• Bel met MediPreventiePersoonlijk en deskundig advies
  • Leverbelofte van MediPreventieVoor 16 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 99 euroGratis verzending vanaf €99,-
MediPreventie [email protected] +31 (0)74-2911110
4.7 17742
0 Winkelwagen
0
Type Sportbal
  1. VoetbalVoetbal
  2. Fitness balFitness bal
Sportbal

Sportbal

Wij hebben een enorm divers aanbod aan sportballen voor fitness, teamsporten, recreatief gebruik en voor in de zaal. De beste kwaliteit fitness ballen en voetballen vindt je in deze categorie. Hier vind je sportballen voor amateurs, profs, verenigingen, scholen geschikt voor jong en oud. Naast een professionele sportbal kun je bij ons ook terecht voor andere sportartikelen.

2 product(en)

Sorteer op:

2 product(en)

Sorteer op:

Een goede voetbal

Een voetbal is de alleroudste soort sportbal die er is. Wist je dat de alleroudste voetbal uit Egypte komt? Deze sportbal was alleen te licht en dus kon je er niet mee voetballen. Pas in de 19e eeuw kwam er een leren bal, met een rubberen binnenbal. Maar zoals je misschien al wel weet, kwam deze bal geen meter vooruit als het regende. Deze bal zoog al het water op waardoor de bal veel te zwaar werd. Tegenwoordig zijn de voetballen van zulke goede kwaliteit materialen gemaakt dat dit niet meer voorkomt.

Wat betreft de voetballen heeft FIFA heeft een aantal spelregels opgesteld waar de voetbal aan moet voldoen. Dit om te voorkomen dat ieder land zijn eigen sportbal regels heeft en er met interlands verschillende soorten voetballen over de diverse velden rollen. Maar waar moet de voetbal nou aan voldoen? De sportbal moet bolvormig zijn, de bekleding van de bal moet bestaan uit leer of een ander goedgekeurd materiaal, de omtrek van de bal moet liggen tussen de 68 en 71 cm en bij aanvang van de wedstrijd mag de voetbal de 453 gram niet te boven gaan.

Soorten fitness bal

Je hebt er vast ooit wel eens één gezien bij de fysiotherapeut of in de sportschool. Een fitness bal is een grote, elastische rubberen sportbal die je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld het verbeteren van je lichaamshouding tijdens het werk, training van je rug tijdens de zwangerschap of trainen van je evenwicht. De fitnessbal versterkt namelijk je kracht, doordat je meer spieren in moet zetten om je balans te kunnen bewaren. De ideale trainingsballen die je kunt gebruiken voor verschillende doeleinden.

Met trainingsballen kun je op een aantal verschillende manieren de flexibiliteit van je lichaam en je uithoudingsvermogen vergroten. Met behulp van een pilatesbal kan je een heleboel yoga en pilates poses uitvoeren. Dit soort trainingsballen worden ingezet op verschillende werkplekken, omdat ze ervoor zorgen dat je je rug rechter houdt tijdens het werken, terwijl je achter een bureau zit. Deze sportbal is een stuk ergonomischer dan bijvoorbeeld een standaard kantoorstoel die telkens opnieuw versteld moeten worden. De fitnessbal zorgt ervoor dat er tijdens het bewegen van je lichaam, minder druk op je spieren komt, zodat de wervelkolom wordt ontlast. Een zeer fijne bijkomstigheid voor medewerkers die last hebben van rugklachten. Je kunt deze sportbal uiteraard ook thuis gebruiken voor het doen van balans of spier oefeningen.

Aanschaffen sportbal

Wanneer je een sportbal wilt aanschaffen, is het belangrijk dat je voor een goede bal gaat. Of dit nou een voetbal of een fitness bal is. Je moet je nooit zomaar voor de goedkoopste kiezen. Het is namelijk belangrijk dat de bal gemaakt is van goed materiaal. Dit voorkomt sneller slijtage, de sport bal is vaak steviger en veiliger. Goed materiaal betekent dat de sportbal niet snel zijn ronde vorm zal verliezen na gebruik en dat er niet snel scheurtjes in het materiaal zullen ontstaan. Trainingsballen zijn er in zoveel verschillende soorten en maten dat het daarom belangrijk is om eerst van te voren goed te kijken waarvoor je de sportbal wilt gebruiken en wat voor materiaal dan het beste is. Bij een voetbal zijn over het algemeen de populaire merken, vaak ook van betere kwaliteit dan de goedkope merkloze ballen. Kijk bijvoorbeeld naar het merk Derbystar. Dit is een zeer goed bekende sportbal.

Bij fitness ballen ligt dit net een tikkeltje anders. De meeste fitnessballen zijn gemaakt van rubber of vinyl met speciaal Anti Burst materiaal. Dit materiaal is vrij van chemicaliën. Daarnaast heb je ook grote zitballen die gemaakt zijn van extra dik materiaal of gemaakt zijn van latex. Deze trainingsballen zijn driemaal zo sterk als rubberen ballen, maar kosten wel direct enorm veel geld. Daarnaast is er nog een Pindabal. Dit zijn eigenlijk twee fitnessballen aan elkaar.

Volg ons op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van onze nieuwste producten, laatste nieuwtjes en meer!

meld u aan
Op dehoogteblijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief
Facebook Twitter Google+