• Bel met MediPreventiePersoonlijk en deskundig advies
 • Leverbelofte van MediPreventieVoor 16 uur besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf 99 euroGratis verzending vanaf €99,-
MediPreventie [email protected] +31 (0)74-2911110
4.7 17742
0 Winkelwagen
0
Type Badkamer hulpmiddelen
 1. WandbeugelWandbeugel
 2. DouchestoelDouchestoel
 3. Bad douche hulpmiddelenBad douche hulpmiddelen
 4. GipshoesGipshoes
Gipshoes
Selectie verfijnen
Merk
 1. Able2 (10)
Prijs
€ 0 € 17 € 0 tot € 17

Gipshoes

Een gipshoes of douchehoes is de perfecte oplossing als je een been, onderbeen, voet of arm in het gips hebt en toch wilt blijven douchen. Gips of een verband mag natuurlijk niet nat worden. Met een waterdichte douchehoes kun je gewoon genieten van een douche. Er zijn speciale gipshoezen voor volwassenen en kinderen, denk hierbij aan een douchehoes been, douchehoes onderbeen, douchehoes arm of gipshoes voet. Kijk ook naar andere badkamer hulpmiddelen zoals een wandbeugel, douchestoel of andere bad douche hulpmiddelen.

10 product(en)

Sorteer op:
Gipshoes been heel Able2Gipshoes been heel Able2
€ 16,99
Levertijd langer dan 1 week
 • Persoonlijk en deskundig advies

  Persoonlijk en deskundig advies

 • Beoordeling

  Klanten beoordelen ons als Uitstekend

 • Leverbelofte

  Vóór 16 uur besteld morgen in huis

10 product(en)

Sorteer op:

gipshoes

Gipshoes arm

Wanneer je een gebroken arm of been hebt, wil je natuurlijk graag gewoon kunnen douchen. Gelukkig kan dit dankzij een gipshoes arm, ook wel douchehoes of beschermhoes genoemd. In het ziekenhuis wordt na het zetten van gips vaak aangeraden om een vuilniszak te gebruiken en daar een elastiek omheen te doen. Ook mensen die een infuus gebruiken dat in de arm is geplaatst, willen graag een douchehoes die de arm droog houdt. Een gipshoes arm wordt ook gebruikt bij verwondingen die moeten afgeschermd voor water en zeep. Je kunt dan denken aan pleisters, verbanden, bandages et cetera.

We bieden verschillende soorten gipshoezen aan van Able2. Het is de prettige vervanging van de plastic zak, zoals mensen deze thuis gebruiken. Het is een stevige plastic zak, maar het is niet bestand tegen het blijven haken achter iets scherps, dan zal deze gipshoes kunnen scheuren. De gipshoes bestaat dus uit een zak met daaraan vast een plastic ring met een rubberen rand. Deze rand is elastisch waardoor deze goed afsluit op arm, been of voet. Je trekt de douchehoes eerst omhoog en daarna weer een stukje naar beneden. Zo zal het rubber naar de buitenkant steken en afsluiten voor water.

Het zijn zeer betaalbare gipshoezen en ze zijn er voor arm, been en voor volwassenen en kinderen. We adviseren de gipshoezen voor korte duur te gebruiken, een week of drie tot zes. Dat is de tijd dat gips gemiddeld wordt gedragen. De hoes is spatwaterdicht: je kunt er dus prima mee douchen. Hij is echter niet geschikt om mee in bad te gaan of te zwemmen, daarvoor is hij niet voldoende waterdicht.

Veelgestelde vragen

Wat is een douchehoes of gipshoes?

Een douchehoes of gipshoes is de perfecte oplossing als je een been of arm in het gips hebt en toch wilt blijven douchen. Gips of een verband mag natuurlijk niet nat worden. Met een douchehoes kun je gewoon genieten van een heerlijke douche. Heb je een operatie gehad of een arm of been gebroken? Dan is de kans groot dat je gips of een gipsverband krijgt om de vergroeide of gebroken botten weer in de juiste houding te zetten. Door gebruik te maken van een douchehoes of gipshoes wordt je gips niet vochtig en raakt je huid niet geïrriteerd. De douchehoes is spatwaterdicht: je kunt er dus prima mee douchen. De gipshoes is echter niet geschikt om mee in bad te gaan of te zwemmen. Daarvoor is de douchehoes niet voldoende waterdicht. We adviseren om een douchehoes of gipshoes voor korte duur te gebruiken, een week of drie tot zes. Dat is de gemiddelde periode om gips of een gipsverband te dragen.

Hoe kan ik een douchehoes of gipshoes gebruiken?

Een goede douchehoes kun je gemakkelijk aantrekken en weer uittrekken. Dit komt door de kunststof rand aan de bovenkant van de gipshoes. Hierdoor heb je goed houvast bij het aantrekken en uittrekken van de douchehoes. In deze stevige kunststof rand van de gipshoes zit een zachte elastische kunststof ring die waterdicht om het been of de arm sluit. Deze combinatie van de stevige rand en zachte elastische ring zorgt ervoor dat de douchehoes eenvoudig over het gips of gipsverband is aan te trekken en het been of de arm spatwaterdicht afsluit. Je trekt de douchehoes eerst omhoog en daarna weer een stukje naar beneden. Zo zal het rubber van de douchehoes naar de buitenkant steken en het been of de arm afsluiten voor water. Na het gebruik van de gipshoes kun je deze met een beetje sop schoonmaken en goed laten drogen, zodat de douchehoes schoon blijft. Lees altijd goed de gebruiksaanwijzing van de douchehoes om optimaal gebruik te maken van de gipshoes.

Waarom een gipshoes kopen bij MediPreventie?

Wij bieden een compleet en uitgebreid assortiment douchehoezen en leveren zeer snel. Daarnaast kun je bij ons ook terecht voor andere hulpmiddelen met een professionele kwaliteit. Kies een voor jou geschikt douchehoes of gipshoes en kijk ook naar andere handige badkamer hulpmiddelen. Of een ergonomisch zitkussen of orthopedisch rugkussen waarmee je comfortabel kunt zitten. Op werkdagen voor 16 uur besteld? Dan ontvang je jouw douchehoes morgen al in huis!

Welke douchehoes of gipshoes heb ik nodig?

Bij het kiezen van een douchehoes of gipshoes is het belangrijk dat je goed nadenkt over de volgende vragen. Welke ledemaat wil ik met de douchehoes beschermen? Kies voor een gipshoes die geschikt voor het been of de arm. Wil je het gips van je been beschermen? Dan kun je kiezen uit een gipshoes been voor het gehele been. Of een douchehoes onderbeen die vanaf net boven de knie beschermt tijdens het douchen. Wil je alleen de voet en, of de enkel beschermen? Kijk dan naar een gipshoes voet. Wil je het gips van je arm beschermen? Dan kun je kiezen voor een gipshoes arm voor de gehele arm. Wil je alleen de hand en, of de pols beschermen? Kijk dan naar een gipshoes hand die vanaf net boven de pols het gips of het gipsverband beschermd. Daarnaast kun je kiezen uit een douchehoes voor volwassenen of een gipshoes speciaal voor kinderen.

meld u aan
Op dehoogteblijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief
Facebook Twitter Google+