• Bel met MediPreventiePersoonlijk en deskundig advies
  • Leverbelofte van MediPreventieVoor 16 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 99 euroGratis verzending vanaf €99,-
MediPreventie [email protected] +31 (0)74-2911110
4.7 17927
0 Winkelwagen
0
Zitbal
Selectie verfijnen
Diameter
  1. 65 cm (2)
  2. 75 cm (1)
Kleur
  1. Geel (1)
  2. Rood (1)
  3. Groen (1)
  4. Blauw (2)
  5. Zwart (1)
Merk
  1. Mambo Max (8)
Prijs
€ 0 € 30 € 0 tot € 30

Zitbal

Zitbal voor actief en goed zitten. Gebruik een ergonomische zitbal achter jouw bureau, thuis of op kantoor. Een zitbal of rugkussen geeft een ergonomische houding en voorkomt rugpijn. Door te zitten op een zitbal corrigeer je ongemerkt jouw lichaamshouding. Door het stabiel en actief zitten op een zitbal train je onbewust jouw rug. Op zoek naar een praktisch en compact alternatief waar je ook actief op kunt zitten? Kijk dan eens naar een wiebelkussen of een SitFit Sissel kussen.

8 product(en)

Sorteer op:

8 product(en)

Sorteer op:

zitbal

Veelgestelde vragen

Wat is een zitbal?

Een zitbal is een opblaasbare bal waarmee je actief en goed kunt zitten. Gebruik een ergonomische bal achter jouw bureau, thuis of op kantoor. Een ergonomische bal wordt tegenwoordig steeds vaker voorgesteld als alternatief voor een bureaustoel. Het grote voordeel van het gebruik van een zitbal kantoor ligt in de beweging. Naast het feit dat je natuurlijk vrijer bent om te bewegen dan op een bureaustoel, ga je dit ook automatisch doen. Onderuitgezakt zitten achter je bureau op een zitbal kantoor gaat gewoon niet.

Hoe werkt een zitbal?

Door het stabiel en actief zitten op een zitbal train je onbewust jouw rug. Door het zitten op een ergonomische bal wordt je constant gestimuleerd om een juiste houding met een rechte rug aan te nemen. Omdat je jezelf bijna constant in evenwicht moet houden op de bal, worden de spieren goed benut zodat klachten afnemen of verdwijnen. Tijdens het balanceren op een ergonomische bal train je onbewust de buik- en rugspieren. Hierdoor neemt vermoeidheid af en dit vermindert de kans op rugklachten.

Hoe kan ik een zitbal het beste gebruiken?

MediPreventie adviseert om niet langer dan 1-2 uur per dag gebruik te maken van een ergonomische bal en natuurlijk goed te luisteren naar de reactie van jouw lichaam. Een bal om op te zitten is zeer geschikt om van houding te wisselen maar niet om een hele werkdag op te zitten. Langer gebruik kan leiden tot overbelasting van de rug- en buikspieren.

Wat is het verschil tussen een zitbal en een balkussen?

Een zitbal is een opblaasbare bal. De meeste gebruikte diameters zitballen zijn 55 cm, 65 cm en 75 cm. Met deze diameters komen de meeste mensen op een goede hoogte ten opzichte van het bureau te zitten. Een opgepompte zitbal kan als nadeel hebben dat de bal door de omvang meer ruimte in beslag neemt en daardoor wat lastiger op te bergen is. Een compact en praktisch alternatief is dan een balkussen of wiebelkussen. Een balkussen is een platte rubberen met lucht gevulde schijf die je op de stoelzitting van een stoel kunt leggen. Met een balkussen kun je net zoals met een zitbal actief en ergonomisch (op lucht) zitten.

Waarom zitbal kopen bij MediPreventie?

Bij MediPreventie hebben we een selectie van zitballen met een professionele kwaliteit. Al deze ergonomische ballen zorgen ervoor dat je weer actief kunt zitten. Ook bevorderen ze een goede zithouding waardoor je minder last van klachten uit je rug krijgt. Een zitbal is geschikt voor gebruik thuis en op kantoor. Zo zit je altijd goed. Kies voor een uitstekende kwaliteit en natuurlijk voor een scherpe prijs. Op werkdagen voor 16 uur besteld? Dan ontvang je jouw bestelling morgen al in huis!

meld u aan
Op dehoogteblijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief
Facebook Twitter Google+