• Bel met MediPreventiePersoonlijk en deskundig advies
  • Leverbelofte van MediPreventieVoor 16 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 99 euroGratis verzending vanaf €99,-
MediPreventie [email protected] +31 (0)74-2911110
4.7 17468
0 Winkelwagen
0
Type Sportverzorging
  1. KinesiotapeKinesiotape
  2. SporttapeSporttape
  3. Underwrap tapeUnderwrap tape
  4. ZwachtelZwachtel
  5. SpierbalsemSpierbalsem
  6. Hot cold packHot cold pack
Hot cold pack

Hot cold pack

Gebruik een hot cold pack voor het effectief koelen of verwarmen van de spieren. Een hot cold pack wordt ook wel een coolpack of ice pack genoemd. Met deze hot cold packs kun je de spieren gericht koelen en verwarmen. Een hot cold pack is zeer geschikt voor het behandelen van een acute blessure of voor het verlichten van de pijn. Kijk ook naar andere producten voor het behandelen van blessures zoals sporttape, underwrap tape, kinesiotape, een zwachtel en spierbalsem.

1 - 16 van 18 producten

Sorteer op:

1 - 16 van 18 producten

Sorteer op:

hot cold pack

Coldpack

De hot cold pack van Torex is een sleeve voor bijvoorbeeld de arm, elleboog, knie, pols en hand. Dit hot cold pack heeft een makkelijk roll-on systeem en is geschikt voor warmte- en koude behandeling. Bekijk ons uitgebreide assortiment hot cold packs hieronder. De hoogwaardige hot cold packs en de coolpack van Torex zijn zeer geschikt voor het behandelen van blessures. Deze coldpacks worden geleverd met een praktische compressie sleeve. Bovendien bevatten deze packs een uniek en gepatenteerd roll-on systeem. Je brengt eerst een compressie sleeve aan op bijvoorbeeld de arm en vervolgens schuif je het hot cold pack over de sleeve heen. De coolpack van Torex geeft goede dekking van de blessures en blijft op de juiste plek zitten door de sleeve.

Is jouw arm of been na een operatie of zware blessure voorzien van een gipsverband, zwachtel of een ander drukverband dat niet nat mag worden? Overweeg dan om een gipshoes te gebruiken zodat je wel handig en praktisch kan blijven douchen en om te voorkomen dat je been of arm nat wordt. In combinatie met het gebruik van een hot cold pack zal het gebruiken van goede douchehoes indirect positief bijdragen aan jouw herstel en algehele welbevinden.

De ice pack wordt geleverd met een isolerende sleeve en een gebruikersinstructie. De sleeve zorgt voor meer comfort en gaat bevriezingsverschijnselen tegen. Deze ice pack van Torex is bovendien herbruikbaar. Door de kwaliteit van de materialen blijft de hot cold pack bij een gebruik als ice pack zeer comfortabel en zacht. Een ice pack of een coolpack is in verschillende maten beschikbaar. De Torex ice pack kopen kan in de maten Medium, Large en Extra large. Het hot cold pack is gemaakt van polyurethaan en is van goede kwaliteit. Het koelen kan in de koelkast of de vriezer. Je kunt de isolerende compressie sleeve op de blessures schuiven. Zo blijft de ice pack op de juiste plaats zitten. Zorg ervoor dat je de juiste hot cold pack maat hebt en deze niet te strak zit zodat de bloedcirculatie wordt afgeknepen. Je moet makkelijk een tot twee vinger tussen de coolpack en de huid kunnen schuiven.

Een ice pack kopen kan als wegwerp kompres of herbruikbaar kompres. Wij verkopen alleen de herbruikbare packs, omdat deze minder schade toebrengen aan het milieu. Ze worden veelal gebruikt bij pijn of zwellingen. Ze zijn gevuld met gel waardoor het pack langdurig warm of koud blijft. De gel of de parels blijven zacht, waardoor het coolpack comfortabel en flexibel is en blijft. Door de flexibiliteit vormt het coolpack zich naar het lichaamsdeel. Het koelen van bijvoorbeeld een wond kan het herstel bevorderen. Een coolpack is geschikt voor verschillende soorten pijnbestrijding: zoals hoofdpijn, spierpijn of kiespijn. Koop bij ons een coolpack, ice pack of hot cold pack voor een voordelige prijs.

Veelgestelde vragen

Wat zijn hot cold packs?

Hot cold packs worden gebruikt als hot pack of warmtepakking voor het gericht verwarmen van spieren of delen van het lichaam. Na een inspanning of acute blessure worden hot cold packs toegepast als coolpack of ice pack om de spieren juist te koelen zodat de spieren tot rust komen en zich goed kunnen herstellen. Een hot cold pack is dus een ideale combinatie van een hot pack en ice pack in één waardoor je dus geen losse warmtepakking en een losse ice pack hoeft aan te schaffen.

Welke soorten hot cold packs zijn er?

Je kunt kiezen voor instant hot cold packs die geschikt zijn voor eenmalig gebruik. Beter is om te kiezen voor herbruikbare hot cold packs die je veel vaker kunt gebruiken. Er zijn enorme verschillen in kwaliteit tussen cold hot packs. Een goedkopere ice pack en hot pack hebben in de praktijk vaak als nadeel dat ze minder goed koelen of verwarmen en bovendien minder lang meegaan. Een herbruikbare hot cold pack met een professionele kwaliteit is dan een betere investering waarmee je langer en effectief jouw spieren en gewrichten kunt blijven koelen of verwarmen. Hot cold packs zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Je kunt kiezen voor een kleinere cold hot pack voor het behandelen van bijvoorbeeld vingers en handen. Voor grote lichaamsdelen zoals de rug en bovenbenen is een groter formaat hot cold pack beter geschikt. Er zijn ook speciale ice packs en hot packs in de vorm van een sleeve die je rondom armen, knieën en benen kunt gebruiken. Kijk ook naar de cold hot packs die specifiek geschikt zijn als ice pack en warmtepakking voor de nek en schouders.

Waarom hot cold packs kopen bij MediPreventie?

Wij bieden een compleet en uitgebreid assortiment van de beste ice packs en hot packs aan en leveren zeer snel. De herbruikbare hot cold packs in ons assortiment zijn van uitstekende kwaliteit waardoor je er lang plezier van hebt. Onze hot cold packs zijn geschikt voor gebruik door professionals en consumenten. Daarnaast kun je bij ons terecht voor kinesiotape, sporttape, underwrap tape of een zwachtel. Voor het verwarmen en koelen van de spieren kun je ook kijken naar goede massage olie en de beste spierbalsem van betrouwbare merken zoals Toco-Tholin, Chemodol en FIT sportbalsem. Op werkdagen voor 16 uur besteld? Dan ontvang je jouw bestelling morgen al in huis!

Hoe kun je een cool pack en hot pack gebruiken?

Je kunt een coolpack of ice pack eenvoudig koelen in de vriezer of het vriesvak van de koelkast. Een hot pack verwarmen doe je in de magnetron of warm water. Als de hot cold pack eenmaal op de gewenste temperatuur is gekomen, dan blijft die temperatuur voor ongeveer twintig tot dertig minuten aanhouden. Gebruik een cold hot pack niet direct op de huid maar doe er ter bescherming van de huid een dunne doek tussen. Ook kun je een overtrekje over de ice pack of hot pack heen doen. Raadpleeg ook altijd van te voren de gebruikershandleiding, zodat je goed weet hoe je de cold hot pack moet gebruiken.

meld u aan
Op dehoogteblijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief
Facebook Twitter Google+