Schouder katrol Moves

Normaal € 5,99
Vanaf 10 € 5,79
Vanaf 20 € 5,49

Jouw prijs 5,99

Nu 0% korting!

Voor 16 uur besteld, dinsdag in huis

Gratis verzending vanaf €49
Voor 16 uur besteld, dinsdag in huis
Gratis achteraf betalen (Klarna)
Productnr: 01-400101-1

Deze schouder katrol van Moves is ideaal voor het trainen van schouders en armen. Oefeningen met de schouder katrol bevorderen de mobiliteit en doorbloeding. Schouder katrollen zijn ook perfect voor revalidatie. Bevestig de schouderkatrol eenvoudig aan een deur zodat je direct kunt beginnen. Schouderkoord inclusief uitgebreid boekje met oefeningen.

Lees meer Shape
5+

Meer dan 5 beschikbaar dus morgen in huis

25jaar

Meer dan 25 jaar ervaring en professionele kwaliteit

Voor 16 uur besteld, dinsdag in huis

Gratis verzending vanaf €49
Gratis achteraf betalen (Klarna)

Postnl Ideal Mastercard Klarna Bankcontact Webshopkeurmerk

De schouder katrol van Moves is een ideaal hulpmiddel voor het trainen van de schouders en armen. Schouder katrollen worden vaak gebruikt als iemand last heeft van schouderklachten of gewoon de schouders wil trainen. Schouderklachten kunnen je dagelijkse leven namelijk behoorlijk beperken. Regelmatig trainen met een schouder katrol bevordert de mobiliteit van de armen en stimuleert de doorbloeding. Met de schouder katrol kun je direct aan de slag, ook wanneer je beperkt bent in je mobiliteit, zonder dat je veel te zwaar traint. De schouder stretcher wordt compleet geleverd inclusief een uitgebreid oefenboekje met veel verschillende schouderstretcher oefeningen.

Voordelen schouder katrol Moves

 • De schouder katrol is ideaal voor het trainen van schouders en armen
 • Schouder katrollen zijn perfect voor fysiotherapie en revalidatie
 • Bevordert de mobiliteit van de armen en schouders, en stimuleert de doorbloeding
 • Inclusief uitgebreid oefenboekje met veel verschillende schouderstretcher oefeningen

Wil je een goede schouder katrol kopen? Of het nou is omdat je fysiotherapeut dit je heeft aangeraden. Of omdat je zelf graag met een schouder katrol aan de slag wil, bij ons ben je aan het juiste adres. Deze schouder katrol is een professionele kwaliteit schoudertrainer en krijgt zeer goede beoordelingen. Dit heeft met name te maken met het mechanisme in de schouder katrol. Door het ontwerp van de schouderkatrol en de solide materialen waarvan de schouder katrol gemaakt is, kun je erop rekenen dat jij zonder problemen met de schouder katrol oefeningen aan de slag kunt gaan. Schouder katrollen worden voor veel verschillende oefeningen door fysiotherapeuten en oefentherapeuten gebruikt. Doordat deze schouder katrol geen actieve weerstand biedt, is het schouderkoord een ideaal revalidatiemiddel. Schouder stretcher oefeningen zijn geschikt voor zowel jong als oud. De schouder pully wordt ook veel door cliënten gebruikt om thuis oefeningen te doen als onderdeel van een fysiotherapie behandeling of de revalidatie. De schouder katrol beschikt over ergonomisch gevormde handvatten waardoor je handig met de schouder stretcher kunt oefenen. Het solide koord van de schouder katrol is in de kleur Groen en heeft een lengte van 2 meter zodat je zittend, staand en liggend schouderstretcher oefeningen kunt doen. Je kunt de lengte van de schouder katrol eenvoudig inkorten. De schouderkatrol beschikt ook over zogenaamde 'stoppers' op het koord waarmee je eventueel het bereik van bepaalde oefeningen kunt instellen en markeren.

Moves schouder stretchers

Schouder stretcherUitleg
Schouder stretcher standaard Verstelbare lengte en met stoppers
Schouder stretcher hout Houten handvatten, verstelbare lengte en met stoppers
Schouder stretcher metalen deuranker Houten handvatten, met stoppers en metalen deuranker
Schouder stretcher hand support Voorzien van extra hand support

Met deze schouder katrol kun je zeer gemakkelijk de mobiliteit van de schouders en bovenrug trainen. De schoudertrainer van Moves band is verkrijgbaar in vier verschillende soorten. Deze standaard schouder katrol is ook verkrijgbaar met houten handvatten en met een extra solide metalen deuranker. Daarnaast kun je kiezen voor een schouder katrol met een hand support voor gebruikers met minder knijpkracht in de handen.

Een schouder katrol wordt ook wel een schouder stretcher, schoudertrainer of schouder pulley genoemd. Een schouder koord is een ideaal hulpmiddel voor het vergroten en onderhouden van de beweeglijkheid in de schouders en bovenrug. Deze schouder stretcher is uitermate geschikt om te gebruiken als handtrainer en in combinatie met ander oefenmateriaal. Je kunt hierbij denken aan training en revalidatie thuis of in de fysiotherapiepraktijk. De schouderkatrol kan op iedere gewenste hoogte tussen de deur en het deurkozijn geplaatst worden. Hierdoor kun je met het schouderkoord een gevarieerd trainingsprogramma uitvoeren. Dit stelt je in staat een diversiteit aan oefeningen te doen met een schouderkatrol. Gebruik een schouderkoord om zittend, staand of liggend schouder katrol oefeningen uit te voeren.

Schouder katrol oefeningen

De schouder stretcher wordt compleet geleverd inclusief een uitgebreid oefenboekje. In dit schouder katrol oefenboekje vind je veel verschillende schouder stretcher oefeningen zodat je meteen aan de slag kunt. Het boekje is volledig in kleur uitgevoerd, op handig A5-formaat en bestaat in totaal uit zestien pagina's. Kies uit maar liefst 11 verschillende oefeningen die je zittend, staand of liggend kunt uitvoeren. Gebruik dit praktische oefenboekje in combinatie met een schouder katrol of schouder stretcher tube uit ons assortiment.

 • Armen voorwaarts omhoog met gezicht naar deur (zittend)
 • Armen voorwaarts omhoog met rug naar de deur (zittend)
 • Grote boog zijwaarts omhoog (zittend)
 • Grote boog voorwaarts omhoog (zittend)
 • Buitenwaartse rotatie (zittend)
 • Binnenwaartse rotatie (zittend)
 • Korte boog voorwaarts omhoog (liggend)
 • Grote boog voorwaarts omhoog (liggend)
 • Buitenwaartse rotatie (liggend)
 • Buitenwaartse rotatie (staand)
 • Binnenwaartse rotatie (staand)

Medische uitleg schouder katrol

De wervelkolom, ribben en schouders behoren harmonieus te bewegen. Een storing in een van deze gewrichten heeft invloed op de totale beweging. Met een schouder katrol kun je de beweeglijkheid van de schouder, bovenrug en ribben onderhouden en verbeteren. Het gebruik van een schouderstretcher bereidt het gewricht voor op bewegingstherapie. Bovendien vermindert de schouder stretcher de pijn en worden de resultaten versterkt. Een schouderstretcher of schouderkatrol gebruiken is een belangrijk onderdeel van de behandeling. Hieronder staat een aantal klachten waarvoor je een schouder katrol kunt gebruiken. Als je ergens onder behandeling bent, overleg dan met je arts of fysiotherapeut of een schouder katrol ook voor jou een goede aanvulling is. En welke schouder katrol oefeningen je uit het oefenboekje het beste kunt doen.

 • Ter behandeling van een frozen shoulder (bevroren schouder/ vastzittende schouder)
 • Ter bevordering van de beweeglijkheid in de schouders, armen en de bovenrug
 • Bij bewegingsbeperkingen in de schouders, armen of rug
 • Bij slijmbeursontsteking (bursitis)
 • Gebruik een schouder katrol bij schouderrevalidatie en schoudertraining

Reviews

Pluspunten

 • De schouder katrol is ideaal voor het trainen van schouders en armen
 • Schouder katrollen zijn perfect voor fysiotherapie en revalidatie
 • Inclusief uitgebreid oefenboekje met veel verschillende schouder katrol oefeningen

Related products

Sale
Schouder stretcher katrol

5,99

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

Schouder stretcher tube Licht

7,99

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

Schouder stretcher tube Medium

7,99

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

Schouder stretcher tube Zwaar

7,99

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

Schouderstretcher tube Set 3 stuks

23,89

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

Schouder stretcher hout Moves

10,99

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

Schouder stretcher hand support Moves

16,99

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

Specificaties

Kleur: Groen, Zwart
Lengte : 2 meter
Spiergroepen: Bovenarm, Onderarm, Schouders