• Bel met MediPreventiePersoonlijk en deskundig advies
 • Leverbelofte van MediPreventieVoor 16 uur besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf 99 euroGratis verzending vanaf €99,-
MediPreventie info@medipreventie.nl +31 (0)74-2911110
0 Winkelwagen
Fitness elastiek
Selectie verfijnen
Type fitness elastiek
 1. Fitness band (54)
 2. Miniband (18)
 3. Fitness tube (20)
 4. Powerband (7)
 5. Suspension trainer (1)
Weerstandsniveau
 1. Extra licht (3)
 2. Licht (26)
 3. Medium (23)
 4. Zwaar (21)
 5. Extra zwaar (18)
 6. Zeer zwaar (10)
Trainingsniveau
 1. Beginner (23)
 2. Gemiddeld (38)
 3. Gevorderd (28)
Merk
 1. Adidas (1)
 2. Body-Band (42)
 3. Dittmann (5)
 4. Foot Gym (1)
 5. MediPreventie (5)
 6. MSD-Band (38)
 7. Sissel (1)
 8. Thera-Band (10)
Prijs
€ 0 € 185 € 0 tot € 185
Kleur
 1. Geel (29)
 2. Rood (29)
 3. Groen (29)
 4. Blauw (26)
 5. Zwart (20)
 6. Beige (2)
 7. Oranje (1)
 8. Grijs (1)
Lengte
 1. 160 cm (1)
 2. 200 cm (1)
 3. 1 meter (7)
 4. 1,2 meter (5)
 5. 1,5 meter (11)
 6. 2,5 meter (6)
 7. 5,5 meter (13)
 8. 22,5 meter (5)
 9. 25 meter (7)
 10. 30 meter (4)
 11. 45,5 meter (10)

Fitness elastiek

Fitness elastiek of weerstandsband is perfect als multifunctioneel hulpmiddel bij training en sport. Resistance bands zijn er in diverse varianten en met verschillende weerstandsniveaus. Met fitness elastiek kun je gemakkelijk de weerstand van oefeningen verhogen waardoor je spieren geleidelijk kunt trainen. Fitness band of sport elastiek is geschikt voor elke sporter en als fysiotherapie oefenmateriaal.

1 - 16 van 103 producten

Sorteer op:

1 - 16 van 103 producten

Sorteer op:

fitnesselastiek

Kopen fitness elastiek

Fitness elastiek, ook wel bekend als een power band, miniband, sport elastiek of resistance band, is een simpel maar effectief hulpmiddel voor een complete workout. Fitness banden zijn brede elastieken, gemaakt van natuurlijke rubber. De fitness banden zijn compleet naadloos. Dit zorgt ervoor dat het fitness elastiek niet snel knapt. Een sport elastiek is een gemakkelijk hulpmiddel om een training zwaarder of juist lichter te maken. Sport elastieken zijn per stuk te koop maar zijn ook verkrijgbaar in sets. De fitness banden hebben verschillende weerstanden. Elke band heeft zijn eigen specifieke kleur waaraan de sterkte van de weerstand te herkennen is.

Kies het elastiek fitness die het beste bij jouw trainingsniveau past. Wanneer je net met trainen begint is een zwaar weerstandsniveau niet aan te raden. Je lichaam moet namelijk nog wennen, waardoor het aan het begin van je training erg zwaar kan zijn. De fitness band geeft een grotere weerstand als je er harder aan trekt. Hierdoor wordt de training nog zwaarder. Je boekt progressie wanneer je steeds met een zwaardere weerstand band kunt trainen.

Fitness elastieken zijn handig om mee te nemen op vakantie of wanneer je een weekendje weg gaat. Naast dat de sport elastieken veel in sportscholen worden gebruikt, zijn ze ook handig voor thuis training. De fitness elastieken van latex nemen nauwelijks ruimte in beslag en zijn gemakkelijk op te bergen.

Oefening mini bands

De mini bands zijn vooral ideaal voor revalidatie oefeningen. Bij een blessure aan je been of knie kun je een fitness elastiek of miniband gebruiken om je bijvoorbeeld je squats iets meer intensiteit te geven. Dit helpt bij de versterking van de spieren, zonder gelijk zware gewichten te gaan gebruiken. Verder kunnen de mini bands gebruikt worden bij bijvoorbeeld bankdrukken en push-ups.

Veel mensen vinden de sportschool toch prijzig. Ze willen graag thuis sporten maar vinden het te duur om trainingsmateriaal aan te schaffen. Bovendien neemt dat veel ruimte in beslag. Fitness banden zijn dan de ideale oplossing. Goedkoop, verkrijgbaar in diverse weerstanden en nemen geen ruimte in beslag. Fitness elastieken zijn eigenlijk het meest ideale hulpmiddel om mee te trainen. Ze zijn erg veelzijdig en effectief. Zorg ervoor dat je voldoende uitdaging in je training hebt. Hierdoor boek je sneller progressie. Het is daarom goed en belangrijk om je trainingsschema en patroon te blijven veranderen en je spieren elke keer een uitdaging te geven.

fitness sport elastiek

Gebruik fitness elastiek

Training met het sport elastiek is enorm efficiënt en veelzijdig. Deze elastieken staan bekend om de diverse mogelijkheden om ze toe te passen tijdens een training. De voornaamste redenen dat mensen trainen met fitness banden is: voor blessurepreventie, flexibiliteit en mobiliteit verbetering, kracht-/weerstandstraining en omdat het een gemakkelijk alternatief is voor het trainingsmateriaal thuis of in de sportschool. Tijdens krachttraining wordt het sport elastiek toegepast om: oefeningen met halters en het lichaamsgewicht lichter te maken, om oefeningen met halters en het lichaamsgewicht zwaarder te maken en als alternatief voor halters en krachttraining apparaten.

Wanneer je traint met mini bands kun je deze bijvoorbeeld bevestigen tussen je bovenbenen tijdens de squat, bench press en deadlifts oefening. Hierdoor zorg je ervoor dat deze oefeningen nog lastiger worden om uit te voeren. Wanneer je het elastiek fitness op deze manier bevestigd tijdens die oefeningen, zullen de fitness banden steeds meer weerstand bieden. Hierdoor wordt jouw training nog zwaarder en uitdagender.

Neem de oefeningen: pull-ups en chin-ups. Bij het uitvoeren van deze oefeningen zijn fitness banden een waardevol hulpmiddel. Veel beginnende sporters kunnen zich namelijk niet in één keer optrekken. Door sport elastieken aan de optrekstang te bevestigen en het elastiek onder je rug door te lussen, maak je de oefening lichter en kun je deze gemakkelijker uitvoeren. Door steeds meer herhalingen te doen en uiteindelijk steeds zwaardere weerstandsbanden te gebruiken, boek je progressie. Uiteindelijk kun je de pull-ups zelfstandig uitvoeren zonder dat je daar fitness elastieken voor nodig hebt.

Training fitness elastiek

Wanneer je veel traint met het sport elastiek, zul je ze na een tijdje moeten vervangen. Zelfs bij goede fitness banden kun je slijtage niet voorkomen. Slijtage kun je beperken door regelmatig van elastiek te wisselen, ze in te poederen met talkpoeder en door ze niet in de knoop te laten zitten. Talkpoeder beschermt de fitness banden tegen vocht. Als de sport elastieken in contact komen met zweet, kun je ze het beste afnemen met een vochtige theedoek en vervolgens afdrogen. Belangrijk is dat je fitness elastieken nooit in de zon laat liggen. Hierdoor wordt het elastiek kwetsbaarder en is er eerder kans op slijtage. Wij raden aan de elastieken regelmatig te controleren op slijtage sporen, bijvoorbeeld verkleuring. Hierdoor kun je het fitness elastiek langer en veiliger gebruiken.

meld u aan
Op dehoogteblijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief
Facebook Twitter Google+