. Zo train je met fitness band je eigen kracht en lichaam. Bind de fitness elastiek band bijvoorbeeld tussen je bovenbenen tijdens een squat. Je kunt fitness elastieken bijna overal gebruiken. Thuis, op kantoor, onderweg, in de sportschool of bij de fysiotherapeut.

Welk fitness elastiek of fitness band heb ik nodig?

Het type fitness elastiek of fitness band dat je kiest, dien je te bepalen op basis van jouw sport, het soort training en de weerstand die je tijdens de training of oefening wilt. Zo wordt een fitness elastiek met weinig weerstand ingezet bij wat makkelijkere en lichtere oefeningen voor bijvoorbeeld revalidatie en beginnende sporters. Bij yoga en pilates wordt vaak gekozen voor een lichte tot medium weerstand fitness band omdat er vooral gewerkt wordt aan lenigheid door middel van rek- en strek oefeningen. Een fitness elastiek met meer weerstand kan perfect worden ingezet voor trainingen om meer kracht op te bouwen voor gevorderde sporters en krachtsport. Het is aan te raden om te kiezen voor meerdere opeenvolgende weerstanden fitness banden of een complete fitness elastiek set zodat je de training goed kunt opbouwen en blijven afwisselen. Zo hou je de training of workout uitdagend voor jezelf en anderen.

meld u aan
Op dehoogteblijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief
Facebook Twitter Google+