• Bel met MediPreventiePersoonlijk en deskundig advies
 • Leverbelofte van MediPreventieVoor 16 uur besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf 99 euroGratis verzending vanaf €99,-
MediPreventie [email protected] +31 (0)74-2911110
4.7 17927
0 Winkelwagen
0
Handtrainer
Selectie verfijnen
Diameter
 1. 6 cm (2)
 2. 7 cm (1)
 3. 7,5 cm (1)
 4. 8 cm (1)
 5. 9 cm (1)
 6. 10 cm (1)
 7. 12 cm (1)
 8. 16 cm (1)
 9. 18 cm (1)
 10. 36 cm (1)
Spiergroepen
 1. Vingers (31)
 2. Handen (31)
 3. Pols (29)
 4. Onderarm (36)
 5. Bovenarm (9)
 6. Schouders (8)
Type training
 1. Balans & stabiliteit (2)
 2. Coördinatie (10)
 3. Flexibiliteit (14)
 4. Snelheid (2)
 5. Uithoudingsvermogen (5)
 6. Kracht (14)
 7. Revalidatie (14)
Type fitness elastiek
 1. Resistance tube (2)
kneedgumsterkte
 1. Extra licht (Beige) (3)
 2. Licht (Geel) (6)
 3. Medium (Roze) (3)
 4. Sterk (Groen) (2)
 5. Extra Sterk (Blauw) (1)
Lengte
 1. 200 cm (1)
Trainingsniveau
 1. Beginner (5)
 2. Gemiddeld (11)
 3. Gevorderd (6)
Kleur
 1. Geel (16)
 2. Rood (18)
 3. Groen (14)
 4. Blauw (13)
 5. Paars (1)
 6. Zwart (11)
 7. Lichtblauw (2)
 8. Beige (5)
 9. Roze (1)
 10. Oranje (3)
 11. Grijs (3)
Merk
 1. Cando (2)
 2. Dittmann (2)
 3. Gripmaster (7)
 4. Handmaster Plus (2)
 5. Mambo Max (11)
 6. MediPreventie (5)
 7. Moves band (8)
 8. Power-Web (3)
 9. Theraflex (2)
 10. VariGrip (5)
Prijs
€ 0 € 61 € 0 tot € 61

Handtrainer

Trainen met een handtrainer of vingertrainer zorgt ervoor dat je een sterkere grip in je handen en vingers krijgt. Handtrainers zijn ook perfect voor revalidatie en fysiotherapie om je knijpkracht en handspieren te trainen. Met een handtrainer train je niet alleen je handen maar ook de vingers, pols en onderarm. Zoek je een schoudertrainer? Kijk dan eens naar een schouder stretcher katrol.

1 - 16 van 47 producten

Sorteer op:

1 - 16 van 47 producten

Sorteer op:

handtrainer

Handen trainen

De handen trainen met handtrainer zoals een stressbal of met handknijpers kan je veel bieden. De handen trainen met een stressbal of handtrainer verbetert je kracht en mobiliteit in de hand en de vingers. Met onze handtrainers kun je de handen trainen met verschillende handoefeningen. De handen trainen met handknijpers of een stressbal helpt tegen stijfheid en spierkrachtverlies in de armen. Een fysiotherapeut of ergotherapeut geeft advies over welke handoefeningen het beste bij jou passen. Je kunt je handen trainen met handoefeningen die je het best drie keer per dag kan uitvoeren. Deze handoefeningen kun je gemakkelijk over de dag verdelen. Je kunt bijvoorbeeld met een stressbal de mobiliteit van de pols verbeteren. Door een oefening waarbij je de hand over de bal rolt. Daarbij probeer je de bal voor- en achterwaarts af te rollen met de pols, zodat de pols buigt en strekt. Je kunt bovendien de bal zijwaarts rollen. Zo bestaan er erg veel verschillende hand- en polsoefeningen met een stressbal of met handknijpers.

Handtherapie

Wat kan handen trainen bij handtherapie voor je doen? Oefeningen doen met handknijpers, hand trainer of met een stressbal verbeterd de kracht in de handen. Je handen gebruik je vaak en zijn het gereedschap waar je veel mee werkt. Iedere dag gebruiken we onze handen om te werken, jezelf en elkaar te verzorgen of te sporten. Bovendien gebruiken we onze handen veel om te communiceren. Goede zorg voor je handen is dus van groot belang. Tijd besteden aan de handen trainen bij handtherapie is dan ook van groot belang. Want je handen zijn toch een uniek onderdeel van je lichaam. Handtherapie bij een handtherapeut, dus bij een erkende fysiotherapeut of erkende ergotherapeut, kan je veel bieden wanneer je last van je handen hebt. Voor handen trainen bij handtherapie en handtherapeuten zijn onze handknijpers van groot belang. Als je bij ons handknijpers of een hand trainer koopt voor handtherapie kun je veel staffelkorting krijgen. Bekijk per hand trainer hoeveel korting je ontvangt.

Bij handtherapie zijn de handtherapeuten goed op de hoogte van de anatomie in de hand. Ze kennen het verschillende letsel en de aandoeningen die je kunt hebben. Zo hebben ze de juiste kennis en ervaring om goede handtherapie aan te bieden. Handtherapeuten die handtherapie aanbieden werken nauw samen met handchirurgen, huisartsen en medische specialisten. Door handen trainen heb je de beste kans op herstel van een blessure of operatie. Bij handtherapie krijg je advies, behandeling en begeleiding. Onze handtrainer en handknijpers zijn voor handtherapie uitermate geschikt.

Handfysiotherapie

Bij handfysiotherapie bestaan de werkzaamheden uit het behandelen van pezen, spieren, botten, gewrichten en de huid. Bij functionele problemen in de hand, die handklachten met zich mee brengen, wordt er handtherapie en handfysiotherapie toegepast. Om de hand weer optimaal te laten functioneren kan er een behandeltraject van handtherapie worden gestart. De behandelingen bij handfysiotherapie kunnen gemakkelijk gedaan worden met een handtrainer die wij hieronder aanbieden. Bekijk onze handtrainer en handknijpers, maar ook de stressbal of power web voor optimale training.

Veelgestelde vragen

Wat is een handtrainer?

Trainen met een handtrainer zorgt ervoor dat je een betere grip in je handen en vingers krijgt. Handtrainers zijn ook perfect voor revalidatie en fysiotherapie om je knijpkracht en handspieren te trainen. Met een handtrainer train niet alleen je handen maar ook de vingers, pols en onderarm. Aangezien we onze handen de hele dag door gebruiken, is regelmatig oefenen met een handtrainer altijd goed en handig. Het is fijn om in het dagelijks leven sterke handen, vingers en handspieren te hebben. Regelmatig handen trainen met een handtrainer zorgt bovendien voor een betere beweeglijkheid en minder kans op overbelasting en vervelende blessures. Bekijk ons uitgebreide assortiment voor een goede handtrainer, vingertrainer of schoudertrainer.

Wat is een vingertrainer?

Een vingertrainer is een speciaal soort handtrainer. Met een vingertrainer kun je elke vinger individueel trainen. Merk je bijvoorbeeld dat je pink of duim niet zo veel kracht heeft als je zou willen? Dan kun je met de vingertrainer de focus leggen op het trainen van de pink of duim, waardoor die specifieke vinger de ontbrekende kracht toch kan opbouwen. Maar ook als je je hele hand wilt trainen, kan dat met de vingertrainer, dus dit soort handtrainers is zeker de moeite waard. Ze mogen dan een vingertrainer of handtrainer heten, maar ze doen veel meer dan alleen het trainen van je vingers en handen. Als je zelf je vingers beweegt, voel je vast dat er ook wat gebeurt in je pols en onderarm. Dit is omdat de spieren van deze spiergroepen allemaal met elkaar samenwerken om de handen te laten bewegen. Voor veel activiteiten is het prima om de hele hand te trainen, omdat je vaak ook je hele hand gebruikt. Maar soms kan het ook goed zijn om vingers individueel te trainen met een vingertrainer. Bij activiteiten als klimmen, piano of gitaar spelen, kan de kracht van individuele vingers een rol spelen. Ook bij blessures en stijfheid van vingers zal het regelmatig oefenen met een vingertrainer positieve resultaten opleveren.

Waarom een handtrainer kopen bij MediPreventie?

Wij bieden een compleet assortiment van de beste handtrainers en vingertrainers en leveren zeer snel. In ons uitgebreide assortiment vind je een degelijke handtrainer, vingertrainer of schoudertrainer met een professionele kwaliteit voor een goede prijs. Geschikt voor professionals en consumenten. Je kunt kiezen uit verschillende soorten handtrainers zoals een vingertrainer, handmaster Plus, een Power-Web, handknijpers, theraputty, verschillende knijp gelballetjes en natuurlijk ook stress ballen. Kies uit goede merken handtrainers zoals Gripmaster, Digi-Flex, Flex-Ion, VariGrip, Moves en Power-Web. Kijk ook eens naar ander oefenmateriaal zoals fitness elastiek, een foam roller, balanstrainer of stoelfiets. Op werkdagen voor 16 uur besteld? Dan ontvang je jouw handtrainer morgen al in huis!

Wat is een schoudertrainer?

Een schoudertrainer is een speciaal soort handtrainer. Met een schoudertrainer kun je de schouders en armen trainen. Het oefenen met een schoudertrainer bevordert de doorbloeding en mobiliteit. Een schoudertrainer is ook perfect voor revalidatie en fysiotherapie. Bevestig de schoudertrainer eenvoudig aan een deur zodat je direct kunt beginnen met oefenen. Een schoudertrainer wordt ook wel een schouder stretcher, schouder katrol of schouderkoord genoemd. Schouder trainers worden vaak gebruikt als iemand last heeft van schouderklachten of gewoon de schouders wil trainen. Schouderklachten kunnen je dagelijks leven namelijk behoorlijk beperken. Regelmatig trainen met een schoudertrainer stimuleert de doorbloeding en bevordert de mobiliteit van de schouders en armen. Met een schoudertrainer kun je direct aan de slag, ook wanneer je beperkt bent in je mobiliteit, zonder dat je veel te zwaar traint. De schoudertrainers in ons assortiment worden compleet geleverd inclusief een uitgebreid oefenboekje met veel verschillende schoudertrainer oefeningen. Kies een voor jou geschikt soort schoudertrainer en armtrainer. Zoals een schouderkoord voor mobilisatie en het vergroten van de beweeglijkheid. Of een schoudertrainer met een elastische tube voor het trainen met weerstand en het versterken van de spieren van schouders en armen.

Handen trainen

Je handen trainen komt goed van pas bij verschillende sporten en is ook hartstikke handig in het dagelijks leven. Het trainen van de handen draagt bij aan het behouden of verbeteren van de volgende soorten handkracht. De knijpkracht van de handen is de kracht tussen je duim en vingers. Hiervoor is het volgende soort handtrainer geschikt: een vingertrainer, de handmaster Plus, theraputty of een knijpballetje of stressbal. De perskracht van de handen is de grip tussen je vingers en je handpalm. De perskracht gebruik je bij het samenpersen van je hand, zoals bij het klimmen in een touw of het vastpakken van voorwerpen. Om dit te trainen kun je handknijpers gebruiken. De hangkracht van de handen gebruik je bij het vasthouden, optillen of ergens aan hangen. Bij de hangkracht gebruik je naast de handspieren ook de spieren van de pols, onderarm en schouders. Deze spiergroepen kun je trainen met een polstrainer, onderarm trainer en schoudertrainer. Aangezien je altijd een combinatie van de verschillende soorten handkracht gebruikt is het aan te raden om verschillende oefeningen te doen om je complete handkracht te trainen. Het is belangrijk om je te realiseren dat de spiergroepen allemaal met elkaar samenwerken om de handen te laten bewegen. Bovendien wil je bij het handen trainen alle spiergroepen goed en in onderlinge samenhang met elkaar ontwikkelen.

Handtrainer voor revalidatie, fysiotherapie en bij blessures

Een handtrainer, vingertrainer en schoudertrainer worden vaak gebruikt bij revalidatie, fysiotherapie, handtherapie en blessures. Als je last hebt van stijfheid in de handen of vingers, kun je een handtrainer gebruiken om het bewegen van de handen en vingers te verbeteren. Als je regelmatig oefent onder begeleiding van de therapeut en natuurlijk ook thuis, zal dit positieve resultaten opleveren. In het begin zal het je moeite kosten om de vingers en handen te bewegen. Door het regelmatig herhalen van de oefeningen forceer je de handen en vingers om toch de bewegingen te maken die in eerste instantie lastig gaan. Na verloop van tijd zal dit steeds makkelijker worden, de stijfheid verminderen en de beweeglijkheid verbeteren. Belangrijke tip: begin met niet al te moeilijke oefeningen en veel herhalingen. Als je verder bent met herstellen, dan kun je de oefeningen geleidelijk verzwaren en moeilijker maken.

meld u aan
Op dehoogteblijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief
Facebook Twitter Google+