• Bel met MediPreventiePersoonlijk en deskundig advies
 • Leverbelofte van MediPreventieVoor 16 uur besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf 99 euroGratis verzending vanaf €99,-
MediPreventie [email protected] +31 (0)74-2911110
4.7 17483
0 Winkelwagen
0
Derbystar
Selectie verfijnen
Soort voetbal
 1. Jeugdvoetbal (8)
 2. Trainingsbal (6)
Maat voetbal
 1. Maat 4 (2)
 2. Maat 5 (12)
Soort voetbal accessoires
 1. Ballenzak (1)
Prijs
€ 0 € 220 € 0 tot € 220

Derbystar

Derbystar is dé officiële wedstrijdbal van de Eredivisie, Eerste Divisie, Tweede en Derde Divisie. Daarnaast zijn ze ook marktleider in het amateurvoetbal en bij de jeugdselecties. Vele topclubs in diverse landen spelen met de kwaliteitsballen van Derbystar. De ballen worden gekenmerkt door cruciale eigenschappen die schuilen achter het design. Ze bepalen de unieke kwaliteit van elke Derbystar bal.

De allereerste Derbystar voetbal werd gemaakt in 1963, door een kleine lederfabriek in Goch, in Duitsland. Er werd net zo lang werk verricht totdat de perfecte ronding van de bal was bereikt. Vanaf het eerste moment stond innovatie en topkwaliteit voorop. Zo kwam ook de naam Derbystar uiteindelijk tot stand: ‘Derby’ verwijst namelijk naar de roots van het bedrijf, begon allemaal in de paardensport, en ‘Star’ staat voor kwaliteit. Bekijk ons aanbod aan alles voor voetbal bij onze sportartikelen.

14 product(en)

Sorteer op:
Derbystar voetbal Junior Light - Maat 5 voorkantDerbystar voetbal Junior Light - Maat 5 voorkant
€ 14,89
Levertijd langer dan 1 week
Derbystar voetbal Junior S-Light - Maat 4Derbystar voetbal Junior S-Light - Maat 4
€ 14,89
Levertijd langer dan 1 week
Derbystar voetbal Jeugd Apus Light - Maat 5Derbystar voetbal Jeugd Apus Light - Maat 5
€ 17,99
Levertijd langer dan 1 week
Derbystar voetbal Jeugd Apus S-Light - Maat 4Derbystar voetbal Jeugd Apus S-Light - Maat 4
€ 17,99
Levertijd langer dan 1 week
Derbystar voetbal Brillant TT DB voorkantDerbystar voetbal Brillant TT DB voorkant
€ 21,99
Levertijd langer dan 1 week
Derbystar voetbal Brillant TT AGDerbystar voetbal Brillant TT AG
€ 22,99
Levertijd langer dan 1 week
 • Persoonlijk en deskundig advies

  Persoonlijk en deskundig advies

 • Beoordeling

  Klanten beoordelen ons als Uitstekend

 • Leverbelofte

  Vóór 16 uur besteld morgen in huis

Derbystar voetbal Brillant TTDerbystar voetbal Brillant TT
€ 23,99
Levertijd langer dan 1 week
 • Persoonlijk en deskundig advies

  Persoonlijk en deskundig advies

 • Beoordeling

  Klanten beoordelen ons als Uitstekend

 • Leverbelofte

  Vóór 16 uur besteld morgen in huis

14 product(en)

Sorteer op:

derbystar

Beste voetbal kopen

Voetbal kopen van dit merk levert veel voordelen op, omdat de kwaliteit altijd erg goed is. Zo zijn vele ballen IMS gekeurd of hebben ze een FIFA keurmerk. Sinds 1995 kent de FIFA deze keurmerken toe aan voetballen die gebruikt worden tijdens interlands. Deze voetballen dienen getest en gecertificeerd te worden. Elke Derbystar bal wordt getest op gewicht, omtrek, bolling, drukverlies, waterabsorptie en vormverandering bij temperatuurverschillen. Een bal die over een van de keurmerken beschikt, voldoet aan alle FIFA-kwaliteitseisen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen deze twee keurmerken: International Matchball Standard (IMS Approved) en FIFA Approved. De FIFA keurmerk is de zwaarste en strengste keurmerk. Deze is vereist bij professionele competities als de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. Ook het IMS-keurmerk garandeert topkwaliteit. Voetbal kopen met het IMS keurmerk wordt ook gebruikt worden bij internationale wedstrijden.

Jeugd voetballen nodig?

In ons assortiment kun je een  voetbal kopen voor volwassenen en voor de jeugd. Gebruikelijk en over het algemeen speelt de jeugd met lichtere voetballen. Deze hebben soms ook van een kleiner formaat. Dit is in het voordeel van de jonge voetballers. De serie van de Derbystar voetbal genaamd de Light en Super Light, vormen een compleet aanbod voor de jeugdselecties. Deze voetballen het professionele merk voldoen aan alle richtlijnen van de KNVB.

Voor de jeugdspelers onder de 8 jaar tot onder de 10 jaar adviseert de KNVB Derbystar bal maat 4 of 5. De extra lichte uitvoering van de Derbystar voetbal voor de jeugd is 290 gram. Dit zijn de Derbystar Super Light (S-Light) versies. Onder 11 jaar en onder 15 jaar wordt de standaard Derbystar bal in maat 5 geadviseerd. Dit in combinatie met een gewicht, van maximaal 320 gram.

Onderhoud Derbystar voetbal

De Derbystar bal is een kwalitatief professionele voetbal. Voor een extra lange levensduur van deze professionele voetbal, raden wij aan de bal te onderhouden. Hieronder leggen wij uit hoe je de Derbystar voetbal het beste kunt onderhouden. 
Het is belangrijk dat je de bal regelmatig oppompt. Dit zorgt ervoor dat de bal minder snel slijt. Voorafgaande dat je de bal oppompt, is het belangrijk dat je de Derbystar voetbal krachtig tussen je handen schudt, met de ventielopening aan de bovenkant. Op deze manier komt de blaas verticaal en los te hangen onder het ventiel. Vul de ventielopening met een of twee druppels ventielolie of maak het nat met wat water.

Wanneer je de Derbystar voetbal kopen wilt, is het handig om een ballenpomp erbij aan te schaffen. Gebruik altijd een pomp met een universele ventielnaald, dus geen kegelvormige ventielnaald. Voor het oppompen van de Derbystar bal steek je de naald loodrecht in het ventiel. Pomp de eerste keer langzaam de bal op voor 100% plus 10% extra. Laat dan weer 10% ontsnappen voordat je met de bal gaat spelen. Wij raden aan de ventielopening regelmatig met een of twee druppels ventielolie in te vetten. Zo voorkom je dat het ventiel uitdroogt. Hiermee verleng je de levensduur van de Derbystar voetbal.

Het is belangrijk om de bal regelmatig op te pompen volgens bovenstaande instructies. Zoals je misschien wel weet is het bij andere voetballen noodzakelijk om regelmatig lucht te laten ontsnappen om de spanning van de bal af te halen. Bij de Derbystar bal hoeft dit niet. De fabrikant van dit merk maakt namelijk voor de binnenbal gebruik van latex. Latex is een natuurlijk product, hierdoor loopt de bal vanzelf heel langzaam leeg. Een Derbystar voetbal moet je waarschijnlijk iets vaker oppompen, maar dan heb je wel een duurzame voetbal met een enorm lange levensduur. Om zeker te weten dat je de bal goed hebt opgepompt en de luchtdruk te controleren, kun je gebruik maken van een baldrukmeter.

Voor het schoonmaken van de bal kun je het beste lauw water met een klein beetje zeep gebruiken. Laat de voetbal nooit drogen in de buurt van een warmtebron. En let op, behandel de bal niet met leervet, wax, olie of waterafstotende spray.

Voor vragen over deze voetballen of persoonlijk advies, kun je contact opnemen met de klantenservice. Zij helpen je graag verder bij de juiste voetbal kopen.

meld u aan
Op dehoogteblijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief
Facebook Twitter Google+