• Bel met MediPreventiePersoonlijk en deskundig advies
 • Leverbelofte van MediPreventieVoor 16 uur besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf 99 euroGratis verzending vanaf €99,-
MediPreventie [email protected] +31 (0)74-2911110
4.7 17483
0 Winkelwagen
0
Stuitkussen
Selectie verfijnen
Gebruik
 1. Eetkamerstoel (8)
 2. Bankstel (8)
 3. Bureaustoel (8)
 4. Autostoel (5)
 5. Rolstoel (8)
Materiaal
 1. Traagschuim - meer comfort (2)
 2. Koudschuim - meer ondersteuning (6)
Merk
 1. Defa kussen (3)
 2. Harley kussen (4)
 3. MediPreventie (1)
Prijs
€ 0 € 47 € 0 tot € 47

Stuitkussen

Stuitkussen voor comfortabel en ergonomisch zitten. Een stuitkussen is een wigkussen met stuituitsparing. Deze uitsparing aan de achterkant van het zitkussen zorgt voor minder druk bij het stuitje tijdens het zitten. Een stuitkussen of rugkussen biedt een ergonomische zithouding en voorkomt pijn bij het zitten. De lichte helling van stuitkussens helpen je om een goede en natuurlijke houding aan te nemen tijdens het zitten.

8 product(en)

Sorteer op:

8 product(en)

Sorteer op:

stuitkussen

Veelgestelde vragen

Wat is een stuitkussen?

Een stuitkussen heeft aan de achterkant van het zitkussen een uitsparing. Dit zorgt voor minder druk bij het stuitje tijdens het zitten. Door deze lokale drukverlichting aan het staartbeen worden het stuitje en SI-gewricht ontlast. Hierdoor verminderen stuitklachten en wordt pijn bij het zitten voorkomen. Een goed ergonomisch stuitkussen geeft je een optimale ondersteuning en zorgt voor een natuurlijke stand en goede houding van je rug. Hierdoor kun je weer ergonomisch verantwoord en comfortabel zitten.

Hoe ontstaan stuitklachten?

De meeste stuitklachten ontstaan door een val. Dit kan recentelijk gebeurd zijn, maar ook heel lang geleden. De meest voorkomende indicaties bij stuitklachten zijn een gebroken stuitje, gekneusd stuitje en coccygodynie. Dit laatste, coccygodynie is een pijnlijke aandoening van het staartbeen (os coccygis) gelokaliseerd net boven de anus. Dit betreft meestal een scheefstand van het stuitje. Dit wordt vaak uitgelokt door zitten, maar kan ook ontstaan na lang te hebben gestaan of gewandeld. Herhaaldelijke druk op het stuitje, bijvoorbeeld veroorzaakt door een verkeerde zithouding kan aanleiding geven tot stuitklachten. Door de stuituitsparing in een stuitkussen komt er tijdens het zitten minder of geen druk op het staartbeen te staan waardoor je minder last van stuitklachten hebt.

Welke stuitkussen past het beste bij mij?

Bij het kiezen van een ergonomisch stuitkussen is het belangrijk dat je goed nadenkt over de volgende vragen. Waar wil je het stuitkussen gebruiken? Bijvoorbeeld thuis op een stoel of bank, op kantoor op een bureaustoel of onderweg in de auto. Houd ook rekening met het lichaamsgewicht van de gebruiker van het zitkussen met uitsparing. Op welk type stoel en ondergrond wil je het ergonomische stuitkussen gebruiken? Op een eetkamerstoel, bureaustoel, in een rolstoel, op een bankstel, in de auto of op de camping. Vervolgens kun je het meest geschikte stuitkussen kiezen.

Waarom een stuitkussen kopen bij MediPreventie?

Bij MediPreventie hebben we een compleet assortiment aan goede stuitkussens. Al deze stuitkussens zorgen ervoor dat je weer comfortabel kunt zitten. Ook bevorderen ze een goede zithouding waardoor je minder last van klachten uit je rug krijgt. Een stuitkussen is geschikt voor gebruik thuis, maar is ook erg makkelijk mee te nemen. Zo zit je ook in de auto en op kantoor altijd goed. Kies voor een uitstekende kwaliteit en natuurlijk voor een scherpe prijs. Op werkdagen voor 16 uur besteld? Dan ontvang je jouw bestelling morgen al in huis!

meld u aan
Op dehoogteblijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief
Facebook Twitter Google+