• Bel met MediPreventiePersoonlijk en deskundig advies
 • Leverbelofte van MediPreventieVoor 16 uur besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf 99 euroGratis verzending vanaf €99,-
MediPreventie [email protected] +31 (0)74-2911110
4.7 17722
0 Winkelwagen
0
Type Sportverzorging
 1. KinesiotapeKinesiotape
 2. SporttapeSporttape
 3. Underwrap tapeUnderwrap tape
 4. ZwachtelZwachtel
 5. SpierbalsemSpierbalsem
 6. Hot cold packHot cold pack
Zwachtel
Selectie verfijnen
Rekbaarheid
 1. Niet elastisch (2)
Zelfklevend
 1. Wel zelfklevend (2)
Breedte
 1. 2,5 cm (1)
 2. 5 cm (1)
 3. 7,5 cm (1)
 4. 10 cm (1)
Breedte
 1. 6 cm (1)
 2. 7,5 cm (1)
 3. 8 cm (1)
Lengte
 1. 4,5 meter (1)
Kleur
 1. Wit (1)
Merk
 1. BSN Medical (1)
 2. Lohmann & Rauscher (8)
Aantal rollen
 1. 1 rol (1)
Prijs
€ 0 € 8 € 0 tot € 8

Zwachtel

Een zwachtel is altijd handig om thuis of in je praktijk te hebben. In ons assortiment vind je diverse zwachtels, windsels en andere verbandmiddelen. Al onze verbandmiddelen zijn van het betrouwbare en degelijke merken zoals Lohmann & Rauscher en BSN Medical. Kijk ook in ons uitgebreide assortiment voor andere fysio materialen en producten op het gebied van sportverzorging zoals sporttape, underwrap tape en kinesiotape.

9 product(en)

Sorteer op:

9 product(en)

Sorteer op:

zwachtel

Veelgestelde vragen

Wat is een zwachtel?

Zwachtels zijn verbanden die druk geven op een bepaald lichaamsdeel. Zwachtelen is dan ook een speciale manier van verbinden die wordt toegepast bij mensen die last hebben van vochtophoping of een blessure. Door een elastische zwachtel aan te brengen ontstaat er druk op het lichaamsdeel, waardoor het vocht door de zwachtel uit het weefsel wordt gedrukt. Het is dus de bedoeling dat de elastische zwachtel op deze manier de vochtophoping doet verminderen. Kleefzwachtels worden vaak als een compressie zwachtel gebruikt voor het aanleggen van een compressieverband en voor ondersteuning na een blessure. Daarnaast zijn zwachtels ook geschikt als verbandmiddel na het gebruik van gaas op een wond.

Welke soorten zwachtels zijn er?

Er zijn verschillende soorten zwachtels. Een korte rek zwachtel is minder elastisch dan een lange rek zwachtel en geeft een hoge druk op een been als het in beweging is. Korte rek zwachtels werken het beste als iemand veel beweegt (mobiel is) en worden gebruikt als compressiezwachtel bij het behandelen van bijvoorbeeld een overschot van oedeem na bijvoorbeeld een ongelukje of blessure. Korte rek zwachtels zorgen voor een hoge werkdruk en een lage rustdruk op bijvoorbeeld een been, zodat de korte rek zwachtel ook 's nachts kan blijven zitten. Bij iemand die veel rust en dus weinig in beweging is kun je een lange rek zwachtel gebruiken. Een lange rek zwachtel geeft in rust een hoge druk. Je legt de lange rek zwachtel ’s ochtends aan en verwijdert de elastische zwachtel voor de nacht. Zwachtels zijn meestal zelfklevend en elastisch.

Waarom een zwachtel kopen bij MediPreventie?

Wij bieden een compleet assortiment zwachtels aan en leveren zeer snel. Je kunt kiezen uit de lange en korte rek zwachtels en elastische kleefzwachtels van betrouwbare merken zoals Lohmann & Rausscher en BSN Medical. In aanvulling op een zwachtel kun je ook kijken naar kinesiotape, sporttape en underwrap tape. Daarnaast kun je bij ons ook terecht voor andere verbruiksartikelen met een professionele kwaliteit zoals massage olie, FIT sportbalsem of een herbruikbare hot cold pack. Op werkdagen voor 16 uur besteld? Dan ontvang je jouw bestelling morgen al in huis!

Hoe werkt een zwachtel?

Zwachtels zijn verbanden die druk geven op een bepaald lichaamsdeel. Bij het zwachtelen wordt de zwachtel strak aangetrokken om het getroffen gedeelte van de huid van de ledemaat. Vaak gaat het hierbij om de benen. Door de druk die op deze manier door de zwachtel wordt uitgevoerd, wordt het bloed als het ware de vaten uit gedrongen. Vervolgens komt het bloed terecht in de onderliggende bloedvaten, dan wordt het daar automatisch opgenomen in de bloedcirculatie en komt het uiteindelijk weer terecht bij het hart. Hierdoor nemen vochtophopingen af waardoor er sprake is van een sneller herstel na bijvoorbeeld een ongelukje of blessure.

meld u aan
Op dehoogteblijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief
Facebook Twitter Google+