Urinebekers 30 stuks

Normaal € 6,49
Vanaf 2 € 5,99
Vanaf 4 € 5,49

Jouw prijs 6,49

Nu 0% korting!

Voor 16 uur besteld, dinsdag in huis

Productnr: 50202-GR-30st

Deze urinebekers zijn ideaal voor iedereen die urine wil opvangen. Met een urine beker kun je gemakkelijk en veilig urine opvangen voor medische doeleinden en inleveren bij de huisarts. Goed sluitende urinebekers met deksel en een inhoud van 100 ml. De transparante en niet-steriele urine bekers worden gebruikt voor het verzamelen van urinemonsters.

Lees meer Shape
5+

Meer dan 5 beschikbaar dus morgen in huis

25jaar

Meer dan 25 jaar ervaring en professionele kwaliteit

Voor 16 uur besteld, dinsdag in huis

Gratis verzending vanaf €49

PostnlIdealMastercardKlarnaBankcontactWebshopkeurmerk

Urinebekers kopen

Wil je goede urinebekers kopen? Zoek dan niet verder en koop urinebekers met deksel bij MediPreventie! Moet je vaker urine monsters bij de huisarts of een andere zorg professional inleveren? Overweeg dan om meerdere urine bekers tegelijk te bestellen, zo heb je altijd een urinebeker bij de hand. Het is handig om urinebekers in huis te hebben zodat je niet naar de winkel hoeft om nog eens urine bekertjes te kopen. Bovendien kun je bij ons extra voordelig en dus met korting een groter aantal urine bekers kopen.

Voordelen urinebekers 30 stuks

 • Ideale urine bekers voor iedereen die urine wil opvangen
 • Gemakkelijk en veilig urine opvangen voor medische doeleinden en inleveren bij de huisarts
 • Goed sluitende urinebekers met deksel en een inhoud van 100 ml

Urine bekers

Deze niet-steriele urine bekers met deksel zijn transparante containers die worden gebruikt voor het verzamelen van urinemonsters zodat je het bekertje met urine bij de huisarts of een andere zorgverlener kunt inleveren. Urinebekers met deksel gemaakt van doorzichtig polypropyleen plastic. Elke urinebeker heeft een capaciteit van 100 milliliter. Op de urine beker is een duidelijke maatverdeling in stappen van 25 ml weergegeven. Dit betekent dat je de hoeveelheid urine goed kunt zien en de inhoud kunt aflezen in 25 ml, 50 ml, 75 ml en 100 ml. Naast de maatverdeling staat er aan de andere kant van de urine bekers een rechthoekig mat vlak. Hierop kun je een stickertje (niet meegeleverd) plakken of met een stift jouw gegevens op de urinebeker schrijven. Doe dit altijd op basis van de uitleg en instructies van de doktersassistent, huisarts of een andere zorgverlener. Deze urinebekers met deksel zijn ontworpen om urine op een veilige en gemakkelijke manier te verzamelen voor medische doeleinden en zodat je het urinemonster kunt inleveren bij de huisarts of een andere zorg professional. Als je niet uit bed kan of mag komen om gebruik te maken van het toilet, dan kun je ook kijken naar een urinaal en andere praktische toilethulpmiddelen.

Als je urinemonsters wilt nemen dan heb je goede urinebekers nodig. Met deze urine bekertjes kun je de urine eenvoudig opvangen. Uiteraard zijn de urinebekers voorzien van een degelijke schroefdeksel in verband met het voorkomen van morsen en het verspreiden van nare luchtjes. Dit is wel zo handig als je het urinemonster bekertje rechtop wilt meenemen om de urine in te leveren bij de huisarts of een andere behandelaar. Deze urine bekers zijn gemaakt van polypropyleen kunststof. Bovendien is op elke beker een duidelijk afleesbare inhoudstabel op de buitenkant zichtbaar. De inhoud wordt uitgedrukt in milliliters en de maximale inhoud van de urine potjes is 100 milliliter. Dit is handig zodat je de juiste hoeveelheid urine bij de huisarts kunt inleveren. Elk urine potje is afsluitbaar met de bij elk potje meegeleverde deksel. Mocht je last hebben van urine verlies of incontinentie dan is een wasbare luier volwassenen een comfortabale oplossing.

Urinebeker

Moet je regelmatig een urinebeker inleveren bij de huisarts? Dan is het hartstikke handig om altijd meerdere urinebekers in huis te hebben. Maar waar zijn urine bekers te koop? Vroeger kreeg je meestal een gratis urinebeker van de huisarts mee naar huis. Inmiddels is dit bij de meeste huisartsen in Nederland en België niet meer het geval. Bovendien is het niet zo praktisch als je telkens opnieuw een urine beker bij de huisarts moet ophalen. Je kunt natuurlijk ook urine bekertjes in een apotheek of een winkel kopen. Vaak is het duurder om hier urinebekers met deksel te kopen. Dit komt doordat de niet-steriele urine bekers daar in kleine aantallen verkocht worden en dus duurder zijn. Maak het jezelf gemakkelijk en bestel snel online en extra voordelig meerdere urinemonster bekers bij MediPreventie zodat je de urine potjes de volgende werkdag al in huis hebt.

Urinebekers gebruiken

Hou je bij het goed gebruiken van urine bekers altijd aan de uitleg en instructies van de doktersassistent, huisarts of andere zorgverlener. Hieronder volgen ter indicatie algemene instructies die voor het verzamelen van de meeste urine monsters van toepassing zijn maar dus niet altijd. Dit zijn niet-steriele urinebekers met deksel. Voor bepaalde onderzoeken worden steriele urinepotjes of een urinebeker met een buisje voorgeschreven.

Algemene stappen en tips voor het goed gebruiken van urinemonster bekers, ter indicatie:

 • Gebruik urine bekers met een schroefdeksel.
 • Vang de urine altijd op in een nieuw en ongebruikt urinebeker. Hiermee voorkom je een foute uitslag door vuil. Gebruik dus ook geen gebruikte urine bekers die je met schoonmaakmiddelen schoon maakt. Dat is niet schoon genoeg.
 • Plas eerst een beetje urine in het toilet. Hiermee voorkom je dat jouw urine vuil wordt door cellen en bacteriën van de huid of de geslachtsorganen (vagina of penis).
 • Plas daarna in het urinemonster bekertje. Dit wordt ook wel de midstream urine genoemd. Als je ochtendurine moet opvangen, vertelt jouw arts je dit. Ochtendurine is de eerste urine na het slapen. Omdat je een aantal uren niet geplast hebt, is jouw ochtend urine geconcentreerder.
 • Breng de urinebeker met het urinemonster naar jouw (huis)arts. Neem indien van toepassing ook het aanvraagformulier mee. Het beste is om de urine binnen 2 uur na het plassen te brengen. Breng jouw urine in ieder geval binnen 24 uur en bewaar de urine in de koelkast totdat je het wegbrengt. Volg ook hierbij de instructies van jouw behandelaar.

Reviews

Pluspunten

 • Ideale urine bekers voor iedereen die urine wil opvangen
 • Gemakkelijk en veilig urine opvangen voor medische doeleinden
 • Goed sluitende urinebekers met deksel en een inhoud van 100 ml

Minpunten

 • Urinebekers zijn hygiëne-artikelen en kunnen niet geretourneerd worden

Specificaties

Kleur: Groen, Transparant