FIT sportbalsem 100 ml

Normaal € 11,69
Vanaf 5 € 11,29
Vanaf 10 € 10,99

Jouw prijs 11,69

Nu 0% korting!

Voor 16 uur besteld, zaterdag in huis

Gratis verzending vanaf €49
Voor 16 uur besteld, zaterdag in huis
Gratis achteraf betalen (Klarna)
Productnr: F.I.T. balsem 100 ml

FIT sportbalsem 100 ml is specifiek ontwikkeld als medisch hulpmiddel voor een snel herstel van blessures. Sportmasseurs en sportverzorgers gebruiken deze FIT spierbalsem voor het behandelen en ter preventie van sportblessures. Deze unieke massagebalsem zorgt voor een sneller herstel na een sportinspanning. FIT balsem bevat een heerlijke (eucalyptus) geur die vrij komt tijdens het aanbrengen van de sportbalsem.

Lees meer Shape
5+

Meer dan 5 beschikbaar dus morgen in huis

25jaar

Meer dan 25 jaar ervaring en professionele kwaliteit

Voor 16 uur besteld, zaterdag in huis

Gratis verzending vanaf €49
Gratis achteraf betalen (Klarna)

PostnlIdealMastercardKlarnaBankcontactWebshopkeurmerk

FIT sportbalsem is ontwikkeld door topmedici en is speciaal voor topsporters en andere sporters. FIT sportbalsem staat voor Fast Injury Treatment en betekent een snelle effectieve behandeling bij blessures. Deze spierbalsem is een medisch hulpmiddel en is perfect voor de behandeling van sportblessures. Ook helpt FIT balsem ter voorkoming van blessures en zorgt deze unieke balsem voor een sneller herstel na de sportinspanning.

FIT spierbalsem wordt aangeraden door fysiotherapeuten, masseurs en sportclubs. De belangrijke bestanddelen die in deze sportbalsem zijn verwerkt bevorderen een snel en effectief herstel bij sportblessures. De effectieve werking van deze warmtebalsem is direct voelbaar op de huid doordat het een unieke structuur en geur heeft.

FIT sportbalsem is uniek omdat deze massagebalsem in combinatie met het tapen gebruikt kan worden. De FIT sportbalsem 100 ml wordt snel en geheel opgenomen door de huid en laat geen vettig laagje achter. Hierdoor werkt het uitstekend als basis voor elastisch tapen met kinesiotape of fixerend tapen met sporttape. Door de goede werking van de spierbalsem in combinatie met een uitstekende hechting met tape, wordt het product erg veel door (sport)masseurs en sportverzorgers, maar ook door fysiotherapeuten gebruikt.

FIT sportbalsem helpt niet alleen bij blessures maar is zeer goed te gebruiken bij spierpijn, artritis, pijn in de onderrug, gewrichtspijn, slijmbeursontsteking of een peesontsteking. Deze speciaal ontwikkelde sportbalsem geeft mede door zijn unieke structuur geen huidirritaite en geen rode vlekken op de huid.

Deze massagebalsem is geschikt voor alle sporters, of je nu een professional of een recreatieve sporter bent. Voor een optimale werking kun je de huid het beste schoonmaken met zeep en warm water. Vervolgens na het afdrogen van de huid deze spierbalsem zachtjes inmasseren. Voor het beste resultaat kun je dit proces bij sportblessures drie tot vier keer per dag herhalen.

Kijk ook naar de producten voor sportverzorging in ons assortiment.

FIT sportbalsem is te gebruiken bij veel soorten pijntjes en sportblessures. Ook werkt het preventief. Het is alleen te gebruiken voor uitwendig gebruik en kan worden toegepast bij:

 • Sportblessures
 • Preventie van blessures
 • Spierpijn
 • Overbelaste spieren
 • In combinatie met massagebehandeling
 • In combinatie met een tapebehandeling
 • Verstuikingen
 • Peesontstekingen
 • Snel herstel na sportinspanning
 • Chronische pijn
 • Artitis
 • Pijn aan onderrug, heup en nek
 • Gewrichtspijn en schouderpijn
 • Slijmbeursontsteking
 • Ischialgiepijn (been)
 • Carpaal tunnel syndroom
 • Fibromyalgiepijnen

Hoe FIT sportbalsem gebruiken?

De huid dient van te voren gereinigd te worden met zeep en warm water. Maak vervolgens de huid handdoek droog en breng de FIT spierbalsem aan op de huid en masseer het zachtjes in totdat het wordt opgenomen in de huid. Herhaal dit drie tot vier maal per dag (ochtend, middag, avond en 1 uur voor het slapen gaan).

Bij gebruik van de spierbalsem wordt aangeraden deze 3 a 4 maal per dag op de huid aan te brengen. Bij letsel waar de huid open is mag geen sportbalsem aangebracht worden. Bij chronische klachten wordt gestart met 3 maal daags de massagebalsem aan te brengen. Het kan onbeperkt worden aangebracht, afhankelijk van de intensiteit van de pijn.

Er zijn bij, tijdens of na het gebruik van de FIT balsem geen bijwerkingen bekend. De spierbalsem dient bewaard te worden op kamertemperatuur (15-20 °C). Ongeopend 3 jaar houdbaar. Na opening maximaal 1 jaar houdbaar.

Wanneer gebruik je geen FIT sportbalsem?
Bij medicijngebruik:
Mocht je op advies van jouw behandelaar al een zalf gebruiken die corticosteroïden of andere stimulantia bevat, dan adviseert F.I.T. International om dit niet te combineren met deze massaegebalsem. Bij geen resultaat kun je in overleg met jouw behandelaar overgaan tot het gebruik van FIT sportbalsem.
FIT sportbalsem is alleen effectief als het op het aangedane gebied wordt toegepast.

Kleine kinderen:
Raadpleeg eerst een arts voor toepassing bij kinderen onder de 12 jaar.

Samenstelling
aqua, gaultheria procumbens, eucalyptus globulus, paraffinum liquidum, glyceryl stearate, turpentine, cetearyl alcohol, menthol, glycerin, sodium cetearyl sulfate, dimethicone, camphor, ethylhexylglycerin, phenoxyethanol, ci 19140, ci 42051, limonene, benzyl alcohol, benzyl benzoate.

Dosering en gebruik
Toepassing:
De huid reinigen met zeep en warm water.
Maak de huid handdoek roog.
Breng FIT sportbalsem aan op de huid en masseer deze zachtjes in totdat deze is opgenomen.
Herhaal dit drie tot vier maal per dag (ochtend/middag/avond/1 uur voor het slapen gaan.

Hoe lang en hoe vaak?
Zowel bij acute als subacute letsels wordt geadviseerd om deze balsem 3-4 maal per dag aan te brengen. Daar waar de huid open is mag men FIT sportbalsem niet aanbrengen, wel eromheen. Chronische klachten kunnen starten met 3 maal per dag en kan eventueel worden teruggebracht naar 2 maal per dag. De balsem kan onbeperkt worden aangebracht, afhankelijk van de intensiteit (niveau) van de pijn.

Mogelijke bijwerkingen
Geen.

Hoe dient FIT balsem bewaard te worden?
Bij kamer temperatuur (15-20 °C). Sluitklep goed afsluiten.

Houdbaarheid
3 jaar in de ongeopende verpakking. Na opening is FIT sportbalsem 1 jaar houdbaar.

Video

Reviews

Pluspunten

 • FIT sportbalsem voor een snel herstel van blessures
 • Professionele spierbalsem die in combinatie met kinesiotape en sporttape gebruikt kan worden
 • Massagebalsem voor professionals en consumenten

Related products

Medische mondkapjes 50 st Type 2 Wit
Medische mondkapjes 50 st Type 2 Wit

5,99

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

Sale
Desinfecterende doekjes Bioclene Swipes 100 st
FIT sportbalsem 500 ml
FIT sportbalsem 500 ml

35,99

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

FIT massage olie 500 ml
FIT massage olie 500 ml

11,99

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

Specificaties

Inhoud: 100 ml
Soort: Sportgel