Urine opvang potjes 25 stuks

Normaal € 5,49
Vanaf 2 € 4,99
Vanaf 4 € 4,49

Jouw prijs 5,49

Nu 0% korting!

Voor 16 uur besteld, dinsdag in huis

Productnr: 50202-GR-25st

Deze urine opvang potjes zijn ideaal voor iedereen die urine wil opvangen. Met een plaspotje kun je gemakkelijk en veilig urine opvangen voor medische doeleinden en inleveren bij de huisarts. Goed sluitende urine opvangen potjes met deksel en een inhoud van 100 ml. De transparante en niet-steriele urine opvangpotjes worden gebruikt voor het verzamelen van urinemonsters.

Lees meer Shape
5+

Meer dan 5 beschikbaar dus morgen in huis

25jaar

Meer dan 25 jaar ervaring en professionele kwaliteit

Voor 16 uur besteld, dinsdag in huis

Gratis verzending vanaf €49

Postnl Ideal Mastercard Klarna Bankcontact Webshopkeurmerk

Urine opvang potjes

Wil je goede urine opvang potjes kopen? Zoek dan niet verder en koop urine opvang potjes met deksel bij MediPreventie! Natuurlijk kun je ook plaspotjes bij de apotheek of een drogist kopen. Moet je vaker urine monsters bij de huisarts of een andere zorg professional inleveren? Overweeg dan om meerdere urine opvang potjes tegelijk te bestellen, zo heb je altijd een urine plaspotje bij de hand. Het is handig om urinestaal potjes in huis te hebben zodat je niet naar de winkel hoeft om nog eens urinepotjes te kopen. Bovendien kun je bij ons extra voordelig en dus met korting een groter aantal urine opvang potjes kopen.

Voordelen urine opvang potjes 25 stuks

 • Ideale urine opvang potjes voor iedereen die urine wil opvangen
 • Gemakkelijk en veilig urine opvangen voor medische doeleinden en inleveren bij de huisarts
 • Goed sluitende plaspotjes met deksel en een inhoud van 100 ml

Urine opvangen potje

Deze niet-steriele en transparante urine opvangen potjes zijn containers die worden gebruikt voor het verzamelen van urinemonsters zodat je het plaspotje met urine bij de huisarts of een andere zorgverlener kunt inleveren. Urine opvang potjes met deksel gemaakt van doorzichtig polypropyleen plastic. Elk urinepotje heeft een capaciteit van 100 milliliter. Op de urine plaspotjes is een duidelijke maatverdeling in stappen van 25 ml weergegeven. Dit betekent dat je de hoeveelheid urine goed kunt zien en de inhoud kunt aflezen in 25 ml, 50 ml, 75 ml en 100 ml. Naast de maatverdeling staat er aan de andere kant van de urine opvang potjes een rechthoekig mat vlak. Hierop kun je een stickertje (niet meegeleverd) plakken of met een stift jouw gegevens op het urinepotje schrijven. Doe dit altijd op basis van de uitleg en instructies van de doktersassistent, huisarts of een andere zorgverlener. Deze plaspotjes met deksel zijn ontworpen om urine op een veilige en gemakkelijke manier te verzamelen voor medische doeleinden en zodat je het urinemonster kunt inleveren bij de huisarts of een andere zorg professional. Als je niet uit bed kan of mag komen om gebruik te maken van het toilet, dan kun je ook kijken naar een urinaal en andere praktische toilethulpmiddelen.

Als je urinemonsters wilt nemen dan heb je goede potjes om de urine in op te vangen nodig. Met deze plaspotjes kun je de urine eenvoudig opvangen. Uiteraard zijn de urine opvang potjes voorzien van een degelijke schroefdeksel in verband met het voorkomen van morsen en het verspreiden van nare luchtjes. Dit is wel zo handig als je het plaspotje rechtop wilt meenemen om de urine in te leveren bij de huisarts of een andere behandelaar. Deze urine opvang potjes zijn gemaakt van polypropyleen kunststof. Bovendien is op elk potje een duidelijk afleesbare inhoudstabel op de buitenkant zichtbaar. De inhoud wordt uitgedrukt in milliliters en de maximale inhoud van de urine potjes is 100 milliliter. Dit is handig zodat je de juiste hoeveelheid urine bij de huisarts kunt inleveren. Elk urine opvang potje is afsluitbaar met de bij elk potje meegeleverde deksel. Mocht je last hebben van urine verlies of incontinentie dan is een wasbare luier volwassenen een comfortabale oplossing.

Plaspotje huisarts

Moet je regelmatig een plaspotje inleveren bij de huisarts? Dan is het hartstikke handig om altijd meerdere plaspotjes in huis te hebben. Maar waar zijn urine opvang potjes te koop? Vroeger kreeg je meestal een gratis urine potje van de huisarts mee naar huis. Inmiddels is dit bij de meeste huisartsen in Nederland en België niet meer het geval en moet je hiervoor betalen. Bovendien is het niet zo praktisch als je telkens opnieuw een plaspotje bij de huisarts moet ophalen. Je kunt natuurlijk ook urine opvang potjes kopen bij de apotheek of in een drogisterij. Vaak is het duurder om hier urine opvang potjes met deksel te kopen. Dit komt doordat de niet-steriele plaspotjes daar in kleine aantallen verkocht worden en dus duurder zijn. Maak het jezelf gemakkelijk en bestel snel online en extra voordelig meerdere urinestaal potjes bij MediPreventie zodat je de urine test potjes de volgende werkdag al in huis hebt.

Urine opvang potjes gebruiken

Hou je bij het goed gebruiken van plaspotjes altijd aan de uitleg en instructies van de doktersassistent, huisarts of andere zorgverlener. Hieronder volgen ter indicatie algemene instructies die voor het verzamelen van de meeste urine monsters van toepassing zijn maar dus niet altijd. Dit zijn niet-steriele urine opvang potjes met deksel. Voor bepaalde onderzoeken worden steriele urinepotjes of een urinestaal potje met een buisje voorgeschreven.

Algemene stappen en tips voor het goed gebruiken van potjes voor urinestaal, ter indicatie:

 • Gebruik urine opvang potjes met een schroefdeksel.
 • Vang de urine altijd op in een nieuw en ongebruikt plaspotje. Hiermee voorkom je een foute uitslag door vuil. Gebruik dus ook geen gebruikte urine opvang potjes die je met schoonmaakmiddelen schoon maakt. Dat is niet schoon genoeg.
 • Plas eerst een beetje urine in het toilet. Hiermee voorkom je dat jouw urine vuil wordt door cellen en bacteriën van de huid of de geslachtsorganen (vagina of penis).
 • Plas daarna in het urinestaal potje. Dit wordt ook wel de midstream urine genoemd. Als je ochtendurine moet opvangen, vertelt jouw arts je dit. Ochtendurine is de eerste urine na het slapen. Omdat je een aantal uren niet geplast hebt, is jouw ochtend urine geconcentreerder.
 • Breng het plaspotje met het urinestaal naar jouw (huis)arts. Neem indien van toepassing ook het aanvraagformulier mee. Het beste is om de urine binnen 2 uur na het plassen te brengen. Breng jouw urine in ieder geval binnen 24 uur en bewaar de urine in de koelkast totdat je het wegbrengt. Volg ook hierbij de instructies van jouw behandelaar.

Beoordelingen

Pluspunten

 • Ideale urine opvang potjes voor iedereen die urine wil opvangen
 • Gemakkelijk en veilig urine opvangen voor medische doeleinden
 • Goed sluitende plaspotjes met deksel en een inhoud van 100 ml

Minpunten

 • Urine opvang potjes zijn hygiëne-artikelen en kunnen niet geretourneerd worden

Specificaties

Kleur: Groen, Transparant