• Bel met MediPreventiePersoonlijk en deskundig advies
  • Leverbelofte van MediPreventieVoor 16 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 99 euroGratis verzending vanaf €99,-
MediPreventie [email protected] +31 (0)74-2911110
4.7 17927
0 Winkelwagen
0
Type Trainingsmateriaal
  1. TrainingshoedjesTrainingshoedjes
  2. Pionnen voetbalPionnen voetbal
  3. SpeedladderSpeedladder
  4. Agility materiaalAgility materiaal
Trainingsmateriaal

Trainingsmateriaal

Trainingsmateriaal zie je op ieder sportveld. Met trainingsmaterialen kun je een goede en gevarieerde training geven. Kijk in ons uitgebreide assortiment trainingsmateriaal met een professionele kwaliteit. Alle trainingsmaterialen zijn geschikt voor verschillende sporten zoals voetbal, hockey, tennis en fitness. Combineer trainingsmaterialen ook met andere sportartikelen.

11 product(en)

Sorteer op:

11 product(en)

Sorteer op:

trainingsmateriaal

Trainingspionnen

Trainingspionnen kopen kan in diverse soorten, afmetingen, kleuren en zijn natuurlijk ook als extra voordelige sets trainingspionnen verkrijgbaar. Trainingspionnen kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden om een parcours uit te zetten voor bijvoorbeeld voetbal en andere sporten. Het trainingsmateriaal in ons assortiment is multifunctioneel en van uitstekende kwaliteit. Als sportvereniging, trainer of coach wil je natuurlijk optimaal trainen. Maak het leuker, gevarieerder en gemakkelijker door te trainen en te oefenen met verschillende trainingsmaterialen. Uiteraard kun je trainingsmaterialen ook uitstekend thuis gebruiken voor diverse doeleinden. Bijvoorbeeld tijdens het buitenspelen thuis of op de basisschool. Trainingspionnen en andere trainingsmaterialen maken het buitenspelen extra leuk. Daarnaast is trainingsmateriaal ook erg populair onder basisscholen en middelbare scholen om toe te passen bij lessen zoals Lichamelijke Opvoeding (LO) of Bewegen, Sport en Maatschappij (BSM).

Trainingsmateriaal voor snelheidstraining

Een effectief soort trainingsmateriaal is een speedladder, ook wel loopladder genoemd. Deze speedladder dwingt sporters om hun voeten snel in en uit de vakken te bewegen. Het is een perfect trainingsmiddel om het spier- en zenuwstelsel te stimuleren. Door te trainen met de speedladder moet er een snelle impuls van de spieren naar het zenuwstelsel gaan en dient er een snelle terugkoppeling terug te komen. Door het zenuwstelsel te prikkelen en meer te trainen, zorg je ervoor dat sporters steeds sneller gaan bewegen. Snel voetenwerk en het juist neerzetten van de voeten is een belangrijke factor voor welke sport dan ook. Het belangrijk om een goede controle over je voetenwerk te hebben om zo ook de juiste controle over je lichaam te hebben. De beweging van je lichaam begint in je hersenen. Het signaal om je voeten te bewegen moet dus vanuit je hersenen helemaal naar je voeten worden doorgegeven aan je spieren. Dit signaal gaat dan weer vanuit je hersenen naar het centrale zenuwstelsel. Hoe sneller de snelheid waarmee het signaal kan worden doorgegeven, hoe sneller je kunt reageren. Een speedladder is uitstekend te combineren met ander trainingsmateriaal.

Agiltiy hoepel kopen

Hoepelen is al heel lang een populair trainingsonderdeel. Al in het oude Egypte speelden kinderen met hoepels. Tegenwoordig is de hoepel ook zeer populair als trainingsmateriaal. Wist je dat je met een uur hoelahoepen tot wel 400 kilocalorieën verbrandt? Positieve effecten van hoepelen zijn dat het je buik, rug en billen versterkt. Daarnaast neemt je taille af en verbeter je je rompstabiliteit. Onze kleurrijke en stevige agility hoepels zijn gemaakt van kwalitatief hoogwaardig polyethyleen. De hoepels zijn verkrijgbaar in een diameter van 50 centimeter en in een diameter van 70 centimeter. Ze zijn verkrijgbaar in vier verschillende kleuren. Er zijn geen negatieve gevolgen die je kunt krijgen van hoepelen. Toch raden wij af om na de zwangerschap te hoepelen. Volgens artsen kunnen vrouwen tot minstens drie maand na de bevalling beter niet gaan hoepelen. Bij een keizersnede is dit maximaal 6 maand wachttijd. Voorafgaand aan de zwangerschap is het natuurlijk een ideale trainingsmiddel. Veel mensen denken dat (sport) agility hoepels en hoelahoeps hetzelfde zijn. Dit is niet het geval! Ons trainingsmateriaal bevat geen hoelahoeps, maar alleen de bekende sport agility hoepels. Naast Cawila voetbal pionnen zijn ook de agility hoepels van dit bekende sport merk zeer populair. Het veelzijdige trainingsmateriaal van Cawila is zeer sterk, heeft een professionele kwaliteit en is toch betaalbaar.

Trainingsmaterialen en bewegen

Wist je dat bijna de helft van de kinderen te weinig beweegt? Dit blijkt uit onderzoek van de Onderwijsraad en de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving. Het landelijk beleid geeft onvoldoende sturing aan Sport en Bewegen op school. Het is belangrijk om hier meer aandacht aan te besteden. Plezier in bewegen is hierbij essentieel. De gekleurde en verschillende soorten trainingsmateriaal kan daarbij helpen. Wist je dat het gebruik van simpele trainingspionnen al heel veel kan toevoegen aan de sportles? Zet een parcours uit voor een estafette of voetbal training. Tegenwoordig zitten ook kinderen steeds vaker met hun mobiel. Ze gaan minder vaak naar buiten. Erg zonde, want wanneer je op jonge leeftijd plezier ervaart in het sporten, ontwikkel je sneller een actieve leefstijl. Scholen kunnen bijvoorbeeld samenwerken met sportverenigingen om een nog interessantere en leukere training te creëren. Sport en bewegen is een erg vanzelfsprekend onderdeel van het onderwijs. Het is een kleine investering voor de school om verschillende trainingsmaterialen aan te schaffen. Maar de kinderen hebben er veel plezier van!

Trainingsmateriaal honden

Wist je dat je dit trainingsmateriaal ook kunt kopen om honden te trainen? Bijvoorbeeld voor speelse activiteiten, puppy training, maar ook om ze op commando wat te laten doen. Jong of oud, elke hond is te trainen, alleen heb je voor sommige honden wat meer geduld nodig. Een puppy training geven is natuurlijk een stuk makkelijker dan aan volwassen honden. Hoe jonger de hond is, hoe sneller je resultaten zal zien. Het is daarom raadzaam om op jonge leeftijd aan training met de puppy te beginnen. Denk aan gebruik van trainingsmateriaal zoals de hoepels of pionnen. Dit is erg leuk voor de honden als agility- en behendigheidstraining. Honden worden ook getraind voor gehoorzaamheidstrainingen. Deze training wordt meestal gestart na een puppycursus of op latere leeftijd, zoals bijvoorbeeld bij asieldieren of oudere dieren die je adopteert. Het doel hierbij is een goede verhouding tussen baas en hond te bereiken of te behouden. Wanneer dit lukt en de hond je gehoorzaamt, zal de hond zich op een sociale en prettige manier weten te gedragen. Dit is van belang voor het welzijn van de hond én de baas! Trainen met jouw eigen hond versterkt de relatie tussen de hond en de baas en kan zelfs in sommige gevallen gedragsproblemen voorkomen. Daarnaast is het natuurlijk extra leuk om op een actieve en speelse manier met je hond bezig te zijn.

Veelgestelde vragen

Wat is trainingsmateriaal?

Met trainingsmateriaal kun je als trainer of coach een goede en gevarieerde training geven. Trainingsmaterialen zoals bijvoorbeeld trainingshoedjes en trainingspionnen zie je op ieder sportveld en zijn geschikt voor verschillende sporten zoals voetbal, hockey, tennis en fitness. Door het gebruik van geschikte trainingsmaterialen worden trainingen veelzijdiger en blijven spelers beter gemotiveerd. Met trainingsmateriaal kun je coördinatievermogen, balans, snelheid en uithoudingsvermogen trainen. Train effectief, gemakkelijk en praktisch met behulp van trainingsmateriaal!

Welke soorten trainingsmateriaal zijn er?

Met trainingsmaterialen leid je de trainingen voor teamsporten in goede banen en zorg je ervoor dat je team successen kan behalen in bijvoorbeeld een wedstrijd of toernooi. Voorbeelden van veel gebruikte trainingsmaterialen zijn trainingshoedjes, trainingspionnen, trainingsladders en agility materiaal. Trainingsmaterialen zijn enorm veelzijdig en daardoor geschikt voor veel verschillende oefeningen en bijna alle sporten.

Waarom trainingsmateriaal kopen bij MediPreventie?

Wij bieden een compleet assortiment van het beste trainingsmateriaal en leveren zeer snel. Bij MediPreventie trainingsmateriaal kopen betekent dat je kiest voor een professionele kwaliteit en een goede prijs. In ons uitgebreide assortiment vind je veel verschillende soorten trainingsmateriaal zoals trainingshoedjes, pionnen voetbal, speedladders en agility materiaal zoals agility hordes en agility hoepels. Geschikt voor professionals en consumenten. Op werkdagen voor 16 uur besteld? Dan ontvang je jouw trainingsmateriaal morgen al in huis!

meld u aan
Op dehoogteblijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief
Facebook Twitter Google+