• Bel met MediPreventiePersoonlijk en deskundig advies
  • Leverbelofte van MediPreventieVoor 16 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 99 euroGratis verzending vanaf €99,-
MediPreventie [email protected] +31 (0)74-2911110
4.7 17468
0 Winkelwagen
0

Thera-Band

TheraBand is al ruim 40 jaar een hoogwaardig merk bekend om hun fitness elastieken en balanstrainers. Het professionele materiaal is geschikt is voor revalidatie en fysiotherapie. Therabanden zijn fitness elastieken die verkrijgbaar zijn in 5,5 meter en 45 meter. Theraband kopen kan in verschillende weerstandsniveaus en zijn allemaal gemaakt van 100% Latex. De therabanden zijn erg populair onder personal coaches, sportscholen en fysiotherapeuten. Bekijk ons uitgebreide assortiment voor ander geschikt oefenmateriaal of diverse soorten fitness elastiek.

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Thera-Band

TheraBand Flexbar

De FlexBar is een flexibele, duurzame handtrainer met een geribbeld oppervlak voor extra grip tijdens gebruik. Wanneer je de FlexBar buigt en draait, verbeter je je grijpkracht en zorg je voor stabilisatie van de armen. Flexbar van Theraband kopen helpt ook bij het trainen van de polsen, onderarmen en schouders. Uit onderzoek blijkt dat de TheraBand FlexBar een effectief middel is bij het behandelen van bijvoorbeeld een tennisarm.

De Flexbar is verkrijgbaar in vier weerstandsniveaus. De verschillende sterktes van de Flexbar hebben elk een andere diameter. Dit zorgt er voor dat er een gevarieerde training mogelijk is. De lichtere variant van de Flexbar is meer geschikt voor revalidatie en de zwaardere variant is vooral geschikt voor krachttraining. Je hebt keuze uit de onderstaande weerstanden:

  • - Geel - Licht (Diameter : 3,50 cm)
  • - Rood - Middel Zwaar (Diameter : 3,81 cm)
  • - Groen - Zwaar (Diameter : 4,45 cm)
  • - Blauw - Extra Zwaar (Diameter : 5,08 cm)

TheraBand Balance Pads

De Balance Pad TheraBand kopen voor het behoud van evenwicht en een stabielere houding. Deze balanstrainer wordt ingezet voor de verbetering van het evenwicht, houding, proprioceptie en coördinatie. De Balance Pad wordt veel gebruikt voor seniorensport, voor de revalidatie van de rug én voor sport- en fitness doeleinden. De balanstrainer TheraBand is verkrijgbaar in de kleuren Groen, Blauw en Zwart.

De Groene en Blauwe zijn gemaakt van schuim en de Zwarte balanstrainer is een lucht gevuld kussen. De Groene balanstrainer is stevig en daardoor zeer geschikt voor beginners. De Blauwe variant is een stuk zachter, waardoor het gelijk een stukje moeilijker wordt. De Zwarte balanstrainer van TheraBand is gevuld met lucht en daarom meer geschikt voor gevorderde sporters. De Zwarte balanstrainer beschikt over een antisliplaag én een noppenstructuur. Vandaar dat de Zwarte in prijsverhouding net wat duurder is. 

TheraBand resistance bands kopen?

Wanneer je wel eens bij de fysio of sportschool komt, heb je vast wel eens fitness banden gezien. Een fitness band voegt weerstand toe aan een oefening. De extra weerstand kan je helpen om een oefening zwaarder of juist lichter te maken. TheraBand oefeningen met een fitness band, ondersteunen je training, ze zijn betaalbaar, draagbaar en makkelijk op te bergen.

Een voornaamste reden om de TheraBand resistance band te gebruiken is om sterker te worden. Wanneer je de fitness banden uitrekt, creëer je weerstand. Hierdoor wordt de spanning in je spieren verhoogt. Wanneer je beter wilt worden bij het uitvoeren van moeilijke fitness oefeningen, helpt een TheraBand de oefening makkelijker te maken. Je kunt een lus maken van het elastiek of door een rek heen knopen of bevestigen aan een halter. 

Een fitness band van TheraBand wordt vaak gebruikt bij het opwarmen en bij het strekken, voorafgaande aan een work-out. Je kunt er je spieren mee activeren en je kunt je mobiliteit ermee trainen. Ook kunnen TheraBand oefeningen het bewegingsbereik te vergroten. Ideaal dus als je nog niet zo lenig bent en leniger wilt worden. Denk hierbij aan je hamstring trainen. Ga op de vloer liggen, strek één been vooruit en één been in de lucht. Het is dan lastig om niet je handen te gebruiken. Wanneer je een TheraBand om je enkel wikkelt, creëer je een ander soort bewegingspatroon. Je trekt nu vanaf je enkel in plaats van je knie. Hierdoor wordt het bewegingsbereik van de TheraBand oefeningen vergroot. 

Ook wanneer je thuis traint, is de TheraBand ideaal. Bevestig hem aan de trap of wikkel hem om je polsen en enkels.  Zo hoef je niet naar de sportschool en kun je eenvoudig thuis trainen. Theraband oefeningen kunnen makkelijk worden uitgevoerd met de Flexbar en Balance Pads. Wist je dat je de fitness banden zelfs goed kunt combineren met oefeningen met de Balance Pads. Dit is natuurlijk alleen voor de mensen die al meer gevorderd zijn en extra zwaar willen trainen. 

TheraBand elastiek nodig?

Gewichten en fitness banden prikkelen de spieren op verschillende manieren. Maar waarom zou je bijvoorbeeld kiezen voor TheraBand en niet voor de gewichten? Train je met gewichten, dan moet je een gewicht kiezen die j kunt verplaatsen. Na een bepaalde tijd van de oefening wordt de spier dus minder geprikkeld. Met TheraBanden zit dit iets anders. Wanneer je namelijk een oefening doet, wordt het steeds zwaarder. Dit komt door hoe verder je de band uitrekt, hoe zwaarder de weerstand wordt. In het begin is de weerstand dus het laagst en op het einde het hoogst. Het nadeel van een fitness band is dat een lichte band al snel te licht wordt en een zware band voor veel mensen bijna niet te doen is.

Kortom, gewichten geven weinig stimulatie in het midden van de oefening reeks en fitness banden geven minder stimulans in het begin van de oefening. Het toevoegen van elastieken aan je gewichten kan een goede manier zijn om de voordelen van beide te ervaren. Op deze manier stimuleer je de spier extra.

Voor vragen of een van de bovenstaande artikelen, kun je contact opnemen met de klantenservice.

meld u aan
Op dehoogteblijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief
Facebook Twitter Google+