• Bel met MediPreventiePersoonlijk en deskundig advies
 • Leverbelofte van MediPreventieVoor 16 uur besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf 99 euroGratis verzending vanaf €99,-
MediPreventie [email protected] +31 (0)74-2911110
4.7 13877
0 Winkelwagen
0
Type Trainingsmateriaal
 1. TrainingshoedjesTrainingshoedjes
 2. Pionnen voetbalPionnen voetbal
 3. SpeedladderSpeedladder
 4. Agility materiaalAgility materiaal
Agility materiaal
Selectie verfijnen
Soort trainingsmateriaal
 1. Hoepel (5)
 2. Horden (2)
Lengte
 1. 15 cm (2)
 2. 23 cm (2)
 3. 30 cm (1)
 4. 32 cm (1)
 5. 38 cm (1)
 6. 45 cm (1)
Kleur
 1. Geel (3)
 2. Rood (3)
 3. Groen (2)
 4. Blauw (2)
 5. Zwart (2)
 6. Oranje (1)
Merk
 1. Cawila (7)
Prijs
€ 0 € 30 € 0 tot € 30

Agility materiaal

Met behulp van agility materiaal kun je een snelheidstraining en behendigheidstraining goed uitvoeren. Naast dat agility materiaal zeer populair is bij sporten, wordt het ook vaak gebruikt bij hondentraining. Bij ons vind je een grote selectie van deze agility materialen. Combineer het ook met andere sportartikelen.

7 product(en)

Sorteer op:

7 product(en)

Sorteer op:

agility-materiaal

Agility training hond

Agility of behendigheidstraining voor de hond is een sport waar het plezier van hond en eigenaar voorop staat. Bij agility training zal een hond een parcours afgaan bestaande uit verschillende hindernissen. Dit moet zo snel mogelijk gebeuren en foutloos. De hond moet dit helemaal zelfstandig uitvoeren. De hond moet dus heel goed aanwijzingen kunnen opvolgen. Bij agility training wordt er gebruik gemaakt van agility materiaal om een parcours uit te zetten. Agiltity training is erg goed voor de hond, omdat alle spieren worden getraind. Al het goed is is de hond ook nog eens goed getraind op commando's. Dit is wel nodig bij het trainen voor agility training. De hond wordt zelfbewuster en de band met het baasje wordt versterkt. De hond zijn zintuigen worden geprikkeld en versterkt. Daarnaast wordt zijn coördinatie getraind aan de hand van het coördinatie materiaal en commando's. De honden moeten tijdens een agility wedstrijd en training ook over obstakels klauteren, door tunnels rennen en tussen paaltjes door slingeren. Geen enkele andere vorm van hondensport combineert werken en trainen met de hond op zo positieve manier. Agility is de hardst groeiende hondensport in Nederland. Ook internationaal wordt agility steeds populairder. Al meer dan 55 landen geven agility training.

Wist je dat je ook gemakkelijk thuis een hindernis baan voor de hond kan maken? Een hoepel kopen is nog niet zo prijzig, maar bij groot agility materiaal loopt de prijs al wat hoger. Je kunt thuis de hindernisbaan eenvoudig maken door te beginnen met palen, tunnels te creeeren, etc. Denk aan het maken van een hut of tunnel, maar dan voor je hond! Je kunt ook attributen gebruiken waardoor je de hond laat klauteren. Wel zijn er een paar dingen die je moet overwegen voordat je een agility hindernisbaan voor je hond maakt. Zorg er eerst voor dat je voldoende ruimte hebt om een hindernis te maken en dat het ook veilig is. Een belangrijke tip is, wees geduldig met behendigheidstraining, dan komt het vanzelf goed en wordt het een hartstikke leuke uitdaging.

meld u aan
Op dehoogteblijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief
Facebook Twitter Google+