• Bel met MediPreventiePersoonlijk en deskundig advies
 • Leverbelofte van MediPreventieVoor 16 uur besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf 99 euroGratis verzending vanaf €99,-
MediPreventie [email protected] +31 (0)74-2911110
4.7 12687
0 Winkelwagen
0
Type Trainingsmateriaal
 1. TrainingshoedjesTrainingshoedjes
 2. Pionnen voetbalPionnen voetbal
 3. SpeedladderSpeedladder
 4. Agility materiaalAgility materiaal
Trainingshoedjes
Selectie verfijnen
Kleur
 1. Geel (5)
 2. Rood (4)
 3. Blauw (3)
 4. Zwart (2)
 5. Lichtblauw (1)
 6. Roze (1)
 7. Oranje (2)
 8. Wit (4)
 9. Grijs (1)
Merk
 1. Cawila (18)
Prijs
€ 0 € 18 € 0 tot € 18

Trainingshoedjes

Trainingshoedjes zie je op ieder sportveld. Je kunt makkelijk veldjes en oefeningen uitzetten om je training goed te organiseren. Markeringshoedjes zijn verkrijgbaar in set en in verschillende maten en kleuren. Trainingshoedjes zijn het perfecte trainingsmateriaal, want naast techniek en tactiek oefeningen kun je er ook conditie- en loopoefeningen mee uitzetten. Markeringshoedjes zijn goed te combineren met andere sportartikelen.

1 - 16 van 18 producten

Sorteer op:

1 - 16 van 18 producten

Sorteer op:

trainingshoedjes

Trainingshoedjes voor voetbal

Trainingsmaterialen zijn kleine toestellen, die een grote afwisseling in de training brengen. Met onze sportartikelen verbeter je het dribbelen, springkracht, uithoudingsvermogen, kracht en snelheid. Ons ruime aanbod aan sportmateriaal is geschikt voor verenigingen, scholen, sportclubs en voor privé-gebruik. Het populairste sportmateriaal zijn onze trainingshoedjes. De meest populaire sport in Nederland is voetbal. Daarom leggen wij graag uit waarom deze trainingshoedjes, ook wel markeringshoedjes of voetbal hoedjes genoemd, zo populair zijn onder de voetballers. 

Het is belangrijk om de doelstelling van een voetbal training duidelijk in beeld te hebben. Structuur en afwisseling in je training is erg belangrijk. Met name voor de jeugd is structuur belangrijk. Een goede opbouw in de training zorgt voor meer concentratie van de voetballers. Een trainer of coach begint meestal met een warming-up, dan twee uitgebreide speloefeningen en dan een partijspel. Nu zul je denken, wat heeft dit met voetbal hoedjes te maken?

Een effectieve oefening met de trainingshoedjes is de zig-zag training. Je rent hierbij in een zig-zag naar de markeringshoedjes toe, maakt een korte bocht om de voetbal hoedjes heen en sprint vervolgens naar de volgende hoedjes voetbal. Deze training met trainingshoedjes zorgt ervoor om je balans te houden in korte bochten. Ook train je om je benen op de juiste manier neer te zetten in bochten.

In een voetbalwedstrijd ben je in het spel vrijwel constant in beweging. Het is belangrijk om daarop goed te anticiperen. Ruimtelijk inzicht en reactiesnelheid is daarbij erg belangrijk. Door te trainen met trainingshoedjes of hoedjes voetbal, kun je zeer effectief de spelers hierop trainen. Uit onderzoek komt naar voren dat één sprinttraining per week de sprintprestatie niet verbetert. Je zal minimaal twee keer per week hier aandacht aan moeten schenken om vooruitgang te boeken. Door gebruik te maken van de voetbal hoedjes kun je slalom bewegingen, zig zag bewegingen en je reactievermogen goed trainen. Je kunt de markeringshoedjes ook goed gebruiken tijdens een training in combinatie met bijvoorbeeld hoepels of pionnen.

Gebruiken van markeringshoedjes

Trainingshoedjes kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt. Je hebt de trainingshoedjes vast wel eens gezien in de gymzaal of op het voetbalveld. Markeringshoedjes zijn ideaal voor het voor het afbakenen van een bepaald gebied of voor het uitzetten van een trainingsparcours. Deze veelzijdige en bekende voetbal hoedjes worden veel toegepast bij sporten zoals hockey, atletiek, voetbal en handbal. Daarnaast zijn de markeringshoedjes erg populair onder fysiotherapeuten en revalidatiecentrums. De hoedjes voetbal worden gebruikt voor coördinatietraining, revalidatie training en balansoefeningen.

Markeringshoedjes zijn stevig, opvallend, flexibel en kunnen gemakkelijk in elkaar gestapeld worden. Onze voetbal hoedjes zijn van uitstekende kwaliteit en zijn gemaakt van duurzaam en stevig kunststof. Naast dat de hoedjes voetbal los per 10 stuks verkrijgbaar zijn, kun je de trainingshoedjes ook in sets van 40 stuks kopen. De grijze Cawila houder of zwarte draagriem is los verkrijgbaar! Ideaal om de markeringshoedjes bij elkaar te houden en te vervoeren. Bij enkele grote sets voetbal hoedjes is de houder inclusief. Lees hiervoor de uitgebreide omschrijving bij het product.

Markeringspionnen en hoedjes

Basisscholen hebben standaard als schoolvak gymnastiek. Ons trainingsmateriaal is dan ook zeer geschikt voor in de gymzaal vooral de hoedjes voetbal. Wij blijven ons aanbod uitbreiden en ontwikkelen om alleen het beste materiaal aan te bieden. Denk aan onze markeringshoedjes, hoepels, trainingsstangen en voetballen. Diverse scholen schaffen hun sportartikelen voor in de gymzaal bij ons aan. Wij staan open voor nieuwe inbreng en ontwikkelen ons steeds verder.

MediPreventie biedt een ruime keuze in oefenmateriaal, trainingsmateriaal, sportartikelen en sportverzorging. Wij zijn al jaren actief op het gebied van fysiomaterialen, oefenmateriaal en sportverzorging. Om de behoeftes van de klant te vervullen, hebben wij ons aanbod uitgebreid met sportartikelen. Wij zijn een webshop voor zowel de zakelijke gebruiker als de particuliere klant. 

Bekijk ons uitgebreide assortiment aan sportartikelen en trainingsmateriaal. Volg ons op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de nieuwste producten en acties.

meld u aan
Op dehoogteblijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief
Facebook Twitter Google+