Rugkussen bed

Normaal € 59,89
Vanaf 2 € 59,49
Vanaf 4 € 58,99

Jouw prijs 59,89

Nu 0% korting!

Voor 16 uur besteld, dinsdag in huis

Gratis verzending vanaf €49
Voor 16 uur besteld, dinsdag in huis
Gratis achteraf betalen (Klarna)
Productnr: SP14027

Het rugkussen bed is ideaal als je in bed een boek wilt lezen of televisie kijken. Een normaal hoofdkussen biedt geen goede ondersteuning en is minder comfortabel. Gebruik het rugkussen bed op twee manieren. Plaats het zitkussen bed rechtop in de steile positie om als bed zitkussen te gebruiken. Of in de vlakke positie voor gebruik als leeskussen bed. Met dit positioneringskussen heb je in bed altijd comfortabele en goede ondersteuning in de rug.

Lees meer Shape
5+

Meer dan 5 beschikbaar dus morgen in huis

25jaar

Meer dan 25 jaar ervaring en professionele kwaliteit

Voor 16 uur besteld, dinsdag in huis

Gratis verzending vanaf €49
Gratis achteraf betalen (Klarna)

Postnl Ideal Mastercard Klarna Bankcontact Webshopkeurmerk

Veel mensen die in bed een boek willen lezen of televisie kijken, liggen of zitten in een oncomfortabele houding en ervaren vaak onnodig klachten. Een normaal hoofdkussen biedt onvoldoende en geen goede ondersteuning met een slechte lighouding of zithouding als gevolg. Een rugkussen bed of zitkussen voor in bed is dan een ideale oplossing. Het stevige koudschuim materiaal van het bedzitkussen geeft een uitstekende en toch comfortabele ondersteuning.

Bovendien kun je het veelzijdige en ergonomische rugkussen bed op twee manieren gebruiken. Zet het zitkussen bed met de steile kant tegen het hoofdeinde van je bed zodat je goede ondersteuning voor je gehele rug hebt tijdens het tv kijken. Of als je rechtop tegen het leeskussen aanzit om een goed boek te lezen. In de vlakke positie is het kussen ook prima om in combinatie met een hoofdkussen op te slapen en toch wat schuiner en hoger te liggen. Dit rugkussen bed heeft een prima formaat met afmetingen van lengte x breedte x hoogte: 56 x 45 x 20 cm.

Voordelen rugkussen bed

  • Dit rugkussen bed is ideaal als je in bed comfortabel een boek wilt lezen of televisie kijken
  • Veelzijdig bedzitkussen dat je op twee manieren kunt gebruiken
  • Gebruik het zitkussen bed rechtop in de steile positie om als bed zitkussen te gebruiken
  • Of in de vlakke positie voor gebruik als leeskussen bed of goede ondersteuning tijdens het slapen

Zitkussen bed

Het gebruiken van een zitkussen bed heeft een aantal belangrijke voordelen. Een zitkussen voor in bed helpt je om ontspannen rechtop te zitten in een ergonomische zithouding. Een goed zitkussen bed is stevig en zakt niet in zoals een normaal hoofdkussen dat veel mensen gebruiken wel doet. Met een stevig bedzitkussen zit je goed rechtop in bed om een boek te lezen, te ontbijten of televisie te kijken. Een tweede voordeel van dit zitkussen bed is een stuk extra comfort. Dit komt door de professionele kwaliteit koudschuim van dit rugkussen bed waardoor je veel betere ondersteuning hebt dan met een standaard hoofdkussen. Bovendien is dit bedzitkussen veel steviger, groter en zakt het kussen niet in.

Een derde voordeel van het zitkussen bed is dat het kussen jouw houding corrigeert en een slechte zithouding en lighouding voorkomt. Het bedzitkussen zorgt voor een ergonomische houding, voorkomt rugklachten en pijn aan de nek en schouders. Het laatste en zeker niet onbelangrijke voordeel waar veel mensen niet bij stil staan, is het feit dat het zitkussen bed bijdraagt aan een betere bloedsomloop en ademhaling. Als je onderuit gezakt op een kussen gaat liggen of zitten, dan beperkt dit de ademhaling en bloedsomloop. Een bedzitkussen zorgt voor een betere houding waardoor je lichaam meer ruimte heeft om goed en diep adem te halen. Ook helpt het rugkussen bed om te voorkomen dat de bloedsomloop wordt beperkt en je spieren en ledematen per saldo juist een betere doorbloeding hebben. Ben je specifiek op zoek naar een goede oplossing voor vermoeide benen? Kijk dan eens naar de beenverhoger Harley voor een goede ondersteuning en betere doorbloeding van jouw (onder)benen in bed.

Steunkussen bed

Bij het kopen van een goed steunkussen bed is het belangrijk om op letten bij en na te denken over de volgende eigenschappen. Een goed steunkussen voor in bed biedt, zoals de naam al doet vermoeden, voldoende ondersteuning. Een te zacht bedzitkussen geeft geen goede ondersteuning aan de rug, waardoor je wegzakt en onderuit gaat zitten of liggen. Dit steunkussen bed is gemaakt van polyurethaan schuim, ook wel koudschuim genoemd. Hierdoor is het een stevig kussen dat zich aan jouw lichaam aanpast, niet te veel inzakt en zijn vorm behoudt. Dit zorgt voor goede ondersteuning en een ergonomische lighouding en zithouding. Om jouw houding nog verder te verbeteren, kun je dit steunkussen voor in bed ook onder het hoofdkussen plaatsen, waardoor je wat hoger en schuiner ligt. En een prettige slaaphouding hebt. Dit zorgt voor een betere nachtrust.

Ook het formaat van het steunkussen bed is belangrijk. Het rugkussen voor in bed moet groot genoeg zijn voor de gebruiker en ten opzichte van de matras van het bed of eventueel bank waarop je het steunkussen bed wilt gaan gebruiken. Gelukkig is daar bij dit ergonomische bedzitkussen zeer goed over nagedacht. Ten eerste door de universele en ruime afmetingen van lengte x breedte x hoogte: 56 x 45 x 20 cm. Bovendien kun je dit orthopedisch kussen voor in bed op twee manieren gebruiken, namelijk zittend en liggend. Zo sla je met het aanschaffen van dit steunkussen bed dus twee vliegen in één klap!

Een laatste eigenschap waar niet iedereen op voorhand bij stil staat betreft de afneembare hoes van het steunkussen. Niet alle rugkussens bed hebben een afneembare hoes. Voor een goede hygiëne is het aan te raden om een steunkussen voor in bed met afneembare hoes te kopen die geschikt is voor de wasmachine. Zo kun je de hoes regelmatig wassen en blijf je verzekerd van een fris en fijn bed zitkussen. Uiteraard wordt dit steunkussen bed compleet geleverd inclusief wasbare hoes gemaakt van degelijk katoen-fleece materiaal.

Het steunkussen is ook geschikt voor mensen met een nekhernia, ademhalingsproblemen of refluxklachten. Bij refluxklachten heb je last van opboeren, brandend maagzuur of pijn achter het borstbeen. Dit gebeurt voornamelijk na het eten, bij bukken of liggen en bij druk op de buik. Deze klachten komen doordat het maagzuur terugstroomt de slokdarm in. Vooral in bed, tijdens het slapen, treden deze klachten op. Het Harley bed relaxer bedzitkussen zorgt voor een schuine ligpositie waardoor je minder last hebt van refluxklachten. Onder de matras kun je ook de matrasverhoger Harley gebruiken om het voeteneinde of hoofdeinde van jouw bed (extra) te verhogen.

Zitkussen voor in bed

Een zitkussen voor in bed is ideaal als je in jouw slaapkamer ontspannen tv wilt kijken of een lekker boek wilt lezen. Hoe kan ik het best tv kijken in bed? Dit is een vraag die veel mensen zichzelf stellen. In plaats van te liggen, is rechtop zitten met je knieën gebogen de beste houding om in bed tv te kijken. Bij voorkeur met goede ondersteuning van rug- en onderrug. Een zitkussen voor in bed helpt hierbij en zorgt voor een goede zithouding. Een andere veel gestelde vraag is: hoe kan ik het best een boek lezen in bed? In plaats van te liggen, is rechtop zitten met je knieën gebogen de beste houding om een boek te lezen in bed. Ook hierbij is goede ondersteuning essentieel. Door een zitkussen in bed als leeskussen te gebruiken zit je ergonomisch gezien in een betere houding. Tip: probeer om zelf bewust met jouw houding om te gaan en regelmatig van zithouding en lighouding te veranderen. Veel rugklachten en zitklachten ontstaan doordat mensen langdurig in dezelfde stijve en starre houding zitten en liggen. Ook het onbewust aanspannen van de spieren van de nek en schouders is een bekende oorzaak voor diverse klachten en pijntjes. Probeer daarom rechtop te zitten, je schouderbladen naar achter te houden en je schouder- en rugspieren niet onnodig aan te spannen en dus los te houden. Wil je ook extra ondersteuning en comfort voor tijdens het zitten op een stoel of in een rolstoel? Kijk dan eens naar een anti decubitus kussen.

Reviews

Pluspunten

  • Dit rugkussen bed is ideaal als je in bed comfortabel een boek wilt lezen of televisie kijken
  • Gebruik het zitkussen bed rechtop in de steile positie om als bed zitkussen te gebruiken
  • Of in de vlakke positie voor gebruik als leeskussen bed of goede ondersteuning tijdens het slapen

Related products

Matrasverhoger Harley

48,89

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

Support kussen Fico

28,99

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

Beenverhoger Harley

66,89

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

Hielkussen Fico

98,99

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

Voedingskussen Fico

79,99

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

Sale
Traagschuim kussen

29,99

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

Sale
Stuitkussen traagschuim

34,99

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

Specificaties

Gebruik: In bed
Materiaal: Koudschuim - meer ondersteuning
Ondersteuning: Hoofd, Nek, Rug
Kleur: Beige