• Bel met MediPreventiePersoonlijk en deskundig advies
 • Leverbelofte van MediPreventieVoor 16 uur besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf 99 euroGratis verzending vanaf €99,-
MediPreventie [email protected] +31 (0)74-2911110
4.7 17927
0 Winkelwagen
0
Type Fitness elastiek
 1. Fitness bandenFitness banden
 2. Resistance tubesResistance tubes
 3. Mini bandsMini bands
 4. Power bandsPower bands
Power bands
Selectie verfijnen
Weerstandsniveau
 1. Extra licht (1)
 2. Licht (3)
 3. Medium (1)
 4. Zwaar (2)
 5. Extra zwaar (2)
 6. Zeer zwaar (2)
Merk
 1. Body-Band (6)
 2. Moves band (1)
 3. MSD-Band (1)

Power bands

Power bands zijn lange fitness elastieken die gebruikt kunnen worden om je hele lichaam effectief te trainen. Powerband oefeningen worden veel gedaan in combinatie met een stang of halter in de sportschool, waar je je dan aan kan optrekken. De powerbands zijn ook zeer geschikt voor thuistraining. Naast power bands kopen kun je bij ons ook terecht voor andere soorten fitness elastiek.

7 product(en)

Sorteer op:

7 product(en)

Sorteer op:

power bands

Veelgestelde vragen

Wat zijn power bands?

Power bands zijn elastische weerstandsbanden waarmee je veel verschillende fitness en revalidatie oefeningen kunt doen. Met goede powerbands train je je lichaam niet alleen op kracht en balans, maar juist ook op flexibiliteit en lenigheid. Het trainen met powerbands is zeer simpel, je hebt namelijk naast de resistance power bands alleen de zwaartekracht en je eigen lichaam nodig. Een workout met power bands is veelzijdig en geschikt voor zowel de beginnende sporter als de gevorderde sporter. Dit komt onder andere door het feit dat power bands in veel verschillende weerstanden verkrijgbaar zijn. Variërend van een lichte weerstand powerband voor revalidatie en therapie tot een (zeer) zware weerstand voor intensieve fitness en krachtsport. Door te kiezen voor een complete power bands set kun je jouw fitness training geleidelijk opbouwen, en ook afwisselend en uitdagend blijven houden. Je kunt powerbands overal gebruiken: binnen en buiten, in de sportschool, bij de fysiotherapeut of personal trainer en natuurlijk ook thuis of onderweg. Wist je dat je gemakkelijk een full body workout met een goede power bands set kunt doen? Online kun je zeer veel verschillende power bands oefeningen vinden waarmee je jezelf en anderen kunt blijven uitdagen.

Welke soorten goede power bands zijn er?

Er zijn verschillende soorten goede resistance power bands. De beste powerbands kopen kan in verschillende soorten, weerstanden, kleuren, maten en merken. Je kunt power bands natuurlijk per stuk kopen. Ook kun je kiezen voor een complete power bands set met opeenvolgende weerstanden waarmee je jouw fitness training goed kunt opbouwen en uitdagend blijft houden. Naast power bands kun je kiezen voor resistance tubes met handvat, normale resistance bands en mini bands. De weerstanden van power bands zijn opgebouwd uit verschillende diktes en kleuren zodat je ze goed kunt herkennen.

Waarom power bands kopen bij MediPreventie?

Wij bieden een compleet en uitgebreid assortiment van de beste power bands aan en leveren zeer snel. Kijk naast powerbands ook naar resistance tubes, complete workout band sets, normale fitness banden en mini bands. Kies voor de beste power bands met een professionele kwaliteit van goede merken zoals Body-Band, Thera-Band en Moves band. Powerbands geschikt voor professionals en consumenten. Ook voor ander oefenmateriaal voor fitness, fysiotherapie en revalidatie ben je bij ons op het goede adres. Op werkdagen voor 16 uur besteld? Dan ontvang je jouw bestelling morgen al in huis!

Welke power bands oefeningen zijn er?

Met power bands kun je diverse fitness- en revalidatie oefeningen doen gericht op verschillende spiergroepen. Een power band is erg makkelijk mee te nemen waardoor je ook in de sportschool, op het werk, onderweg of op vakantie met de power band traint. Heb je een blessure? Dan kun je je fysiotherapie oefeningen gecontroleerd uitvoeren met resistance power bands met een lichte of medium weerstand. Wil jij meer kracht? Dan kun je de powerband inzetten om verschillende fitness oefeningen uit te voeren met een workout band met een zwaardere weerstand. Gebruik power bands om spiergroepen van je borst en romp, armen, schouders, rug en benen te trainen. Power bands zijn ook perfect voor een complete full body workout en core stability training.

Hoe gebruik je power bands?

Power bands kunnen erg makkelijk door iedereen en overal worden gebruikt. Het trainen met de power resistance band zorgt voor een constante spanning op de spier, waardoor het trainen van de spier efficiënter is. Powerbands kun je gebruiken om zwaarder of juist lichter te trainen, ter vervanging van halters of gewichten. De power bands zijn er in verschillende weerstanden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de resistance power bands tussen je benen of armen te spannen. Zo train je met je eigen kracht en lichaam. Bind de power band bijvoorbeeld tussen je bovenbenen tijdens een squat. Je kunt de power bands bijna overal gebruiken. Thuis, op kantoor, onderweg, in de sportschool of bij de fysiotherapeut.

Welke weerstand power bands heb ik nodig?

De weerstand die je kiest, dien je te bepalen op basis van het soort training en hoe zwaar je de training of oefening wilt maken. Zo wordt een powerband met weinig weerstand ingezet bij wat makkelijkere en lichtere oefeningen voor bijvoorbeeld revalidatie en beginnende sporters. Een power band met meer weerstand kan perfect worden ingezet voor trainingen om meer kracht op te bouwen voor gevorderde sporters en krachtsport. Het is aan te raden om te kiezen voor meerdere opeenvolgende weerstanden of een complete power bands set zodat je de training goed kunt opbouwen en blijven afwisselen.

meld u aan
Op dehoogteblijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief
Facebook Twitter Google+