• Bel met MediPreventiePersoonlijk en deskundig advies
  • Leverbelofte van MediPreventieVoor 16 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 99 euroGratis verzending vanaf €99,-
MediPreventie [email protected] +31 (0)74-2911110
4.7 17483
0 Winkelwagen
0
Type Coaching materiaal
  1. CoachbordenCoachborden
  2. Coachmap voetbalCoachmap voetbal
Coaching materiaal

Coaching materiaal

Als coach en trainer sta je altijd voor je team klaar. Je doet er alles aan om jouw team zo goed mogelijk te trainen. Met ons coaching materiaal bepaal je gemakkelijk de strategieën voor zowel een training als wedstrijd. Met behulp van het diverse coaching materiaal kun je deze strategieën duidelijk maken aan je team. Bij ons kun je terecht voor sportartikelen en alles wat belangrijk is om een team succesvol te maken en te trainen. Denk aan coachborden, coachmap voetbal, magneten, whiteboardstiften en flip-overs. Coaching materiaal valt onder sportartikelen en is haast onmisbaar bij welke (team)sport dan ook.

12 product(en)

Sorteer op:

12 product(en)

Sorteer op:

Coachen als voetbalcoach

De voetbaltrainer of coach leidt het voetbalteam. Hij stuurt de trainingen aan en begeleidt het elftal tijdens de voetbalwedstrijd. De voetbaltrainer maakt ook de opstellingen voor de voetbalwedstrijd. Daarnaast heeft hij meestal een of meer assistenten. Het komt ook geregeld voor dat er trainers zijn die specifiek een groepje spelers begeleidt of specifieke vaardigheden laat oefenen. Denk hierbij aan keeperstrainer, spitsentrainer of conditietrainer. Als coach houdt je eigenlijk de controle over een team en ben jij de verantwoordelijke voor het elftal.

Een effectieve trainer of coach creëert een positieve omgeving voor jonge sporters door juist niet zich als een coach te gedragen die per se wilt winnen ten kosten van alles. Een coach moet oog hebben voor de groei van zijn spelers en ook op persoonlijk vlak met de spelers in verbinding staan. Een goede voetbal coach realiseert zich dat plezier en zelfvertrouwen cruciale succesfactoren zijn in de sport. Je moet dus optimistisch zijn, eerlijk en concreet en geeft zijn spelers complimenten. Daarnaast is het heel belangrijk dat je kritiek op een goede manier overbrengt. Door dit alles ontstaat er een positieve sfeer waarin de jeugdige sporters zich prettig voelen en zich goed kunnen ontwikkelen. Je maakt de training en coaching nog beter door het juiste voetbal trainer materiaal te hebben. Denk aan voetbal coachbord of coachmap voetbal. Zo kun je als voetbalcoach nog makkelijker sturing geven.

Coaching voetbal

Wil je het voetbal van je team verder ontwikkelen? Pak de training dan vooral systematisch aan. Gebruik voor je voetbaltraining altijd dezelfde structuur en volgorde, indien je jonge kinderen traint. Dat maakt het voor hen herkenbaar en eenvoudiger. Naast behendigheidstrainingen, snelheidsoefeningen en coördinatie training, wil je ook de spelers trainen voor de wedstrijd. In oefenvormen die zijn afgeleid van een echte wedstrijd help je spelers met het oplossen van spelsituaties. Je brengt deze punten onder de aandacht door vereenvoudigingen van het spel en door het geven van gerichte aanwijzingen. Je past je training aan op basis van de leeftijd van de spelers en het doel dat je hebt. Bij mini-pupillen geef je vooral avontuurlijke trainingen. Dit door oefeningen te laten doen met de bal, gericht op dribbelen, passeren, passen, mikken en schieten. Onder de 9 en onder 11 krijg je al meer echt voetbal vormen. Vanaf onder 13 geef je een training met meer wedstrijdgerichte vormen waarbij spelers op hun eigen posities trainen. Bij de volwassenen geef je vooral een training gericht conditietraining, snelheid, focus en voeg je een wedstrijd in de training toe.

Voor de nieuwste updates of producten voor coaching materiaal of andere sportartikelen, kun je ons volgens op Facebook en Instagram.

meld u aan
Op dehoogteblijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief
Facebook Twitter Google+