• Bel met MediPreventiePersoonlijk en deskundig advies
 • Leverbelofte van MediPreventieVoor 16 uur besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf 99 euroGratis verzending vanaf €99,-
MediPreventie info@medipreventie.nl +31 (0)74-2911110
0 Winkelwagen
Resistance band
Selectie verfijnen
Breedte
 1. 5 cm (2)
Spiergroepen
 1. Vingers (2)
 2. Handen (1)
 3. Pols (1)
 4. Onderarm (1)
 5. Bovenarm (3)
 6. Schouders (4)
Type training
 1. Balans & stabiliteit (15)
 2. Coördinatie (14)
 3. Flexibiliteit (13)
 4. Snelheid (12)
 5. Uithoudingsvermogen (14)
 6. Kracht (15)
 7. Revalidatie (15)
Type fitness elastiek
 1. Fitness band (55)
 2. Miniband (18)
 3. Fitness tube (20)
 4. Powerband (8)
 5. Suspension trainer (1)
Weerstandsniveau
 1. Extra licht (4)
 2. Licht (28)
 3. Medium (25)
 4. Zwaar (23)
 5. Extra zwaar (19)
 6. Zeer zwaar (11)
Trainingsniveau
 1. Beginner (23)
 2. Gemiddeld (38)
 3. Gevorderd (28)
Merk
 1. Adidas (1)
 2. Body-Band (42)
 3. Dittmann (5)
 4. Foot Gym (1)
 5. MediPreventie (5)
 6. MSD-Band (40)
 7. Sissel (1)
 8. Thera-Band (10)
Prijs
€ 0 € 185 € 0 tot € 185
Kleur
 1. Geel (30)
 2. Rood (30)
 3. Groen (31)
 4. Blauw (27)
 5. Paars (1)
 6. Zwart (20)
 7. Beige (3)
 8. Oranje (2)
 9. Grijs (1)
Lengte
 1. 160 cm (1)
 2. 200 cm (1)
 3. 1 meter (7)
 4. 1,2 meter (5)
 5. 1,5 meter (11)
 6. 2,5 meter (6)
 7. 5,5 meter (13)
 8. 22,5 meter (5)
 9. 25 meter (7)
 10. 30 meter (4)
 11. 45,5 meter (11)

Resistance band

Trainen met een resistance band is een effectieve en gemakkelijke manier om je spierontwikkeling en vetverbranding te bevorderen. Resistance bands kun je kopen in verschillende weerstandsniveaus. Geschikt voor zowel beginnende als gevorderde sporters. Tijdens een training kun je gemakkelijk de weerstand van oefeningen verhogen. Ideaal voor elke sporter en als fysiotherapie oefenmateriaal.

1 - 16 van 105 producten

Sorteer op:

1 - 16 van 105 producten

Sorteer op:

resistance-band

Uitdagende workouts

Resistance bands zijn er in verschillende soorten, kleuren en maten. Ook wel beter bekend als: fitness elastiek, power band, miniband of yoga elastiek. Een simpel trainingshulpmiddel, maar zeer effectief voor een uitdagende work-out. Er zijn ook elastische banden en fitness tubes met handvatten voor een goede grip en banden zonder handgrepen.

De elastische banden gemaakt van 100% natuurlijke elastische rubber. De hoogte van de weerstand is per band verschillend. Deze zijn aangegeven in verschillende kleuren. Hoe hoger de weerstand van de band, hoe groter de kracht op de spieren wordt. Het elastiek is geschikt om veel diverse oefeningen, op verschillende weerstandsniveaus uit te voeren. Zowel geschikt voor de beginnende, als voor de ervaren sporter. Bovendien handig en gemakkelijk om een full body work-out mee te doen.

De resistance band kan worden opgerekt tot driemaal zijn eigen lengte. Hierdoor wordt de weerstand groter. Je kunt resistance bands gebruiken voor vele soorten oefeningen en voor verschillende spiergroepen. De resistance band oefeningen zijn ook perfect om specifieke spiergroepen mee te targeten. Je kunt de resistance band gebruiken als warming up voor de benen, billen, of het bovenlichaam. Daarnaast zijn de banden ook uitermate geschikt voor het verzwaren of verlichten van oefeningen tijdens de training.

Overal oefenen

Er zijn meerdere redenen om voor resistance bands te kiezen! Wij hebben de voordelen voor jou op een rijtje gezet. Allereerst neemt de weerstandsband weinig ruimte in. Ook als je klein woont, kun je ze gemakkelijk opbergen. Daarnaast zijn ze perfect om mee op reis te nemen. Je kunt enorm veel oefeningen met de banden doen en eindeloos variëren. Resistance band oefeningen zijn eenvoudig en het is goedkoop, omdat je vaak een elastiek al voor onder de vijf euro hebt. Een lidmaatschap bij de sportschool kost veel meer dan een aantal elastieken. Met resistance banden trainen is geschikt voor iedereen omdat je zelf de weerstand kunt kiezen.

Waar kun je resistancen bands voor gebruiken? De elastieken zijn erg veelzijdig en je kunt ze dan ook werkelijk overal voor inzetten. Je kunt je billen en benen ermee trainen, leer pull ups doen met de ondersteuning van een resistance band en je kunt de elastieken ook gebruiken om je armen te trainen.  Wist je dat je de resistance band ook kunt gebruiken tijdens yoga of pilates. En uiteraard wordt het veel gebruikt door fysiotherapeuten of revalidatieartsen. 

Resistance band set

Training met een set met opeenvolgende weerstanden is enorm efficiënt en veelzijdig. Er zijn talloze reden waarom mensen een resistance band kopen. De meest voorkomende redenen om te trainen met de elastieken is: voor blessurepreventie, flexibiliteit en mobiliteit verbetering, kracht-/weerstandstraining en omdat het een handig alternatief is voor  trainingsmateriaal thuis of in de sportschool.

Ook bij krachttraining worden resistance bands toegepast om bijvoorbeeld oefeningen met halters en het lichaamsgewicht lichter te maken. Maar ook om oefeningen met halters en het lichaamsgewicht zwaarder te maken. Bovendien zijn resistancen bands een perfect alternatief voor halters en krachttraining apparaten.

De resistance band kan worden gebruikt om de oefening zwaarder te maken, maar is ook te gebruiken om een beweging juist makkelijker te maken. Bijvoorbeeld als je een chin-up of pull-up doet, kun je deze ter ondersteuning gebruiken. Veel beginnende sporters kunnen zich namelijk niet in één keer optrekken. Door de resistance bands aan de optrekstang te bevestigen en het elastiek onder je rug door te lussen, maak je de oefening lichter en kun je deze gemakkelijker uitvoeren. Door steeds meer herhalingen te doen en uiteindelijk steeds zwaardere weerstandsbanden te gebruiken, waardoor je progressie boekt. Uiteindelijk kun je de pull-ups zelfstandig uitvoeren zonder dat je daar extra ondersteuning voor nodig hebt.

Training resistance band

Je kunt ook kiezen om te trainen met minibands. Dit is een mini variant van de resistance band. Mini banden zijn perfect voor warming-up, revalidatie en als aanvulling op de krachttraining. Minibands zijn geschikt voor het trainen van zowel het bovenlichaam als het onderlichaam. Minibands zijn verkrijgbaar in vijf verschillende weerstanden en ook in sets van drie of vijf stuks. Net zoals de resistance band is ook de mini band gemaakt van natuurlijke latex rubber. Hierdoor heeft de miniband een langere levensduur dan soortgelijke banden.

Wanneer je net begint met het trainen met resistance banden, denk je wellicht dat je aan één band genoeg hebt. In de praktijk blijkt één band meestal niet voldoende te zijn. Dit heeft te maken met dat je meestal verschillende oefeningen doet, maar ook met de toename van je kracht. Om steeds sterker te worden en resultaten te blijven boeken, moet je weerstandsniveau waarmee je traint omhoog of omlaag. Je kunt de banden perfect gebruiken voor het trainen van pull ups en dan is het fijn als je met een steeds lichtere weerstand kunt trainen, zodat je uiteindelijk helemaal zelf je pull up kunt doen. Resistance band kopen zijn voordelig dus dat maakt het sporten nog leuker. 

Wanneer je veel traint met een resistance band, zul je ze uiteindelijk moeten vervangen. Zelfs bij goede elastieken kun je slijtage niet voorkomen. Slijtage kun je beperken door regelmatig van resistance band te wisselen, ze in te poederen met talkpoeder en door ze nooit in de knoop te laten zitten. Talkpoeder beschermt de elastieken tegen vocht. Als de resistance band in contact komt met zweet, kun je het elastiek afnemen met een vochtige theedoek en vervolgens afdrogen. Belangrijk is dat je ze nooit in de zon laat liggen. Hierdoor wordt het elastiek kwetsbaarder en is er eerder kans op slijtage. Wij raden aan de elastieken regelmatig te controleren op slijtage sporen, bijvoorbeeld verkleuring. Hierdoor kun je de resistance bands langer en veiliger gebruiken.

meld u aan
Op dehoogteblijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief
Facebook Twitter Google+