• Bel met MediPreventiePersoonlijk en deskundig advies
  • Leverbelofte van MediPreventieVoor 16 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 99 euroGratis verzending vanaf €99,-
MediPreventie [email protected] +31 (0)74-2911110
4.7 14442
0 Winkelwagen
0
Type Trainingsmateriaal
  1. TrainingshoedjesTrainingshoedjes
  2. Pionnen voetbalPionnen voetbal
  3. SpeedladderSpeedladder
  4. Agility materiaalAgility materiaal
Trainingsmateriaal

Trainingsmateriaal

Trainingsmateriaal kopen voor verschillende sporten. Betaalbare en kwalitatieve trainingsmaterialen voor zowel binnen als buiten gebruik. Maak de training gevarieerder en effectiever met trainingsmaterialen. Geschikt voor diverse takken van sport. Deze trainingsmaterialen worden gebruikt door sportverenigingen, trainers en voor thuis gebruik. Kijk ook in ons uitgebreide assortiment naar professionele sportartikelen van diverse merken.

11 product(en)

Sorteer op:

11 product(en)

Sorteer op:

Pionnen kopen

Pionnen kopen kan in diverse soorten, afmetingen, kleuren en is zelfs in sets verkrijgbaar. Pionnen kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden om een parcours uit te zetten voor bijvoorbeeld voetbal en andere sporten. Trainingsmateriaal kopen kan in verschillende merken: Cawila, Mambo Max en MediPreventie. Het trainingsmateriaal uit ons assortiment is multifunctioneel en van uitstekende kwaliteit. Bekijk ons brede en uitgebreide assortiment voor overig oefenmateriaal. Koop bij ons functioneel trainingsmateriaal voor de beste prijs!ventie.

Als sportvereniging, trainer of fysiotherapeut wil je natuurlijk optimaal trainen. Maak het leuker, gevarieerder en gemakkelijker door te trainen en te oefenen met verschillende trainingsmaterialen. Uiteraard kun je trainingsmaterialen ook uitstekend thuis gebruiken voor diverse doeleinden. Bijvoorbeeld tijdens het buitenspelen, pionnen of andere sportartikelen maken het buitenspelen extra leuk. Naast therapeuten en thuisgebruik is ons trainingsmateriaal ook erg populair onder basisscholen en middelbare scholen. Dit wordt toegepast bij lessen als Lichamelijke Opvoeding (LO) of Bewegen, Sport en Maatschappij (BSM).

Trainingsmateriaal voor snelheidstraining

Een effectief soort trainingsmateriaal is een speedladder. Ook wel loopladder genoemd. Deze speedladder dwingt sporters om hun voeten snel in en uit de vakken te bewegen. Het is een perfect trainingsmiddel om het spier- en zenuwstelsel te stimuleren. Door te trainen met de speedladder moet er een snelle impuls van de spieren naar het zenuwstelsel gaan en dient er een snelle terugkoppeling terug te komen. Door het zenuwstelsel te prikkelen en meer te trainen, zorg je er voor dat sporters steeds sneller gaan bewegen. 

Snel voetenwerk en het juist neerzetten van de voeten is een belangrijke factor voor welke sport dan ook. Het belangrijk om een goede controle over je voetenwerk te hebben om zo ook de juiste controle over je lichaam te hebben. De beweging van je lichaam begint in je hersenen. Het signaal om je voeten te bewegen moet dus vanuit je hersenen helemaal naar je voeten worden doorgegeven aan je spieren. Dit signaal gaat dan weer vanuit je hersenen naar het centrale zenuwstelsel. Hoe sneller de snelheid waarmee het signaal kan worden doorgegeven, hoe sneller je kunt reageren. Deze voetbal ladder is uitstekend te combineren met ander trainingsmateriaal.

Fitness Hoepel kopen

Hoepelen is al heel lang een populair trainingsonderdeel. Al in het oude Egypte speelden kinderen met hoepels. Tegenwoordig is de hoepel ook zeer populair als trainingsmateriaal. Wist je dat je met een uur hoelahoepen tot wel 400 kilocalorieën verbrandt. Positieve effecten van hoepelen is dat het je buik, rug en billen versterkt. Daarnaast neemt je taille af en verbeter je je rompstabiliteit. Onze kleurrijke en stevige coördinatie hoepels zijn gemaakt van kwalitatief hoogwaardig polyethyleen. De hoepels zijn verkrijgbaar in een diameter van 50 centimeter en in een diameter van 70 centimeter. Ze zijn verkrijgbaar in vier verschillende kleuren. 

Er zijn geen negatieve gevolgen die je kunt krijgen van hoepelen. Toch raden wij af om na de zwangerschap te hoepelen. Volgens artsen kunnen vrouwen tot minstens drie maand na de bevalling beter niet gaan hoepelen. Bij een keizersnede is dit maximaal 6 maand wachttijd. Voorafgaand aan de zwangerschap is het natuurlijk een ideale trainingsmiddel.

Veel mensen denken dat (sport) hoepels en hoelahoeps hetzelfde zijn. Dit is niet het geval! Ons trainingsmateriaal bevat geen hoelahoeps, maar alleen de bekende sport hoepels. Naast Cawila pionnen kopen zijn ook de hoepels zeer populair van dit bekende sport merk. Het trainingsmateriaal van Cawila is zeer sterkt, relatief laag van prijs en is erg veelzijdig. Naast het trainingsmateriaal van Cawila, hebben wij ook trainingsmateriaal van MediPreventie. Zoals Balansegels, Markeringshoedjes en Speedladders. 

Diverse trainingsmaterialen nodig

Wist je dat bijna de helft van de kinderen te weinig beweegt? Dit blijkt uit onderzoek van Onderwijsraad en de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving. Het landelijk beleid en geeft onvoldoende sturing aan Sport en Bewegen op school. Het is nodig om meer aandacht te besteden. Plezier in bewegen is hierbij essentieel. De gekleurde en verschillende soorten aan trainingsmateriaal kan daarbij helpen. Wist je dat pionnen kopen al heel veel kan toevoegen aan de sportles? Zet een parcours uit voor een estafette of voetbal training.

Tegenwoordig zitten ook kinderen steeds vaker met hun mobiel. Ze gaan minder vaak naar buiten. Erg zonde, want wanneer je op jonge leeftijd plezier ervaart in het sporten, ontwikkel je sneller een actieve leefstijl. Scholen kunnen bijvoorbeeld samenwerken met sportverenigingen om een nog interessantere en leukere training te creëren. Sport en bewegen is een erg vanzelfsprekend onderdeel van het onderwijs. Het is een kleine investering voor de school om divers trainingsmateriaal aan te schaffen. Maar de kinderen hebben er veel plezier aan. 

Zoals algemeen bekend, is voetbal de populairste sport in de wereld en dus ook in Nederland. Natuurlijk hebben wij al het voordeligste aanbod aan sportmaterialen, maar sinds de zomer van 2019 verkopen wij ook Derbystar voetballen. Dit zijn dé Eredivisie, Eerste divisie en overige divisie voetballen in Nederland. Wij bieden ze aan voor jong en oud, voor training en wedstrijd en met IMS- of FIFA-keurmerk. Wil je tijdens de wedstrijd of training de allerbeste voetballen gebruiken? Dan zit je bij de Derbystar voetballen helemaal goed.

Trainingsmateriaal honden

Wist je dat je dit trainingsmateriaal ook kunt kopen om honden te trainen? Bijvoorbeeld voor speelse activiteiten, puppy training, maar ook om ze op commando wat te laten doen. Jong of oud, elke hond is te trainen, alleen heb je voor sommige honden wat meer geduld nodig. Een puppy training geven is natuurlijk een stuk makkelijker dan aan volwassen honden. Hoe jonger de hond is, hoe sneller je resultaten zal zien. Het is daarom raadzaam om aan training met de puppy te beginnen op jonge leeftijd.

Denk aan het trainingsmateriaal zoals de hoepels of pionnen. Dit is erg leuk voor de honden als agility- en behendigheids- training. Honden worden ook getraind voor gehoorzaamheidstrainingen. Deze training wordt meestal gestart na een puppycursus of op latere leeftijd, zoals bijvoorbeeld bij asieldieren of oudere dieren die je adopteert. Het doel hierbij is een goede verhouding tussen baas en hond te bereiken of te behouden. Wanneer dit lukt en de hond je gehoorzaamt, zal de hond zich op een sociale en prettige manier weten te gedragen. Dit is van belang voor het welzijn van de hond én de baas!

Trainen met jou eigen hond versterkt de relatie tussen de  hond en de baas en kan zelfs in sommige gevallen gedragsproblemen voorkomen. Daarnaast is het natuurlijk extra leuk om op een actieve en speelse manier met je hond bezig te zijn. 

Voor advies over trainingsmateriaal, pionnen kopen of overige artikelen, kun je contact opnemen met onze klantenservice. 

meld u aan
Op dehoogteblijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief
Facebook Twitter Google+