• Bel met MediPreventiePersoonlijk en deskundig advies
 • Leverbelofte van MediPreventieVoor 16 uur besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf 99 euroGratis verzending vanaf €99,-
MediPreventie [email protected] +31 (0)74-2911110
4.7 17736
0 Winkelwagen
0
Medische mondkapjes
Selectie verfijnen
Prijs
€ 0 € 280 € 0 tot € 280

Medische mondkapjes

Onze medische mondkapjes zijn betrouwbaar en veilig. Een goed medisch mondkapje gaat de verspreiding van virussen en bacteriën tegen. Deze professionele chirurgische mondmaskers sluiten goed aan rondom de mond en neus en dragen zeer comfortabel. Bij ons kun je de beste mondkapjes met een professionele kwaliteit online kopen. Geschikt om te bestellen door consumenten en professionals.

9 product(en)

Sorteer op:
aanbieding 50
Medische mondkapjes type IIRMedische mondkapjes type IIR

Normale prijs: € 7,99

Aanbiedingsprijs: € 3,99

aanbieding 25
FFP2 masker 20 stuks ZD MedicalFFP2 masker 20 stuks ZD Medical

Normale prijs: € 19,99

Aanbiedingsprijs: € 14,99

aanbieding 50
Medische mondkapjes type IIRMedische mondkapjes type IIR

Normale prijs: € 75,90

Aanbiedingsprijs: € 37,90

aanbieding 50
Medische mondkapjes 1000 st Type 2RMedische mondkapjes 1000 st Type 2R

Normale prijs: € 139,90

Aanbiedingsprijs: € 69,90

aanbieding 50
Medische mondkapjes 2000 st Type 2RMedische mondkapjes 2000 st Type 2R

Normale prijs: € 239,90

Aanbiedingsprijs: € 119,90

aanbieding 40
Medische mondkapjes WitMedische mondkapjes Wit

Normale prijs: € 9,99

Aanbiedingsprijs: € 5,99

Levertijd langer dan 1 week
aanbieding 22
Mondkapjes medisch WitMondkapjes medisch Wit

Normale prijs: € 95,80

Aanbiedingsprijs: € 74,90

Levertijd langer dan 1 week
aanbieding 19
Medische mondkapjes kopenMedische mondkapjes kopen

Normale prijs: € 179,90

Aanbiedingsprijs: € 144,90

Levertijd langer dan 1 week
 • Persoonlijk en deskundig advies

  Persoonlijk en deskundig advies

 • Beoordeling

  Klanten beoordelen ons als Uitstekend

 • Leverbelofte

  Vóór 16 uur besteld morgen in huis

aanbieding 12
Medische mondkapjes bestellenMedische mondkapjes bestellen

Normale prijs: € 319,00

Aanbiedingsprijs: € 279,90

Levertijd langer dan 1 week

9 product(en)

Sorteer op:

medische mondkapjes

Chirurgische mondkapjes

De vraag naar chirurgische mondkapjes is de afgelopen jaren flink gestegen. Dit heeft te maken met de opkomst van virussen zoals Ebola, SARS, het norovirus en niet te vergeten COVID-19, de recente variant van het coronavirus. Ook de lastig te bestrijden MRSA-bacterie, die voornamelijk in ziekenhuizen en andere zorginstellingen wordt aangetroffen, maakt het gebruik van beschermingsmiddelen zoals een medisch mondmasker van levensbelang. Medische mondkapjes beschermen de omgeving van de drager en zijn een belangrijk onderdeel van maatregelen om de verspreiding van virussen en infecties te voorkomen.

Ademhalingsmaskers hebben als doel om de uitgeademde lucht van de gebruiker te filteren en de omgeving van de persoon die het mondmasker draagt te beschermen tegen druppels die ontstaan bij het spreken, hoesten en niezen. De mondkapjes medisch die wij aanbieden, worden ook wel chirurgische mondkapjes genoemd. Deze medische mondkapjes zijn niet geschikt als ademhalingsmasker zoals de FFP2 mond-neusmaskers die ook in ziekenhuizen worden gebruikt. De FFP2-maskers filtreren de ingeademde lucht. Met andere woorden met een chirurgisch mondkapje bescherm je de omgeving en met een FFP2-masker bescherm je jezelf.

Met de termen ‘mondkapjes’ en ‘mondmaskers’ wordt eigenlijk niet de goede benaming gebruikt. Het is namelijk van groot belang dat de mondkapjes niet alleen over de mond, maar ook over de neus worden gedragen. Als je besmet bent met het coronavirus, kun je het virus namelijk ook via kleine druppeltjes snot verspreiden. Een betere term zou dus zijn ‘mondneusmasker’ of ‘mondneuskapje’.

Soorten medische mondkapjes

Een medische mond-neusmasker heeft als doel om uitgeademde lucht te filteren en de omgeving zo te beschermen tegen druppels die ontstaan bij hoesten, niezen en spreken. Bij MediPreventie kun je twee soorten type 2 medische mondkapjes kopen. Er zit niet heel veel verschil tussen deze twee soorten. Type 2 en type 2R mond-neusmaskers zijn niet geschikt als ademhalingsbeschermingsmasker zoals de FFP1- en FFP2-mondneusmaskers die in het ziekenhuis worden gebruikt. Met onze mondkapjes medisch bescherm je de omgeving.

Het verschil is dat type 2 geen vloeistofbestendige mondmasker is, terwijl type 2R dat wel is tot een bepaald percentage. In het dagelijkse leven hoef je geen rekening te houden met de bescherming van spatten van lichaamsvloeistoffen. Zowel het 2 als type 2R mondkapje is dus voor jou geschikt.

Veelgestelde vragen

Hoe dien je een mondkapje te gebruiken?

Het dragen van mondkapjes verkleint de kans op het verspreiden van een virus. Het is wel belangrijk dat je een mondkapje op de juiste manier draagt en gebruikt. Alleen als je het goed gebruikt zorgt het voor de juiste bescherming. Daarnaast dient het mondkapje goed aan te sluiten rondom de neus en mond. Daarom is de officiële benaming eigenlijk mond-neusmasker. Als je een mondmasker draagt, is het belangrijk dat je deze niet aanraakt tijdens het dragen. Daarnaast moet je een wegwerp mondmasker na gebruik weggooien in een afvalbak. Heb je het mondkapje weggegooid? Was dan je handen met water en zeep.

Wanneer is een mondkapje verplicht?

Het dragen van een mondkapje kan van grote meerwaarde zijn. In ziekenhuizen en bij de tandarts worden deze goede mondkapjes altijd al gebruikt. Vanaf 1 juni 2020 is het in Nederland verplicht om (niet-medische) mondkapjes te dragen in het openbaar vervoer. Dit vanwege het corona-beleid. Draag je een mondkapje? Dan is het toch altijd goed om te zorgen voor de 1,5 meter afstand van elkaar. Daarnaast is het goed om regelmatig je handen te wassen. Voor mensen met contactberoepen is het overigens niet verplicht om een mondkapje te dragen. Het staat mensen met een contactberoep wel vrij om een niet-medisch mondkapje te dragen. In slechts enkele situaties is het dragen van een mond-neusmasker verplicht. In de zorg is het bijvoorbeeld verplicht een mondkapje te dragen als je werkt met patiënten die het virus kunnen overdragen.

Wat is het verschil tussen een medisch mondmasker en een niet-medisch mondkapje?

Medische mondmaskers, zoals een FFP1-, FFP2 masker of chirurgische mondkapjes type 2 en type 2R, moeten voldoen aan Europese richtlijnen en kwaliteitsstandaarden voor medische hulpmiddelen en persoonlijke beschermingsmiddelen. Medische mondkapjes zijn geschikt voor gebruik in de zorg en mogen door professionals en consumenten gebruikt worden. Niet-medische mondkapjes zijn niet in de zorg te gebruiken, maar wel daarbuiten.

Waarom medische mondkapjes kopen bij MediPreventie?

Wij bieden een compleet assortiment medische mondkapjes aan en leveren zeer snel. Bij ons koop je medische mondkapjes en wasbare mondmaskers met een professionele kwaliteit. Op werkdagen voor 16 uur besteld? Dan ontvang je jouw bestelling morgen al in huis!

meld u aan
Op dehoogteblijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief
Facebook Twitter Google+