• Bel met MediPreventiePersoonlijk en deskundig advies
 • Leverbelofte van MediPreventieVoor 16 uur besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf 99 euroGratis verzending vanaf €99,-
MediPreventie [email protected] +31 (0)74-2911110
4.7 17483
0 Winkelwagen
0
Anti decubitus kussen
Selectie verfijnen
Gebruik
 1. Eetkamerstoel (13)
 2. Bankstel (13)
 3. Bureaustoel (13)
 4. Autostoel (5)
 5. In bed (7)
 6. Rolstoel (12)
 7. Dagelijks gebruik (9)
Ondersteuning
 1. Zitvlak (13)
 2. Rug (10)
 3. Knie (3)
 4. Benen (4)
 5. Hoofd (4)
 6. Nek (2)
 7. Armen (2)
Kleur
 1. Lichtblauw (8)
Merk
 1. Fico (18)
 2. Harley kussen (14)
 3. MediPreventie (1)
Prijs
€ 0 € 130 € 0 tot € 130

Anti decubitus kussen

Een anti decubitus kussen is een medisch zitkussen tegen doorzitten dat helpt om decubitus en andere zitklachten te voorkomen. Met een goed decubitus kussen kun je comfortabel en pijnvrij zitten op een stoel of in een rolstoel. Decubitus klachten zijn doorzitplekken die ontstaan doordat je dagelijks lang in dezelfde houding zit. Door het goede materiaal van een professioneel AD kussen kun je weer comfortabel en goed zitten. Specifiek bij stuitklachten is een drukverlagend stuitkussen vaak een goede oplossing omdat een stuitkussen specifiek het stuitje ontziet tijdens het zitten.

1 - 16 van 33 producten

Sorteer op:
aanbieding 13
Stuitkussen traagschuimStuitkussen traagschuim

Normale prijs: € 39,99

Aanbiedingsprijs: € 34,99

 • Persoonlijk en deskundig advies

  Persoonlijk en deskundig advies

 • Beoordeling

  Klanten beoordelen ons als Uitstekend

 • Leverbelofte

  Vóór 16 uur besteld morgen in huis

 • Persoonlijk en deskundig advies

  Persoonlijk en deskundig advies

 • Beoordeling

  Klanten beoordelen ons als Uitstekend

 • Leverbelofte

  Vóór 16 uur besteld morgen in huis

1 - 16 van 33 producten

Sorteer op:

anti decubitus kussen

Anti decubitus

Het is bij een zitkussen belangrijk, wanneer je deze wil gebruiken als decubitus patiënt dat de bloedcirculatie van de huid wordt gestimuleerd. Een antidecubitus kussen van Harley is bijvoorbeeld verdeeld in verschillende vakken zodat de huid koel blijft. Hierdoor wordt de pijn verlicht wanneer je last hebt van zitproblemen. Antidecubitus is de medische term voor doorzitten of doorliggen. Wanneer je lang in dezelfde houding moet zitten of liggen kunnen last krijgen van doorligplekken. De anti doorlig kussens die wij aanbieden zijn hiervoor de perfecte oplossing. Bijvoorbeeld het Pressure Tex van Harley is zeer geschikt voor een gemiddeld decubitusrisico.

Alle kussens hebben voor- en nadelen. Kussens met traagschuim zorgen bijvoorbeeld voor een betere druk- en gewichtsverdeling, dit voorkomt ook doorligplekken. Deze traagschuim kussens zorgen er wel voor dat je minder makkelijk kunt draaien. Maar zo zit je wel stevig en heb je grip op de stoel. Het zitten op een traagschuimkussen geeft meer warme aan je lichaam, maar dit kan ook een nadeel zijn.

Anti decubitus zitkussen

Op kussens met drukwisseling is het lastig om te draaien, omdat deze kussens instabieler zijn. Maar voor de drukverdeling zijn de kussens met drukwisseling het beste. Deze kussens zijn in stroken en banen verdeeld. Door deze banen circuleert lucht. De banen worden afwisselend hard en zacht opgeblazen door de lucht. De kussens kunnen ook op een bepaalde hardheid ingesteld worden.

Antidecubituskussen

Antidecubituskussen is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Voorbeelden hiervan zijn het stuitkussen traagschuim, Harley Proform Standaard zitkussen, Harley Proform Combi zitkussen, antidecubitushielkussen Fico, Beenverhoger, Spie Fico en positioneringskussen. De antidecubituskussen hulpmiddelen kun je gebruiken om doorligplekken te voorkomen, deze decubituskussens hebben een drukverlagende werking. Het doel van deze kussens is om de druk bij het zitten of liggen de verspreiden. De positioneringskussens in deze categorie verschillen in materiaal, aantal lagen en vormgeving. Deze bepalen zo voor welke risicogroep, gemiddeld of hoog risico op decubitus, ze geschikt zijn. De kussens zijn ter preventie en behandeling van lage rugpijn, aambeien, anale klachten, pijnlijk stuitje of pijnverlichting bij een zwangerschap.

Veelgestelde vragen

Wat is een anti decubitus kussen?

Een anti decubitus kussen is een medisch zitkussen dat helpt om doorzitten en andere zitklachten te voorkomen en te behandelen. Decubitus klachten zijn doorzitplekken die ontstaan bij mensen die gedurende de dag veel zitten en lastig van houding kunnen veranderen. Door een goed anti decubitus kussen te gebruiken en zo veel mogelijk van zithouding te veranderen kun je doorzitplekken voorkomen, heb je minder pijnklachten en kun je weer zo comfortabel mogelijk zitten.

Wat is decubitus?

Decubitus is de medische term voor doorzitten of doorliggen. Een doorzit- of doorligplek is een plek waar de huid en/of het weefsel beschadigd zijn. Decubitus komt vooral voor bij mensen die lang in dezelfde houding zitten of op bed liggen en moeilijk zelf van houding kunnen veranderen. Decubitus ontstaat door langdurige druk op dezelfde plek. De langdurige druk beschadigt de huid en het onderliggende weefsel. Dit komt doordat de bloedvaatjes in de huid worden dichtgedrukt en er een zuurstoftekort ontstaat op de drukplek. Een van de eerste tekenen van decubitus kunnen pijn en één of meerdere rode plekken zijn die blijvend op de huid aanwezig blijven. Een zorgprofessional kan je helpen om vast te stellen of er sprake is van decubitus.

Hoe kies ik een geschikt anti decubitus kussen?

Om een geschikt anti decubitus kussen te kiezen, moet je eerst weten tegen welke specifieke decubitus klachten je het kussen wilt gebruiken. Ook is het belangrijk dat je weet waar je het anti decubitus kussen wilt gebruiken. Zo zijn er medische zitkussens die je kunt gebruiken op een stoel, in een rolstoel of in bed. Afhankelijk van het decubitus risico en lichaamsgewicht van de gebruiker kun je bepalen welk AD kussen geschikt is. Bij elk medisch zitkussen in ons assortiment staat duidelijk vermeld waarvoor het AD kussen geschikt is. Uiteraard kun je ook bij ons terecht voor persoonlijk en deskundig advies.

Waarom een anti decubitus kussen kopen bij MediPreventie?

Wij bieden een compleet assortiment aan anti decubitus kussens met een professionele kwaliteit. Geschikt voor (zorg)professionals en consumenten. Al deze medische zitkussens zorgen voor goede ondersteuning en minder pijn en decubitus klachten tijdens het zitten. Bovendien helpt een medisch zitkussen je om in goede en comfortabele zithouding te zitten. Het ergonomische ontwerp van een medisch zitkussen geeft je een optimale ondersteuning en zorgt voor een natuurlijke stand en goede houding van je bekken, stuitje en rug. Kies een geschikt anti decubitus kussen om op een stoel, in een rolstoel of op bed te gebruiken. Zo zit je overal en altijd goed. Kies voor een uitstekende kwaliteit en natuurlijk voor een scherpe prijs. Op werkdagen voor 16 uur besteld? Dan ontvang je jouw anti decubitus kussen morgen al in huis.

meld u aan
Op dehoogteblijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief
Facebook Twitter Google+