• Bel met MediPreventiePersoonlijk en deskundig advies
 • Leverbelofte van MediPreventieVoor 16 uur besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf 99 euroGratis verzending vanaf €99,-
MediPreventie [email protected] +31 (0)74-2911110
4.7 17927
0 Winkelwagen
0
Type Fitness elastiek
 1. Fitness bandenFitness banden
 2. Resistance tubesResistance tubes
 3. Mini bandsMini bands
 4. Power bandsPower bands
Fitness banden
Selectie verfijnen
Lengte
 1. 1,5 meter (12)
 2. 2,5 meter (6)
 3. 5,5 meter (8)
 4. 22,5 meter (5)
 5. 25 meter (7)
 6. 45,5 meter (6)
Weerstandsniveau
 1. Licht (12)
 2. Medium (12)
 3. Zwaar (12)
 4. Extra zwaar (11)
 5. Zeer zwaar (6)
Merk
 1. Body-Band (17)
 2. Dittmann (2)
 3. Mambo Max (1)
 4. Moves band (30)

Fitness banden

Fitness banden zijn perfect om effectief en makkelijk je spieren en fitheid te trainen. Fitness banden en dynabands zijn er in diverse soorten en met verschillende weerstanden. Met elastische banden fitness kun je makkelijk de weerstand van oefeningen verhogen waardoor je spieren geleidelijk en gevarieerd kunt trainen. Fitness elastiek is geschikt voor elke sporter, een complete workout en als fysiotherapie oefenmateriaal.

1 - 16 van 50 producten

Sorteer op:

1 - 16 van 50 producten

Sorteer op:

fitness banden

Total body work-out met fitness banden

Veel mensen lopen met een grote bocht om het krachthonk heen of doen even snel een paar series buikspieroefeningen en houden het verder voor gezien. De redenen hiervoor variëren; sportscholen kunnen erg vol zijn, of intimiderend aanvoelen. Sommigen hebben een hekel aan binnen sporten. Trainingsmateriaal zoals fitness apparatuur voor thuis is duur en neemt bovendien veel ruimte in beslag. Fitness banden zijn een stuk goedkoper. Je kunt een complete fitness banden set kopen voor de prijs van één hand haltertje. Fitnessbanden nemen nauwelijks ruimte in, waardoor je ze gemakkelijk thuis kunt opbergen, in een reistas stoppen of meenemen naar het park. En, belangrijker nog, elastische fitness banden zijn ongelooflijk veelzijdig. Een rubber fitness band is gemaakt van flexibele latex, met een kleurcode op basis van de dikte en de daarbij behorende weerstand. Dynabands zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, weerstanden, merken en maten.

De kleine fitness banden, ook wel mini bands genoemd, zijn meestal geschikt voor rond de ledematen. Mini fitness bands worden gebruikt om oefeningen, waarbij je alleen je lichaamsgewicht inzet, te verzwaren of complexer te maken. De langere en grotere fitness banden, ook wel fitness powerbands genoemd, kun je gebruiken ter vervanging van gewichten. Als je wilt trainen met fitnessbanden, dan is het logisch om als beginner een lichtere fitnessband te pakken die minder weerstand biedt. Gevorderde sporters kunnen zichzelf uitdagen met de dikkere, zwaardere fitnessbanden.

Wist je dat ook voor klimmers vooral de oefeningen met een fitness banden set of losse fitness band interessant is, waarbij de spieren rondom de schouder worden getraind. Een goede schouderpositie tijdens het klimmen kan ervoor zorgen dat je minder snel schouderklachten of blessures krijgt. Daarnaast zijn getrainde schouder- en bovenrug spieren handig voor een goede houding en als onderdeel van een core stability training. Natuurlijk zijn fitness sportbanden ook erg ideaal om je lichaam te trainen voor andere sporten.

Veelgestelde vragen

Wat zijn elastische fitness banden?

Een fitness band is een elastische weerstandsband waarmee je veel verschillende fitness, sport en revalidatie oefeningen kunt doen. Met een fitness band of stretch band train je je lichaam niet alleen op kracht en balans, maar juist ook op flexibiliteit en lenigheid. Het trainen met fitness banden is zeer simpel, je hebt namelijk naast de fitness band alleen de zwaartekracht en je eigen lichaam nodig. Fitnessbanden zijn veelzijdig en geschikt voor zowel de beginnende sporter als de gevorderde sporter. Dit komt onder andere door het feit dat fitness banden in veel verschillende weerstanden en soorten verkrijgbaar zijn. Variërend van een lichte weerstand fitnessband voor revalidatie en therapie tot een (zeer) zware weerstand elastische band voor intensieve fitness en krachtsport. Door te kiezen voor een complete fitness banden set kun je jouw fitness training en workout geleidelijk opbouwen. En natuurlijk ook afwisselend en uitdagend blijven houden. Je kunt een fitness band overal gebruiken: binnen en buiten, in de sportschool, bij de fysiotherapeut of personal trainer en natuurlijk ook thuis of onderweg. Wist je dat je gemakkelijk een full body workout met een goede fitness band set kunt doen? Online kun je zeer veel verschillende fitness band oefeningen vinden waarmee je jezelf en anderen kunt blijven uitdagen.

Welke soorten elastische fitness banden zijn er?

Er zijn verschillende soorten goede fitness banden. Fitness band kopen kan in verschillende soorten, weerstanden, kleuren, maten en merken. De meeste gebruikte fitness band is de platte latex oefenband of dynaband die in los verpakte stukken met lengtes van 1,5 tot 2,5 meter worden aangeboden. Daarnaast kun dit soort fitness band kopen op extra voordelige grote rollen die je zelf op de gewenste lengte kunt knippen. Ook kun je kiezen voor een complete fitness banden set met opeenvolgende weerstanden waarmee je jouw fitness training en workout goed kunt opbouwen en uitdagend blijft houden. Naast dit soort fitness band kun je kiezen voor resistance tubes met handvaten, mini fitness banden en fitness powerbands. De weerstanden van elastische fitness banden zijn meestal opgebouwd uit de volgende kleuren: geel is Licht, rood is Medium, groen is Zwaar, blauw is Extra zwaar, zwart is Zeer zwaar en grijs is Super zwaar.

Waarom de beste fitness band kopen bij MediPreventie?

Wij bieden een compleet en uitgebreid assortiment van de beste fitness banden aan en leveren zeer snel. Kijk naast fitness stretch banden ook naar fitness tubes, complete fitness banden sets, mini fitness bands en fitness power bands. Kies voor de beste fitness banden met een professionele kwaliteit van goede merken zoals Body-Band, Thera-Band en Moves band. Elastische fitness banden geschikt voor professionals en consumenten. Ook voor ander oefenmateriaal voor fitness, yoga, pilates, fysiotherapie en revalidatie ben je bij ons op het goede adres. Op werkdagen voor 16 uur besteld? Dan ontvang je jouw bestelling morgen al in huis!

Welke elastische fitness band oefeningen zijn er?

Met elastische fitness banden kun je diverse fitness, sport en revalidatie oefeningen doen gericht op verschillende spiergroepen. Een elastische band fitness is erg makkelijk mee te nemen waardoor je ook in de sportschool, op het werk, onderweg of op vakantie met de elastische fitness band traint. Heb je een blessure? Dan kun je je fysiotherapie oefeningen gecontroleerd uitvoeren met een fitness band met progressieve weerstand. Wil jij meer kracht? Dan kun je de elastische band inzetten om verschillende fitness oefeningen uit te voeren met een fitness stretch band met een zwaardere weerstand. Gebruik fitness sportbanden om de spiergroepen van je borst en romp, armen, schouders, rug en benen te trainen. Elastische banden fitness zijn ook perfect voor een complete full body workout, een core stability training en perfect voor diverse yoga en pilates oefeningen.

Hoe gebruik je fitness banden en weerstand tubes?

Fitness banden en weerstand tubes kunnen erg makkelijk door iedereen en overal worden gebruikt. Zo kun je een fitness band bevestigen aan verschillende plekken. Denk bijvoorbeeld aan een deur, hek of paal. Maar je kunt er ook voor kiezen om de elastische band tussen je benen of armen te spannen. Zo train je met je eigen kracht en lichaam. Bind de fitness band bijvoorbeeld tussen je bovenbenen tijdens een squat. Je kunt de elastiek band fitness bijna overal gebruiken. Thuis, op kantoor, onderweg, in de sportschool of bij de fysiotherapeut.

Welke elastische fitness banden heb ik nodig?

Het type elastische fitness band dat je kiest, dien je te bepalen op basis van het soort training en de weerstand die je tijdens de training of oefening wilt. Zo wordt een fitness band met weinig weerstand ingezet bij wat makkelijkere en lichtere oefeningen voor bijvoorbeeld revalidatie en beginnende sporters. Bij yoga en pilates wordt vaak gekozen voor een lichte tot medium weerstand stretch band omdat er vooral gewerkt wordt aan lenigheid door middel van rek- en strek oefeningen. Een elastische dynaband met meer weerstand kan perfect worden ingezet voor trainingen om meer kracht op te bouwen voor gevorderde sporters en krachtsport. Het is aan te raden om te kiezen voor meerdere opeenvolgende weerstanden stretch band of een complete fitness banden set zodat je de training goed kunt opbouwen en blijven afwisselen.

meld u aan
Op dehoogteblijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief
Facebook Twitter Google+