FIT sportbalsem 500 ml

Normaal € 42,99
Nu voor € 35,99
Vanaf 2 € 34,99
Vanaf 4 € 33,99

Jouw prijs 35,99

Nu 0% korting!

Voor 16 uur besteld, woensdag in huis

Gratis verzending vanaf €49
Voor 16 uur besteld, woensdag in huis
Gratis achteraf betalen (Klarna)
Productnr: F.I.T. balsem 500 ml

FIT sportbalsem 500 ml wordt veel gebruikt door sportverzorgers en sportmasseurs voor een snelle en effectieve behandeling van blessures. Deze spierbalsem van FIT, Fast Injury Treatment wordt als medisch hulpmiddel gebruikt voor een snelle behandeling en herstel van sportblessures. FIT balsem bevat een heerlijke (eucalyptus) geur die vrij komt tijdens het aanbrengen van de massagebalsem.

Lees meer Shape
5+

Meer dan 5 beschikbaar dus morgen in huis

25jaar

Meer dan 25 jaar ervaring en professionele kwaliteit

Voor 16 uur besteld, woensdag in huis

Gratis verzending vanaf €49
Gratis achteraf betalen (Klarna)

PostnlIdealMastercardKlarnaBankcontactWebshopkeurmerk

FIT balsem 500 ml zorgt voor een snelle en effectieve behandeling van blessures. FIT sportbalsem betekent Fast Injury Treatment, een snelle blessurebehandeling. Dit medische hulpmiddel is uitstekend voor het behandelen en voorkomen van sportblessures. Ook zorgt deze balsem van FIT voor een sneller herstel na de sportinspanning.

FIT sportbalsem 500 ml

FIT balsem is uniek omdat deze sportbalsem perfect is in combinatie met tapen. De FIT sportbalsem 500 ml wordt snel en geheel opgenomen door de huid en laat geen vettig laagje achter. Hierdoor werkt het uitstekend als basis voor elastisch tapen met kinesiotape of fixerend tapen met sporttape. Door de goede werking van de spierbalsem in combinatie met een uitstekende hechting met tape, wordt deze massagebalsem erg veel door (sport)masseurs en sportverzorgers, maar ook door fysiotherapeuten gebruikt.

Deze spierbalsem heeft een unieke structuur en geur waardoor de effectieve werking van deze sportbalsem direct voelbaar is op de huid. FIT balsem bevat belangrijke bestanddelen die een snel en effectief herstel bevorderen bij sportblessures. Deze balsem van FIT is het resultaat van een jarenlange studie en onderzoeken van sportblessures bij verschillende sporten. De sportbalsem van FIT is als uniek medisch hulpmiddel ontwikkeld en is speciaal voor professioneel gebruik. FIT balsem is daarom een uitstekend hulpmiddel bij fysiotherapie en massages voor een effectief herstel van de spieren.

FIT sportbalsem wordt aangeraden door fysiotherapeuten, masseurs en sportclubs en is geschikt voor alle sporters, voor professionals én amateurs. Voor het beste resultaat van deze warmtebalsem kun je de huid het beste schoonmaken met zeep en warm water. Na het afdrogen van de huid kun je deze sportbalsem zachtjes inmasseren. Bij blessures kun je dit proces het beste drie tot vier keer per dag herhalen. FIT spierbalsem helpt uitstekend bij blessures maar is ook uitermate goed te gebruiken bij artritis, spierpijn, carpaal tunnel syndroom, pijn in de onderrug, chronische pijn, gewrichtspijn, slijmbeursontsteking of een peesontsteking. Belangrijk is dat deze balsem van FIT geen huidirritatie veroorzaakt en geen rode plekken geeft. De FIT sportbalsem wordt compleet geleverd met pompje zodat je praktisch en en zonder morsen de sportbalsem kunt gebruiken. Daarnaast kun je door de pomp te gebruiken de gewenste hoeveelheid massagebalsem beter doseren.

Kijk ook naar andere producten voor sportverzorging in ons assortiment.

FIT sportbalsem is te gebruiken bij veel soorten pijntjes en sportblessures. Ook werkt het preventief. Het is alleen te gebruiken voor uitwendig gebruik en kan worden toegepast bij:

 • Sportblessures
 • Preventie van blessures
 • Spierpijn
 • Overbelaste spieren
 • In combinatie met massagebehandeling
 • In combinatie met een tapebehandeling
 • Verstuikingen
 • Peesontstekingen
 • Snel herstel na sportinspanning
 • Chronische pijn
 • Artitis
 • Pijn aan onderrug, heup en nek
 • Gewrichtspijn en schouderpijn
 • Slijmbeursontsteking
 • Ischialgiepijn (been)
 • Carpaal tunnel syndroom
 • Fibromyalgiepijnen

Hoe FIT sportbalsem gebruiken?

De huid dient van te voren gereinigd te worden met zeep en warm water. Maak vervolgens de huid handdoek droog en breng de FIT sportbalsem aan op de huid en masseer het zachtjes in totdat het wordt opgenomen in de huid. Herhaal dit drie tot vier maal per dag (ochtend, middag, avond en 1 uur voor het slapen gaan).

Bij gebruik van de FIT balsem wordt aangeraden deze 3 a 4 maal per dag op de huid aan te brengen. Bij letsel waar de huid open is mag geen sportbalsem aangebracht worden. Bij chronische klachten wordt gestart met 3 maal daags de balsem aan te brengen. Het kan onbeperkt worden aangebracht, afhankelijk van de intensiteit van de pijn.

Er zijn bij, tijdens of na het gebruik van de FIT balsem geen bijwerkingen bekend. De balsem dient bewaard te worden op kamertemperatuur (15-20 °C). Ongeopend 3 jaar houdbaar. Na opening maximaal 1 jaar houdbaar.

Wanneer gebruik je geen FIT sportbalsem?
Bij medicijngebruik:
Mocht je op advies van jouw behandelaar al een zalf gebruiken die corticosteroïden of andere stimulantia bevat, dan adviseert F.I.T. International om dit niet te combineren met deze spierbalsem. Bij geen resultaat kun je in overleg met je arts overgaan tot het gebruik van FIT sportbalsem.
FIT sportbalsem is alleen effectief als het op het aangedane gebied wordt toegepast.

Kleine kinderen:
Raadpleeg eerst een arts voor toepassing bij kinderen onder de 12 jaar.

Samenstelling
aqua, gaultheria procumbens, eucalyptus globulus, paraffinum liquidum, glyceryl stearate, turpentine, cetearyl alcohol, menthol, glycerin, sodium cetearyl sulfate, dimethicone, camphor, ethylhexylglycerin, phenoxyethanol, ci 19140, ci 42051, limonene, benzyl alcohol, benzyl benzoate.

Dosering en gebruik
Toepassing:
De huid reinigen met zeep en warm water.
Maak de huid handdoek droog.
Breng FIT sportbalsem aan op de huid en masseer deze zachtjes in totdat deze is opgenomen.
Herhaal dit drie tot vier maal per dag (ochtend/middag/avond/1 uur voor het slapen gaan.

Hoe lang en hoe vaak?
Zowel bij acute als subacute letsels wordt geadviseerd om deze massagebalsem 3-4 maal per dag aan te brengen. Daar waar de huid open is mag men FIT sportbalsem niet aanbrengen, wel eromheen. Chronische klachten kunnen starten met 3 maal per dag en kan eventueel worden teruggebracht naar 2 maal per dag. De balsem kan onbeperkt worden aangebracht, afhankelijk van de intensiteit (niveau) van de pijn.

Mogelijke bijwerkingen
Geen.

Hoe dient FIT balsem bewaard te worden?
Bij kamer temperatuur (15-20 °C). Sluitklep goed afsluiten.

Houdbaarheid
3 jaar in de ongeopende verpakking. Na opening is FIT sportbalsem 1 jaar houdbaar.

Video

Reviews

Pluspunten

 • FIT balsem voor snel en effectief herstel van sportblessures
 • Professionele spierbalsem die in combinatie met kinesiotape en sporttape gebruikt kan worden
 • FIT sportbalsem compleet geleverd inclusief pompje

Related products

Medische mondkapjes 50 st Type 2 Wit
Medische mondkapjes 50 st Type 2 Wit

5,99

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

Sale
Desinfecterende doekjes Bioclene Swipes 100 st
FIT sportbalsem 100 ml
FIT sportbalsem 100 ml

11,69

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

FIT massage olie 500 ml
FIT massage olie 500 ml

11,99

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

Specificaties

Inhoud: 500 ml
Soort: Sportgel