Hand dynamometer hydraulisch Saehan

Normaal € 349,99
Vanaf 2 € 347,99
Vanaf 4 € 344,99

Jouw prijs 349,99

Nu 0% korting!

Voor 16 uur besteld, dinsdag in huis

Productnr: 08-010101

Met de hydraulische hand dynamometer kun je de maximale knijpkracht van handen meten en evalueren. Deze betrouwbare handkrachtmeter van Saehan beschikt over een verstelbare handgreep waardoor deze handdynamometer in iedere hand past. Bekijk ons uitgebreide assortiment ook voor een andere hand held dynamometer of pinch meter.

Lees meer Shape
5+

Meer dan 5 beschikbaar dus morgen in huis

25jaar

Meer dan 25 jaar ervaring en professionele kwaliteit

Voor 16 uur besteld, dinsdag in huis

Gratis verzending vanaf €49

PostnlIdealMastercardKlarnaBankcontactWebshopkeurmerk

Een hand held dynamometer wordt gebruikt om de maximale knijpkracht van de hand te meten en te evalueren. Een handknijpkrachtmeter is een medisch meetinstrument om de isometrische spierkracht van diverse spiergroepen te bepalen. Deze hand knijpkracht is een goede indicatie van de perifere spierfunctie en is gerelateerd aan de totale hoeveelheid spiermassa in het lichaam. Door middel van een knijpkrachtmeting kan bepaald worden of de waarden bij een cliënt binnen het normale bereik vallen en hoe spiergroepen zich onderling verhouden. Afname van de spierkracht kan een teken zijn van spierafbraak, bijvoorbeeld ten gevolge van een dysfunctie, hand trauma of ander letsel.

Voordelen hydraulische handkrachtmeter

  • Betrouwbaar hand knijpkracht meten en evalueren
  • Geschikt voor handkracht metingen tussen 0 en 90 kg
  • Verstelbare en isometrische handgreep

Hydraulische handkrachtmeter gebruiken

Bekijk ook de video op deze pagina voor een uitgebreide uitleg over de hydraulische handknijpkracht meter van Saehan. Stel de handgreep van de hydraulische hand dynamometer zo in dat de greep comfortabel in de hand van de cliënt past. Draai de peak hold needle tegen de klok in naar nul. Deze peak hold needle registreert automatisch de hoogste gemeten hand knijpkracht. Zet de peak hold needle terug op nul voordat je een nieuwe meting doet. De hydraulische druk die wordt uitgeoefend door de knijpkracht van de hand wordt als resultaat op de wijzerplaat weergegeven. De dubbele schaal op de wijzerplaat geeft de knijpkracht in kilogram en ponden weer. De rode peak hold needle behoudt de gemeten piekkracht. De hydraulische handkrachtmeter van Saehan is geschikt voor handkracht metingen tussen 0 en 90 kg. De verstelbare handgreep is ideaal voor verschillende hand formaten. Isometrisch in gebruik doordat de handgreep stabiel is, niet beweegt en daardoor betrouwbare metingen geeft. Het is aan te raden om de handkrachtmeter jaarlijks te ijken. Je kunt hierover contact met ons opnemen.

De overdracht van de metingen vindt plaats door middel van een mechanische vloeistof. In ons assortiment vind je ook een digitale hand dynamometer. Bij digitale hand dynamometers vindt de overdracht van metingen plaats door middel van een sensor en kunnen de resultaten digitaal worden opgeslagen terwijl je de testresultaten bij een hydraulische handkrachtmeter van de wijzerplaat afleest en vervolgens noteert. Deze hydraulische hand dynamometer van Saehan wordt in de praktijk ook gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek. De Saehan hydraulische hand dynamometer is een analoge evaluatie meter voor hand knijpkracht metingen. Deze hand dynamometer biedt zeer precieze metingen die gemakkelijk af te lezen zijn. Het meetbereik van deze hand dynamometer loopt van 0 - 90 kg.

De gemeten piekkracht wordt bij de Saehen hydraulische hand dynamometer door middel van een peak-hold needle vastgehouden op de hoogste knijpkracht stand om daarna met een resetknop weer op de nulstand gezet te worden. Hierdoor kun je gemakkelijk de hoogste knijpkracht aflezen. De metingen zijn nauwkeurig en reproduceerbaar omdat de hydraulisch hand dynamometer isometrisch in gebruik is. Dat betekent dat er bijna geen aannemelijke bewegingen van de handgrepen is. Deze hand dynamometer is verstelbaar in vijf verschillende posities. Hierdoor kan de dynamometer door iedereen gebruikt worden. Bekijk ons assortiment ook voor diverse andere artikelen op het gebied van praktijkinrichting.

Video

Reviews

Pluspunten

  • Betrouwbare hand held dynamometer
  • Verstelbare en isometrische handgreep
  • Hand knijpkracht meten en evalueren

Related products

Knijpbal hand dynamometer Saehan
Knijpbal hand dynamometer Saehan

149,99

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

Pinch meter hydraulisch Saehan
Pinch meter hydraulisch Saehan

229,99

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

Hand held dynamometer digitaal Saehan
Hand held dynamometer digitaal Saehan

749,00

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

Smedley hand dynamometer ergonomische handgreep
Smedley hand dynamometer ergonomische handgreep

349,99

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

Specificaties

Type meetapparatuur: Hand dynamometer
Type meter: Analoog