Urine potje

Normaal € 0,24
Vanaf 10 € 0,23
Vanaf 50 € 0,22

Jouw prijs 0,24

Nu 0% korting!

Voor 16 uur besteld, vrijdag in huis

Gratis verzending vanaf €49
Voor 16 uur besteld, vrijdag in huis
Gratis achteraf betalen (Klarna)
Productnr: 50202-GR-1st

Dit urine potje is ideaal voor iedereen die urine wil opvangen. Met een urinepotje kun je gemakkelijk en veilig urine opvangen voor medische doeleinden en inleveren bij de huisarts. Goed sluitend urine potje met schroefdeksel en een inhoud van 100 ml. Dit transparante en niet-steriele urine potje wordt gebruikt voor het verzamelen van urinemonsters.

Lees meer Shape
5+

Meer dan 5 beschikbaar dus morgen in huis

25jaar

Meer dan 25 jaar ervaring en professionele kwaliteit

Voor 16 uur besteld, vrijdag in huis

Gratis verzending vanaf €49
Gratis achteraf betalen (Klarna)

PostnlIdealMastercardKlarnaBankcontactWebshopkeurmerk

Urinepotje kopen

Wil je een goed urinepotje kopen? Zoek dan niet verder en koop een urine potje bij MediPreventie! Natuurlijk kun je ook een urinepotje bij de apotheek of het Kruidvat kopen. Moet je vaker urine bij de huisarts of een andere zorg professional inleveren? Overweeg dan om meerdere urinepotjes tegelijk te bestellen, zo heb je altijd een urine potje bij de hand. Het is handig om urine potjes in huis te hebben zodat je niet naar de apotheek of het Kruidvat hoeft om nog eens urinepotjes te kopen. Bovendien kun je bij ons extra voordelig en dus met korting een groter aantal urine potjes kopen.

Voordelen urine potje

 • Ideaal urine potje voor iedereen die urine wil opvangen
 • Gemakkelijk en veilig urine opvangen voor medische doeleinden en inleveren bij de huisarts
 • Goed sluitend urine potje met schroefdeksel en een inhoud van 100 ml

Urine potje apotheek

Dit niet-steriele urinepotje is vergelijkbaar met een standaard urine potje apotheek. Deze transparante urinepotjes zijn containers die worden gebruikt voor het verzamelen van urinemonsters zodat je het potje met urine bij de huisarts of een andere zorgverlener kunt inleveren. Urine potje gemaakt van doorzichtig polypropyleen plastic en per potje compleet geleverd inclusief schroefdeksel. Het urinepotje heeft een capaciteit van 100 milliliter. Op het urine potje is een duidelijke maatverdeling in stappen van 25 ml weergegeven. Dit betekent dat je de hoeveelheid urine goed kunt zien en de inhoud kunt aflezen in 25 ml, 50 ml, 75 ml en 100 ml. Naast de maatverdeling staat er aan de andere kant van het urinepotje een rechthoekig mat vlak. Hierop kun je een stickertje (niet meegeleverd) plakken of met een stift jouw gegevens op het urine potje schrijven. Doe dit altijd op basis van de uitleg en instructies van de doktersassistent, huisarts of een andere zorgverlener. Deze urinepotjes zijn ontworpen om urine op een veilige en gemakkelijke manier te verzamelen voor medische doeleinden en zodat je het urinemonster kunt inleveren bij de huisarts of een andere zorg professional. Als je niet uit bed kan of mag komen om gebruik te maken van het toilet, dan kun je ook kijken naar een urinaal en andere praktische toilethulpmiddelen.

Urine potje huisarts

Moet je regelmatig een urine potje inleveren bij de huisarts? Dan is het hartstikke handig om altijd meerdere urinepotjes in huis te hebben. Vroeger kreeg je meestal een gratis urine potje van de huisarts mee naar huis. Inmiddels is dit bij de meeste huisartsen in Nederland en België niet meer het geval. Bovendien is het niet zo praktisch als je telkens opnieuw een urine potje bij de huisarts moet ophalen. Je kunt natuurlijk ook een urine potje bij de apotheek zoals de Benu apotheek kopen. Of naar een drogist zoals het Kruidvat of de Etos gaan. Vaak is het duurder om bij een drogist of apotheek urinepotjes te kopen. Dit komt doordat de niet-steriele urine potjes daar in kleine aantallen verkocht worden en dus duurder zijn. Maak het jezelf gemakkelijk en bestel snel online en extra voordelig meerdere urine potjes bij MediPreventie zodat je de urine monster potjes de volgende werkdag al in huis hebt.

Als je een urine monster wilt nemen dan heb je een goed urine potje nodig. Met dit urinepotje kun je de urine eenvoudig opvangen. Uiteraard is het urine potje met een degelijke schroefdeksel in verband met het voorkomen van morsen en het verspreiden van nare luchtjes. Dit is wel zo handig als je het urine potje rechtop wilt meenemen om het urinemonster in te leveren bij de huisart of een andere behandelaar. Deze urine potjes zijn gemaakt van polypropyleen kunststof. Bovendien is op elk potje een duidelijk afleesbare inhoudstabel op de buitenkant zichtbaar. De inhoud wordt uitgedrukt in milliliters en de maximale inhoud van het urinepotje is 100 milliliter. Dit is handig zodat je de juiste hoeveelheid urine bij de huisarts kunt inleveren. Het urinepotje is afsluitbaar met de bij elk potje meegeleverde deksel. Mocht je last hebben van urine verlies of incontinentie dan is een wasbare luier volwassenen een comfortabale oplossing.

Urine potje gebruiken

Hou je bij het goed gebruiken van een urine potje altijd aan de uitleg en instructies van de doktersassistent, huisarts of andere zorgverlener. Hieronder volgen ter indicatie algemene instructies die voor het verzamelen van de meeste urinemonsters van toepassing zijn maar dus niet altijd. Dit urine potje is een niet-steriel potje. Voor bepaalde onderzoeken worden steriele urine potjes of een urinepotje met een buisje voorgeschreven.

Algemene stappen en tips voor het goed gebruiken van een urine potje, ter indicatie:

 • Gebruik een urine potje met een schroefdeksel.
 • Vang de urine altijd op in een nieuw en ongebruikt urinepotje. Hiermee voorkom je een foute uitslag door vuil. Gebruik dus ook geen gebruikt urinepotje dat je met schoonmaakmiddelen schoon maakt. Dat is niet schoon genoeg.
 • Plas eerst een beetje urine in het toilet. Hiermee voorkom je dat jouw urine vuil wordt door cellen en bacteriën van de huid of de geslachtsorganen (vagina of penis).
 • Plas daarna in het urinepotje. Dit wordt ook wel de midstream urine genoemd. Als je ochtendurine moet opvangen, vertelt jouw arts je dit. Ochtendurine is de eerste urine na het slapen. Omdat je een aantal uren niet hebt geplast, is jouw ochtend urine geconcentreerder.
 • Breng het urinepotje met het urinemonster naar jouw (huis)arts. Neem indien van toepassing ook het aanvraagformulier mee. Het beste is om de urine binnen 2 uur na het plassen te brengen. Breng jouw urine in ieder geval binnen 24 uur en bewaar de urine in de koelkast totdat je het wegbrengt. Volg ook hierbij de instructies van jouw behandelaar.

Reviews

Pluspunten

 • Ideaal urine potje voor iedereen die urine wil opvangen
 • Gemakkelijk en veilig urine opvangen voor medische doeleinden
 • Goed sluitend urine potje met schroefdeksel en een inhoud van 100 ml

Minpunten

 • Een urine potje is een hygiëne-artikel en kan niet geretourneerd worden

Related products

urine potjes
Urine potjes 10 stuks

2,29

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

potje voor urine
Potje voor urine met klikdeksel 10 st

2,29

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

urine opvang potjes
Urine opvang potjes 25 stuks

5,49

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

urinebekers
Urinebekers 30 stuks

6,49

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

Urine potjes 500 stuks
Urine potjes 500 stuks

74,89

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

Urinaal Man Transparant
Urinaal Man Transparant

5,89

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

urinaal vrouw
Urinaal Vrouw Melkwit

3,49

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

urinaalhouder
Urinaal houder

7,99

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

Urinaal met terugloopbeveiliging
Urinaal met terugloopbeveiliging

49,99

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

Specificaties

Kleur: Groen, Transparant