• Bel met MediPreventiePersoonlijk en deskundig advies
  • Leverbelofte van MediPreventieVoor 16 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 99 euroGratis verzending vanaf €99,-
MediPreventie [email protected] +31 (0)74-2911110
4.7 17468
0 Winkelwagen
0
Goniometer
Selectie verfijnen
Type meter
  1. Handheld (2)
Type meetapparatuur
  1. Vetmeter (1)
  2. Overig (2)
Kleur
  1. Zwart (1)
  2. Transparant (4)
Merk
  1. Baseline (3)
  2. Moves band (1)
  3. Saehan (12)
Prijs
€ 0 € 150 € 0 tot € 150

Goniometer

Een goniometer meet het bewegingsbereik van diverse gewrichten. Dit wordt ook wel de range of motion genoemd. Met een goniometer kun je de range of motion van vingers, polsen, ellebogen, armen en knieën meten. Goniometers worden veel gebruikt door fysiotherapeuten en andere medische professionals. Kijk in ons uitgebreide assortiment voor meer artikelen op het gebied van praktijkinrichting. De anatomische modellen en een anatomie poster helpen je om te laten zien wat je gemeten hebt.

16 product(en)

Sorteer op:

16 product(en)

Sorteer op:

goniometer

Veelgestelde vragen

Wat is een goniometer?

Met een goniometer kun je het bewegingsbereik van gewrichten meten. Dit wordt ook wel de range of motion genoemd. Gebruik een goniometer voor het meten van de range of motion van de vingers, tenen, polsen, ellebogen, armen of knieën. Goniometers worden veel gebruikt door fysiotherapeuten en andere zorgprofessionals.

Welke soorten goniometers zijn er?

Een goniometer bestaat uit een gradenboog met daaraan twee armen waarmee je de stand en de range of motion van gewrichten kunt meten. Voor het meten van grotere gewrichten zoals de knieën of ellebogen kun je het beste kiezen voor een goniometer met langere armen zodat je meer lengte hebt om deze gewrichten betrouwbaar en nauwkeurig te meten. Voor kleinere gewrichten zoals bijvoorbeeld de polsen is een wat kleinere goniometer prima om te gebruiken. Specifiek voor de vingers zijn er ook speciale vinger goniometers met korte armen en een specifieke schaalverdeling zodat je vingergewrichten goed kunt meten. Een vinger goniometer kun je daarnaast ook gebruiken voor het meten van de teengewrichten. Daarnaast kun je nog kiezen uit verschillende materialen, namelijk plastic goniometers en goniometers van roestvrij staal.

Waarom een goniometer kopen bij MediPreventie?

Wij bieden een compleet assortiment goniometers en leveren zeer snel. Bij MediPreventie een goniometer kopen betekent dat je kiest voor een professionele kwaliteit en een goede prijs. Bij ons kun je ook terecht voor andere fysio materialen en meetinstrumenten zoals een reflexhamer, hand held dynamometer, peak flow meter of een pulse oximeter. Op werkdagen voor 16 uur besteld? Dan ontvang je jouw goniometer morgen al in huis!

Hoe een goniometer gebruiken?

Een goniometer bestaat uit een ronde gradenboog met daaraan twee armen. Een gonio meter is een meetinstrument en wordt samen met de neutrale-0-methode (NNM) gebruikt om de bewegingsuitslag of bewegingshoek van een gewricht te meten. De bewegingsuitslag kan zowel actief als passief gemeten worden. De 0-positie is de neutrale stand of standaardisatie van een gewricht. Iedere beweging wordt beschreven door drie getallen, uitgedrukt in (bewegings-)graden die je van de goniometer kunt aflezen. Genoteerd worden de twee eindstanden en de 0-positie van het gewricht. Het uitgangspunt van de meting is de neutrale positie of de anatomische basispositie. De opbouw van de meting is per gewricht verschillend. Vervolgens wordt de bewegingsuitslag van het gewricht bepaald. Deze wordt met de goniometer gemeten en met de NNM (neutrale-0-methode) genoteerd. Het is gebruikelijk dat de volgende parameters in het scoreformulier ingevuld worden: datum, gewricht, links/rechts, bewegingsrichting van...naar..., actief/passief, notatie van de gemeten graden.

meld u aan
Op dehoogteblijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief
Facebook Twitter Google+