• Bel met MediPreventiePersoonlijk en deskundig advies
 • Leverbelofte van MediPreventieVoor 16 uur besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf 99 euroGratis verzending vanaf €99,-
MediPreventie [email protected] +31 (0)74-2911110
4.7 17483
0 Winkelwagen
0
Resistance band
Selectie verfijnen
Spiergroepen
 1. Vingers (3)
 2. Handen (1)
 3. Pols (1)
 4. Onderarm (4)
 5. Bovenarm (4)
 6. Schouders (4)
Type training
 1. Balans & stabiliteit (11)
 2. Coördinatie (11)
 3. Flexibiliteit (10)
 4. Snelheid (9)
 5. Uithoudingsvermogen (10)
 6. Kracht (11)
 7. Revalidatie (11)
Type fitness elastiek
 1. Fitness band (43)
 2. Miniband (17)
 3. Resistance tube (25)
 4. Powerband (7)
kneedgumsterkte
 1. Licht (Geel) (1)
Lengte
 1. 30 cm (1)
 2. 120 cm (5)
 3. 160 cm (1)
 4. 200 cm (1)
 5. 1 meter (6)
 6. 1,2 meter (6)
 7. 1,5 meter (8)
 8. 2,5 meter (6)
 9. 5,5 meter (8)
 10. 22,5 meter (5)
 11. 25 meter (7)
 12. 30 meter (5)
 13. 45,5 meter (6)
Weerstandsniveau
 1. Extra licht (2)
 2. Licht (25)
 3. Medium (23)
 4. Zwaar (22)
 5. Extra zwaar (18)
 6. Zeer zwaar (12)
 7. Super zwaar (2)
Trainingsniveau
 1. Beginner (20)
 2. Gemiddeld (31)
 3. Gevorderd (28)
Kleur
 1. Geel (27)
 2. Rood (27)
 3. Groen (27)
 4. Blauw (25)
 5. Paars (1)
 6. Zwart (18)
 7. Beige (1)
 8. Oranje (2)
 9. Grijs (3)
Kleur
 1. Blauw (1)
 2. Zwart (1)
Merk
 1. Body-Band (42)
 2. Dittmann (3)
 3. Foot Gym (1)
 4. MediPreventie (3)
 5. Moves band (45)
 6. MSD-Band (2)
Prijs
€ 0 € 227 € 0 tot € 227

Resistance band

Resistance band fitness is een effectieve en makkelijke manier om je spierontwikkeling en vetverbranding te bevorderen. Resistance bands kopen kan in verschillende weerstanden. Geschikt voor zowel beginnende als gevorderde sporters. Tijdens een training kun je gemakkelijk de weerstand van de resistance bands en tubes verhogen. Fitness elastiek is ideaal voor elke sporter en als fysiotherapie oefenmateriaal.

1 - 16 van 94 producten

Sorteer op:

1 - 16 van 94 producten

Sorteer op:

resistance-band

Uitdagende workouts

De beste resistance band kopen er in verschillende soorten, kleuren en maten. Ook wel beter bekend als: fitness elastiek, power band, miniband of yoga elastiek. Een simpel trainingshulpmiddel, maar zeer effectief voor een uitdagende work-out. Er zijn ook elastische banden en resistance tubes met handvatten voor een goede grip en banden zonder handgrepen.

De elastische banden gemaakt van 100% natuurlijke elastische rubber. De hoogte van de weerstand is per resistance band verschillend. Deze zijn aangegeven in verschillende kleuren. Hoe hoger de weerstand van de band, hoe groter de kracht op de spieren wordt. In een goede resistance band set vind je meerdere en opeenvolgende weerstanden. Het elastiek is geschikt om veel diverse oefeningen, op verschillende weerstandsniveaus uit te voeren. Zowel geschikt voor de beginnende, als voor de ervaren sporter. Bovendien handig en gemakkelijk om een full body work-out mee te doen.

De resistance band kan worden opgerekt tot driemaal zijn eigen lengte. Hierdoor wordt de weerstand groter. Je kunt resistance bands gebruiken voor vele soorten oefeningen en voor verschillende spiergroepen. De resistance band oefeningen zijn ook perfect om specifieke spiergroepen mee te targeten. Je kunt de beste resistance band kopen en gebruiken als warming up voor de benen, billen, of het bovenlichaam. Daarnaast zijn de banden ook uitermate geschikt voor het verzwaren of verlichten van oefeningen tijdens de training.

Overal oefenen

Er zijn meerdere redenen om goede resistance band te kopen of om juist voor een complete resistance band set kiezen! Wij hebben de voordelen voor jou op een rijtje gezet. Allereerst neemt de weerstandsband weinig ruimte in. Ook als je klein woont, kun je ze gemakkelijk opbergen. Daarnaast zijn ze perfect om mee op reis te nemen. Resistance band fitness betekent dat je enorm veel oefeningen met de banden doen en eindeloos variëren. Resistance band oefeningen zijn eenvoudig en het is goedkoop, omdat je vaak een elastiek al voor onder de vijf euro hebt. Een lidmaatschap bij de sportschool kost veel meer dan een aantal losse elastieken of een extra volledige resistance band set. Resistance band fitness en trainen is geschikt voor iedereen omdat je zelf de weerstand kunt kiezen.

Waar kun je de beste resistance bands voor gebruiken? De elastieken zijn erg veelzijdig en je kunt ze dan ook werkelijk overal voor inzetten. Je kunt je billen en benen ermee trainen, leer pull ups doen met de ondersteuning van een resistance band en je kunt de elastieken ook gebruiken om je armen te trainen. Wist je dat je de resistance band ook kunt gebruiken tijdens yoga of pilates. En uiteraard wordt het veel gebruikt door fysiotherapeuten of revalidatieartsen.

Set resistance bands

Training met een goede resistance band set met opeenvolgende weerstanden is enorm efficiënt en veelzijdig. Er zijn talloze reden waarom mensen een resistance band kopen. De meest voorkomende redenen om te trainen met de elastieken is: voor blessurepreventie, flexibiliteit en mobiliteit verbetering, kracht-/weerstandstraining en omdat het een handig alternatief is voor trainingsmateriaal thuis of in de sportschool.

Ook bij krachttraining worden resistance bands toegepast om bijvoorbeeld oefeningen met halters en het lichaamsgewicht lichter te maken. Maar ook om oefeningen met halters en het lichaamsgewicht zwaarder te maken. Bovendien zijn resistancen bands een perfect alternatief voor halters en krachttraining apparaten.

De resistance band kan worden gebruikt om de oefening zwaarder te maken, maar is ook te gebruiken om een beweging juist makkelijker te maken. Bijvoorbeeld als je een chin-up of pull-up doet, kun je deze ter ondersteuning gebruiken. Veel beginnende sporters kunnen zich namelijk niet in één keer optrekken. Door de resistance bands aan de optrekstang te bevestigen en het elastiek onder je rug door te lussen, maak je de oefening lichter en kun je deze gemakkelijker uitvoeren. Door steeds meer herhalingen te doen en uiteindelijk steeds zwaardere weerstandsbanden te gebruiken, waardoor je progressie boekt. Uiteindelijk kun je de pull-ups zelfstandig uitvoeren zonder dat je daar extra ondersteuning voor nodig hebt.

Training resistance band

Je kunt ook kiezen om te trainen met mini resistance bands. Dit is een mini variant van de resistance band. Mini banden zijn perfect voor warming-up, revalidatie en als aanvulling op de krachttraining. Mini resistance bands zijn geschikt voor het trainen van zowel het bovenlichaam als het onderlichaam. Minibands zijn verkrijgbaar in vijf verschillende weerstanden en ook in een complete mini resistance band set. Net zoals de grotere resistance band is ook de mini resistance band gemaakt van natuurlijke latex rubber. Hierdoor heeft de mini resistance band een langere levensduur dan soortgelijke banden.

Wanneer je net begint met het trainen met resistance banden, denk je wellicht dat je aan één band genoeg hebt. In de praktijk blijkt één band meestal niet voldoende te zijn. Dit heeft te maken met dat je meestal verschillende oefeningen doet, maar ook met de toename van je kracht. Om steeds sterker te worden en resultaten te blijven boeken, moet het weerstandsniveau waarmee je traint omhoog of omlaag. Een complete resistance band set is voor veel mensen een prima optie. Je kunt de banden perfect gebruiken voor het trainen van pull ups en dan is het fijn als je met een steeds lichtere weerstand kunt trainen, zodat je uiteindelijk helemaal zelf je pull up kunt doen. Resistance band kopen is dus voordelig en maakt het sporten nog leuker.

Wanneer je veel traint met een resistance band, zul je ze uiteindelijk moeten vervangen. Zelfs bij goede elastieken kun je slijtage niet voorkomen. Slijtage kun je beperken door regelmatig van resistance band te wisselen, ze in te poederen met talkpoeder en door ze nooit in de knoop te laten zitten. Talkpoeder beschermt de elastieken tegen vocht. Als de resistance band in contact komt met zweet, kun je het elastiek afnemen met een vochtige theedoek en vervolgens afdrogen. Belangrijk is dat je ze nooit in de zon laat liggen. Hierdoor wordt het elastiek kwetsbaarder en is er eerder kans op slijtage. Wij raden aan de elastieken regelmatig te controleren op slijtage sporen, bijvoorbeeld verkleuring. Hierdoor kun je de resistance bands langer en veiliger gebruiken.

Veelgestelde vragen

Wat is een resistance band?

Een resistance band is een elastische weerstandsband waarmee je veel verschillende fitness en revalidatie oefeningen kunt doen. Met een resistance band train je je lichaam niet alleen op kracht en balans, maar juist ook op flexibiliteit en lenigheid. Het trainen met resistance bands is zeer simpel, je hebt namelijk naast de resistance band alleen de zwaartekracht en je eigen lichaam nodig. Een resistance band is veelzijdig en geschikt voor zowel de beginnende sporter als de gevorderde sporter. Dit komt onder andere door het feit dat resistance bands in veel verschillende weerstanden verkrijgbaar zijn. Variërend van een lichte weerstand voor revalidatie en therapie tot een (zeer) zware weerstand voor intensieve fitness en krachtsport. Door te kiezen voor een complete resistance band set kun je jouw fitness training geleidelijk opbouwen, en ook afwisselend en uitdagend blijven houden. Je kunt een resistance band overal gebruiken: binnen en buiten, in de sportschool, bij de fysiotherapeut of personal trainer en natuurlijk ook thuis of onderweg. Wist je dat je gemakkelijk een full body workout met een goede resistance band set kunt doen? Online kun je zeer veel verschillende resistance band fitness oefeningen vinden waarmee je jezelf en anderen kunt blijven uitdagen.

Welke soorten goede resistance band zijn er?

Er zijn verschillende soorten goede resistance bands. De beste resistance band kopen kan in verschillende soorten, weerstanden, kleuren, maten en merken. De meeste gebruikte resistance band is de platte latex oefenband die in los verpakte stukken met lengtes van 1,5 tot 2,5 meter worden aangeboden en daarnaast op extra voordelige grote rollen die je zelf op de gewenste lengte kunt knippen. Ook kun je kiezen voor een complete resistance band set met opeenvolgende weerstanden waarmee je jouw fitness training goed kunt opbouwen en uitdagend blijft houden. Naast de resistance oefenband kun je kiezen voor resistance tubes met handvat, mini resistance bands en powerbands. De weerstanden van resistance bands zijn meestal opgebouwd uit de volgende kleuren: geel is Licht, rood is Medium, groen is Zwaar, blauw is Extra zwaar en zwart is Zeer zwaar.

Waarom de beste resistance band kopen bij MediPreventie?

Wij bieden een compleet en uitgebreid assortiment van de beste resistance band aan en leveren zeer snel. Kijk naast resistance band ook naar resistance tubes, complete resistance band sets, mini resistance bands en powerbands. Kies voor de beste resistance band met een professionele kwaliteit van goede merken zoals Body-Band, Thera-Band en Moves band. Resistance bands geschikt voor professionals en consumenten. Ook voor ander oefenmateriaal voor fitness, fysiotherapie en revalidatie ben je bij ons op het goede adres. Op werkdagen voor 16 uur besteld? Dan ontvang je jouw bestelling morgen al in huis!

Welke resistance band fitness oefeningen zijn er?

Met een resistance band kun je diverse fitness- en revalidatie oefeningen doen gericht op verschillende spiergroepen. Een resistance band is erg makkelijk mee te nemen waardoor je ook in de sportschool, op het werk, onderweg of op vakantie met de resistance band traint. Heb je een blessure? Dan kun je je fysiotherapie oefeningen gecontroleerd uitvoeren met een resistance band. Wil jij meer kracht? Dan kun je de resistance band inzetten om verschillende fitness oefeningen uit te voeren met een resistance band met een zwaardere weerstand. Gebruik resistance bands om spiergroepen van je borst en romp, armen, schouders, rug en benen te trainen. Resistance bands zijn ook perfect voor een complete full body workout en core stability training.

Hoe gebruik je resistance bands en tubes?

Resistance band en tubes kunnen erg makkelijk door iedereen en overal worden gebruikt. Zo kun je een resistance band bevestigen aan verschillende plekken. Denk bijvoorbeeld aan een deur, hek of paal. Maar je kunt er ook voor kiezen om de resistance band tussen je benen of armen te spannen. Zo train je met je eigen kracht en lichaam. Bind de fitness band bijvoorbeeld tussen je bovenbenen tijdens een squat. Je kunt de resistance bands bijna overal gebruiken. Thuis, op kantoor, onderweg, in de sportschool of bij de fysiotherapeut.

Welke resistance band heb ik nodig?

Het type resistance band dat je kiest, dien je te bepalen op basis van het soort training en de weerstand die je tijdens de training of oefening wilt. Zo wordt een resistance band met weinig weerstand ingezet bij wat makkelijkere en lichtere oefeningen voor bijvoorbeeld revalidatie en beginnende sporters. Een resistance band met meer weerstand kan perfect worden ingezet voor trainingen om meer kracht op te bouwen voor gevorderde sporters en krachtsport. Het is aan te raden om te kiezen voor meerdere opeenvolgende weerstanden of een complete resistance band set zodat je de training goed kunt opbouwen en blijven afwisselen.

meld u aan
Op dehoogteblijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief
Facebook Twitter Google+