• Bel met MediPreventiePersoonlijk en deskundig advies
 • Leverbelofte van MediPreventieVoor 16 uur besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf 99 euroGratis verzending vanaf €99,-
MediPreventie [email protected] +31 (0)74-2911110
4.7 17736
0 Winkelwagen
0
Desinfectie alcohol
Selectie verfijnen
Inhoud
 1. 100 ml (1)
 2. 500 ml (3)
 3. 1 liter (2)
 4. 2 liter (1)
 5. 5 liter (1)
Merk
 1. Zep Industries (2)
 2. Sterillium Med (7)
Prijs
€ 0 € 130 € 0 tot € 130

Desinfectie alcohol

Desinfecteren met alcohol desinfectie voorkomt dat virussen en bacteriën zich gemakkelijk kunnen verspreiden. Er zijn verschillende plekken in huis, in de praktijk of op het werk, waar micro-organismen zich ophopen. Dit gaat meestal om plekken die we veel aanraken en vergeten regelmatig schoon te maken. Door desinfectie alcohol te gebruiken, desinfecteer en ontsmet je deze plekken en ga je infecties en virussen tegen. Naast desinfectie alcohol kun je hiervoor ook andere desinfectiemiddelen gebruiken.

9 product(en)

Sorteer op:
aanbieding 25
Desinfectiemiddel 2 liter Dose Easy 7Desinfectiemiddel 2 liter Dose Easy 7

Normale prijs: € 19,99

Aanbiedingsprijs: € 14,99

aanbieding 50
Desinfectiemiddel Zepalco Pomp 5 literDesinfectiemiddel Zepalco Pomp 5 liter

Normale prijs: € 7,99

Aanbiedingsprijs: € 3,99

 • Persoonlijk en deskundig advies

  Persoonlijk en deskundig advies

 • Beoordeling

  Klanten beoordelen ons als Uitstekend

 • Leverbelofte

  Vóór 16 uur besteld morgen in huis

9 product(en)

Sorteer op:

desinfectie alcohol

Beste desinfectie alcohol kopen

Bij gebruik van desinfectie alcohol, zoals desinfectie handalcohol is het belangrijk dat er ook daadwerkelijk genoeg alcohol in het product zit. Om een virus uit te schakelen moet de handalcohol 70 tot 85% alcohol bevatten en moet die vervolgens 30 seconden worden ingewreven. Uit een steekproef van AD blijkt echter dat lang niet alle handalcohol het vereiste percentage redt om desinfecterend te zijn. Enkele handreinigers bevatten zelfs alleen maar water of slechts 2,9 % alcohol. Dat is alsof je je handen wast met Radler. Nu er veel vraag is naar handgel zijn ondernemers spontaan in de markt gesprongen. Dit heeft er echter voor gezorgd dat lang niet alles wat verkocht wordt, ook voldoet aan de vereisten.  

Er zijn geteste handgels die te weinig alcohol bevatten om virussen daadwerkelijk te doden. Toch worden deze producten bij ingangen, openbare ruimten etc. neergezet, suggererend dat ze het winkel- of horecabezoek veiliger maken. Hoe kan het dat deze handalcohol wel verkocht kan worden? Wanneer men normaal gesproken een desinfecterende handgel op de markt wou brengen moest dit eerst door een commissie. Echter, door de virus uitbraak en het dreigende tekort aan handgel besloot de overheid in 2020 een uitzondering te maken voor de zorgsector. Kortom, wie aan ziekenhuizen handgel wil verkopen krijgt een tijdelijke vrijstelling van de procedure. 

Hoe dient de alcohol desinfectie gebruikt te worden?

De vrijstelling brengt helaas met zich mee dat er gesjoemeld wordt met de desinfectie alcohol. We moeten bij alle ingangen onze handen goed insmeren met handalcohol, maar lang niet overal helpt dit smeren ook. Er zijn namelijk gellen die niet voldoen aan de ondergrens van 70% alcohol. Naast dat niet alle handgels voldoen aan de ondergrens van de desinfectie alcohol, wordt het ook niet goed aangebracht. De norm voor het gebruik van handgel is 30 seconden inwrijven zonder afdrogen. In de praktijk blijkt alleen dat het tussen de 8 en 20 seconden gebeurt. Bovendien worden ook de vingertoppen vaak vergeten of staat er vervolgens naast de alcohol desinfectie een keukenrol. De keukenrol smeert de alcohol juist weer van je handen. Het is dus belangrijk goede desinfectie alcohol in te kopen en deze ook goed te gebruiken.

Op onze website bieden wij veel desinfectie alcohol aan die goed zijn beoordeeld en zorgen dat de virussen en bacteriën ook daadwerkelijk minder kans krijgen om zich te verspreiden. Uiteraard is het dan wel van belang dat de desinfectiemiddelen op de juiste manier gebruikt worden.

meld u aan
Op dehoogteblijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief
Facebook Twitter Google+