• Bel met MediPreventiePersoonlijk en deskundig advies
  • Leverbelofte van MediPreventieVoor 16 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 99 euroGratis verzending vanaf €99,-
MediPreventie [email protected] +31 (0)74-2911110
4.7 17483
0 Winkelwagen
0
Reinigingsmiddelen
Selectie verfijnen
Inhoud
  1. 500 ml (5)
  2. 1 liter (2)
  3. 5 liter (4)
Prijs
€ 0 € 150 € 0 tot € 150

Reinigingsmiddelen

Onder reinigingsmiddelen worden alle middelen verstaan die gebruikt worden om oppervlakken en voorwerpen te reinigen, maar ook hygiëne middelen. Reinigen is het schoonmaken van zichtbaar vervuilde oppervlakken of lichaamsdelen. Het reinigen van vuil is belangrijk om ziektes te voorkomen en gezond te leven. Daarnaast ontstaat er door schoon te maken met reinigingsmiddelen ook een verzorgde aanblik. Deze schoonmaakmiddelen kunnen onder andere worden gebruikt in kantoren, restaurants, supermarkten, openbare toiletten, sportverenigingen, kinderopvangcentra, reparatiewerkplaatsen, voedingsindustrie, scholen, fabrieken, drukkerijen, etc. Na het reinigen met een professioneel schoonmaakmiddel kan vervolgens gebruikt gemaakt worden van desinfectiemiddelen voor een optimaal resultaat.

1 - 16 van 23 producten

Sorteer op:

1 - 16 van 23 producten

Sorteer op:

Bepalen van het juiste schoonmaakmiddel

Een professioneel schoonmaakmiddel heb je in allerlei soorten, maten, geuren, types, en kleuren. Om vloeren schoon te maken, gevels te reinigen, wastafels te soppen, ramen te lappen, de wc schoon te maken, te ontkalken, te desinfecteren en te ontvetten. En zo kunnen we nog wel even door gaan. Belangrijk is om het juiste reinigingsmiddel voor het juiste doel te kiezen. Zo is een professioneel schoonmaakmiddel niet bedoelt voor het verwijderen van onzichtbaar vuil. Daarnaast kan een combinatie van schoonmaakmiddelen zorgen voor een chemische reactie, dus kun je niet zomaar gaan mengen. Bij gebruik moet je ook voorzichtig te werk gaan, omdat de reinigingsmiddelen schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid en bovendien zijn sommigen brandbaar. Een professioneel schoonmaakmiddel met sterke zuren, fosfaten en oplosmiddelen bevat milieubelastende stoffen en dus is het gewenst deze zoveel mogelijk te vermijden. Om minder risico te lopen en/of om bij te dragen aan het milieu kun je ook kiezen voor biologische schoonmaakmiddelen, natuurlijke schoonmaakmiddelen en milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen.

Niet alle professionele reinigingsmiddelen zijn ongezond en niet alle stoffen veroorzaken ernstige klachten. Toch wordt aangeraden om voorzichtig om te gaan met de schoonmaakmiddelen die je gebruikt. Bescherm jezelf goed en draag handschoenen. Indien nodig kan er ook gebruik gemaakt worden van beschermende kleding, een bril of mondkapjes. 

Juiste gebruik van reinigingsmiddelen

Als je schoonmaakt, maak je schoon. Heel logisch natuurlijk. Helaas worden dingen in veel gevallen niet schoon door er alleen met een doekje over heen te wrijven. Daarom is het belangrijk om een professioneel schoonmaakmiddel te gebruiken. Naast dat je voorwerpen, oppervlaktes of lichaamsdelen zo goed kan reinigen zorgt het meestal ook voor een lekkere, frisse geur.

Een nadeel van schoonmaakmiddelen is dat deze gevaarlijk kunnen zijn, omdat er vaak irriterende - en soms zelfs giftige stoffen inzitten. Deze kunnen schadelijk zijn voor je huid, ogen of bijvoorbeeld je longen. Om te voorkomen dat een reinigingsmiddel ook daadwerkelijk schade aanricht, is het van belang om er op een veilige manier mee om te gaan. Het is daarom erg belangrijk om de schoonmaakmiddelen op de juiste manier te gebruiken. Op het etiket van het artikel kun je lezen hoe en waarvoor je het moet gebruiken. Het is belangrijk dat je je aan de gebruiksaanwijzing houdt en de juiste dosering gebruikt. Wanneer je gebruik maakt van een spray moet je deze zo instellen dat er ook daadwerkelijk een straal uitkomt en geen nevel. Daarnaast moet je de spray op het doekje spuiten en niet op datgene wat je wilt schoonmaken. Als er water moet worden toegevoegd aan het schoonmaakmiddel doe dan eerst het water in de emmer en voeg vervolgens het middel toe. Op deze manier voorkom je ook dat het sop gaat schuimen.

Op zoek naar de beste reinigingsmiddelen?

Een reinigingsmiddel is vaak op veel plekken te verkrijgen. Zowel online als offline is het aanbod enorm en worden ze aangeboden in veel verschillende merken en varianten. Ons assortiment bestaat uit reinigingsmiddelen van verschillende merken in meerdere categorieën. Zo beschikken we over reinigingslotions, sprays, chloortabletten, reinigingsdoekjes etc. Je kunt natuurlijk ook reinigingsdoekjes bij Kruidvat of andere winkels kopen, maar bij ons ben je verzekerd van professionele kwaliteit en een ruim assortiment. Bovendien heb je het product morgen al in huis als je vandaag voor 16:00 bestelt! Mocht je vragen hebben over de producten of benieuwd zijn naar de veiligheidsinformatie, neem dan gerust contact met ons op via de klantenservice. Van maandag t/m vrijdag staan wij voor je klaar om al uw vragen te beantwoorden.

meld u aan
Op dehoogteblijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief
Facebook Twitter Google+