• Bel met MediPreventiePersoonlijk en deskundig advies
 • Leverbelofte van MediPreventieVoor 16 uur besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf 99 euroGratis verzending vanaf €99,-
MediPreventie [email protected] +31 (0)74-2911110
4.7 17483
0 Winkelwagen
0
Type Braces
 1. RugbraceRugbrace
 2. BekkenbandBekkenband
 3. ElleboogbraceElleboogbrace
 4. PolsbracePolsbrace
 5. KniebraceKniebrace
 6. EnkelbraceEnkelbrace
Bekkenband
Selectie verfijnen
Maat brace
 1. Small (1)
 2. Medium (1)
 3. Large (1)
 4. Extra Large (1)
Prijs
€ 0 € 75 € 0 tot € 75

Bekkenband

Een bekkenband is ideaal om voor, tijdens en na de zwangerschap en bevalling te dragen. Aanbevolen door fysiotherapeuten en bekken therapeuten. Een bekkenband geeft steun en compressie bij zwangerschap en bekkeninstabiliteit. Bekkenbanden en braces bieden extra ondersteuning en comfort. Een bekkenband wordt niet alleen gebruikt door zwangere vrouwen, maar kan ook uitstekend gebruikt worden als je bekkeninstabiliteit hebt of pas geopereerd of herstellende bent van bekkenklachten. Met een bekkenbrace wordt tegelijkertijd je lichaamshouding gecorrigeerd. Alle professionele bekkenbanden in ons assortiment bieden extra ondersteuning voor je bekken, heupen en onderrug.

4 product(en)

Sorteer op:

4 product(en)

Sorteer op:

bekkenband

Veelgestelde vragen

Wat is een bekkenband of bekkenbrace?

Een bekkenband of bekkenbrace geeft goede ondersteuning aan je bekken en onderrug en helpt je om een goede en natuurlijke houding aan te nemen. Bekkenbanden worden vaak gedragen tijdens en na de zwangerschap. Daarnaast worden bekkenbandages ook specifiek gebruikt als bekkeninstabiliteit band om de SI-gewrichten te ondersteunen en om bekkenklachten, zoals bekkeninstabiliteit en lage rugklachten, te voorkomen. Een goede bekkenband of bekkenbandage geeft functionele ondersteuning en compressie aan je bekken, heupen en lage rugspieren. Hierdoor ervaar je minder pijn en beperkingen en kun je zoveel mogelijk de dagelijkse bezigheden blijven doen. Doordat goede bekkenbanden anatomisch gevormd zijn en van hoogwaardig materialen gemaakt zijn, blijven ze goed op hun plaats zitten en zijn ze comfortabel om te dragen. Bekkenbanden en bekken braces worden ook gedragen als er sprake is van spanning in de spieren van het bekken, heupen of onderrug en om overbelasting te voorkomen.

Hoe werkt een bekkenband of bekkenbandage?

Een bekkenband is een bekkenbrace of bekkenbandage die rondom het bekken en de onderrug wordt aangebracht. Het strak genoeg aanbrengen en aanspannen van de bekkenbrace zorgt voor compressie. Dit samentrekken van de bekkenband zorgt voor ondersteuning en ontlasting van het bekken en specifiek ook van de SI gewrichten in de onderrug. Door deze ondersteuning van de bekkenbandage wordt overbelasting voorkomen en hoeven de spieren van het bekken en de onderrug minder inspanning te leveren. Hierdoor kunnen de spieren zich ontspannen. Dit geeft verlichting bij bekkeninstabiliteit en lage rugklachten. Daarnaast zorgen bekkenbanden ervoor dat het bekken en de wervelkolom zo veel mogelijk een natuurlijke en goede houding aannemen.

Waarom een bekkenband kopen bij MediPreventie?

Wij bieden een compleet assortiment professionele en goede bekkenbanden en zwangerschapsbanden aan en leveren zeer snel. Je kunt kiezen uit bekkenbanden en zwangerschapsbanden met meer of minder ondersteuning en in veel verschillende maten. Wij helpen je graag bij het kiezen van de voor jou geschikte bekkenband of zwangerschapsband. Daarnaast kun je ook bij ons terecht voor ergonomische rugkussens en zitkussens waarmee je goed en comfortabel kunt zitten. Op werkdagen voor 16 uur besteld? Dan ontvang je jouw bestelling morgen al in huis!

Hoe kies ik een bekkenband of zwangerschapsband?

Bij het kiezen van een goede bekkenband of zwangerschapsband is het belangrijk dat je goed nadenkt over de volgende vragen. Zoek je een bekkenband zwangerschap die veel ondersteuning geeft aan het bekken en de onderrug? En wil je bekkeninstabiliteit voorkomen of juist behandelen? Kijk dan naar de Serola bekkenband. Dit is een professionele bekkenband van Serola die wordt aanbevolen door professionals zoals fysiotherapeuten en bekkentherapeuten. Ben je zwanger of bevallen en zoek je goede ondersteuning voor je rug en buik? Kijk dan naar een zwangerschapsband voor een stabiele en comfortabele ondersteuning van de rug en buik. Bovendien kun je met een goede zwangerschapsband vrij en comfortabel blijven bewegen. Een zwangerschapsband ondersteunt bij het dragen van de buik en het kindje tijdens en na de zwangerschap. Hierdoor worden met name de rug en het bekken ontzien en wordt een te zware belasting voorkomen.

Wat zijn de voordelen van het dragen van een bekkenband?

Graag geven we je uitleg over de voordelen van het dragen van een bekkenband en de verschillende toepassingen. Ten eerste worden bekkenbanden en bekkenbandages ter ondersteuning rondom het bekken en de onderrug gedragen. Dit zorgt voor ondersteuning en ontlasting van het bekken en specifiek ook van de SI gewrichten in de onderrug. Een tweede voordeel van een bekkenband is het voorkomen van klachten door overbelasting. Denk hierbij aan bekkeninstabiliteit of lage rugklachten. Een derde toepassing en voordeel betreft het preventief dragen van bekkenbanden en zwangerschapsbanden. De bekkenband of zwangerschapsband houdt de bekken- en rugzone warm om zo letsel door koude spieren te voorkomen. De bekkenband of zwangerschapband geeft je een comfortabel en veilig gevoel tijdens het bewegen en vermindert de angst voor plotselinge houdingsveranderingen door het bekken en onderrug goed te ondersteunen.

meld u aan
Op dehoogteblijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief
Facebook Twitter Google+