Urine potjes 10 stuks

Normaal € 2,29
Vanaf 5 € 2,09
Vanaf 10 € 1,89

Jouw prijs 2,29

Nu 0% korting!

Vandaag besteld, dinsdag in huis

Gratis verzending vanaf €49
Vandaag besteld, dinsdag in huis
Gratis achteraf betalen (Klarna)
Productnr: 50202-GR-10st

Deze urine potjes zijn ideaal voor iedereen die urine wil opvangen. Met urinemonster potjes kun je gemakkelijk en veilig urine opvangen voor medische doeleinden en inleveren bij de huisarts. Goed sluitende urine potjes met deksel en een inhoud van 100 ml. De transparante en niet-steriele urinepotjes worden gebruikt voor het verzamelen van urinemonsters.

Lees meer Shape
5+

Meer dan 5 beschikbaar dus morgen in huis

25jaar

Meer dan 25 jaar ervaring en professionele kwaliteit

Vandaag besteld, dinsdag in huis

Gratis verzending vanaf €49
Gratis achteraf betalen (Klarna)

Postnl Ideal Mastercard Klarna Bankcontact Webshopkeurmerk

Urine potjes kopen

Wil je goede urine potjes kopen? Zoek dan niet verder en koop urinepotjes met deksel bij MediPreventie! Natuurlijk kun je ook urine potjes bij de Action of de Hema kopen. Moet je vaker urine monsters bij de huisarts of een andere zorg professional inleveren? Overweeg dan om meerdere urinepotjes tegelijk te bestellen, zo heb je altijd een urine potje bij de hand. Het is handig om urinemonster potjes in huis te hebben zodat je niet naar de Hema of de Action hoeft om nog eens urinepotjes te kopen. Bovendien kun je bij ons extra voordelig en dus met korting een groter aantal urine potjes kopen.

Voordelen urine potjes 10 stuks

 • Ideale urine potjes voor iedereen die urine wil opvangen
 • Gemakkelijk en veilig urine opvangen voor medische doeleinden en inleveren bij de huisarts
 • Goed sluitende urinepotjes met deksel en een inhoud van 100 ml

Urinepotjes met deksel

Deze niet-steriele urinepotjes met deksel zijn vergelijkbaar met de standaard urine potjes van de Hema of de Action. Deze transparante urinepotjes zijn containers die worden gebruikt voor het verzamelen van urinemonsters zodat je het potje met urine bij de huisarts of een andere zorgverlener kunt inleveren. Urinepotjes met deksel gemaakt van doorzichtig polypropyleen plastic. Elk urinepotje heeft een capaciteit van 100 milliliter. Op de urine potjes is een duidelijke maatverdeling in stappen van 25 ml weergegeven. Dit betekent dat je de hoeveelheid urine goed kunt zien en de inhoud kunt aflezen in 25 ml, 50 ml, 75 ml en 100 ml. Naast de maatverdeling staat er aan de andere kant van de urinepotjes een rechthoekig mat vlak. Hierop kun je een stickertje (niet meegeleverd) plakken of met een stift jouw gegevens op het urinepotje schrijven. Doe dit altijd op basis van de uitleg en instructies van de doktersassistent, huisarts of een andere zorgverlener. Deze urine potjes met deksel zijn ontworpen om urine op een veilige en gemakkelijke manier te verzamelen voor medische doeleinden en zodat je het urinemonster kunt inleveren bij de huisarts of een andere zorg professional. Als je niet uit bed kan of mag komen om gebruik te maken van het toilet, dan kun je ook kijken naar een urinaal en andere praktische toilethulpmiddelen.

Als je urinemonsters wilt nemen dan heb je goede urine potjes nodig. Met deze urinepotjes kun je de urine eenvoudig opvangen. Uiteraard zijn de urine potjes voorzien van een degelijke schroefdeksel in verband met het voorkomen van morsen en het verspreiden van nare luchtjes. Dit is wel zo handig als je het urinemonster potje rechtop wilt meenemen om de urine in te leveren bij de huisarts of een andere behandelaar. Deze urine potjes zijn gemaakt van polypropyleen kunststof. Bovendien is op elk potje een duidelijk afleesbare inhoudstabel op de buitenkant zichtbaar. De inhoud wordt uitgedrukt in milliliters en de maximale inhoud van de urine potjes is 100 milliliter. Dit is handig zodat je de juiste hoeveelheid urine bij de huisarts kunt inleveren. Elk urine potje is afsluitbaar met de bij elk potje meegeleverde deksel. Mocht je last hebben van urine verlies of incontinentie dan is een wasbare luier volwassenen een comfortabale oplossing.

Urinepotje waar te koop

Moet je regelmatig een urinepotje inleveren bij de huisarts? Dan is het hartstikke handig om altijd meerdere urinepotjes in huis te hebben. Maar waar zijn urinepotjes te koop? Vroeger kreeg je meestal een gratis urine potje van de huisarts mee naar huis. Inmiddels is dit bij de meeste huisartsen in Nederland en België niet meer het geval. Bovendien is het niet zo praktisch als je telkens opnieuw een urine potje bij de huisarts moet ophalen. Je kunt natuurlijk ook urine potjes in een winkel zoals de Action of de Hema kopen. Vaak is het duurder om hier urinepotjes met deksel te kopen. Dit komt doordat de niet-steriele urine potjes daar in kleine aantallen verkocht worden en dus duurder zijn. Maak het jezelf gemakkelijk en bestel snel online en extra voordelig meerdere urine monster potjes bij MediPreventie zodat je het urine test potje de volgende werkdag al in huis hebt.

Urine potjes gebruiken

Hou je bij het goed gebruiken van urinepotjes altijd aan de uitleg en instructies van de doktersassistent, huisarts of andere zorgverlener. Hieronder volgen ter indicatie algemene instructies die voor het verzamelen van de meeste urine monsters van toepassing zijn maar dus niet altijd. Dit zijn niet-steriele urine potjes met deksel. Voor bepaalde onderzoeken worden steriele urinepotjes of een urinemonster potje met een buisje voorgeschreven.

Algemene stappen en tips voor het goed gebruiken van urinemonster potjes, ter indicatie:

 • Gebruik urine potjes met een schroefdeksel.
 • Vang de urine altijd op in een nieuw en ongebruikt urinepotje. Hiermee voorkom je een foute uitslag door vuil. Gebruik dus ook geen gebruikte urinepotjes die je met schoonmaakmiddelen schoon maakt. Dat is niet schoon genoeg.
 • Plas eerst een beetje urine in het toilet. Hiermee voorkom je dat jouw urine vuil wordt door cellen en bacteriën van de huid of de geslachtsorganen (vagina of penis).
 • Plas daarna in het urinemonster potje. Dit wordt ook wel de midstream urine genoemd. Als je ochtendurine moet opvangen, vertelt jouw arts je dit. Ochtendurine is de eerste urine na het slapen. Omdat je een aantal uren niet geplast hebt, is jouw ochtend urine geconcentreerder.
 • Breng het urinepotje met het urinemonster naar jouw (huis)arts. Neem indien van toepassing ook het aanvraagformulier mee. Het beste is om de urine binnen 2 uur na het plassen te brengen. Breng jouw urine in ieder geval binnen 24 uur en bewaar de urine in de koelkast totdat je het wegbrengt. Volg ook hierbij de instructies van jouw behandelaar.

Reviews

Pluspunten

 • Ideale urinepotjes voor iedereen die urine wil opvangen
 • Gemakkelijk en veilig urine opvangen voor medische doeleinden
 • Goed sluitende urine potjes met deksel en een inhoud van 100 ml

Minpunten

 • Urine potjes zijn hygiëne-artikelen en kunnen niet geretourneerd worden

Related products

Urine opvang potjes 25 stuks

5,49

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

Urinebekers 30 stuks

6,49

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

Potje voor urine met klikdeksel 10 st

2,29

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

Urine containers 100 stuks

19,79

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

Urine potjes 500 stuks

74,89

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

Potjes voor urine met klikdeksel 500 st

65,89

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

Urinaal Man Transparant

5,89

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

Urinaal Vrouw Melkwit

3,49

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

Urinaal met terugloopbeveiliging

49,99

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

Urine potje

0,24

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

Specificaties

Kleur: Groen, Transparant