• Bel met MediPreventiePersoonlijk en deskundig advies
 • Leverbelofte van MediPreventieVoor 16 uur besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf 99 euroGratis verzending vanaf €99,-
MediPreventie [email protected] +31 (0)74-2911110
4.7 12575
0 Winkelwagen
0
Foam roller
Selectie verfijnen
Diameter
 1. 10 cm (3)
 2. 15 cm (4)
Lengte
 1. 30 cm (3)
 2. 33 cm (1)
 3. 45 cm (1)
 4. 90 cm (2)
Kleur
 1. Rood (1)
 2. Blauw (5)
 3. Zwart (3)
Merk
 1. Dittmann (3)
 2. Mambo Max (7)
 3. Sissel (1)
Prijs
€ 0 € 55 € 0 tot € 55

Foam roller

Een foam roller is geschikt voor fysiotherapie, fitness of massage. De foam roller wordt ook wel een fitness roller of triggerpoint roller genoemd. Er zijn veel verschillende fitness rollers verkrijgbaar, zowel met een glad oppervlak als met een reliëf. Daarnaast zijn er ook nog eens verschillende hardheden verkrijgbaar. Bekijk ons uitgebreide oefenmateriaal zoals een stoelfiets.

11 product(en)

Sorteer op:

11 product(en)

Sorteer op:

foam-roller

Veelgestelde vragen

Wat is een foam roller? 

Een foam roller, ook wel fitness roller is een relatief nieuw massageapparaat dat gebruikt kan worden voor self-myofascial release, ook wel het masseren van je eigen lichaam. Een fitness roller is gemaakt van hard foam in de vorm van een cilinder. Een foam roller kopen kan in verschillende soorten en hardheden.

Hoe dien je een fitness roller te gebruiken? 

Een foam roller rug is heel makkelijk te gebruiken door de roller tussen het te masseren lichaamsdeel en de muur of grond de plaatsen. Door rustig over de foam roller rug te rollen met het lichaamsdeel worden de spieren los gemasseerd.

- De foam roller leg je op de grond en je rolt er met een spiergroep overheen.

- Voer de druk rustig op en leun niet gelijk met je volle gewicht op een spier.

- Zorg dat je het juiste deel van de spier masseert. Dit doe je door het stijve gebied op te zoeken en met de roller te raken, zonder dat de spier onder druk komt te staan.

- Houd dit ongeveer 10-30 seconden vast (of korter als de spier eerder ontspant).

- Ontspan de spier, ondanks de pijn en discomfort.

Er zijn natuurlijk verschillende spiergroepen die je kan masseren met de fitness roller. Bekende spiergroepen die met de foam ruller rug gemasseerd kunnen worden zijn: hamstrings, onderrug, kuiten en bovenrug. Al deze spiergroepen hebben hun eigen oefeningen en manier van uitvoeren. 

Waarom een foam roller kopen?

Een foam roller rug kan worden gebruikt om spieren los te rollen na bijvoorbeeld een intensieve training. Maar ook als je veel spierpijn hebt of een spier al langere tijd stijf is kan een foam roller rug worden ingezet om de spier los te maken. De fitness roller is echt voor het herstel van de spieren en zal dan ook niet helpen voor blessures. Wel kunnen blessures eerder voorkomen worden door de fitness roller na trainingen te gebruiken. Ook wil het preventief gebruiken van de foam roller rug helpen om de kans op blessures te verkleinen. Je houdt bij preventieve massage de spiergroepen namelijk soepeler en minder stijf.

Hoe vaak moet je een foam roller rug gebruiken?

Gebruik een foam roller rug altijd na de training en nooit ervoor. Daarnaast is het belangrijk dat je het te behandelen gebied niet langer dan 30 seconden aan een stuk door losmaakt. Rek die spier vervolgens 10 seconden. Op deze manier is de behandeling met de fitness roller een waardevol onderdeel van het herstelproces. 

Waarom een foam roller kopen bij MediPreventie? 

MediPreventie is dé groothandel voor oefenmaterialen en sportartikelen. Een fitness roller is dan ook altijd van de beste kwaliteit bij MediPreventie. Onze deskundigen adviseren ons over de juiste materialen. Je vindt in ons assortiment alleen producten van uitstekende kwaliteit voor een scherpe prijs. Daarnaast profiteer je van gratis verzending bij bestellingen vanaf € 99,- en ontvang je jouw bestelling morgen al in huis als je vandaag voor 16.00 uur bestelt. 

meld u aan
Op dehoogteblijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief
Facebook Twitter Google+