• Bel met MediPreventiePersoonlijk en deskundig advies
 • Leverbelofte van MediPreventieVoor 16 uur besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf 99 euroGratis verzending vanaf €99,-
MediPreventie [email protected] +31 (0)74-2911110
4.7 12575
0 Winkelwagen
0
Type Trainingsmateriaal
 1. TrainingshoedjesTrainingshoedjes
 2. Pionnen voetbalPionnen voetbal
 3. SpeedladderSpeedladder
 4. Agility materiaalAgility materiaal
Speedladder
Selectie verfijnen
Lengte
 1. 4 meter (2)
 2. 6 meter (3)
 3. 8 meter (2)
Kleur
 1. Geel (2)
 2. Zwart (3)
Merk
 1. Cawila (8)
Prijs
€ 0 € 45 € 0 tot € 45

Speedladder

Een speedladder verbetert jouw coördinatie, flexibiliteit, snelheid en balans. Onze speedladders zijn zeer geschikt voor diverse trainingen en losse oefeningen. Een speedladder is een simpele en effectieve soort trainingsmateriaal. Speedladders zijn een onmisbaar hulpmiddel bij het ontwikkelen van de laterale (zijwaartse) en lineaire (voorwaartse) voetsnelheid. Herhaling van deze oefeningen zal je helpen om snelle voeten, de eerste stap explosie, looptechniek, conditie en je coördinatie (inclusief ondersteuning van de armen) te verbeteren. De loopladder kan voor diverse sporten, fysiotherapie, fitness of revalidatieoefeningen gebruikt worden. Bekijk ons volledige assortiment voor diverse andere sportartikelen.

8 product(en)

Sorteer op:

8 product(en)

Sorteer op:

speedladder

Agility ladder

Wanneer je je snelheid en coördinatie eenvoudig wil trainen dan is een agility ladder ideaal voor jou. Met deze agility ladder kun je je wendbaarheid oefenen op iedere gewenste ondergrond. Door de felle, gele kleur van de “sporten” valt de agility ladder altijd goed op. Bedenk zelf originele oefeningen, combineer meerdere ladders en daag jezelf uit in de training. Uitgerold geeft de loopladder je tien vakken om voorwaarts, achterwaarts en zijwaartse oefeningen te doen. In de bijgeleverde nylon draagtas ruim je de ladder makkelijk op en neem je hem overal mee naartoe. De kunststof sporten van de agility ladder zijn zeer sterk, flexibel en verstelbaar. De agility ladder is bovendien geschikt voor iedere ruimte.

Sommige trainers of coaches beperken zich alleen tot de agility ladder, maar dit stuk trainingsmateriaal is ontzettend dynamisch. Wanneer je de ladder gebruikt als onderdeel van een bredere trainingsoefening. Meestal worden dezelfde bewegingsoefeningen gedaan, zonder te variëren. De oefeningen met de loopladder kunnen veel veelzijdiger worden door de ladder een onderdeel te laten zijn van een grotere training. De loopladder is dus een ontzettend leuk onderdeel van een training. Het is perfect voor de sporters die met snelheid en behendigheid willen werken, waarbij ook je reactievermogen wordt uitgedaagd. Probeer met de loopladder steeds moeilijkere oefeningen te doen. Dan wordt de loopladder een uitdaging om beter te worden.

Loopladder

Een loopladder is een uitvouwbare ladder van 4, 6, 8 of 10 meter lang. Doordat de spijlen van de loopladder vrij dicht bij elkaar liggen moet je een beroep doen op je snelheid en coördinatievermogen, waardoor je effectief traint. Door het snelle draaien van kant naar kant train je ook je wendbaarheid, acceleratie en stabiliteit. Ook je uithoudingsvermogen krijgt een boost. Hoe sneller je over de loopladder beweegt hoe moeilijker het wordt. Zo kun je zelf het niveau van je training bepalen. Je kunt de loopladder ook gebruiken als trainer oefeningen met bijvoorbeeld je hond. Laat je hond, begeleid door de jouw, rustig in stap over de loopladder heen lopen. De sporten in de speedladder zijn verplaatsbaar (de vakken kunnen groter of kleiner worden gemaakt) zo is een loopladder geschikt voor grote en kleine honden. Al snel zul je zien dat de hond zijn voeten heel gericht gaat plaatsen en daarbij vaak kiest om tussen of over de sporten te stappen.

Wanneer je een bepaalde oefening op de loopladder doet, is het de kunst om de moeilijkheidsgraad te verhogen. Bijvoorbeeld door bij een klap van de trainer een oefening buiten de speedladder te doen en weer terug in de ladder te springen. Of door op het einde van de speedladder een sprintje te trekken. Op deze manier is de loopladder echt een dynamisch en effectief onderdeel van een trainingsoefening. De speedladder is een fantastisch onderdeel van een traject. Wij raden je dus aan om extra apparaten toe te voegen en hiermee een traject aan te leggen. Dat wordt het een stuk uitdagender. Bijvoorbeeld door op het einde van de speedladder extra behendigheidsoefeningen toe te voegen.

meld u aan
Op dehoogteblijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief
Facebook Twitter Google+