• Bel met MediPreventiePersoonlijk en deskundig advies
 • Leverbelofte van MediPreventieVoor 16 uur besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf 99 euroGratis verzending vanaf €99,-
MediPreventie info@medipreventie.nl +31 (0)74-2911110
0 Winkelwagen
0
Anti decubitus kussen
Selectie verfijnen
Gebruik
 1. Eetkamerstoel (5)
 2. Bankstel (5)
 3. Bureaustoel (6)
 4. Autostoel (3)
 5. Rolstoel (5)
 6. Dagelijks gebruik (1)
Ondersteuning
 1. Zitvlak (5)
 2. Rug (3)
 3. Knie (1)
 4. Benen (2)
 5. Hoofd (1)
 6. Nek (1)
 7. Armen (1)
Kleur
 1. Blauw (1)
Merk
 1. Fico (6)
 2. Harley (6)
 3. MediPreventie (1)
Prijs
€ 0 € 70 € 0 tot € 70

Anti decubitus kussen

Anti decubitus kussen, ook wel ad kussen, voor comfortabel zitten of liggen. Een anti decubitus kussen of rolstoelkussen voorkomt dat bij langdurig zitten doorzitplekken ontstaan. Een decubitus zitkussen of rugkussen biedt een comfortabele zithouding. Een ad zitkussen helpt om doorzitten te voorkomen. Anti doorlig kussens kunnen ook als rolstoelkussen gebruikt worden. Wil je een goed anti decubitus zitkussen, ad kussen of fysio materialen kopen voor de beste prijs? Kijk dan naar de selectie van onze deskundigen voor een geschikt antidecubitus zitkussen of ligkussen. Wil je comfortabel zitten met een kussen en extra ondersteuning voor jouw rug? Kijk dan ook eens naar een ondersteunende rugbrace met stevige ondersteuning.

13 product(en)

Sorteer op:
aanbieding 19
Decubitus kussen Pressure TexDecubitus kussen Pressure Tex

Normale prijs: € 36,90

Aanbiedingsprijs: € 29,90

Levertijd langer dan 1 week
aanbieding 13
Harley Comfort Plus zitkussenHarley Comfort Plus zitkussen

Normale prijs: € 22,90

Aanbiedingsprijs: € 19,90

 • Persoonlijk en deskundig advies

  Persoonlijk en deskundig advies

 • Beoordeling

  Klanten beoordelen ons als Uitstekend

 • Leverbelofte

  Vóór 16 uur besteld morgen in huis

 • Persoonlijk en deskundig advies

  Persoonlijk en deskundig advies

 • Beoordeling

  Klanten beoordelen ons als Uitstekend

 • Leverbelofte

  Vóór 16 uur besteld morgen in huis

13 product(en)

Sorteer op:

Anti decubitus

Het is bij een zitkussen belangrijk, wanneer je deze wil gebruiken als decubitus patiënt dat de bloedcirculatie van de huid wordt gestimuleerd. Een antidecubitus kussen van Harley is bijvoorbeeld verdeeld in verschillende vakken zodat de huid koel blijft. Hierdoor wordt de pijn verlicht wanneer je last hebt van zitproblemen. Antidecubitus is de medische term voor doorzitten of doorliggen. Wanneer je lang in dezelfde houding moet zitten of liggen kunnen last krijgen van doorligplekken. De anti doorlig kussens die wij aanbieden zijn hiervoor de perfecte oplossing. Bijvoorbeeld het Pressure Tex van Harley is zeer geschikt voor een gemiddeld decubitusrisico.

Alle kussens hebben voor- en nadelen. Kussens met traagschuim zorgen bijvoorbeeld voor een betere druk- en gewichtsverdeling, dit voorkomt ook doorligplekken. Deze traagschuim kussens zorgen er wel voor dat je minder makkelijk kunt draaien. Maar zo zit je wel stevig en heb je grip op de stoel. Het zitten op een traagschuimkussen geeft meer warme aan je lichaam, maar dit kan ook een nadeel zijn.

Anti decubitus zitkussen

Op kussens met drukwisseling is het lastig om te draaien, omdat deze kussens instabieler zijn. Maar voor de drukverdeling zijn de kussens met drukwisseling het beste. Deze kussens zijn in stroken en banen verdeeld. Door deze banen circuleert lucht. De banen worden afwisselend hard en zacht opgeblazen door de lucht. De kussens kunnen ook op een bepaalde hardheid ingesteld worden.

Antidecubituskussen

Antidecubituskussen is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Voorbeelden hiervan zijn het stuitkussen traagschuim, Harley Proform Standaard zitkussen, Harley Proform Combi zitkussen, antidecubitushielkussen Fico, Beenverhoger, Spie Fico en positioneringskussen. De antidecubituskussen hulpmiddelen kun je gebruiken om doorligplekken te voorkomen, deze decubituskussens hebben een drukverlagende werking. Het doel van deze kussens is om de druk bij het zitten of liggen de verspreiden. De positioneringskussens in deze categorie verschillen in materiaal, aantal lagen en vormgeving. Deze bepalen zo voor welke risicogroep, gemiddeld of hoog risico op decubitus, ze geschikt zijn. De kussens zijn ter preventie en behandeling van lage rugpijn, aambeien, anale klachten, pijnlijk stuitje of pijnverlichting bij een zwangerschap.

meld u aan
Op dehoogteblijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief
Facebook Twitter Google+