• Bel met MediPreventiePersoonlijk en deskundig advies
 • Leverbelofte van MediPreventieVoor 16 uur besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf 99 euroGratis verzending vanaf €99,-
MediPreventie [email protected] +31 (0)74-2911110
4.7 17483
0 Winkelwagen
0
Type Trainingsmateriaal
 1. TrainingshoedjesTrainingshoedjes
 2. Pionnen voetbalPionnen voetbal
 3. SpeedladderSpeedladder
 4. Agility materiaalAgility materiaal
Agility materiaal
Selectie verfijnen
Soort trainingsmateriaal
 1. Hoepel (5)
 2. Horden (2)
Lengte
 1. 15 cm (2)
 2. 23 cm (2)
 3. 30 cm (1)
 4. 32 cm (1)
 5. 38 cm (1)
 6. 45 cm (1)
Kleur
 1. Geel (3)
 2. Rood (3)
 3. Groen (2)
 4. Blauw (2)
 5. Zwart (2)
 6. Oranje (1)
Merk
 1. Cawila (7)
Prijs
€ 0 € 40 € 0 tot € 40

Agility materiaal

Met behulp van agility materiaal kun je een snelheid- en behendigheidstraining goed uitvoeren. Agility materiaal is zeer populair bij verschillende sporten. Daarnaast worden agility materialen ook vaak gebruikt bij hondentraining. Bij ons vind je een uitgebreid assortiment agility materialen met een professionele kwaliteit. Combineer agility materiaal ook met andere sportartikelen.

7 product(en)

Sorteer op:

7 product(en)

Sorteer op:

agility-materiaal

Agility materiaal hond

Een training met agility materialen is ook leuk om samen met je hond te doen. Samen lopen jullie zo snel mogelijk een parcours van verschillende agility materialen, waarbij je hond allerlei obstakels moet nemen. Agility training is een uitstekende manier om te werken aan de conditie van je hond en jullie onderlinge band. Agility of behendigheidstraining voor de hond is een sport waar het plezier van hond en eigenaar voorop staat. Bij agility training zal een hond een parcours afgaan bestaande uit verschillende hindernissen. Dit moet zo snel mogelijk gebeuren en foutloos. De hond moet dit helemaal zelfstandig uitvoeren. De hond moet dus heel goed aanwijzingen kunnen opvolgen. Bij agility training wordt er gebruik gemaakt van agility materiaal om een parcours uit te zetten. Agiltity training is erg goed voor de hond, omdat alle spieren worden getraind. Bovendien wordt de hond zo ook nog eens goed getraind op commando's. Dit is wel nodig bij het trainen voor agility training. De hond wordt zelfbewuster en de band met het baasje wordt versterkt. De zintuigen van de hond worden geprikkeld en versterkt. Daarnaast wordt zijn coördinatie getraind aan de hand van het agility materiaal en commando's. De honden moeten tijdens een agility wedstrijd en training ook over obstakels klauteren, door tunnels rennen en tussen paaltjes door slingeren. Geen enkele andere vorm van hondensport combineert werken en trainen met de hond op zo'n positieve manier. Agility training is de hardst groeiende hondensport in Nederland. Ook internationaal wordt hondentraining met agility materialen steeds populairder. Al meer dan 55 landen geven agility training.

Wist je dat je ook gemakkelijk thuis een hindernis baan voor de hond kan maken? Een agility hoepel kopen is nog niet zo prijzig, maar bij groot agility materiaal loopt de prijs al wat hoger. Je kunt thuis de hindernisbaan eenvoudig maken door te beginnen met palen, tunnels te creëren, etc. Denk aan het maken van een hut of tunnel, maar dan voor je hond! Je kunt ook attributen gebruiken waardoor je de hond laat klauteren. Wel zijn er een paar dingen die je moet overwegen voordat je een agility hindernisbaan voor je hond maakt. Zorg er eerst voor dat je voldoende ruimte hebt om een hindernis te maken en dat het ook veilig is. Een belangrijke tip is, wees geduldig met behendigheidstraining, dan komt het vanzelf goed en wordt het een hartstikke leuke uitdaging.

Veelgestelde vragen

Wat is agility materiaal?

Agility materiaal is een soort trainingsmateriaal waarmee je snelheid, voetenwerk en de algehele conditie kunt trainen en verbeteren. Trainen met agility materialen wordt ook wel agility training genoemd omdat je er specifiek je snelheid en wendbaarheid, in het Engels agility, mee kunt trainen. Agility training wordt daarom ook wel behendigheidstraining genoemd. Deze manier van trainen met behulp van agility materialen concentreert zich op het verbeteren van de tijd van het ene naar het andere bewegingspatroon. Bij sporten waarbij wendbaarheid en explosiviteit een belangrijk onderdeel zijn, is een training met goede agility materialen onmisbaar. Denk hierbij aan sporten als voetbal, tennis, squash, hockey, volleybal, handbal, rugby en basketbal. Door met behulp van agility materiaal gericht verschillende onderdelen te trainen kun je een grote winst behalen ten opzichte van je tegenstander. De belangrijkste facetten van een training met agility materiaal zijn: snelheid, wendbaarheid, reactievermogen, explosiviteit en het coördinatievermogen.

Wat is een agility ladder?

Een agility ladder is een soort agility materiaal. Andere soorten agility materialen zijn trainingshoedjes, trainings pionnen, agility hordes en agility hoepels. Vertaalt vanuit het Engels betekent agility ladder letterlijk snelheidsladder. Agility ladders zijn zeer geschikt voor diverse trainingen en sporten. Een agility ladder is perfect voor voetbal, atletiek, tennis, handbal en hockey. Agility ladders zijn geschikt voor beginnende en gevorderde sporters. Voor professionals zoals trainers van sportverenigingen, personal trainers, fysiotherapeuten maar natuurlijk ook voor consumenten. Een agility ladder kan overal gebruikt worden: buiten en binnen, op het sportveld, in de sporthal, in de tuin, in het park of op straat. Agility ladders zijn geschikt voor diverse ondergronden zoals gras, gravel en kunstgras.

Waarom agility materiaal kopen bij MediPreventie?

Wij bieden een compleet assortiment van het beste agility materiaal en leveren zeer snel. Bij MediPreventie agility materialen kopen betekent dat je kiest voor een professionele kwaliteit en een goede prijs. In ons uitgebreide assortiment vind je veel verschillende soorten agility materiaal zoals agility ladders, trainingshoedjes, trainings pionnen, agility hordes en agility hoepels. Geschikt voor professionals en consumenten. Op werkdagen voor 16 uur besteld? Dan ontvang je jouw agility materiaal morgen al in huis!

meld u aan
Op dehoogteblijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief
Facebook Twitter Google+