• Bel met MediPreventiePersoonlijk en deskundig advies
 • Leverbelofte van MediPreventieVoor 16 uur besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf 99 euroGratis verzending vanaf €99,-
MediPreventie info@medipreventie.nl +31 (0)74-2911110
0 Winkelwagen
0
Hoofdsteunhoesjes
Selectie verfijnen
Type hoes
 1. Hoeslaken massagetafel (1)
 2. Hoofdsteun (10)
Kleur
 1. Rood (1)
 2. Zwart (2)
 3. Kobaltblauw (1)
 4. Donkerblauw (1)
 5. Lichtblauw (3)
 6. Beige (1)
 7. Wit (5)
 8. Grijs (1)
Prijs
€ 0 € 16 € 0 tot € 16

Hoofdsteunhoesjes

Hoofdsteunhoesjes kopen kan in verschillende kleuren en uitvoeringen. Hoofdsteunhoesjes zorgen voor extra comfort en hygiëne en dienen ter bescherming tijdens een massage. De hoofdsteunhoesjes zijn geschikt voor gebruik in elke massage, fysiotherapie of sport praktijk. Massage hoofdsteun hoesjes zijn gemaakt van extra dikke stretch badstof. Naast de badstof hoofdsteunhoesjes kun je ook kiezen voor facecovers voor eenmalig gebruik. Bekijk ook ons assortiment voor massage artikelen en massage hulpmiddelen.

1 - 16 van 24 producten

Sorteer op:
Hoofdsteun massage hoes WitHoofdsteun massage hoes Wit
€ 5,99
Levertijd langer dan 1 week
 • Persoonlijk en deskundig advies

  Persoonlijk en deskundig advies

 • Beoordeling

  Klanten beoordelen ons als Uitstekend

 • Leverbelofte

  Vóór 16 uur besteld morgen in huis

 • Persoonlijk en deskundig advies

  Persoonlijk en deskundig advies

 • Beoordeling

  Klanten beoordelen ons als Uitstekend

 • Leverbelofte

  Vóór 16 uur besteld morgen in huis

Overtrek hoofdsteun OranjeOvertrek hoofdsteun Oranje
€ 5,99
Levertijd langer dan 1 week
Hoofdsteun overtrek terracottaHoofdsteun overtrek terracotta
€ 5,99
Levertijd langer dan 1 week

1 - 16 van 24 producten

Sorteer op:

face cover

Hoesjes hoofdsteun massagetafel

Massage hoofdsteun hoesjes worden veel gebruikt bij fysiotherapie, maar ook bij manuele therapie. Manuele therapie is een therapiesoort waarbij de focus ligt op gewrichtsklachten. De wervelkolom is hierbij een centraal punt. Een manueel therapeut is de specialist om rug-, nek-, en schouderklachten te behandelen. Dit wordt eigenlijk altijd op een massagebank uitgevoerd. Hierbij worden ook hoofdsteunhoesjes gebruikt als de patiënt op zijn of haar buik moeten liggen. Ook hoofdpijn en duizeligheid worden opgelost met manuele therapie. Wist je dat nekklachten sterk beïnvloed worden door spanning en stressgerelateerde factoren? En wist je dat rugklachten ook aan de hele gezondheid en conditie zijn verbonden? En dus niet alleen aan de houding? Een manuele therapeut kan door middel van vragen en testen een extra scherpe diagnose stellen. 

Bij een manipulatie beweegt de therapeut een gewricht op een korte, snelle manier waarbij er gekraakt wordt. Dit klinkt soms schokkend, maar het is niets meer dan lucht dat vrij komt in het gewricht. Door deze manipulatie voel je je vrijer wat betreft beweeglijkheid en is de pijn verminderd. Kraken van de gewrichten is niet gevaarlijk en in de meeste gevallen ook niet pijnlijk. De therapeut is ook meestal bekend met complexe diagnoses. Het aantal mensen met meerdere en verschillende aandoeningen neemt toe. Denk hierbij aan diabetes, obesitas, de ziekte van Crohn, reuma en meer. De manueel therapeut weet meestal wat deze specifieke aandoeningen voor invloed hebben op de spieren en gewrichten. Zo kan de therapeut inschatten wat het te verwachten herstel is én wat u zelf kunt doen aan uw klachten om sneller te herstellen. Bij manuele massages worden vaak massage handdoeken, hoeslakens en wegwerp hoofdsteunhoesjes gebruikt.

Badstof massage hoofdsteun hoesjes

Badstof hoofdsteunhoesjes zijn gemaakt van een katoenen weefsel, waarbij een reeks draden tot lussen zijn gevormd. Het badstof weefsel wordt geweven op een machine met twee speciale kettingen. Een ketting vormt de ondergrond van de badstof en de tweede ketting vormt de lussen. Badstof hoofdsteunhoesjes massagetafel kan door de vele lussen veel vocht opnemen, zodat het uitermate geschikt is om hier handdoeken, washandjes en badjassen van te maken.

Veel mensen denken dat er een groot verschil is tussen badstof en katoen. Wist je dat er eigenlijk geen verschil tussen zit? Badstof is namelijk katoen. Het is alleen op een speciale manier geweven, waardoor het patroon wat ruwer aanvoelt. Als je er zeker van wilt zijn dat het badstof product genoeg vocht op kan nemen, moet er ook wel een stof gebruikt worden die van veel vocht kan opnemen. Katoen is hier het meest geschikt voor. 

Cellulose facecovers nodig?

Facecovers (wegwerp hoofdsteunhoesjes) zijn voor op de hoofdsteunhoesjes die zeer eenvoudig en snel te gebruiken zijn. Erg handig zodat het hoeslaken niet na elke behandeling vervangen hoeft te worden. De facecovers zijn gemaakt van cellulose, hierdoor irriteert de cover niet op de huid. Deze face covers zijn geschikt op een massage hoofdsteun hoesjes
Cellulose wordt door bijna alle planten gemaakt, vooral door bomen. In de stof zitten veel natuurlijke vezels. Katoenen en watten zijn zo goed als zuivere cellulose. Cellulose is een soort stof die zich bevindt in de celwand van een plant. Cellulose is het meest voorkomende natuurlijke polymeer ter wereld. Het voordeel van cellulose face covers is dat mensen geen jeuk op hun gezicht krijgen, omdat het van natuurlijke materialen is gemaakt. 

Stoelmassage

De hoofdsteunhoesjes kunnen ook gebruikt worden als overtrek voor de massage stoelen. Op de werkplek van je fysio praktijk, huisarts of sportschool of zelfs bij een cliënt thuis, overal kun je een stoelmassage toepassen. Een stoelmassage is een massage, waarbij je gaat zitten op een speciale massagestoel en waarbij je bovenlichaam gemasseerd wordt. Stoelmassages worden steeds vaker gebruikt als middel tegen stress en andere werkgerelateerde klachten. Tijdens een stoelmassage kom je helemaal tot rust. Hierdoor neemt bijvoorbeeld de productiviteit en energie op de werkvloer of in huis toe.

Om je werk als stoelmasseur goed te kunnen uitvoeren moet je een goede massagestoel hebben. Hygiëne is daarbij erg belangrijk. De stoel moet gemakkelijk en met vocht gereinigd kunnen worden. Reinig daarom ook regelmatig de hoofdsteunhoesjes en hoeslakens die je gebruikt. Zo voorkom je dat er bacteriën in de massage hoofdsteun hoesjes gaan zitten. Daarnaast is het leuk om verschillende kleuren hoofdsteunhoesjes aan te schaffen om af te wisselen. Ook merken we vaak dat de massage hoofdsteun hoesjes matchen met het interieur van de praktijk. De kleur van de hoofdsteunhoesjes hebben te maken met persoonlijke voorkeur, maar er zit ook een praktisch aspect aan. Je krijgt vast wel mensen op de stoel een bezweet hoofd, make-up op of allergie. Kies daarom bij voorkeur voor lichte hoofdsteunhoesjes. Hierbij valt het erg op als er een vlek op zit.

Voor vragen over wegwerp hoofdsteunhoesjes of andere massage benodigdheden, kun je contact opnemen met onze klantenservice. Zij helpen je graag verder. 

meld u aan
Op dehoogteblijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief
Facebook Twitter Google+