• Bel met MediPreventiePersoonlijk en deskundig advies
  • Leverbelofte van MediPreventieVoor 16 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 99 euroGratis verzending vanaf €99,-
MediPreventie info@medipreventie.nl +31 (0)74-2911110
0 Winkelwagen

Derbystar

Derbystar is dé officiële wedstrijdbal van de Eredivisie, Eerste Divisie, Tweede en Derde Divisie. Daarnaast zijn ze ook marktleider in het amateurvoetbal en bij de jeugdselecties. Vele topclubs in diverse landen spelen met de kwaliteitsballen van Derbystar. De ballen worden gekenmerkt door cruciale eigenschappen die schuilen achter het design. Ze bepalen de unieke kwaliteit van elke Derbystar bal.

De allereerste Derbystar voetbal werd gemaakt in 1963, door een kleine lederfabriek in Goch, in Duitsland. Er werd net zo lang werk verricht totdat de perfecte ronding van de bal was bereikt. Vanaf het eerste moment stond innovatie en topkwaliteit voorop. Zo kwam ook de naam Derbystar uiteindelijk tot stand: ‘Derby’ verwijst namelijk naar de roots van het bedrijf, begon allemaal in de paardensport, en ‘Star’ staat voor kwaliteit. Bekijk ons ook overig oefenmateriaal voor voetbal.

14 product(en)

Sorteer op:

14 product(en)

Sorteer op:

Derbystar bal

Sindsdien spelen vele topclubs in verschillende landen met de Derbystar bal. Tegenwoordig is Derbystar in Nederland de officiële wedstrijdbal van de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, Tweede en Derde Divisie. Ook bij amateurclubs, jeugdopleidingen en recreatievoetbal is de Derbystar bal zeer populair. Dit is zonder twijfel het beste merk voor voetballen.

Speciaal voor de jeugdelftalen en aller kleinste voetballers, heeft Derbystar voetballen ontwikkeld voor Junioren. Deze voetballen voldoen volledig aan de KNVB-richtlijnen, evenals de andere voetballen. De Derbystar bal Pro Light, deze is te herkennen aan de blauwe panelen. Dit is een lichtgewicht jeugdvoetbal voor C-junioren en D-pupillen. De bal weegt 350 gram en is verkrijgbaar in twee maten. Voor de allerjongsten, de E- en F-pupillen, is er de Pro Super Light. Deze Derbystar bal is te herkennen aan de rode panelen. De bal weegt slechts 290 gram en is ook verkrijgbaar in twee maten.

Voetbal kopen

Voetbal kopen van Derbystar levert veel voordelen op, omdat de kwaliteit altijd erg goed is. Zo zijn vele ballen IMS gekeurd of hebben ze een FIFA keurmerk. Sinds 1995 kent de FIFA deze keurmerken toe aan voetballen die gebruikt worden tijdens interlands. Deze voetballen dienen getest en gecertificeerd te worden. Elke Derbystar bal wordt getest op gewicht, omtrek, bolling, drukverlies, waterabsorptie en vormverandering bij temperatuurverschillen. Een bal die over een van de keurmerken beschikt, voldoet aan alle FIFA-kwaliteitseisen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen deze twee keurmerken: International Matchball Standard (IMS Approved) en FIFA Approved. De FIFA keurmerk is de zwaarste en strengste keurmerk. Deze is vereist bij professionele competities als de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. Ook het IMS-keurmerk garandeert topkwaliteit. Voetbal kopen met het IMS keurmerk wordt ook gebruikt worden bij internationale wedstrijden.

meld u aan
Op dehoogteblijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief
Facebook Twitter Google+